Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Κολυμπώντας με τους «ευγενικούς γίγαντες» της θάλασσας


Φωτογραφίες και βίντεο με τους φαλαινοκαρχαρίες στις Φιλιππίνες

Πριν δύο χρόνια ήταν ένα ήρεμο χωριό το οποίο δεν είχε συνηθίσει στη μεγάλη παρουσία τουριστών. Ωστόσο, σήμερα, εκατοντάδες άνθρωποι επισκέπτονται το Tan-awan στο νησί Cebu των Φιλιππίνων για να δουν από κοντά και να κολυμπήσουν με τους φαλαινοκαρχαρίες, οι οποίοι μπορούν να φτάσουν σε μήκος μέχρι και τα 12 μέτρα. 

Παρόλο που η μέθοδος των ψαράδων έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από οικολογικές οργανώσεις, όσοι έχουν βάρκες στη συγκεκριμένη περιοχή ρίχνουν τεράστια δολώματα από μικρές γαρίδες και τα ζώα περικυκλώνουν τα σκάφη.

Οι φαλαινοκαρχαρίες μπορούν να φτάσουν σε βάρος τους 21 τόνους, αλλά τρέφονται κυρίως με πλαγκτόν.




























 

 
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Γιγάντιες μέδουσες στην Ιαπωνία


Πολλές αναφορές έχουν γίνει από ψαράδες της Ιαπωνίας για μεγάλα κοπάδια μεδουσών που προκαλούν ζημιές στα δίχτυα τους.

Τα νερά στην ανατολική πλευρά της χώρας έχουν καταληφθεί από πολυπληθή κοπάδια μεδουσών που ανήκουν στο είδος Nomura.

Οι μέδουσες του είδους είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, με διάμετρο που φτάνει τα 2 μέτρα και βάρος που μπορεί να ξεπεράσει τα 200 κιλά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας από τους κύριους λόγους για την έντονη παρουσία του είδους τόσο κοντά στις ακτές είναι η μείωση του πληθυσμού των φυσικών θηρευτών τους, μεταξύ των οποίων και διάφορα είδη θαλάσσιων χελωνών.







tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλος παίζει μπιλιάδρο! [Video]

Και μάλιστα τα καταφέρνει αρκετά καλά! Δείτε τον στο βίντεο που ακολουθεί!
Διαβάστε περισσότερα »

Το κουνέλι και το μπαλόνι


Ένα παιχνίδι με δύο ηττημένους


Διαβάστε περισσότερα »

Έγιναν κολλητοί αντί να την καταβροχθίσει: το χαμένο ένστικτο του κυνηγού

Το 2009 μια μικρή τίγρη της Βεγγάλης που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένη από τη μητέρα της διασώθηκε από Ινδούς δασοφύλακες.

Η μικρή τίγρης που έλαβε το όνομα Μπανγκαράμ βρέθηκε τα επόμενα χρόνια στο καταφύγιο άγριας ζωής Μπορ στην κεντρική Ινδία με στόχο κάποια στιγμή να απελευθερωθεί στη φύση.

Ωστόσο, όπως φάνηκε η αρσενική τίγρης είχε αποκοπεί εντελώς από τη φύση της.

Πρόσφατα, εργαζόμενοι στο καταφύγιο απελευθέρωσαν μια κατσίκα στο χώρο του Μπανγκαράμ, που έχει πλέον ενηλικιωθεί με σκοπό να ενεργοποιήσουν το ένστικτο του θηρευτή.

Ωστόσο, αντί να κατασπαράξει την κατσίκα, η τίγρης έκανε ακριβώς το αντίθετο: άρχισε να παίζει μαζί της και στο τέλος έγιναν φίλοι.

Παρότι η ιστορία διακρίνεται από έναν ρομαντισμό, οι ειδικοί εκφράζουν τις ανησυχίες τους διότι το ένστικτο του κυνηγού στην τίγρη έχει εξουδετερωθεί σε βαθμό τέτοιο ώστε η απελευθέρωσή της στη φύση, όπου οι άγριες τίγρεις εξαφανίζονται, να φαντάζει αδύνατη.

Από τη δεκαετία του 1970, η κυβέρνηση της Ινδίας έχει ιδρύσει καταφύγια άγριας ζωής και αποκατάστασης για τις τίγρεις της Βεγγάλης, οι οποίες κινδυνεύουν με εξαφάνιση εξαιτίας της λαθροθηρίας και της απώλειας των βιοτόπων τους από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ωστόσο, οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι η απομάκρυνση των μικρών τίγρεων από τη μητέρα τους έχει ως συνέπεια να μην αποκτήσουν τις ικανότητες του κυνηγού που αυτή τους διδάσκει.

Επίσης, οι τίγρεις που απελευθερώνονται στη φύση μετά από παραμονή τους σε καταφύγια είναι πιθανότερα να αναζητήσουν τροφή σε ζώα κτηνοτροφίας και να έρθουν σε αντιπαράθεση με τον άνθρωπο.

Τουλάχιστον, παρά τα παραπάνω προβλήματα, οι οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των τίγρεων στην Ινδία έχει αυξηθεί κατά 15% τα τελευταία χρόνια.

Παρόλα αυτά, σε παγκόσμιο επίπεδο η τίγρης απειλείται σοβαρά με εξαφάνιση καθώς έχει απολέσει το96,8% του πληθυσμού της.

Διαβάστε περισσότερα »

Αδέξιοι αλλά χαριτωμένοι


Αδέξιοι αλλά χαριτωμένοι

Αξίζει αυτό το βίντεο





Διαβάστε περισσότερα »

Οι ελέφαντες έχουν τη δική τους γιορτή στην Ταϊλάνδη


Γιορτάζεται κάθε χρόνο με τεράστιους φρουτένιους μπουφέδες

Η 13η Μαρτίου κάθε χρόνο στην Ταϊλάνδη είναι αφιερωμένη στους ελέφαντες και θεωρείται εθνική εορτή. Οι 52 ελέφαντες στο θέρετρο Pattaya στην επαρχία Chonburi είχαν την τιμητική τους χτες απολαμβάνοντας όλων των ειδών τις λιχουδιές σε ένα μπουφέ που κατασκευάστηκε ειδικά για εκείνους!

Ένας «mahout», δηλαδή επαγγελματίας αναβάτης ελεφάντων, ευλόγησε τα ζώα με «άγιο νερό» προτού δοθεί το εναρκτήριο έναυσμα για την ετήσια γιορτή.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μια εβδομάδα προκειμένου να επιστήσουν την προσοχή στη διάσωση και προστασία του είδους και των ενδιαιτημάτων τους στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τελευταίων ετών ο πληθυσμός των ασιατικών ελεφάντων έχει μειωθεί ενώ εκτιμάται ότι υπάρχουν λιγότεροι από 3.000.















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »