Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σκύλου διοργανώνεται στην Αθήνα


«Τα σκυλιά είναι ο σύνδεσμός μας για τον παράδεισο. Δεν γνωρίζουν το κακό, τη ζήλεια, τη δυσαρέσκεια. Το να κάθεσαι με έναν σκύλο στην πλαγιά ενός λόφου σε ένα λαμπρό απόγευμα είναι σαν να βρίσκεσαι στην Εδέμ, όπου η απραξία δεν ήταν βαρετή αλλά ειρήνη».
Τα λόγια του διάσημου συγγραφέα, Μίλαν Κούντερα αποτελούν μια απτή απόδειξη της σημαντικής συνεισφοράς των σκύλων στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Η εξερεύνηση της χαράς, της συντροφικότητας, της ασφάλειας που μας προσφέρει ο μικρός αλλά συνάμα πιστός φίλος μας, ο σκύλος, θα είναι και η βάση, πάνω στην οποία δημιουργείται αυτό τον καιρό το «International DogFestivalAthens 2013».
Ετοιμαστείτε το διήμερο 5-6 Οκτωβρίου να απολαύσετε μαζί με την οικογένεια σας, τα παιδιά σας και τους φίλους σας την μεγάλη γιορτή για τον σκύλο. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρεία«Well Done» με τη πολύτιμη αρωγή και συνεργασία του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας, ο οποίος ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσει Διπλή Διεθνή Έκθεση Σκύλων.
Το διήμερο φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο Ελληνικό (πρώην δυτικό αεροδρόμιο – έναντι Αγ. Κοσμά) και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κορυφαία γεγονότα της χρονιάς και το σημείο συνάντησης όλων των φίλων του σκύλου στην Ελλάδα.
Με μια ευρύτατη ποικιλία από διαγωνισμούς και επιδείξεις εκπαιδευμένων σκύλων το «InternationalDog Festival – Athens 2013»  στοχεύει στην ανάδειξη του σκύλου ως συντρόφου, φίλου, μέλος της οικογένειας, φύλακα, κυνηγού. Με μια πληθώρα εκδηλώσεων ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα στην διάρκεια του διημέρου να προσεγγίσει όλους τους ρόλους, που έχει ένας σκύλος στην κοινωνία.
Μοναδικά χαρακτηριστικά από συγκεκριμένες φυλές, προγράμματα agility, εκπαίδευσης σκύλου (βασική υπακοή και φύλαξη), φροντίδα, καλλωπισμός, προϊόντα, εξοπλισμός άσκησης και άλλα πολλά θα δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον διήμερο, που θα σας «οπλίσει» με γνώση για να βελτιώσετε την καθημερινότητα του καλύτερου σας φίλου.
Το «International Dog Festival – Athens 2013» αναμένεται να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επισκεπτών, επιβεβαιώνοντας και την σημασία του σκύλου στην σύγχρονη κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα »

Ο μικρός βραδύπους εξερευνά τον κόσμο


Έγινε πια σχεδόν επτά μηνών ο μικρός Hank, ο βραδύπους που γεννήθηκε το Δεκέμβριο στον ζωολογικό κήπο της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ, και δεν σταματά να εξερευνά το χώρο όπου ζει με τη μαμά του. 

Πρόκειται για μια μακρόχειλη αρκούδα ή αρκούδα-βραδύποδα (sloth bear).

Πριν από λίγες ημέρες ο μικρός βούτηξε στην πισίνα και έχει ήδη μάθει πώς να αναζητά την τροφή του στις φωλιές τερμιτών. 

Ο Hank είναι γενναίος αλλά η μητέρα του Hana ανησυχεί, όπως κάθε μαμά, κι έτσι τον παρακολουθεί διαρκώς. 

Δείτε τις φωτογραφίες





Διαβάστε περισσότερα »

Η φιλοσοφία συναντά τη ζωοφιλία στην Αθήνα

Τον ερχόμενο Αύγουστο, από τις 4 έως τις 10, η Αθήνα υποδέχεται για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας υπό την αιγίδα τηςΔιεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών (FIDSDF).
Ο θεσμός τηρείται από το 1900 αδιαλείπτως, πλην του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου,  και ανατίθεται ανά 5ετία σε μια πρωτεύουσα, που αποκαλείται για εκείνο το διάστημα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Φιλοσοφίας.
Η βασική θεματική φέτος είναι «Η Φιλοσοφία ως τρόπος Ζωής με τη Φύση και το Περιβάλλον», περιλαμβάνει πάνω από 90 ακτινωτές θεματικές (π.χ. Φιλοσοφία και Πολιτισμός, Φιλοσοφία και Τέχνη, Φιλοσοφία και Περιβάλλον κ.λπ.) και σκοπό έχει την παράθεση διαφορετικών ηθών κουλτούρας της Δύσης και της Ανατολής απέναντι στον Άνθρωπο και τη Φύση.
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική  Ομοσπονδία δια της Προέδρου της υπέβαλε ανακοίνωση, που έγινε δεκτή από Διεθνείς Κριτές, και εκπροσωπεί τη χώρα στη θεματική «Η Φιλοσοφία του Περιβάλλοντος και των Δικαιωμάτων των Ζώων»  σε Στρογγυλό Τραπέζι, όπου θα γίνει συνομιλία με μερικούς από τους διασημότερους Καθηγητές Φιλοσοφίας του αντικειμένου από το Χάρβαντ, το Γέηλ, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και τη Βασιλική Κτηνιατρική Εταιρία του Λονδίνου. Προεδρεύων της συζήτησης θα είναι ο Πίτερ Σίνγκερ από τους διανοούμενους μεγίστης επιρροής στις ΗΠΑ και μάλιστα σε επίπεδο αποφάσεων του Ανωτάτου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου.
Η Ομοσπονδία προσκλήθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή του Συνεδρίου και σε συνεργασία με τη  Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ θα πραγματοποιήσει πριν την έναρξη της συγκεκριμένης συζήτησης Καλλιτεχνικό Δρώμενο-Διαμαρτυρία για τα απωλεσθέντα βιολογικά είδη και τον επηρεασμό του φαινοτύπου των εναπομεινάντων·  δρώμενο που θα κινηματογραφήσει το CNN, ως σπόνσορας επικοινωνίας του Συνεδρίου, καθώς και η Ένωση Κινηματογραφιστών Ν. Αμερικής, η οποία με αυτή την ταινία μικρού μήκους θα λάβει μέρος σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως στην Τεργέστη και το Βερολίνο.
Επιστέγασμα του Δρώμενου θα είναι η δεδηλωμένη πρόθεση Συνταγματολόγων Πανεπιστημιακών, που εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Ένωση Ευρωπαίων Συνταγματολόγων, να δεσμεύσουν το επόμενο Σύνταγμα της χώρας με ρητές υποχρεώσεις απέναντι στους βιολογικούς μας εταίρους, τα ζώα, και στο περιβάλλον κατ’ αναλογίαν προς άλλα Ευρωπαϊκά Συντάγματα.
Εξάλλου πολλοί από την ομάδα των Πανεπιστημιακών που στηρίζουν την Ομοσπονδία μας, διευθύνουν διάφορες θεματικές του Συνεδρίου και θα ανακοινώσουν το πρόσφατο ερευνητικό τους έργο.
Για το Συνέδριο επιστρατεύθηκαν 3.000 ειδικοί κριτές, προσέρχονται 18.000 σύνεδροι από όλο τον κόσμο και με τους συνοδούς και τους προπτυχιακούς υποψήφιους διδάκτορες αναμένεται να ανέλθουν στις 25.000.
Διαβάστε περισσότερα »

Όρκες ξεβράστηκαν σε ρηχά νερά – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης (video)


Συνεργεία διάσωσης από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας βοήθησαν πέντε όρκες που είχαν ξεβραστεί στις ακτές του νησιού Φρέιζερ να επιστρέψουν με ασφάλεια σε βαθειά νερά.
Δυστυχώς μια μητέρα με το μωρό της δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι φάλαινες δολοφόνοι σπάνια ξεβράζονται σε ρηχά νερά παγκοσμίως, όχι μόνο στην Αυστραλία.
Μετά την επιχείρηση οι πέντε όρκες που διασώθηκαν κατευθύνθηκαν σε βαθύτερα νερά νοτιοανατολικά, κατά μήκος της ακτογραμμής του νησιού Φρέιζερ.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έχουν απομακρυνθεί αρκετά και δεν διατρέχουν πλέον κίνδυνο.
econews
Διαβάστε περισσότερα »

Πυροσβέστης “ανέστησε” ετοιμοθάνατο γατάκι από φλεγόμενο σπίτι (video)


Πυροσβέστης έσωσε ετοιμοθάνατο γατάκι, εγκλωβισμένο σε σπίτι που είχε ξεσπάσει πυρκαγιά, στην περιοχή Φρέσνο στην Καλιφόρνια.
Ο πυροσβέστης συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης όταν εντόπισε στο πάτωμα του σπιτιού το γατάκι, που είχε χάσει τις αισθήσεις του.
Αμέσως το έβγαλε έξω από το σπίτι και του χορήγησε νερό και οξυγόνο. Το κράνος του πυροσβέστη ήταν εφοδιασμένο με κάμερα, που κατέγραψε τη συγκινητική διάσωση.
Την περασμένη εβδομάδα οι πυροσβέστες της Καλιφόρνια έσωσαν μια γάτα που είχε παγιδευτεί για τέσσερις ημέρες σε υπόνομο.
econews
Διαβάστε περισσότερα »

Ακρωτηριασμένα φλαμίνγκο γίνονται θέαμα στους ζωολογικούς κήπους


Τον ακρωτηριασμό των πουλιών φλαμίνγκο στοΑττικό Πάρκο και σε άλλους ζωολογικούς κήπους καταγγέλλει η ΜΚΟ Animal Rights.
Τα πουλιά στους ζωολογικούς κήπους μένουν καθηλωμένα εκεί, όχι γιατί “δεν θα βρουν καλύτερα”, αλλά επειδή δεν μπορούν να πετάξουν όνταςακρωτηριασμένα.
Όπως αναφέρει η Animal Rights “oι ζωολογικοί κήποι ακρωτηριάζουν τα πουλιά έτσι ώστε αυτά να μην μπορούν να πετάξουν, αφαιρώντας χειρουργικά το τελευταίο τμήμα της φτερούγας που αντιστοιχεί σχεδόν σε ολόκληρη την ανθρώπινη παλάμη και φιλοξενεί εντελώς απαραίτητα για την πτήση φτερά, καθιστώντας τα έτσι μονίμως ανάπηρα αφού μετά τον ακρωτηριασμό τα απαραίτητα αυτά φτερά δεν ξαναβγαίνουν ποτέ. Η άγνωστη στο ευρύ κοινό πρακτική ονομάζεται pioning.
Ένα ακρωτηριασμένο πουλί δεν μπορεί να πετάξει και φυσικά δεν μπορεί να απελευθερωθεί ποτέ. Οι ζωολογικοί κήποι προτιμούν να ακρωτηριάζουν τα πουλιά αντί να περιφράσσουν μεγάλους χώρους, λόγω χαμηλότερου κόστους αλλά και για λόγους αισθητικής.
Η απουσία περίφραξης δίνει στους επισκέπτες την αίσθηση μιας υποτιθέμενης ελευθερίας των πουλιών, αλλά και τη δυνατότητα  να έχουν πιο άμεση επαφή μαζί τους.
Τα φλαμίνγκο είναι αποδημητικά πουλιά που διανύουν μεγάλες αποστάσεις και πετούν έως και 600 χιλιόμετρα μέσα σε μία μέρα. Αναπτύσσουν ταχύτητες  έως 60 χιλιόμετρα την ώρα και μπορούν να φτάσουν σε μεγάλα ύψη.
Για να απογειωθεί ένα φλαμίνγκο τρέχει αρκετά βήματα χτυπώντας τα φτερά του για να πάρει φόρα, που σημαίνει ότι χρειάζονται  χώρο με αρκετές δεκάδες μέτρα μήκος. O εγκλεισμός τους σε  χώρους χωρίς το απαραίτητο μήκος τα εμποδίζει να πάρουν τη φόρα που χρειάζονται για πετάξουν και αυτό είναι μία ακόμη πρακτική που εφαρμόζουν οι ζωολογικοί κήποι για να τα κρατούν αιχμάλωτα”.
Στην Ελλάδα μπορεί να απολαύσει κάποιος τα υπέροχα αυτά πτηνά ελεύθερα σε αρκετές περιοχές και να θαυμάσει το πανέμορφο πέταγμά τους. Είναι απαράδεκτο να τα ακρωτηριάζουμε και να τα φυλακίζουμε στους ζωολογικούς κήπους.
Διαβάστε περισσότερα »

Το ποτ πουρί του ζωικού βασιλείου


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα »