Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

«Σοκαρισμένο» το ζωικό βασίλειο


Έμειναν με το στόμα ανοιχτό





















Διαβάστε περισσότερα »

Όταν οι γάτες έρχονται αντιμέτωπες με τον διάδρομο γυμναστικής [video]

Δύσκολες στιγμές για τα γατάκια, που προσπαθούν να καταλάβουν τι πάει στραβά!
Διαβάστε περισσότερα »

Το πιο χαρούμενο ζώο στον πλανήτη


Τα Quokka ποζάρουν χαμογελαστά

Το απειλούμενο είδος Quokka κερδίζει άνετα τον τίτλο του πιο χαρούμενου ζώου στον πλανήτη μετά από τις συγκεκριμένες πόζες. 

Το μαρσιποφόρο ζώο, που συναντάται μόνο στη νοτιοδυτική Αυστραλία, εντυπωσιάζει με το «χαμόγελό» του. 

Ο πληθυσμός του Quokka μειώθηκε σημαντικά από την ύπαρξη αλεπούδων στην Αυστραλία με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στην κόκκινη λίστα των απειλούμενων ειδών του IUCN. Ωστόσο, χάρη στα προγράμματα ελέγχου πληθυσμού των αλεπούδων της Αυστραλίας, οι πληθυσμοί των Quokka επανέρχονται σε μερικές περιοχές.

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Κλέβουν κυνηγόσκυλα στην Ηλεία

Δύο περιπτώσεις κλοπής κυνηγόσκυλων καταγγέλθηκαν στις Αρχές τις τελευταίες ημέρες. Στην περιοχή της Αρτέμιδας, άγνωστοι...πήραν από εξοχική κατοικία έναν κυνηγετικό σκύλο ράτσας

Γιούρα Μπρούνο αρσεινικό, καφέ – μαύρου χρώματος, αξίας 3.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες διέρρηξαν την κατοικία, πιθανώς αναζητώντας και άλλους σκύλους.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στον Μπισχινόκαμπο, όπου από οικόπεδο άγνωστοι έκλεψαν ένα κυνηγετικό σκύλο ράτσας Επανιέλ Μπρετόν θηλυκό, άσπρου – καφέ χρώματος, ηλικίας 1,5 έτους, αξίας 5.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα »

«Τείχος προστασίας» για αρκούδες και οδηγούς στην Εγνατία Οδό

Στην κατασκευή ενός ειδικού φράχτη προχωρά η «Εγνατία Οδός ΑΕ» σε μια προσπάθεια να προστατευθούν τα ζώα, αλλά και οι οδηγοί των οχημάτων που κινούνται στην... Εγνατία Οδό στο ύψος του κάθετου άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή. «Έχει ήδη εγκατασταθεί εργολάβος και το έργο προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Υπάρχει μια μεγάλη ευαισθησία σε θέματα προστασίας όχι μόνο των οδηγών αλλά και του περιβάλλοντος. Γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρχει ομαλή λειτουργία του έργου μέσα στο φυσικό περιβάλλον» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Εγνατίας, Παρασκευάς Σαββαΐδης.Οι εργασίες προχωρούν ανάλογα τις καιρικές συνθήκες και με την ολοκλήρωσή τους οι ερευνητές των περιβαλλοντικών οργανώσεων ελπίζουν πως δεν θα υπάρχουν άλλα τροχαία με θύματα αρκούδες.Συνολικά, από το 1998, οπότε και καταγράφηκε το πρώτο ατύχημα με αρκούδα, έχουν σημειωθεί 77 ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους. Σε αυτά, 47 ζώα βρήκαν το θάνατο.Ο πληθυσμός της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα υπολογίζεται περίπου σε 350-400 άτομα. Ζουν σε δύο ανεξάρτητους πληθυσμούς, οι οποίοι δεν επικοινωνούν γεωγραφικά μεταξύ τους.Ο μεγαλύτερος πληθυσμός ζει στην ευρύτερη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου και ο δεύτερος στην οροσειρά της Ροδόπης.Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται εξάπλωση του πληθυσμού και σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν παλαιότερα αρκούδες, όπως ο Όλυμπος.

Διαβάστε περισσότερα »

Δωρεάν στειρώσεις σε θηλυκές γάτες από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη ξεκινήσει δωρεάν πρόγραμμα στειρώσεων για θηλυκές αδέσποτες γάτες...
Όσοι μένουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων και επιθυμούν να συμβάλλουν και να μάθουν περισσότερα γι’ αυτό ώστε να βοηθήσουν τις γατούλες της περιοχής τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Αστικής Πανίδας είτε στα τηλέφωνα: 2103239201 – 2103239202, είτε μέσω e-mail: astiki.panida@cityofathens.gr.

Ελάχιστοι είναι δήμοι, που πραγματοποιούν στειρώσεις αδέσποτων ζώων, και ακόμα λιγότεροι εκείνοι που συμπεριλαμβάνουν στα προγράμματα αυτά τις γάτες αν και ο νόμος 4039/2012 το προβλέπει. Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως ό,τι ισχύει για τους σκύλους ισχύει και για τα γατιά.

Δεν στειρώνουν τις γάτες καθώς – δυστυχώς γι’ αυτές – δεν γαβγίζουν και δεν αντιμετωπίζονται ως «δημόσιος κίνδυνος». Τα αιλουροειδή κυκλοφορούν πιο πολύ τη νύχτα αναζητώντας τροφή και η παρουσία τους είναι λιγότερο «δυσάρεστη» για τους ανθρώπους, αφού θάβουν τα κόπρανα τους και δεν λερώνουν τα πεζοδρόμια μας.

Όμως οι αδέσποτες γάτες υποφέρουν, όπως ακριβώς και οι αδέσποτοι σκύλοι, και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

kala-nea.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η άγρια όψη της φώκιας


Εντυπωσιακές πόζες με τα θαλάσσια θηλαστικά

Κατά καιρούς έχουμε δει πλήθος φωτογραφιών με φώκιες. Στις περισσότερες τα ζώα απεικονίζονται όμορφα και αξιαγάπητα.

Ωστόσο, δεν παύουν να έχουν δόντια και ένστικτα που χαρακτηρίζουν τα ζώα. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που εξασφάλισαν δύτες από τη Βρετανία.

Ένα θηλαστικό παραξενεύτηκε από την κάμερα του δύτη και επιχείρησε να τη δοκιμάσει… με το στόμα. Ο δύτης εκμεταλλεύτηκε την αντίδραση της φώκιας για να εξασφαλίσει εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Φυσικά αυτές δεν ήταν οι μοναδικές εικόνες με τα ζώα. Το ζευγάρι με τις φώκιες ένιωσε άνετα με τους ανθρώπους, αφήνοντας το φωτογράφο Adam Hanlon να εξασφαλίσει ενδιαφέρουσες πόζες…































Διαβάστε περισσότερα »