Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Στις 5/6 η δίκη του ζεύγους που εξαφάνιζε κουτάβια

Αναβολή για την Τετάρτη 5/6/13 πήρε η υπόθεση της 44χρονης και του 70χρονου που τη συνόδευε κάθε φορά που υιοθετούσε κουτάβια από φιλοζωικές οργανώσεις και στη συνέχεια τα εξαφάνιζε...

Οι φιλόζωοι έδωσαν δυναμικό παρόν για μια ακόμα φορά στα δικαστήρια Ευελπίδων για να υπερασπιστούν αυτούς που δεν έχουν φωνή, τα ζώα.

Η 44χρονη κατηγορείται για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις ενώπιον των δημόσιων αρχών.

Θυμίζουμε ότι η γυναίκα είχε συλληφθεί, όπως δημοσιεύσαμε στο adespoto.gr, την ώρα που υιοθετούσε για μία ακόμα φορά ένα κουτάβι.Οι συντονισμένες προσπάθειες του φιλοζωικού σωματείου Αμύνταιου Η ΑΓΚΑΛΙΑ και των εθελοντριών Χριστίνας Δελλή, Μάρθας Πουλτίδου και Τίνας Κασιδόκωστα σε συνεργασία με την αστυνομία κατάφεραν να οδηγήσουν στη σύλληψητην κυρία την ώρα που υιοθετούσε κουτάβι στην περιοχή του Περιστερίου.'Ανθρωποι απ όλη την Ελλάδα επικοινώνησαν με τις φιλόζωες για να πουν ότι είχαν δώσει κάποιο ζώο στην γυναίκα αυτή, που παρουσιαζόταν ως Μαρία ή Χριστίνα Γιαννοπούλου, με πλαστές ταυτότητες και ψευδείς διευθύνσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της φιλοζωικής Σαλαμίνας που έδωσε 1 κουτάβι για υιοθεσία και 1 για φιλοξενία και όταν την ρώτησαν τι απέγιναν είπε ότι το ένα πέθανε επειδή το άφησε κλεισμένο στο αυτοκίνητο της, λόγω θερμοπληξίας και ότι το άλλο το έδωσε σε κάποια γνωστή της εκτός Αθηνών...

Πολύ σοβαρά ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί για τον αριθμό των ζώων που υιοθέτησε που φαίνεται να ξεπερνούν τα 100, το πώς έβρισκε πλαστές ταυτότητες και τι τελικά απέγιναν τα άτυχα ζώα.

Η υπόθεση αυτή δείχνει το σοβαρό κενό που υπάρχει στις υιοθεσίες των ζώων καθώς θύματα της γυναίκας έπεσαν ακόμα και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, παρά την υπογραφή δήλωσης υιοθεσίας. Ποιός μπορεί να φανταστεί τι γίνεται με απλούς πολίτες που χαρίζουν αδέσποτα ή τα ζώα που γέννησε το κατοικίδιο τους; Λόγω τέτοιων φαινομένων μεταχειρισμού των ζώων, επιβάλλεται αυστηρός έλεγχος των υποψήφιων ιδιοκτητών ζώων, όπως στο εξωτερικό, με επισκέψεις στα σπίτια των ενδιαφερόμενων, πλήρη καταγραφή στοιχείων, συμβόλαιο υιοθεσίας, τοποθέτηση τσιπ που ούτως ή άλλως ορίζει ο νόμος και δυνατότητα ελέγχου των ανάδοχων από τα μέλη φιλοζωικών οργανώσεων. Οι περισσότερες σοβαρές φιλοζωικές οργανώσεις το κάνουν όμως τι γίνεται με τις υιοθεσίες των Δήμων ή και τις αγορές από pet shops όπου δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για την μετέπειτα ζωή του ζώου;

Αντίστοιχα, οι φιλοζωικές οργανώσεις πρέπει να επιδείξουν ακόμα μεγαλύτερη υπευθυνότητα, να δίνουν τα ζώα μετά από προσεκτικό έλεγχο και συνέντευξη του υποψήφιου και να αποφεύγουν μακρινές αποστάσεις υιοθεσίας αν δεν υπάρχει εθελοντής να ελέγξει το ζώο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου