Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

''ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ'': Βοηθάμε τα αδέσποτα - Κάνουμε το αόρατο ορατό!

Το βίντεο που ακολουθεί με τίτλο "I AM HERE" (''ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ'') αποτελεί μια αστική παρέμβαση με στόχο να κάνει το αόρατο ορατό.

Η αρχική έκδοση αυτού του βίντεο έγινε από δύο φοιτητές από τη Χιλή που σίγουρα δεν έχουν τους πόρους για να διασώσουν ένα σκυλί, πόσο μάλλον όλα τα σκυλιά που υπάρχουν σε αυτό το βίντεο.

Επειδή δεν έβρισκαν τρόπο να σώσουν αυτά τα σκυλιά, σκέφτηκαν έναν, χρησιμοποιώντας το μοναδικό εργαλείο που έχουν, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν το κοινό. Ποιο είναι αυτό; Η φωνή τους.

Στόχος ήταν το μήνυμα να ακουστεί δυνατά και καθαρά σε όλο τον κόσμο. Ανέλαβαν δράση λοιπόν προκειμένου οι άνθρωποι να σταματήσουν και να σκεφτούν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Τα μάτια άρχισαν να ανοίγουν και η ευκαιρία για αλλαγή είναι δυνατή λόγω, ενός μηνύματος σαν αυτό.

Οι φοιτητές έκαναν το πρώτο βήμα προς την αλλαγή και ζητούν από το κοινό να κάνει το επόμενο.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα »

Μαζική δολοφονία σκύλων μέσα σε καταφύγιο στη Σητεία, νεκρά πάνω από 20 σκυλιά!



Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 στο χώρο φιλοξενίας αδέσποτων σκύλων που έχει παραχωρήσει ο Δήμος στον Φιλοζωικό Σύλλογο Σητείας  αχαρακτήριστο ον έριξε και πάλι φόλες με αποτέλεσμα 23 πλάσματα να βρουν μαρτυρικό θάνατο. 

Σε μια Ελλάδα που καταρρέει , σε μια πόλη που αναπαύεται ζαλισμένη από την καλή ρακί και υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα ζώα. Και υπάρχουν και κάποιοι διαστροφικοί ανάξιοι χαρακτηρισμού που δολοφόνησαν ανυπεράσπιστα σκυλιά χωρίς απολύτως κανένα λόγο. 

Δεν χωράει με τίποτα στο λογισμό μας ότι αυτό θα περάσει ατιμώρητο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την αστυνομία της Σητείας για τις προσπάθειες που κάνει για να βρεθεί ο ένοχος . 

Ζητάμε από όλους αν μπορούν να σκεφτούν κάτι που μπορεί να βοηθήσει ή αν γνωρίζουν οτιδήποτε να μας ενημερώσουν. Ελπίζουμε στη δικαιοσύνη, πιστεύουμε ότι αυτός που το έκανε θα τιμωρηθεί, λυπούμαστε που τα δάκρυά μας δεν μπόρεσαν να ξεπλύνουν τη βρωμιά από τη ψυχή του και κυρίως ζητάμε ένα τεράστιο συγνώμη από τα ζωάκια μας που δεν καταφέραμε να τα προστατέψουμε από την μανία του ασυνειδητου δράστη.
Παρακολουθήστε την περιγραφή από μέλη της Φιλοζωικής καθώς και του δημάρχου

πηγή sitiapress.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Άρση της απαγόρευσης λουσίματος κατοικίδιων ζώων στην θάλασσα

paralia
Tην άρση των αναχρονιστικών εγκυκλίων που αφορούν στην απαγόρευση των κατοικιδίων στις παραλίες ζητά η ΠΦΠΟ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου,τη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και τη Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής,με επιστολή της,στην οποία αιτιολογεί την αναγκαιότητα τροποποίησης της ισχύουσας νομοθεσίας.

τι λέει η επιστολή:
Απευθυνόμαστε σε εσάς μετά από απαίτηση – διαχρονικά - εξαιρετικά μεγάλου πλήθους πολιτών και τουριστών σε σχέση με την συνοδεία, παραμονή και λούσιμο σκύλων στις παραλίες και θάλασσες.
Εν έτη 2013, που πάρα πολλά θέματα αναφορικά με τα ζώα, τόσο θεσμικά όσο και ιδεολογικά έχουν αλλάξει, αντιεπιστημονικές μυθοπλασίες και απαρχαιωμένες αντιλήψεις για τα ζώα έχουν πλέον καταρριφθεί επιστημονικά και νομικά, δεν είναι δυνατόν να παραμένουν σε ισχύ εγκύκλιοι και διατάξεις άλλων εποχών που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την ευρωπαϊκή κουλτούρα και νομοθεσία.
Α) Νομοθεσία.
Το άρθρο 3 παρ. 1 περ. β του ν.δ. 444/1970, ορίζει τους χώρους αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος, ήτοι θαλάσσια περιοχή, λιμένες και χερσαίες ζώνες λιμένων αλλά σε καμία περίπτωση τις παραλίες, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας.
Οι παραλίες αποτελούν κοινόχρηστους χώρους, άρα εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν.4039/2012 και δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία και η παραμονή κατοικίδιων σε αυτές, αφού ισχύουν οι σχετικές διατάξεις όλου του Άρθρου 5 και κυρίως των παρ. 1, 2 και 3 αυτού.
Από τα παραπάνω, η εγκύκλιος Μ.Φ. 3111.10/1/93/20-05-93 η οποία επαναλαμβάνεται και με την Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006 δεν έχει καμία ισχύ για τις παραλίες και άρα η απομάκρυνση ανθρώπων με κατοικίδια από αυτές και η απόδοση προστίμου αποτελεί παράβαση καθήκοντος για το εκάστοτε όργανο ελέγχου που την επιβάλει.
Η ισχύς της ανωτέρω εγκυκλίου, περιορίζεται αυτόματα στο αν τελικά επιτρέπεται το κατοικίδιο να κολυμπά.
Αυτό όμως φαίνεται να εξαρτάται όχι από κάποια αντικειμενικά κριτήρια αλλά από την παρουσία λουομένων στην παραλία, το ποσοστό φιλοζωίας τους και τις διαθέσεις τους την δεδομένη χρονική στιγμή, κάτι που αφενός μεν δεν συνάδει με την νομιμότητα - αφού η παραλία είναι κοινόχρηστος χώρος - και αφετέρου εκμηδενίζει την αντικειμενικότητα που πρέπει να διέπει έναν νόμο.
Συνεπώς, η ανωτέρω εγκύκλιος τόσο ως προς το σκέλος της παραμονής ή περιπάτου κατοικίδιων στις παραλίες, όσο και ως προς το σκέλος που αφορά τα κριτήρια για το λούσιμο ή όχι των ζώων είναι μη σύννομη και πρέπει να καταργηθεί το συντομότερο.
Β) Δημόσια Υγεία.
Ως είναι γνωστό σύμφωνα με τις σύγχρονες μελέτες, δεν υπάρχει ούτε μία γνωστή ασθένεια που μπορεί να μεταδώσει ο σκύλος στον άνθρωπο πλην της Λύσσας. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτός δεν έρχεται σε άμεση επαφή μαζί του και απλώς τυγχάνει να συνυπάρχουν στην ίδια παραλία ή να κολυμπούν στα ίδια μη στάσιμα νερά.
Ο πολύ πρόσφατος Ν.4039/2012 λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, δίνει την δυνατότητα μεταφοράς κατοικίδιων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την κυκλοφορία σκύλων βοηθών ΑΜΕΑ παντού - ακόμα και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κάτι που δείχνει σαφώς ότι όλες οι προκαταλήψεις έχουν καμφθεί στο πέρασμα του χρόνου, εξιχρονίζοντας και εναρμονίζοντας ταυτόχρονα την Ελληνική Νομοθεσία με την Ευρωπαϊκή.
Η μόνη προκατάληψη που συντηρείται από το Υπουργείο σας, ακόμα και στις μέρες μας, είναι να μην μπει ο σκύλος στο νερό. Δηλώνουμε άγνοια και έκπληξη ταυτόχρονα για ποιο λόγο αυτό συνεχίζεται, ενώ πληθώρα επιστημονικών μελετών δείχνουν ότι ο άνθρωπος δεν κινδυνεύει από την απλή συνύπαρξη με κατοικίδια.
Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα κατοικίδια ζώα σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.4039/2012 εμβολιάζονται ετησίως, ενώ οι κηδεμόνες τους οφείλουν να επιδεικνύουν το βιβλιάριο υγείας τους ή το διαβατήριο ανά πάσα στιγμή τους ζητηθεί από ελεγκτικές αρχές. Κάτι που εξασφαλίζει την απαλλαγή του ζώου από ασθένειες, αλλά και την μεταφορά παρασίτων.
Γ) Ρύπανση
Ο σκύλος δεν δύναται να ρυπάνει την θάλασσα.
Οι ανατομικές του λειτουργίες του απαγορεύουν να αφοδεύσει ή ουρήσει σε όρθια στάση ή κολυμπώντας.
Επομένως ζητάμε:
• Την άμεση κατάργηση των εγκυκλίων και διατάξεων, που αντίκεινται, ως προαναφέραμε , στον νόμο ο οποίος και υπερισχύει.
• Την ενημέρωση άμεσα, όλων των Λιμεναρχείων της χώρας για την υπερίσχυση του νόμου 4039/12 στις παραλίες, όσον αφορά τον περίπατο ή την παραμονή ζώων σε αυτές, ως ορίζει το Άρθρο 5 του ανωτέρω Νόμου.
• Να εκδοθεί νέα εγκύκλιος - το δυνατόν συντομότερα λόγω θερινής περιόδου και τουρισμού (το πλείστον των περιπτώσεων φιλόζωοι) - και να ορισθεί ότι επιτρέπεται το λούσιμο των κατοικίδιων ζώων, τουλάχιστον σε όλες τις ελεύθερες παραλίες και εκεί που δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις ή παραχώρηση.
Εξάλλου η παραλία και η θάλασσα είναι κοινόχρηστα πράγματα και έχετε την υποχρέωση να εξασφαλίσετε την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους.
Με εκτίμηση
Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων
Η Πρόεδρος                             Η Αντιπρόεδρος             Η Γραμματέας
Αναστασία Μπομπολάκη Μάριζα Χριστοδούλου Μαρία Χουστουλάκη
Διαβάστε περισσότερα »

Χήνα «οδηγός» για τυφλό σκύλο!

Ένα παράξενο ζευγάρι προκαλεί όχι μόνο εντύπωση αλλά και συγκίνηση. Ο Baks είναι ένα αξιαγάπητο μπόξερ που ζει στην Πολωνία και η Buttons είναι μια χήνα που ζει επίσης στο αγρόκτημα της Renata Kursa, ιδιοκτήτριας των ζώων. 

Μέχρι πριν από έναν χρόνο ο σκύλος ζούσε μια φυσιλογική ζωή και η συναναστροφή του με τα υπόλοιπα ζώα του αγροκτήματος (κότες, πτηνά, γάτες, κατσίκες κ.λπ.) ήταν άριστη. Ένα ατύχημα επέφερε τύφλωση στον Baks και μέσα σε μια μέρα άλλαξε όλη η ζωή του. Πλέον δεν μπορούσε να μετακινηθεί, τα τρέξει, να προσανατολιστεί…

Όλα ήταν δύσκολα με αποτέλεσμα να κλειστεί στον εαυτό του και να μαραζώνει μέρα με τη μέρα. Μέχρι που η Buttons τον πλησίασε και του έδειξε με τον τρόπο της ότι μπορούσε να τον βοηθήσει.

Αποτελεί πλέον τα μάτια του Baks καθώς τον οδηγεί στο σωστό δρόμο είτε αγκαλιάζοντας με το λαιμό της το πρόσωπό του είτε κάνοντας διάφορους ήχους για να του επιστήσει την προσοχή σε κάποιο εμπόδιο ή να του πει προς τα πού πρέπει να πάει. «Ένας καλός Σαμαρείτης άλλαξε τη ζωή του τυφλού σκύλου, και δεν είναι άνθρωπος», είπε στην Telegraph η ιδιοκτήτρια.

Πηγή: perierga.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Ίσως Κάτι Αλλάζει! Δημοτικά Πάρκα Σκύλων και στην Χώρα μας!


