Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πολική αρκούδα μεταφέρει στην πλάτη το μικρό της

Μάνα είναι μόνο μία!

Μπορεί το μικρό να ήταν πολύ κουρασμένο, ή να μην είχε όρεξη να βουτήξει και να κολυμπήσει στα παγωμένα νερά του Αρκτικού Ωκεανού. Όποια και να ήταν η αφορμή η ενήλικη πολική αρκούδα που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες επιβεβαιώνει τη φράση… «Μάνα είναι μόνο μία!».

Η αρκούδα κουβάλησε στην πλάτη της το μικρό της για να το μεταφέρει ανάμεσα στα νησάκια στην περιοχή Svalbard της Νορβηγίας.

Μάνα είναι μόνο μία!

Μπορεί το μικρό να ήταν πολύ κουρασμένο, ή να μην είχε όρεξη να βουτήξει και να κολυμπήσει στα παγωμένα νερά του Αρκτικού Ωκεανού. Όποια και να ήταν η αφορμή η ενήλικη πολική αρκούδα που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες επιβεβαιώνει τη φράση… «Μάνα είναι μόνο μία!».

Η αρκούδα κουβάλησε στην πλάτη της το μικρό της για να το μεταφέρει ανάμεσα στα νησάκια στην περιοχή Svalbard της Νορβηγίας.











newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Γεννητούρια έπειτα από 24 χρόνια!

Βίντεο της Shin Shin που έφερε στον κόσμο ένα μικρό πάντα

Ένα πολυαναμενόμενο μικρό πάντα, το πρώτο που γεννιέται στο ζωολογικό κήπο του Τόκιο εδώ και 24 χρόνια, αντίκρισε σήμερα για πρώτη φορά τον κόσμο. 

Οι ευτυχείς γονείς Shin Shin και Ri Ri έφτασαν στο Τόκιο από την Κίνα τον Φεβρουάριο του 2011. 

Τηλεοπτικά πλάνα ιαπωνικών ΜΜΕ δείχνουν την 6χρονη Shin Shin να κρατά ένα μικροσκοπικό πραγματάκι στο στήθος της. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου λένε πως είναι το μικρό της και πως ακούγεται να φωνάζει. 
«Είναι ένα πολύ καλό νέο», δήλωσε κτηνίατρος που εργάζεται στον ζωολογικό κήπο. 

Οι ελπίδες για το μωρό πάντα γεννήθηκαν όταν οι κάμερες του ζωολογικού κήπου κατέγραψαν το ζεύγος να ερωτοτροπεί. Καθώς η Shin Shin έδειχνε ολοένα και περισσότερα σημάδια εγκυμοσύνης, οι ελπίδες μεγάλωναν. 

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου ανακοίνωσαν την πιθανότητα εγκυμοσύνης την περασμένη εβδομάδα αλλά χωρίς επιστημονικά μέσα για να την επιβεβαιώσουν δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο παρά να περιμένουν… έως σήμερα. 

Το φύλο του μικρού δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό. 

Η γέννηση αυτή είναι η τέταρτη στον ζωολογικό κήπο αλλά η πρώτη έπειτα από φυσικό ζευγάρωμα των γονέων και όχι τεχνητή γονιμοποίηση. 

Δείτε το βίντεο



newsbeast


Διαβάστε περισσότερα »

Μία πολική αρκούδα στο Λονδίνο, το βίντεο - συναγερμός για την Αρκτική

Μια πολική αρκούδα περιπλανιέται στους δρόμους του Λονδίνου. Ξεπροβάλλει πίσω από τοίχους με γκραφίτι, περνά δίπλα από εργοστάσια, διασχίζει αργά ένα...
άδειο γήπεδο ποδοσφαίρου, ψάχνει ανάμεσα σε σκουπίδια, άδειες κονσέρβες, πλαστικά μπουκάλια. Διασχίζει δρόμους με κίνηση, εισπνέει καυσαέριο, αλλά δεν βρίσκει αυτό που αναζητά. Τροφή. Θα σταθεί δίπλα σε ένα δέντρο και εκεί θα έλθει το τέλος της...

Υπό τους ήχους των Radiohead και με τη φωνή του Τζουντ Λο, το βίντεο συνοδεύει την παγκόσμια εκστρατεία της Greenpeace για τη σωτηρία της Αρκτικής από τη βιομηχανία πετρελαίου, τη βιομηχανική αλιεία και τον πόλεμο.

«Η Αρκτική λιώνει, η εφόρμηση για την εκμετάλλευση των πηγών της αρχίζει. Κανείς δεν θα ακούσει εκείνη. Αλλά θα ακούσουν εσένα» είναι το μήνυμα στο βίντεο της εκστρατείας, με ζητούμενο την ανακήρυξη της Αρκτικής σε παγκόσμιο καταφύγιο.
sofokleous10.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πουλί βολτάρει με το αμάξι! (video)

Αυτό το πουλί μάλλον βαριόταν να πετάξει, έτσι αποφάσισε να πάει τη βόλτα του με ένα αυτοκίνητο...

Διαβάστε περισσότερα »

Καρακάξα με τσιγάρο στο "στόμα"! [Video]

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, μια καρακάξα η οποία έχει αρπάξει με το ράμφος της ένα τσιγάρο.
Μάλιστα αυτοί που καταγράφουν το βίντεο προσπαθούν να το ανάψουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνουν.
Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλος ονειρεύεται και ξεκαρδίζεται στα γέλια! [Video]

Αυτός ο χαριτωμένος σκύλος έχει "λιώσει" στον ύπνο και από ότι μπορούμε να καταλάβουμε, μάλλον το όνειρο που βλέπει είναι πολύ αστείο.
Απολαύστε τον να ξεκαρδίζεται στα γέλια και φυσικά κάντε και εσείς το ίδιο...
Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλος βγάζει τη γλώσσα του κάθε φορά που ακούει ένα συγκεκριμένο ήχο... [Video]

Αυτός ο σκύλος όποτε ακούει τον ήχο από το αγαπημένο του παιχνίδι, βγάζει τη γλώσσα του έξω.
Προφανώς αυτό το κάνει από την ανυπομονησία του, για να παίξει!
Δείτε λοιπόν αυτόν τον καταπληκτικό σκύλο στο βίντεο που ακολουθεί...
Διαβάστε περισσότερα »

Χτυπάει επανειλημμένα τον πιο διάσημο σκύλο της Πάρου

Ο Νέγκρο είναι ένας ηλικιωμένος αδέσποτος σκύλος, που ζει εδώ και περίπου 9 χρόνια, στα στενά σοκάκια της παραδοσιακής αγοράς της Παροικιάς στην Πάρο. Εκεί χάρη στη συστηματική φροντίδα, που του παρέχει η Βίκυ Σάρρου...
το ζώο έχει καταφέρει να ζει καλά, αν και αντιμετωπίζει ένα αυτοάνοσο δερματικό πρόβλημα.
Η Βίκυ μαζί με άλλες φιλόζωες του νησιού το έχει πάει επανειλημμένα σε κτηνιάτρους, για να ρωτήσει τη γνώμη τους και του προσφέρει ακόμα και ειδικό χώρο μέσα στο νέο μαγαζί της για να κοιμάται και να απολαμβάνει και την παρέα των ντόπιων και των τουριστών.
Αυτό το ζώο το 2007 ο Δήμος Πάρου το είχε μπαγλαρώσει – όπως λένε και οι ντόπιοι στη γλώσσα τους – και από την άμεση κινητοποίηση των φιλόζωων και χάρη σ’ ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» είχαν συγκεντρωθεί περισσότερες από 700 υπογραφές ανθρώπων, που ζητούσαν ο σκύλος – που είναι πιο ήρεμος και από πρόβατο – να αφεθεί στην ησυχία του.
Τελικά τότε κατάφεραν, να κάνουν τόση φασαρία, ώστε ο Δήμος Πάρου αναγκάστηκε, να τον αφήσει και πάλι ελεύθερο και να τον πάρει από τον σκουπιδότοπο, που τον είχε αλυσοδέσει!
Κάποιοι όμως αν και τα χρόνια περνούν ακόμα διαμαρτύρονται για την παρουσία του λέγοντας, ότι π.χ. κατουράει!
Μας κυρίως αυτοί οι ελάχιστοι, που διαμαρτύρονται, δεν το κάνουν, γιατί το ζώο ενοχλεί ή τους απειλεί, το κάνουν γιατί επί της ουσίας έχουν πρόβλημα οι ίδιοι με ό,τι κινείται, αναπνέει και υπάρχει δίπλα τους και δεν είναι π.χ. τα παιδιά τους ή οι στενοί συγγενείς τους!
Όμως το πρωί της περασμένης Τρίτης 26 Ιουνίου ένα μαγαζάτορας ξεπέρασε τα όρια και κλότσησε τον Νέγκρο, επειδή τον βρήκε να κοιμάται, εκεί που εκθέτει – προφανώς παρανόμως – τα εμπορεύματα του νυχθημερόν!
Μάλιστα αυτά τα εμπορεύματα απλωμένα καλύπτουν ένα μέρος από το επιτοίχιο ειδώλιο... Και όλα αυτά με τις «ευλογίες» του Δήμου Πάρου!

zoosos.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πως βλέπουν τα ζώα;

  • (1)

Εικόνες συγκρίνουν την ανθρώπινη όραση με εκείνη μερικών ζώων

«Τα πράγματα δεν τα βλέπουμε όπως είναι, τα βλέπουμε όπως εμείς είμαστε», έλεγε η Γαλλίδα συγγραφέας, Αναΐς Νιν. Αυτή η φράση ισχύει απόλυτα όσον αφορά τον θαυμαστό κόσμο των ζώων, καθώς όλα τα είδη βλέπουν τα ίδια πράγματα αλλά τα αντιλαμβάνονται διαφορετικά.

Χαρακτηριστική είναι η έκθεση της Βασιλικής Εταιρίας, η οποία παρουσιάζει πως αντιλαμβανόμαστε εμείς μερικά αντικείμενα και πως τα αντιλαμβάνονται ορισμένα ζώα.


 

 

Όταν παίζουμε με τον σκύλο μας και του πετάμε μια μπάλα, το σκυλί δεν βλέπει τα φωτεινά χρώματα της μπάλας, καθώς δεν μπορεί να διακρίνει τα χρώματα. Δεν πρόκειται ακριβώς για αχρωματοψία, καθώς οι σκύλοι διακρίνουν αρκετές αποχρώσεις του μπλε. Βασίζονται κυρίως στην αυξημένη αίσθηση της όσφρησης.



Ένα είδος σκαθαριών αντανακλά φως από το σώμα του, το οποίο ο άνθρωπος δεν μπορεί να διακρίνει. Δεν είναι γνωστός ο λόγος, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι χρησιμοποιούν το φως για σκοπούς επικοινωνίας.



Οι πολύχρωμες κηλίδες στις πεταλούδες είναι πολύ σημαντικές καθώς αποκρούουν τα αρπακτικά. Ωστόσο, αυτό που βλέπουν οι ίδιες οι πεταλούδες είναι τελείως διαφορετικό.

 

Το ανοιχτό καφέ τρίχωμα του σκίουρου εκπληρώνει έναν πολύ σημαντικό σκοπό εκτός από το να τον κάνει εξαιρετικά χαριτωμένο. Λειτουργεί ουσιαστικά ως καμουφλάζ για να μπορεί το μικρόσωμο ζώο να κρύβεται επιτυχώς κάτω από τα φύλλα. Ωστόσο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο σκίουρος δεν διακρίνει τα χρώματα.



Τα μάτια της σουπιάς εξελίχθηκαν χωριστά από τον άνθρωπο και είναι εντελώς διαφορετικά από τα δικά μας. Δεν μπορούν δουν τα χρώματα, ωστόσο είναι σε θέση να διακρίνουν τη πόλωση του φωτός, η οποία τους επιτρέπει να διαλέγουν τις καλύτερες αντιθέσεις.





Τα πτηνά διαθέτουν τέσσερις φωτοϋποδοχείς στα μάτια τους, ενώ οι άνθρωποι τρεις. Αντιλαμβάνονται περισσότερα χρώματα από τον άνθρωπο και ορισμένα μπορούν επίσης να διακρίνουν το υπεριώδες. 
newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Παιχνίδι με τις πεταλούδες

Η ασυνήθιστη παρέα της γάτας

Η Lepa είναι ένα γατάκι που ζει στο Leningrad της Ρωσίας. Η 20χρονη ιδιοκτήτριά του το φωτογράφισε στην αυλή του σπιτιού της να παίζει με ένα σμήνος από γαλάζιες πεταλούδες.

Αρχικά προσπάθησε να «πιάσει» μερικές, αλλά ο αριθμός τους την ζάλισαν και τελικά αποφάσισε να ξαπλώσει στο έδαφος και να παίξει μαζί τους!

Απολαύστε τις φωτογραφίες:











newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Πανέτοιμοι για το «Dancing with the stars»

Ζώα επίδοξοι... χορευτές!

Σε απίστευτες φιγούρες επιδίδονται τα ζώα στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Γάτες, σκύλοι, πίθηκοι, αρκούδες ακόμα και τίγρεις μοιάζουν να χορεύουν από ραπ μέχρι βαλς, όταν ο φακός τις συλλαμβάνει.





















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »