Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η ιστορία του Χατσίκο!


Η ζωή ενός σκύλου που έγινε ιαπωνικό σύμβολο πίστης και παντοτινής φιλίας.

Χατσίκο (Hachiko), που στα Ιαπωνικά σημαίνει “Πιστός σκύλος”, ήταν ένας σκύλος ράτσας Ακίτα και γεννήθηκε τον Νοέμβριο το 1923, στην πόλη Odate, στην περιφέρεια Akita της Ιαπωνίας. Το 1924 ο ιδιοκτήτης του, καθηγητής Γεωργίας Χιντεσαμπούρο Ουένο (Hidesamburō Ueno), τον πήρε μαζί του στο Τόκυο, όπου ζούσε και εργαζόταν.
Perierga.gr - Η ιστορία του Χατσίκο!
Κατα τη διάρκεια της ζωής του καθηγητή, κάθε πρωί που έφευγε για το Πανεπιστήμιο, ο σκύλος τον συνόδευε μέχρι την πόρτα. Το βράδυ, ο Χατσίκο πήγαινε και τον περίμενε στον σιδηροδρομικό σταθμό Shibuya. Όταν ο καθηγητής επέστρεφε με το τρένο απ το Πανεπιστήμιο, τον υποδεχόταν και τον συνόδευε σπίτι. Αυτό γινόταν μέχρι τον Μάϊο του 1925, όταν ο καθηγητής έπαθε εγκεφαλικό καθώς έκανε διάλεξη. Ο σκύλος, τον περίμενε να κατεβεί απ το συγκεκριμένο τρένο όπως πάντα, αλλά ο καθηγητής είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.
Perierga.gr - Η ιστορία του Χατσίκο!
Μετά απο τον θάνατο του καθηγητή, ο Χατσίκο δόθηκε σε άλλα σπίτια, αλλά καθημερινά δραπέτευε επιστρεφοντας στο παλιό του σπίτι. Κάθε βράδυ, την ίδια ώρα που περίμενε τον καθηγητή στον σταθμό, ήτανε εκεί, περιμένοντας να δεί τον φίλο του να κατεβαίνει απο το τρένο για να τον συνοδεύσει σπίτι. Αυτό συνεχίστηκε για τα επόμενα δέκα χρόνια.
Perierga.gr - Η ιστορία του Χατσίκο!
Οι τακτικοί του σταθμού οι οποίοι είχανε δεί τον σκύλο να περιμένει τον καθηγητή, πρόσεξαν οτι ακόμα και μετά τον θάνατο του, ήτανε εκεί καθημερινώς την ίδια ώρα. Αυτό τους συγκίνησε και αρκετοί τον φρόντιζαν φέρνοντάς του φαγητό και νερό. Το 1928, ο νέος υπεύθυνος του σταθμού συμπάθησε το σκύλο και του έφτιαξε ακόμη και χώρο σε μια απο τις αποθήκες του σταθμού, ώστε να έχει ένα μέρος να κοιμάται. Ο σκύλος εμφανιζότανε στην πλατφόρμα του τρένου, μόνο την ώρα που ερχότανε το τρένο του καθηγητή. Τις υπόλοιπες ώρες περιφερόταν στον σταθμό, ξεκουραζόταν στην αποθήκη, ή επέστρεφε στο παλιό του σπίτι που ανήκε πλέον σε άλλον.
Ένας απο τους πρωην φοιτητές του καθηγητή, ο οποίος ήταν ειδικός στους σκύλους Ακίτα, ακολούθησε τον Χατσίκο και έμαθε την ιστορία του. Μετά απ’ αυτό, ο πρώην φοιτητής κατέγραψε πόσοι καθαρόαιμοι σκύλοι της ράτσας αυτής υπήρχαν στην Ιαπωνία. Εκείνα τα χρόνια ήταν τριάντα στο σύνολο.
Τα επόμενα χρόνια, μέχρι και τον θάνατο του Χατσίκο, συνήθιζε να τον επισκέπτεται και να τον φροντίζει, γράφοντας άρθρα για την αφοσίωση του. Σιγά- σιγά ο κόσμος άρχισε να ενδιαφέρεται και να μαθαίνει περισσότερα για την συγκεκριμένη ράτσα. Το 1932, ένα απο αυτά τα άρθρα δημοσιεύτηκε στην μεγαλύτερη εφημερίδα του Τόκυο και η ιστορία του Χατσίκο έγινε γνωστή σε όλη την χώρα, αγγίζοντας τις καρδιές πολλών ανθρώπων.
Ο Χατσίκο έγινε σύμβολο πίστης, εντυπωσιάζοντας τον κόσμο με την αφοσίωσή του στον νεκρό αφέντη του. Συμβόλιζε το πνεύμα αγάπης και αφοσίωσης που πρέπει να υπάρχει σε κάθε οικογένεια. Γονείς και δασκάλοι χρησιμοποιούσαν την ιστορία του ως παράδειγμα προς μίμηση. Τον Απρίλιο του 1934, παρουσία του Χατσίκο, έγινε η παρουσίαση του Μπρούτζινου αγάλματός του, στον σταθμό της Shibuya. Το άγαλμα κατα τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο καταστράφηκε. Έτσι το 1948, ζητήθηκε απο τον Τακέσι Άντο (Takeshi Ando), γιό του γλύπτη που έφτιαξε το πρώτο άγαλμα (ο οποίος είχε πια πεθάνει), να το ξαναφτιάξει. Το δεύτερο αυτό αγαλμα, παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 1948 και αποτελεί έκτοτε ένα δημοφιλές σημείο συναντησης. Η είσοδος του σταθμού που βρίσκεται κοντά στο άγαλμα, ονομάζεται “Hachikō-guchi”, που σημαίνει Έξοδος του Χατσίκο και είναι μία απο τις πέντε εξόδους του σταθμού.
Perierga.gr - Η ιστορία του Χατσίκο!
Ένα παρόμοιο άγαλμα υπάρχει και στην γενέτειρα του Χατσίκο, την Odate, μπροστά στον σταθμό των τρένων. Το 2004 φτιάχτηκε και ένα τρίτο άγαλμα, πάνω στην βάση του πρώτου αγάλματος που είχε δημιουργηθεί το 1934, και τοποθετήθηκε μπροστά απο Μουσείο Σκύλων Ακίτα στην Odate.
Perierga.gr - Η ιστορία του Χατσίκο!
Ο Χατσίκο, πέθανε στις 8 Μαρτίου το 1935 και σήμερα βρίσκεται βαλσαμωμένος στο Μουσείο Φυσικών επιστημών στο Τόκυο.
Το 1994, το δίκτυο ραδιοφωνικής αναμετάδοσης πολιτισμού (CBN) στην Ιαπωνία ήταν σε θέση να ανακατασκευάσει μια καταγραφή του Χατσίκο που γαυγίζει από ένα παλιο δίσκο και ακολούθησε μια τεράστια διαφημιστική εκστρατεία με αποκορύφωμα το Σάββατο, 28 Μαΐου 1994, πενήντα εννιά έτη μετά από το θάνατό του, εκατομμύρια ραδιοακροατών να συντονιστούν για να ακούσουν το γαύγισμα του Χατσίκο.
Κάθε χρόνο στις 8 Απριλίου, εκατοντάδες κόσμου μαζεύονται για να τιμήσουν την μνήμη και την αφοσίωση του Χατσίκο σε μια σεμνή τελετή που γίνεται στον σιδηροδρομικό σταθμό της Shibuya.
Η ιστορία του Χατσίκο μεταφέρθηκε σε χολιγουντιανή ταινία, το 2009, με πρωταγωνιστή στον ρόλο του καθηγητή τον Ρίτσαρντ Γκιρ.
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Επιτρέπονται οι σκύλοι στις παραλίες ;


paralia
Κάθε φορά που έρχεται το καλοκαίρι το ερώτημα που απασχολεί εμάς τους φιλόζωους είναι εάν θα βρούμε κάποια κατάλληλη παραλία για να κολυμπήσουμε παρέα με τον τετράποδο φίλο μας
 
.
Οι δύο βασικές νομοθετικές διατάξεις που ρυθμίζουν το θέμα αυτό είναι ο νόμος 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα Λαυρίου (άρθρο 230 παρ. 1 ζ της Υ.Α. 1046/1978, η οποία εξεδόθη κατ΄ εξουσιοδότηση του άρθρου 156 του ν.δ. 187/1973 του ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ).
Περαιτέρω, από άποψη νομολογίας, έχουν εκδοθεί δύο εκ διαμέτρου αντίθετες δικαστικές αποφάσεις, η εφετειακή 2130/2003 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και η 175/2005 του Αρείου Πάγου, η οποία αναίρεσε την προηγούμενη, με αφορμή την περίπτωση μιας γυναίκας, η οποία, εν έτει 2000, είχε υποπέσει στο μέγα ολίσθημα να βάλει τον μικρόσωμο σκύλο της στη θάλασσα σε μη οργανωμένη παραλία της περιοχής Σουνίου, αρνούμενη στη συνέχεια να τον απομακρύνει, παρά τις διαμαρτυρίες λουόμενου, ο οποίος φοβήθηκε μετάδοση ασθενειών και άσκησε εναντίον της αγωγή αποζημίωσης για προσβολή της προσωπικότητάς του.
Α) Κατ΄ αρχήν είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι οι παραλίες ανήκουν στην δικαιοδοσία των αστυνομικών και όχι των λιμενικών αρχών (άρθρο 3 παρ. 1 περ. β του ν.δ. 444/1970).
Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ : «Αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος για τη διενέργεια προανακριτικών και αστυνομικών πράξεων (σημείωση δική μου, η επιβολή τυχόν προστίμου στον ιδιοκτήτη του σκύλου συνιστά αστυνομική πράξη) υφίσταται στους λιμένες και στις χερσαίες ζώνες αυτών, αυτή δε, επεκτείνεται και στις παραλίες, για τις οποίες γίνεται λόγος στο άρθ. 3 παρ. 1 περ. β', στις οποίες δηλαδή διενεργούνται εργασίες οι οποίες είναι συναφείς με τη λειτουργία των λιμένων και όχι σε οποιαδήποτε άλλη παραλία. Σε οποιαδήποτε άλλη παραλία, αρμόδια είναι η κατά τόπο αστυνομική αρχή, εξαιρουμένων βέβαια των περιπτώσεων που διενεργούνται οι εργασίες, οι οποίες προβλέπονται στην παρ. 4 του άρθρου 3, οπότε ο εν λόγω χώρος εξομοιώνεται με λιμένα και χερσαία ζώνη λιμένα, ιδρυόμενης σ' αυτήν την περίπτωση σχετικής αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος.»
Επομένως, οι τόποι αρμοδιότητας του Λιμενικού, όπως αυτοί καθορίζονται από το νόμο, αφορούν την θαλάσσια περιοχή, τους λιμένες και τις χερσαίες ζώνες των λιμένων και ΟΧΙ τις παραλίες εν γένει και επομένως, το τυχόν πρόστιμο στις παραλίες πρέπει να το κόψει η αστυνομία (και η δημοτική), εκτός εάν σε κάποιο τόπο δεν υπάρχει αστυνομία (πχ κάποια νησιά), οπότε το κόβει η λιμενική αστυνομία.
Β) Στη συνέχεια πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στην κυκλοφορία του σκύλου σε παραλία λουομένων και στο μπάνιο του σκύλου στη θάλασσα.
Σύμφωνα με τον ν. 4039/2012 (καθώς και κατά τον προϊσχύοντα 3170/2003) επιτρέπεται ο περίπατος του σκύλου σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, αρκεί να μην κυκλοφορεί ελεύθερος και να γίνεται ο περίπατος πάντα με συνοδό (άρθρο 5 παρ. 3). Ο σκύλος μας μπορεί να μας ακολουθεί σε κάθε υπαίθριο κοινόχρηστο χώρο, άρα και στις παραλίες, οργανωμένες και μη, αρκεί να είναι πάντα συνοδευόμενος και να έχουμε μαζί το βιβλιάριο υγείας του για να αποδείξουμε ότι είναι εμβολιασμένος αν μας ζητηθεί.
Όσον αφορά την περιβόητη εγκύκλιο Μ.Φ. 3111.10/1/93/20-05-93 της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του ΥΠΕΝ, η οποία επαναλαμβάνεται και στη νεότερη υπ΄αριθμ. πρωτ. Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006 και σύμφωνα με την οποία «...Στην περίπτωση κατά την οποία σε μία τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παρευρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό ή ο εν λόγω προβαίνει στο λούσιμο του ζώου, τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση. Εάν όμως στην ίδια τοποθεσία καταφθάσουν λουόμενοι, τότε ο ιδιοκτήτης οφείλει, είτε να το απομακρύνει από την τοποθεσία αυτή, είτε να το διατηρήσει ασφαλισμένο σε απόσταση από τους λουόμενους τέτοια που να μην παρενοχλούνται αυτοί προκειμένου να μην διαπράττει την ανωτέρω παράβαση», αυτή δεν ισχύει κατά το μέρος που μιλαει για άμεση απομάκρυνση των σκύλων από την παραλία άμα τη εμφανίσει λουομένων , καθόσον ο νόμος υπερισχύει της εγκυκλίου.
Εάν παρ΄ όλα αυτά, κάποιο αρμόδιο αστυνομικό ή λιμενικό όργανο κόψει πρόστιμο για μη απομάκρυνση του σκύλου από την παραλία, τότε μπορεί να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος, είναι δε πολύ πιθανό, εάν κάποιος προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά του προστίμου που θα του επιβληθεί, να δικαιωθεί όταν φτάσει η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επικαλούμενος αντισυνταγματικότητα, παράβαση νόμου κλπ.
paralia1
Γ) Το πρόβλημα επομένως δεν είναι η κυκλοφορία και παρουσία των σκύλων στις παραλίες, αλλά το επιτρεπτό ή μη να μπαίνουν τα σκυλιά στη θάλασσα .
Η γενική άποψη που έχει επικρατήσει είναι ότι στην περίπτωση αυτή εφαρμόζεται το άρθρο 230 § 1 περ. ζ του αναχρονιστικού (ισχύει από το 1978) Γενικού Κανονισμού Λιμένα Λαυρίου, κατά τον οποίο απαγορεύεται η κυκλοφορία ζώων, καθώς και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων, άποψη που έχει δεχτεί και ο Άρειος Πάγος (πιο πάνω απόφαση). Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο από 50 έως 150 ευρώ. Σημειωτέον ότι η ως άνω διάταξη για την απαγόρευση ζώων στις παραλίες αφορά μόνο τον Γενικό Κανονισμό Λιμένος Λαυρίου και τον χώρο ευθύνης του και μόνο κατ΄ αναλογία μπορεί να γίνει δεκτή η εφαρμογή του και στις άλλες ελληνικές παραλίες.
Από εκεί και πέρα είναι θέμα ερμηνείας του τι θεωρείται χώρος λουομένων. Σύμφωνα με τις παραπάνω εγκυκλίους, η ύπαρξη λουομένων σε μία θαλάσσια περιοχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής αυτής ως χώρου λουομένων και την ως εκ τούτου, εφαρμογή της απαγόρευσης της ως άνω διάταξης για τον χώρο αυτό, με άλλα λόγια όλες οι ελληνικές παραλίες είναι εν δυνάμει χώροι λουομένων. Στο πυρ το εξώτερο δηλ. οι φιλόζωοι πολίτες που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους και τις διακοπές τους παρέα με τον πιστό τους φίλο, άντε να βρούμε καμιά έρημη βραχονησίδα που να μην πατάει το πόδι του λουόμενος (!). Και πάλι όμως δεν μπορείς να είσαι ήσυχος γιατί εάν εμφανισθεί έστω και ένας υστερικός λουόμενος που φοβάται ότι θα μολυνθεί από το σκύλο, δεν επιτρέπεται να μπει ο σκύλος στη θάλασσα.
Παρά ταύτα, οι δικαστές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δικάζοντας την έφεση στην υπόθεση της ως άνω γυναίκας, έκριναν (ορθώς) ότι στις μη οργανωμένες παραλίες μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει το μπάνιο του με τον σκύλο του και προχωρώντας στη συνέχεια σε συσταλτική ερμηνεία της παραπάνω διάταξης του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Λαυρίου, έκριναν ως χώρο λουομένων όχι όλες τις περιοχές των ακτών που είναι προσιτές για θαλάσσια μπάνια, αλλά μόνον εκείνες που έχουν λουτρικές εγκαταστάσεις. Δυστυχώς αυτή η άποψη κατέπεσε στον Άρειο Πάγο.
Συνοψίζοντας, επιτρέπεται η παρουσία και ο περίπατος σκύλων στις παραλίες αρκεί να συνοδεύεται, επιτρέπεται να κάνετε μπάνιο στο σκύλο σας σε απομακρυσμένες παραλίες, εκτός εάν παραπονεθεί κάποιος λουόμενος και αρμόδιο όργανο βεβαίωσης της παράβασης είναι, για μεν την παρουσία και τον περίπατο του σκύλου στην παραλία η αστυνομία - εφόσον επιμένει παρά τον νόμο να βεβαιώσει παράβαση - για δε το μπανιο του σκύλου στη θάλασσα το λιμενικό.
Η πολυνομία που επικρατεί στο Ελληνικό Κράτος, δημιουργεί συχνά καταστάσεις σύγχυσης μεταξύ πολιτών και ελεγκτικών οργάνων, ώστε πολλές φορές δεν γνωρίζουν οι μεν τα δικαιώματά τους και οι δε τις υποχρεώσεις τους και γι αυτό πρέπει το οργανωμένο φιλοζωικό κίνημα να κινηθεί προς την κατεύθυνση πίεσης των αρμοδίων για την αλλαγή αυτού του αναχρονιστικού και θολού καθεστώτος σε σχέση με το επιτρεπτό ή μη της δυνατότητας χρήσης παραλιών και θαλασσών από φιλόζωους πολίτες με τα κατοικίδιά τους.
Βάσω Τάκη
Δικηγόρος - Μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Φιλοζωικών Σωματείων.
Διαβάστε περισσότερα »

Μια εικόνα… μια μέρα στην ιστορία!

Η εικόνα της νεαρής κοπέλας αγκαλιά με τα κατοικίδιά της κάνει το γύρο του Διαδικτύου συγκινώντας όποιον την βλέπει.Και μπορεί με την πρώτη ματιά να φαντάζει σαν μια απλή φωτογραφία ενός εφηβικού άλμπουμ όπου η κοπέλα φωτογραφίζεται στον καναπέ αγκαλιά με τα δυο της κατοικίδια, όμως στην πραγματικότητα κρύβει πίσω της πολλά και ποικίλα συναισθήματα. Η νεαρή 15χρονη Iselin Rose Borch ήταν στο νησί Utoya όταν ο Anders Breivik άνοιξε πυρ εναντίον αθώων ανθρώπων και σκότωσε 69 ανθρώπους σε μια στιγμή. Τα όνειρα της Iselin από τότε μετατράπηκαν σε εφιάλτες και ο φόβος στοίχειωσε τις νύχτες της. Η λύτρωση βρέθηκε στην αγκαλιά των δύο συμπαθέστατων κατοικιδίων της, που της πρόσφεραν ασφάλεια τα βράδυα και την ηρεμούσαν από τους εφιάλτες. Ο φωτογράφος Andrea Gjestvang που απαθανάτισε τους τρεις τους αγκαλιασμένους στον καναπέ έδωσε στη φωτογραφία τον τίτλο «One Day in History» και κέρδισε το Α’ Βραβείο στο διαγωνισμό Sony World Photography.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Σήμα κινδύνου για το σπανιότερο δελφίνι στον κόσμο


Μόλις 55 έχουν απομείνει

Αντιμέτωπη με πιέσεις προκειμένου να κινηθεί στην κατεύθυνση της διάσωσης του σπανιότερου δελφινιού στον κόσμο βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία, σε συνάντηση επιστημόνων από όλο τον κόσμο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Νότια Κορέα. 

Το δελφίνι του Μάουι εντοπίζεται μόνο στα ρηχά στα ανοιχτά του Βόρειου Νησιού της χώρας και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο εξαφάνισης καθώς μόνο 55 απομένουν ακόμα. Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους πως το είδος θα εξαφανιστεί έως το 2030 εάν δεν αναληφθεί δράση. 

Τα δελφίνια του είδους είναι από τα μικρότερα στον κόσμο, με μέγιστο μήκος 1,7 μέτρα. 

Όπως μεταδίδει το AFP, σύμφωνα με στοιχεία επιτροπής ειδικών που συστήθηκε από την κυβέρνηση της χώρας, μόνο πέρσι πέντε τέτοια δελφίνια σκοτώθηκαν καθώς αλιεύτηκαν από λάθος. 

«Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός, με τόσο περιορισμένο πληθυσμό οι αριθμοί είναι πιθανό να μειωθούν ταχύτατα», δήλωσε εκπρόσωπος της Greenpeace. «Φοβούμαστε πως η κυβέρνηση καθυστερεί (να αναλάβει δράση) σε σημείο που δεν θα υπάρχει επιστροφή για τα δελφίνια», πρόσθεσε. 
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Έχει δύο τίγρεις για... κατοικίδια


Φωτογραφίες από τη ζωή του με τον Enzo και τον Ozzy

Ο Michael Jamison από τη Νότιο Αφρική αγαπά τις τίγρεις τόσο πολύ που υιοθέτησε δύο! Ο Jamison και η σύντροφός του Jackie μοιράζονται το σπίτι τους στην περιοχή Brakpan, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, με δεκαπέντε σκύλους και δύο τίγρεις: τον δίχρονο Enzo που είναι τίγρη της Βεγγάλης και την τελευταία άφιξη στο σπίτι, τον επτά μηνών Ozzy που είναι τίγρη της Σιβηρίας. 

Ο Ozzy διασώθηκε από το βασανιστήριο που υφίστατο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του. Από τον υποσιτισμό τα πόδια του έχουν παραμορφωθεί καθώς η έλλειψη ασβεστίου οδήγησε σε σπάσιμο των οστών, ενώ έχει πρόβλημα και με τη λεκάνη του. 

Όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα ο Ozzy θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να βελτιωθεί η κατάστασή του.


Ο Enzo από την άλλη, όταν ήταν μικρός κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι με τον Michael και του άρεσε να τρώει στον… πάγκο της κουζίνας. Τώρα που μεγάλωσε, ωστόσο, ζει σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκτός σπιτιού. 


Ο Ozzy αναδεικνύεται σε άξιο διάδοχό του στο… ακόνισμα δοντιών πάνω στα έπιπλα του Michael. 

Μέχρι στιγμής οι δύο τίγρεις έχουν συναντηθεί μόνο με τα κάγκελα του χώρου όπου ζει ο Enzo ανάμεσά τους, αλλά ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται φίλοι. 




Ο Jamison ελπίζει να τους φέρει σε επαφή σωστά κάποια στιγμή στο μέλλον και να καταφέρουν να ζουν στον ίδιο χώρο. Όπως λέει, ήταν παντοτινό του όνειρο να έχει μία τίγρη αλλά την απόφαση την πήρε αφότου έγινε δύο φορές στόχος ένοπλών ληστών. 








newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ζωή μέσα σε κλουβιά


Φωτογραφίες από τα άγρια ζώα που κατασχέθηκαν στην Ταϊλάνδη

Ούτε ένα, ούτε δύο. Περισσότερα από χίλια άγρια ζώα κατέσχεσε η αστυνομία της Ταϊλάνδης σε συντονισμένη επιχείρησή της στα προάστια της Μπανγκόκ και πλέον οι αρχές εστιάζουν τις έρευνές τους στην προέλευση των ζώων αυτών. 

Μεταξύ άλλων δεκατέσσερα λευκά λιοντάρια, δώδεκα παγώνια, δεκαεπτά σκιουροπίθηκοι και ακόμα πάρα πολλά ζώα βρέθηκαν παγιδευμένα μέσα σε κλουβιά. 

Δείτε τις φωτογραφίες 















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Λάρισα: Πέταξε σε πηγάδι δύο σκυλιά για να τα ξεφορτωθεί

Το ένα ήταν κλεισμένο και σε τσουβάλι. Μέσα σ’ ένα πηγάδι σ’ ένα κτίριο στην περιοχή του Τύρναβου στη Λάρισα κάποιοι πέταξαν δύο σκυλιά. Κάποιος ευτυχώς άκουσε τα ζώα και έτσι η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατόρθωσε να τα ...
απεγκλωβίσει ζωντανά από το φρεάτιο την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με την Άννα Ξενοπούλου, το ενήλικο καθώς το δεύτερο είναι κουτάβι – ήταν κλεισμένο και μέσα σ’ ένα τσουβάλι.

Εκείνοι που τα ξεφορτώθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο θεώρησαν σωστό να τους «χαρίσουν» έναν αργό και βασανιστικό θάνατο, ίσως επειδή τo ενήλικο σκυλί πάσχει από δερματική ψώρα μια συνηθισμένη ασθένεια για τα σκυλιά, που δεν φροντίζονται, η οποία εύκολα θεραπεύεται.

Όπως εξήγησε στο zoosos.gr η Άννα Ξενοπούλου στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και τρία υποσιτισμένα γατάκια και όλα τα ζώα τα ανέλαβε το φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» μέλος του οποίου είναι και η ίδια.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα ακόμα έγκλημα, που μας ξεφτιλίζει διεθνώς, μια τρανή απόδειξη που δείχνει πόσο ουσιαστικά απολίτιστοι είμαστε!

tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Γάτος βάζει υποψηφιότητα για δήμαρχος!

Ο γάτος Μόρις είναι υποψήφιος για δήμαρχος στη μεξικανική πολιτεία της Βερακρούς!

Ο Μόρις υπόσχεται μια πόλη χωρίς ποντίκια και το μότο του είναι «Παιχνίδι και ξεκούραση!»

Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου και οι δύο νεαροί μάνατζερ του φροντίζουν καθημερινά την προεκλογική του εκστρατεία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!


star.gr
Διαβάστε περισσότερα »