Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Οι τρεις... πριγκίπισσες


Φωτογραφίες από τους πρώτους πέντε μήνες της ζωής τους

Σε μερικά χρόνια η αντίστοιχη «γκριμάτσα» μάλλον θα προκαλεί τρόμο. Έως τότε οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου Khao Kheow στην Ταϊλάνδη έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα λιονταράκια που απολαμβάνουν τον ήλιο και το χουζούρι. 

Τα τρία λιονταράκια είναι τρεις… πριγκίπισσες, καθώς ονομάστηκαν Ying Yai (μεγάλη πριγκίπισσα), Ying Klang (μεσαία πριγκίπισσα) και Ying Lek (μικρή πριγκίπισσα). 

Ο Ashley Vincent τράβηξε τις φωτογραφίες καθώς είχε την τύχη να βρεθεί σε πολύ κοντινή απόσταση από τα μικρά.
Έτσι παρακολούθησε όλη την εξέλιξή τους από έξι ημερών που τα πρωτοείδε έως και πέντε μηνών. 

«Πλέον σε ηλικία πέντε μηνών τα λιονταράκια έχουν βάρος και μέγεθος υπολογίσιμο όπως επίσης δόντια και νύχια», αναφέρει ο φωτογράφος. 

Στην ηλικία αυτή σταμάτησε να τα φωτογραφίζει καθώς ήταν πια αρκετά μεγαλόσωμα κι άρχισαν να δείχνουν τα σημάδια της… άγριας φύσης τους.

Δείτε τις φωτογραφίες













newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Διάσωση νεογέννητης έχιδνας στην Αυστραλία

Διάσωση νεογέννητης έχιδνας στην Αυστραλία

Η «Beau» θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι να μπορεί να επιστρέψει στη φύση

Μια μικροσκοπική έχιδνα διέσωσαν οι γιατροί σε νοσοκομείο του Sydney στην Αυστραλία. Το μικρό ζώο ανήκει στο είδος των ταχυγλωσσίδων, που έχουν και το όνομα «έχιδνες», το οποίο προέρχεται από το μυθικό τέρας της ελληνικής μυθολογίας.

Τρέφονται με μυρμήγκια και τερμίτες αλλά δεν έχουν συγγένεια με τους μυρμηγκοφάγους της Αμερικής και συναντώνται στη Νέα Γουϊνέα και την Αυστραλία.

Οι γιατροί βρήκαν την έχιδνα σε ηλικία 30 ημερών και της έδωσαν το όνομα «Beau». Η άτυχη Beau βρέθηκε σε ένα μονοπάτι μίας κατασκήνωσης στο προάστιο Anna Bay. 

Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους είναι πολύ σπάνιο να βρεις τυχαία μία έχιδνα αυτής της ηλικίας. Μέχρι να περάσουν κάποιοι μήνες, οι έχιδνες περιμένουν στο λαγούμι τους και τα ενήλικα θηλυκά τα επισκέπτονται κάθε μέρα για να τους δώσουν γάλα. 

Μία κτηνίατρος από το νοσοκομείο Taronga θα αναλάβει να φροντίσει την Beau μέχρι να το ζώο να μπορέσει να επιστρέψει στη φύση. 










newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Nεκρή η αρκούδα «Ζαΐρα» στην Κοζάνη

Nεκρή η αρκούδα «Ζαΐρα» στην Κοζάνη

Βρισκόταν κοντά στον οικισμό του Τσοτυλίου εδώ και δύο χρόνια

Μοιραίο ήταν το τέλος για τη «Ζαΐρα», την ενήλικη θηλυκή αρκούδα η οποία φώλιαζε κοντά στον οικισμό του Τσοτυλίου εδώ και δύο χρόνια. Τόσο το 2011 όσο και το 2012, η παρουσία της θηλυκής αρκούδας μαζί με τα μικρά της (2 την πρώτη χρονιά και 1 τη δεύτερη), τόσο κοντά στον οικισμό είχε απασχολήσει τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τις αρμόδιες αρχές, δεδομένης της φαινομενικής τουλάχιστον εξοικείωσης της με την ανθρώπινη παρουσία.

Η συγκεκριμένη αρκούδα η οποία είχε ραδιοσημανθεί από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ τόσο το 2011 όσο και το 2012, στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος LIFE07NAT/GR/000291, και παρακολουθούνταν συστηματικά, βρέθηκε πριν μερικές μέρες από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της οργάνωσης, μεταξύ των χωριών Φυτώκιο και Ανθοχώρι Κοζάνης, νεκρή και σε προχωρημένη αποσύνθεση. 

Τα σπλάχνα του άτυχου ζώου είχαν ήδη καταναλωθεί από άλλα ζώα, γεγονός που δυσχεραίνει τη δυνατότητα νεκροψίας και εξακρίβωσης των αιτιών θανάτου της. Παρόλα αυτά, το ζώο εκτιμάται πως πυροβολήθηκε, αφού δε βρέθηκαν άλλα νεκρά ζώα στην περιοχή, γεγονός που θα συνηγορούσε στο ενδεχόμενο θανάτωσης της αρκούδας με τη χρήση δηλητηριασμένου δολώματος. Σε κάθε περίπτωση η λαθροθηρία αρκούδας είναι παράνομη και οι ένοχοι θα πρέπει να τιμωρηθούν, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως καμία υπόθεση παράνομης εξόντωσης αρκούδας δεν έχει μέχρι σήμερα τελεσιδικήσει.

Τα πρόσφατα περιστατικά προσεγγίσεων αρκούδων σε οικισμούς, με χαρακτηριστικότερα αυτά στο Τσοτύλι Κοζάνης και στην παραλίμνια περιοχή της Καστοριάς (στην ευρύτερη περιοχή του Δισπηλιού), αποτέλεσαν το τελευταίο διάστημα αιτία έντονων συζητήσεων σχετικά με τη «φυσικότητα» και την «οριακότητα» του φαινομένου, αλλά και σχετικά με τους ενδεδειγμένους τρόπους διαχείρισης αντίστοιχων περιστατικών.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ένα... ελάφι στο γραφείο μου!

Ένα... ελάφι στο γραφείο μου!

Βίντεο από την «εισβολή» του

Έναν απρόσμενο επισκέπτη είχε ένα κυβερνητικό κτήριο στο Jackson στο Μισισίπι των ΗΠΑ: ένα ελάφι που μπήκε από το… παράθυρο και τα έκανε… γυαλιά καρφιά: άρχισε να πηδά πάνω στα γραφεία, να ρίχνει κουτιά και να γκρεμίζει έπιπλα πριν φτάσει στο σημείο κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας για να το απομακρύνει. 

Οι εργαζόμενοι το κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για να το περιορίσουν. 

«Το τελευταίο πράγμα που περιμένεις να σου συμβεί είναι να πας στη δουλειά και να βρεις ένα μεγάλο ελάφι να στέκεται πίσω από το γραφείο σου»!, δήλωσε μία εργαζόμενη. 

Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους το ελάφι τραυματίστηκε στα σπασμένα γυαλιά από το παράθυρο και αιμορραγούσε. 
Ωστόσο δεν ήταν κάποιος σοβαρός τραυματισμός και εκτιμάται πως όταν αφέθηκε ελεύθερο θα συνέχισε χωρίς κανένα πρόβλημα τη… βόλτα του. 

Δείτε το βίντεο

 

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Αγωνία για τα δύο δελφίνια


Φωτογραφίες από το Ελ Σαλβαδόρ

Ψαράδες του Ελ Σαλβαδόρ έσωσαν δύο δελφίνια, ένα αρσενικό κι ένα θηλυκό, που βρέθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία στην ακτή. 

Τα δύο ζώα είχαν εκδορές και τραύματα στα σώματά τους και δεν δέχονται τροφή. 

Οι κτηνίατροι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να τα βοηθήσουν και να τα κρατήσουν στη ζωή.

Δείτε τις φωτογραφίες 








newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Η Joanna Krupa γδύθηκε για την Peta


Εκφράζει την αλληλεγγύη της στα ανυπεράσπιστα ζώα

Είναι ένα διάσημο μοντέλο που περπατάει στις πασαρέλες φορώντας τα ρούχα διάσημων οίκων. Υπάρχει ένα πράγμα που ποτέ δεν θα φορούσε η Joanna Krupa και αυτό είναι μία γούνα. 

Η 33χρονη σεξοβόμβα ακολούθησε το παράδειγμα πολλών άλλων σταρ και γδύθηκε για την Peta για την καμπάνια της φιλοζωικής οργάνωσης «I'd Rather Go Naked Than Wear Fur», που σημαίνει με λίγα λόγια ότι προτιμάει να κυκλοφορήσει γυμνή παρά να φορέσει γούνα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στα ανυπεράσπιστα ζώα. 


Joanna Krupa


Holly Madison


Pamela Anderson


Tamara Ecclestone


Lisa Edelstein
Διαβάστε περισσότερα »

Η μικρή Suni διεκδικεί το ρεκόρ!


Η μικρή Suni διεκδικεί το ρεκόρ!

Μπορεί να αναδειχθεί στο μικρότερο σκυλί στον κόσμο

Υπήρξαν αρκετοί διεκδικητές τον τελευταίο καιρό για τον τίτλο του πιο μικρού σκύλου στον κόσμο, αλλά αυτό το μικρό terrier από την Πολωνία φαίνεται να έχει όλα τα «προσόντα» για την κατάκτηση του τίτλου. 

Η μικρή Suni είναι τριών μηνών και έχει βάρος 92 γραμμάρια. 

Όταν γεννήθηκε το κουτάβι ζύγιζε μόλις 45 γραμμάρια και ήταν αμφίβολο αν θα επιβίωνε. 

«Είναι θαύμα που η Suni είναι ζωντανή», δήλωσε η ιδιοκτήτριά της Anna Pohl. «Όταν μητέρα της άρχισε να γεννά, νόμιζα πως η Suni ήταν ένα κομμάτι από τον πλακούντα! Και ξαφνικά, άρχισε να κινείται!»

Η Pohl προσπάθησε πολύ για να κρατήσει τη Suni στη ζωή, με 24ωρη φροντίδα και τάισμα μέρα νύχτα. 

Πλέον η Suni είναι ένα υγιές κουτάβι, παρά το γεγονός πως οι κτηνίατροι προβλέπουν πως δεν πρόκειται να μεγαλώσει πολύ. «Τρώει πλέον μόνη της αλλά είναι πολύ μικρή για να την κάνω μπάνιο. Τρώει βρεφική τροφή και από τη στρογγυλή κοιλιά της μπορείτε να καταλάβετε πως έχει αρκετή όρεξη», πρόσθεσε η Pohl. 

Έτσι η Suni είναι πιθανό να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες του μικρότερου σκυλιού στον κόσμο. Θα πρέπει ωστόσο να περιμένει λίγο καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς, το σκυλί θα πρέπει να έχει συμπληρώσει ένα χρόνο ζωής πριν «διαγωνιστεί». 

Δείτε το βίντεο...


Διαβάστε περισσότερα »

Γάτα... πορτιέρης



Διαβάστε περισσότερα »