Ίσως Κάτι Αλλάζει! Δημοτικά Πάρκα Σκύλων και στην Χώρα μας!
Τα τελευταία χρόνια κάτι έχει αρχίζει να αλλάζει στην νοοτροπία και στον προγραμματισμό των δημοτικών αρχών και η έννοια του Πάρκου Σκύλων, ή Dogpark, έχει αρχίσει να μπαίνει στη σκέψη τους!
Έτσι βλέπουμε αρκετούς δήμους να παραχωρούν εκτάσεις για την χρήση αυτή όπως ο Δήμος Χολαργού με το εξαιρετικό πάρκο που διαθέτει ακόμα και εξοπλισμό για Agility!
DSC03169
Πάρκο Σκύλων Δήμου Χολαργού
Πριν λίγες μέρες τα ευχάριστα νέα ήρθαν από τα Παλαιό Φάληρο! Ο έτσι και αλλιώς φιλόξενος χώρος του Φλοίσβου όπου πάρα πολλά σκυλιά μαζεύονται καθημερινά απέκτησε πλέον ένα ασφαλές αποκλειστικό μεγάλο πάρκο για σκύλους!
Το πάρκο βρίσκεται δίπλα από το Cine Φλοίσβος και είναι πλήρως περιφραγμένο, φροντισμένο και με παγκάκια για τους συνοδούς των σκύλων!
Ήδη έχει δημιουργηθεί και σχετική Σελίδα στο Facebook όπου εκτός από πληροφορίες για το πάρκο ανεβαίνουν καθημερινά φωτογραφίες και videos από τους θαμώνες, τετράποδους και δίποδους!!
hpwb
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες που διαβάζουμε στο Piraeus Press ο Δήμος Πειραιά σκέφτεται σοβαρά και αυτός την δημιουργία σκυλοπάρκου! Οι συζητήσεις φαίνεται να έχουν προχωρήσει αφού ήδη ακούγονται δύο τοποθεσίες, το πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή και οι μύλοι του Μοίρα στα Καμίνια.
Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι δήμαρχοι είναι ότι η δημιουργία ενός πάρκου σκύλων σε δημοτικό χώρο είναι ένα εξαιρετικά οικονομικό έργο (η βασική εκδοχή του απαιτεί μόνο μία περίφραξη, σκουπιδοτενεκέδες και μία ταμπέλα ενημέρωσης) που όμως αυτόματα αναβαθμίζει υπερβολικά την καθημερινότητα των χιλιάδων δημοτών που φροντίζουν ένα ή περισσότερα σκυλιά!
etgp
Για τα ίδια τα σκυλιά φυσικά η εξάσκηση και η κοινωνικοποίηση που γίνεται χωρίς λουρί σε προστατευόμενο χώρο είναι ότι καλύτερο ειδικά για τα σκυλιά των πόλεων!
Ελπίζουμε όλο και περισσότερες δημοτικές αρχές να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη δημιουργία σκυλοπάρκων παντού!!!
Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε! Προτείνουμε σε όλους τους αναγνώστες μας να πιέσουν την δημοτική αρχή της περιοχής τους προς την κατεύθυνση αυτή! Πολλές φορές μία απλή επιστολή ή και μία συζήτηση με ένα δημοτικό σύμβουλο αρκεί!
Σκυλοπάρκο Παλαιού Φαλήρου
Σκυλοπάρκο Παλαιού Φαλήρου
Όλες οι φωτογραφίες των σκυλοπάρκων Χολαργού και Παλαιού Φαλήρου είναι από δημοσιεύσεις στο Happy Dogs World
Διαβάστε περισσότερα »

31.200 ευρώ πρόστιμο από τον Δήμο Κιλκίς επειδή πέταξε το σκυλί του!


Η πιο μεγάλη χρηματική ποινή για κακοποίηση ζώου!

Στις 26 Ιουνίου ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς ενημερώθηκε από την Αστυνομία ότι κάποιος στο Σταυροχώρι πέταξε από το αυτοκίνητο του ένα σακί μέσα στο οποίο υπήρχε ένα σκυλί ζωντανό. Για γυναίκα, που περνούσε από το σημείο, είδε τι έγινε, κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, διαπίστωσε ότι μέσα στο τσουβάλι ήταν ένα ζώο ζωντανό και κάλεσε την Αστυνομία.
Εις βάρος του δράστη – που είναι κάτοικος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης – δεν έγινε μόνο καταγγελία για την ποινική του δίωξη, αλλά σήμερα έφτασε στα χέρια τους το χαρτί του Δήμου Κιλκίς με ημερομηνία 1/7 το οποίο υπογράφει ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Τ.Ο.Α. Φώτης Μισόπουλος, που του επιβάλλει πρόστιμο 31.200 ευρώ για την κακοποίηση του ζώου.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο και αντιπρόεδρο του φιλοζωικού Χριστόφορο Τουτουντζίδη στο ποσό των 31.200 ευρώ συμπεριλαμβάνονται τα εξής πρόστιμα για επιμέρους αδικήματα: 300 ευρώ για την απουσία μικροτσίπ, 300 ευρώ για μη τήρηση ευζωίας του ζώου, 300 ευρώ γιατί το σκυλί δεν είχε βιβλιάριο, και 300 ευρώ για την εγκατάλειψη.
Σύμφωνα με την κα Σημαιοφορίδου τα μέλη του συλλόγου έσπευσαν στις 26/6 στο Σταυροχώρι και είδαν το ταλαίπωρο ζώο στο οποίο έδωσαν αρχικά νεράκι για να συνέλθει αφού ήταν εξαιρετικά τρομαγμένο. Ευτυχώς δεν είχε τραύματα εξωτερικά και έτσι το πήραν μαζί τους και το πήγαν στο Κυνοκομείο.
Η σκυλίτσα η Βάλια, που πρόσφατα στειρώθηκε, είναι καλά στην υγεία της και περιμένει εκείνους που θα την υιοθετήσουν και θα την αγαπούν για πάντα. Αν θέλετε να είναι ο τετράποδος σύντροφος σας καλέστε την Έφη Σημαιοφορίδου στο τηλέφωνο: 6998439405 ή στείλτε μήνυμα στο email: filozwikoskilkis@hotmail.com.
Εν αγνοία της αυτή η σκυλίτσα κατάφερε να επιβληθεί για πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο χρηματικό πρόστιμο αξίας 31.200 ευρώ από Δήμο για κακοποίηση ζώου στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα »

Θηλυκό μπουλντόγκ υιοθέτησε ορφανό γατί

1D04B53B342E1100116E90602C54DEEC

Τρυφερές φωτογραφίες με το αταίριαστο δίδυμο

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένα μπουλ ντογκ όταν αναλαμβάνει τη φροντίδα ενός ορφανού γατιού; Πολύ μακριά όπως φαίνεται από τη σχέση που έχουν αναπτύξει το θηλυκό μπουλ ντογκ Harley και ο μικρός Tigger.
Το δίχρονο σκυλί έχει πλήρως αναλάβει τη φροντίδα του γάτου σε τέτοιο σημείο που ενώ η ίδια δεν μπορεί να κάνει κουτάβια λόγω όγκου στη σπονδυλική στήλη, έφτασε να παράγει γάλα για να τον θηλάσει!
Το αταίριαστο ζευγάρι συναντήθηκε όταν ο Tigger, μόλις δύο εβδομάδων, βρέθηκε παρατημένος σε μία εκκλησία στο Gloucestershire της Βρετανίας.
Το γατί παραδόθηκε στο κτηνιατρείο Arvonia Vets όπου η νοσοκόμα Clare Evans το λάτρεψε από την πρώτη στιγμή.
Αποφάσισε να τον πάρει σπίτι μέχρι να του βρει μια οικογένεια να τον κρατήσει και ενθουσιάστηκε όταν είδε τη Harley να αναλαμβάνει το ρόλο της μητέρας.
Η Harley τον καθαρίζει, τον γλύφει και τον αφήνει να κουρνιάζει στις δίπλες της για να ζεσταθεί.
Η 37χρονη έχει άλλα δύο σκυλιά και η Harley παρακολουθεί με άγρυπνο μάτις τις επαφές με το γάτο του αρσενικού μαστίφ Yogi και της θηλυκής Kya που είναι γερμανικός ποιμενικός,
Ο Yogi τον πλησιάζει και τον γλύφει μερικές φορές αλλά η Kya δεν πηγαίνει καν κοντά του.
Η Harley και ο Tigger θα συνεχίσουν να βλέπονται και όταν ο γάτος θα πάει στο καινούριο του σπίτι καθώς θα τον πάρουν οι γονείς της Evans που μένουν δίπλα της.
Πηγή : newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα »