Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012


Δεν τα κατάφερε το ορφανό αρκουδάκι

Μετά από ένα μήνα εντατικής προσπάθειας του Αρκτούρου για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την ανατροφή του, το μικρό ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε στην περιοχή της...
Κρανιάς, δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή και απεβίωσε λόγω αδυναμίας προσαρμογής στα διατροφικά υποκατάστατα, συνηθισμένη αιτία θανάτου ορφανών άγριων ζώων.

Το μικρό αρσενικό αρκουδάκι, 4 μηνών, βρέθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου από διερχόμενο οδηγό στην περιοχή της Κρανιάς Γρεβενών και ζύγιζε μόλις 3,5 κιλά. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) για την Άγρια Ζωή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που ειδοποιήθηκε από τον οδηγό, έσπευσε άμεσα και βρήκε το αρκουδάκι φοβισμένο και εμφανώς καταπονημένο, αδύνατο και αδύναμο. Έφερε ακόμη τραύματα στην πλάτη από δάγκωμα σκύλου.

Η επιστημονική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έστησε επιχείρηση αναζήτησης της μητέρας του για 36 περίπου ώρες σε δασικό χώρο που γειτνιάζει με το σημείο που βρέθηκε, χωρίς αποτέλεσμα.

Δυστυχώς, το δύσκολο εγχείρημα της ανατροφής του μικρού δεν είχε αίσια εξέλιξη για το ίδιο. Το επιστημονικό προσωπικό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και οι ειδικευμένοι φροντιστές έχοντας ήδη την εμπειρία από το επιτυχημένο παράδειγμα ανατροφής του Μικρού Τζον και του Νικήτα, και ακολουθώντας τα διεθνή πρωτόκολλα, προσπάθησαν και έδωσαν τα μέγιστα για να φέρουν σε πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα, γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες για να ζήσει ένα τόσο νεαρό αρκουδάκι είναι ελάχιστες, ακόμη και με τη φροντίδα των ειδικών. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα αρκουδάκια μένουν με τη μητέρα τους για 2 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να μάθουν να επιβιώνουν μόνα τους στη φύση.

Ο μικρός αρκούδος δεν είχε την τύχη του Τζον και του Νικήτα οι οποίοι σήμερα ζουν ελεύθεροι στο φυσικό τους βιότοπο.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δεν θα ήθελε να υπάρξουν άλλες ορφανές αρκούδες στο μέλλον, εξαιτίας του ανθρώπου. Σε ανάλογη περίπτωση όμως, δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει και πάλι κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία στη φύση για τα ορφανά αρκουδάκια.

gaiamatter.net
Διαβάστε περισσότερα »

Φιλοζωϊκός Σύλλογος: "Δεν απελευθερώνουμε φίδια"

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας καταδικάζει τις φήμες που κυκλοφορούν «περί απελευθέρωσης φιδιών» στην πόλη.

Ενημερώνουμε ότι...

α) Δεν υπάρχουν εκτροφεία φιδιών στην Ελλάδα, ώστε να απευθυνθεί κάποιος φορέας ή ιδιώτης, ώστε να τα προμηθευθεί.

β) Τα φίδια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν είναι είδος προς εξαφάνιση, ώστε να χρειάζεται η διάσωσή τους μέσω της εκτροφής και του πολλαπλασιασμού τους.

γ) Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται φίδια στις πόλεις, δεδομένου ότι η τροφή τους είναι κατά κύριο λόγο τα ποντίκια τα οποία βρίσκονται παντού. Είναι φυσικό λοιπόν να κυνηγούν την τροφή τους οπουδήποτε υπάρχει.

δ) Το μόνο είδος φιδιού που είναι δηλητηριώδες στην Ελλάδα είναι η οχιά, η οποία είναι εύκολα αναγνωρίσημη.΄Ολα τα υπόλοιπα είναι ακίνδυνα για ανθρώπους και ζώα και συγχρόνως μας απαλλάσουν «φυσικά» από τα τρωκτικά που μεταφέρουν ασθένειες πολλές φορές επικίνδυνες.΄Αλλωστε όλα τα έμβια ζώα είναι δημιουργήματα της φύσης, έχουν λόγω ύπαρξης και έχουν δικαίωμα στη ζωή.

ε)Ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνουμε τα φίδια από την περιοχή μας, είναι να προσελκίσουμε ταίζοντας τις αδέσποτες γάτες που κυκλοφορούν , οι οποίες είναι οι καλύτεροι κυνηγοί φιδιών στον πλανήτη,

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
ΑΓΓΕΛΑ ΜΠΑΡΤΣΙΩΚΑ
Διαβάστε περισσότερα »

Απίστευτο βίντεο: Ο παπαγάλος που ξεκαρδίζεται (BINTEO)


Μπορεί να έχετε ακούσει παπαγάλο να μιλάει και να μιμείται ήχους αλλά σίγουρα δεν έχετε ακούσει παπαγάλο αν γελάει έτσι.
Διαβάστε περισσότερα »

Τα παθιασμένα φιλιά δύο κόκκινων πάντα.


Διαβάστε περισσότερα »

Μικρός χιμπατζής χορεύει ώσπου να σωριαστεί στο έδαφος από τη ζαλάδα. ((BINTEO)



Διαβάστε περισσότερα »

Ελεφαντάκι "απορεί" με την προβοσκίδα του.


Διαβάστε περισσότερα »

Εσείς ξέρετε σερφ; Αυτός ο σκύλος πάντως ναι...(BINTEO)


Στην Αμερική διεξάγονται πολλοί διαγωνισμοί με ζώα και ένας τέτοιοςδιαγωνισμός...
είναι και για τα τους σκύλους που επιδίδονται στο... σερφ. Μετράει ήδη 5 χρόνια και ο 6ος πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο στην παραλία Imperial στην Καλιφόρνια. 

Περισσότεροι από 50 σκύλοι συμμετείχαν και ο νικητής βραβεύτηκε με διακοπές, για σκύλους βέβαια, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ξενοδοχείο, το San Diego Resort, καθώς και μία φωτογράφιση στο περιοδικό Modern Magazine.
Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχει αυτή η παρέα! Απίθανοι σχηματισμοί!!!








Διαβάστε περισσότερα »

Πώς θα προστετεύσουμε τα κατοικίδιά μας από τη ζέστη;



Άλλωστε είναι οι πιο πιστοί μας φίλοι
Το καλοκαίρι πλησιάζει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και ετοιμαζόμαστε για ταξίδια και μικρές εκδομές για να παλέψουμε τη ζέστη που στη μεγαλούπολη δεν αντέχεται. Δεν είμαστε μόνοι... έχουμε κατοικίδιο. Είτε το αφήσουμε για κάποιες ώρες στο σπίτι, είτε το πάρουμε μαζί μας, οφείλουμε να νοιαστούμε γι αυτό και να το φροντίσουμε πολύ περισσότερο από ό, τι τη χειμερινή περίοδο.
Θα λάβουμε κατ' αρχάς υπόψιν μας την εκδοχή που το κατοικίφιο μας συνοδεύει.
 Η παραμονή ενός ζώου μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα για μεγάλο διάστημα, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή του. Ωστόσο πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ότι η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί σε αυτές τις συνθήκες να αυξηθεί κατακόρυφα σε λίγα μόλις λεπτά. Σταθμεύοντας σε κάποιο σκιερό μέρος και αφήνοντας τα παράθυρα λίγο ανοιχτά ώστε να αερίζεται επαρκώς το σαλόνι του αυτοκινήτου, μπορούμε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις για το αγαπημένο μας κατοικίδιο.

Κατά τη διάρκεια μιας ζεστής καλοκαιρινής μέρας, η παγιδευμένη ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να αυξηθεί με ταχύτατο ρυθμό και να γίνει θανατηφόρα μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας. Τα ζώα είναι πολύ πιο εκτεθειμένα στον κίνδυνο της θερμοπληξίας από τους ανθρώπους, αφού δεν διαθέτουν ανάλογους μηχανισμούς ψύξης όπως εμείς. Οι σκύλοι για παράδειγμα, είναι φτιαγμένοι για να διατηρούν τη θερμότητα. Ιδρώνουν μόνο στην άκρη της μύτης τους και στις πατούσες και φυσικά αυτό δεν είναι αρκετό για να τους δροσίσει σε μια ζεστή μέρα. Λαχανιάζοντας και πίνοντας νερό δροσίζονται αρκετά αλλά όταν αναπνέουν μόνο καυτό αέρα μπορεί να πάθουν εγκεφαλικές και οργανικές βλάβες μόλις σε 15 λεπτά της ώρας. Ιδιαίτερα κάποιες ράτσες με κοντή μύτη όπως τα bulldogs, κουτάβια, ηλικιωμένα σκυλιά και υπέρβαρα, ζώα με καρδιο-αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα υγείας είναι ιδιαιτέρως ευπαθή στη ζέστη.
 
Τι να κάνετε σε περίπτωση θερμοπληξίας.
Καταρχάς θα πρέπει να είστε σε θέση να διακρίνετε τα συμπτώματα. Ελέγξτε το ζώο για σημάδια έντονου λαχανιάσματος, γυαλιστερά μάτια, ταχυκαρδία, ανησυχία, υπερβολική δίψα, λήθαργο, πυρετό, ζαλάδα, έλλειψη συντονισμού, έντονη σιελόρροια, εμετός, κόκκινη ή μωβ γλώσσα και αναισθησία. Εάν το ζώο παρουσιάζει συμπτώματα εμφράγματος, να κατεβάσετε σταδιακά τη θερμοκρασία σώματος ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες που μπορεί να του σώσουν τη ζωή :

Μετακινήστε το ζώο στη σκιά ή σε κλιματιζόμενο χώρο.

Καλύψτε το κεφάλι, το λαιμό και το θώρακα του ζώου με παγοκύστες ή βρεγμένη πετσέτα, ή βυθίστε το ζώο σε δροσερό (όχι παγωμένο) νερό.

Αφήστε το ζώο να πιει μικρές ποσότητες νερού ή να γλύψει μερικά παγάκια.

Πηγαίνετε το ζώο στον κτηνίατρο.
Διαβάστε περισσότερα »

Μία αεροπορική εταιρία μόνο για κατοικίδια

Το αγαπημένο σας pet μπορεί να «πετάξει».
Η «Pet Airways» δεν είναι μία συνηθισμένη εταιρία. Αντίθετα, είναι η πρώτη αεροπορική γραμμή που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα λατρεμένα σας κατοικίδια. Όλα ξεκίνησαν χάρη στο αγαπημένο Jack Russell Terrier των ιδιοκτητών, τη Zoe.
Η δύσκολη πρόσβαση στους καλοκαιρινούς προορισμούς και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς το γλυκύτατο σκυλάκι, έκαναν τον Dan και την Alysa να πάρουν μία πρωτοβουλία που θα έλυνε τα χέρια τα δικά τους, αλλά και των υπόλοιπων ζωόφιλων που ταλαιπωρούνταν.

Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε ένα μακρινό ταξίδι και επιθυμείτε να απολαύσετε την εμπειρία μαζί με το γούνινο φίλο σας, η «Pet Airways» είναι εδώ για να κάνει την επιθυμία σας πραγματικότητα.
Διαβάστε περισσότερα »

Μία γάτα με δύο πρόσωπα

Κι όμως δεν είναι photoshop.
Οι περίφημες γάτες Janus είναι ένα φαινόμενο που σχετίζεται με μία γενετική ανωμαλία στις γάτες. Παίρνοντας το όνομά τους από το ρωμαΐκό θεό με τα δύο πρόσωπα, οι εν λόγω γάτες έχουν όχι ένα, αλλά δύο πρόσωπα. Αν και συνήθως αυτή η ιδιαιτερότητα έχει σαν αποτέλεσμα το θάνατο της γάτας με το που γεννιέται, η Farnkenlouie κρατά το απίστευτο ρεκόρ Guiness των δώδεκα χρόνων εν ζωή. Μπορεί για κάποιους να αποτελεί ένα λάθος της φύσης ή απλά ένα θέαμα που δεν ευχαριστεί στην όψη του, αλλά το ταλαιπωρημένο ζωάκι δεν παύει να αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση κια μάλιστα αγαπημένο κατοικίδιο για τον ιδιοκτήτη του.
Εσείς θα μπορούσατε να έχετε αυτό το pet στο σπίτι σας;
Διαβάστε περισσότερα »

Μπορούν οι σκύλοι να ανιχνεύσουν τον καρκίνο;

'Ερευνες δίνουν νέα διάσταση στο ρόλο των κατοικίδιών μας.
Μέχρι πρόσφατα οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει πως ένας σκύλος μπορούσε να μυρίσει τον καρκίνο του στήθους, αλλά σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα τα περισσότερα σκυλιά μπορούν να ανιχνεύσουν τον καρκίνο των πνευμόνων.
Ένα ποσοστό της τάξεως του 71% από όσους νοσούν θα μπορούν να εντοπιστούν από τα συμπαθέστατα τετράποδα, που δεδομένου του ότι αυτός είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος της συγκεκριμένης ασθένειας, ίσως να βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολύ σημαντική ανακάλυψη.
Μάλιστα, αυτό οφείλεται στην αναπνοή των ασθενών η οποία εμπεριέχει διαφορετικές χημικές ουσίες από αυτές ανθρώπων που δε νοσούν τις οποίες και μπορούν εύκολα να μυρίσουν οι σκύλοι ακόμα και στα πρώτα στάδια του καρκίνου.

Τελικά, ίσως ο σκύλος να αποδειχθεί όντως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.
Διαβάστε περισσότερα »

Η Genevieve και ο Gerald έγιναν οικογένεια Ο μικρός George είναι απόλυτα υγιής και αξιολάτρευτος



Η Genevieve και ο Gerald καλωσόρισαν στο κόσμο τον πρώτο τους απόγονο, ονόματι George, τη Παρασκευή το βράδυ ύστερα από μια εγκυμοσύνη 15 μηνών.

Η μαμά Genevieve γέννησε το μωράκι της στο ζωολογικό κήπο του Μπρίστολ, ύστερα από μια επίπονη γέννα δύο ωρών, και ο Gerald βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια στο πλευρό της.

Ο τελευταίος περίμενε τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να ζευγαρώσει, έως ότου η Genevieve ήρθε στο «Noah’s Ark Zoo Farm» το 2010 και ερωτεύτηκαν ακαριαία.

Το αρσενικό με ύψος πέντε μέτρων και το θηλυκό με ύψος 3.5 μέτρων ήταν αχώριστα και περπατούσαν συνέχεια πλάι-πλάι μέσα στο πάρκο, προκαλώντας την εντύπωση των επισκεπτών.

«Είμαι ενθουσιασμένη, καθώς οι δύο καμηλοπαρδάλεις είναι πολύ αγαπημένες και τώρα πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Ο μικρός George είναι απόλυτα υγιής και τρέφεται σωστά από τη μητέρα του», δήλωσε η εκτροφέας τους, Emma Green.
Διαβάστε περισσότερα »

Ακλόνητη δίπλα στα μικρά της παρότι δέχθηκε σφαίρα από αεροβόλο! Η ιστορία της Cindy και των μικρών της

Λένε πως μία μητέρα μπορεί να κάνει τα πάντα για τα παιδιά της. Αυτό ισχύει και όταν η μητέρα έχει τέσσερα πόδια και ουρά και τα παιδιά της είναι πέντε γατάκια.

Το αποδεικνύει η ιστορία της Cindy, της γάτας που δέχθηκε μία σφαίρα από αεροβόλο όπλο στο κεφάλι (!) αλλά παρέμεινε ακούνητη δίπλα στα μικρά της και δεν τα αποχωριζόταν ακόμα κι όταν μεταφέρθηκε σε καταφύγιο.

Η γάτα και τα μικρά βρέθηκαν στο δρόμο και μεταφέρθηκαν στο Καταφύγιο Helen Woodward Animal Center στην Καλιφόρνια, όπου ένας κτηνίατρος αφαίρεσε τη σφαίρα από το κεφάλι της Cindy.

Όταν η γατο-οικογένεια έφτασε στο καταφύγιο, ήταν αδύνατο να χωρίσουν τη μαμά από τα μικρά. «Τα γατάκια είναι πολύ μικρά και πολύ φοβισμένα. Μαλακά καταφέραμε να τα απομακρύνουμε από τη μαμά τους», είπε ο κτηνίατρος που φρόντισε την άτυχη γάτα.

Μετά την επέμβαση στη Cindy ο κτηνίατρος κατάλαβε γιατί η οικογένεια ήταν τόσο τρομοκρατημένη: Η μαμά και τα μικρά της είχαν πυροβοληθεί και η Cindy είχε ακόμα τη σφαίρα.

Η εξέλιξη της ιστορίας είναι πάντως καλή καθώς μαμά και μικρά αναρρώνουν και μόλις γίνουν τελείως καλά θα δοθούν για υιοθεσία.
Διαβάστε περισσότερα »

Εσύ θα έπαιρνες τέτοιο κατοικίδιο σπίτι σου;(PHOTOS)






Αν το ταΐζετε στην ώρα του δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Ωστόσο αν κάποια φορά το ξεχάσετε τότε ίσως υπάρξει πρόβλημα. Το καλό από την άλλη με αυτό το κατοικίδιο είναι πως αν κάποιος προσπαθήσει να παραβιάσει το σπίτι σας και το αντικρίσει, θα το βάλει στα πόδια δίχως δεύτερη σκέψη. Συμφωνείτε;
Διαβάστε περισσότερα »
Ηράκλειο: Δηλητηρίασαν επτά σκυλιά στο Ατσαλένιο

Νέα κτηνωδία σήμερα στο Ηράκλειο. Άγνωστοι δηλητηρίασαν τουλάχιστον 7 σκυλιά στην περιοχή του Ατσαλένιου στην πλατεία Σινάνη. Χάρη στην άμεση επέμβαση... ευαισθητοποιημένων κατοίκων της περιοχής, σώθηκαν τα τρία από τα επτά σκυλιά, τα τέσσερα δεν τα κατάφεραν. Ένας κάτοικος της περιοχής περιγράφει τα όσα προηγήθηκαν:

''Οι τρεις σκυλοι που σώθηκαν ηρθαν και μας βρηκαν αγκομαχωντας.

Μόλις που μπορουσαν να περπατησουν . Επειδη στην γειτονια μας ειχαμε και παλαιοτερα τετοια περιστατικα απο ψυχανώμαλους και παρανοικους δολοφονους ειχαμε ατροπινες και τους σωσαμε.

Οι φωνες, τα ουρλιαχτα και οι σπασμοι της σκυλας και του μικρου ασπρου ηταν κατι που δεν ευχομαι να το δει κανενας. Τα παιδια που το εζησαν ψαχνουν απο το πρωι να τα βρουν.

Το πρωι παιδακια της γειτονιας ελεγαν οτι ξυπναγαν απο τα ουρλιαχτα των σκυλιών στον ύπνο τους! Ωραία τα καταφεραν παλι οι ψυχανώμαλοι βιαστες των ψυχών!''

Αξίζει να σημειωθεί πως άλλα σκυλιά αγνοούνται από το πρωί και δεν αποκλείεται και εκείνα να έχουν πέσει θύματα των αρρωστημένων ενεργειών του δράστη.
flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Αυτό που δεν κατάφεραν ο Τομ και ο Τζέρυ




Συμφιλίωση για γάτα με ποντίκι

Ακόμη και οι μεγαλύτεροι φυσικοί εχθροί καμιά φορά συμφιλιώνονται. Ο Τομ και ο Τζέρυ δεν τα κατάφεραν ποτέ... Κάποιοι άλλοι όμως το πέτυχαν. Και τότε; Έγιναν κάτι παραπάνω από αχώριστοι. Στα παράξενα της φύσης είναι ότι τα ζώα μπορούν συχνά να ξεπερνούν τις διαφορές τους και να μας εκπλήσσουν με τις εκδηλώσεις αγάπης τους ενός προς το άλλο.

Διαβάστε περισσότερα »

Φωτογραφίζοντας μαύρα αρκουδάκια

  Ανέμελο παιχνίδι μέσα στο δάσος

Απέναντι σε μια ομάδα μικρών μαύρων αρκούδων βρέθηκε ο φωτογράφος Brian Shults στο εθνικό πάρκο στο Τεννεσί των ΗΠΑ.Notifications

Ο αμερικανός φωτογράφος αποτύπωσε με τη μηχανή του τα μικρά αρκουδάκια, τα οποία είναι ηλικίας μερικών εβδομάδων, να παίζουν και να σκαρφαλώνουν στα δέντρα.

Παρότι ο ίδιος έχει φωτογραφίσει κι άλλες φορές μαύρες αρκούδες, δεν είχε μπορέσει ποτέ να απαθανατίσει τα μικρά τους, τα οποία συνήθως αναζητούν καταφύγιο ανάμεσα στα δέντρα ή πίσω από πυκνές φυλλωσιές.



Διαβάστε περισσότερα »