Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Tippi: Ένας θηλυκός… Μόγλης!


Η Tippi Degré γεννήθηκε στην Αφρική από Γάλλους γονείς που εργάζονται εκεί ως φωτογράφοι της άγριας ζωής. Πέρασε μια ασυνήθιστη παιδική ηλικία, αφού μεγάλωσε στην αφρικανική έρημο, κάνοντας παρέα με πολλά άγρια ζώα, αναπτύσσοντας τις περισσότερες φορές έναν ασυνήθιστο και παράξενο δεσμό μαζί τους. Φίλοι της δεν είναι παιδιά της ηλικίας της «αφού ποτέ δεν βλέπω παιδιά», όπως λέει η ίδια, αλλά τα ζώα της Αφρικής:

perierga.gr - Tippi: Ένας θηλυκός... Μόγλης!
Ο Αμπού, ένας 28χρονος ελέφαντας, η J&B, μια αξιαγάπητη λεοπάρδαλη, τα λιονταράκια, μια στρουθοκάμηλος, ένα μωρό ζέβρα, ένας μεγάλος βάτραχος, ακόμα και ένα φίδι! Ο στενός δεσμός της Tippi με τα άγρια ​​ζώα την έκανε αρκετά γνωστή ανά τον κόσμο, καθώς πολλοί δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες και παραγωγή έγραψαν γι’ αυτήν και έκαναν τη ζωή της βιβλίο και ταινία. Αν και οι γονείς της φοβήθηκαν αρκετές φορές για τη ζωή της, η διαβίωσή της με τα άγρια ζώα της προσέφερε μοναδικές εμπειρίες και εκπληκτικές εικόνες.
perierga.gr - Tippi: Ένας θηλυκός... Μόγλης!
Κι όσο κι αν φαίνεται παράξενο ή ασύλληπτο, η Tippi δεν θα μπορέσει ποτέ να αποχωριστεί αυτό το κομμάτι της ζωής της, δεν επιθυμεί άλλωστε, αφού τα «άγρια ζώα είναι η οικογένειά μου, οι φίλοι μου… Είμαι σαν κι αυτά και η καρδιά μου χτυπά εδώ, στην Αφρική, στην έρημο και στη ζούγκλα», όπως λέει χαρακτηριστικά.
perierga.gr - Tippi: Ένας θηλυκός... Μόγλης!
perierga.gr - Tippi: Ένας θηλυκός... Μόγλης!
perierga.gr - Tippi: Ένας θηλυκός... Μόγλης!
perierga.gr - Tippi: Ένας θηλυκός... Μόγλης!
perierga.gr - Tippi: Ένας θηλυκός... Μόγλης!
perierga.gr - Tippi: Ένας θηλυκός... Μόγλης!
perierga.gr - Tippi: Ένας θηλυκός... Μόγλης!
perierga.gr - Tippi: Ένας θηλυκός... Μόγλης!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

6 αργυροπελεκάνοι νεκροί από σκάγια κυνηγών στο Δέλτα του Νέστου

Έξι αργυροπελεκάνοι εντοπίστηκαν νεκροί από σκάγια την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου στη Λιμνοθάλασσα Βάσσοβα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας που ...διεξήγαγαν δύο υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας - Ισμαρίδας στην περιοχή του Δέλτα του Νέστου.

Σε τρία διαφορετικά σημεία και σε μικρή απόσταση από το εσοδευτικό στόμιο της λιμνοθάλασσας οι επόπτες Βασίλης Κατσούλης και Κωσταντίνος Μάγγος βρήκαν τα έξι πουλιά που ανήκουν στο είδος Pelecanus crispus.

Οι επόπτες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Δασαρχείο Καβάλας, που είναι θεσμικά αρμόδιο, και τελικά κατέφθασαν στην περιοχή με υπηρεσιακό όχημα δύο δασοφυλάκες του Δασονομείου Χρυσούπολης και στην συνέχεια ο προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίου Κατηγόρου Απόστολος Κωστέλης και η προϊστάμενη του Γραφείου Αναπτύξεως Θήρας Ιχθυοπονίας και Δασικής Αναψυχής Χαρίκλεια Χάϊτα του Δασαρχείου Καβάλας.

Το προσωπικό του Δασαρχείου Καβάλας σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Φορέα Διαχείρισης Προγράμματος Επόπτευσης – Φύλαξης της Προστατευόμενης Περιοχής του Εθνικού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αλλά και με τη βοήθεια ψαράδων της περιοχής, που τους μετέφεραν με βάρκες, προχώρησαν στην μακροσκοπική εξέταση των νεκρών πτηνών, από την οποία όμως δεν ήταν δυνατή η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την αιτία θανάτου.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, που εξέδωσαν ο Φορέας Διαχείρισης του Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας - Ισμαρίδας και το Δασαρχείο Καβάλας, οι δύο Αργυροπελεκάνοι ήταν σε άσχημη κατάσταση εξαιτίας της δράσης αρπακτικών πτηνών, τα οποία τράφηκαν από αυτούς, ενώ οι τέσσερεις μακροσκοπικά ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση και χωρίς μεγάλα εμφανή τραύματα. Στο ράμφος ενός και στο μάτι ενός άλλου πελεκάνου υπήρχαν μικρές οπές.

Αρχικά έγινε περισυλλογή όλων των νεκρών πτηνών και στη συνέχεια εστάλησαν από το Δασαρχείο Καβάλας σε κτηνιατρικό εργαστήριο προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου.

Η ακτινολογική διερεύνηση του κτηνιάτρου Ευστάθιου Συμεωνίδη έδειξε στα τρία από τα νεκρά πτηνά μεγάλο αριθμό κυνηγετικών βλημάτων (πάνω από πέντε) με έναν αριθμό από αυτά να βρίσκονται σε άμεση σχέση με τα ζωτικά όργανα (πνεύμονες, καρδιά), σε δύο ο αριθμός των βλημάτων ήταν μικρός με διαφορετική διασπορά, ενώ σ’ ένα δεν βρέθηκε κανένα βλήμα, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές υποψίες για πυροβολισμό τους.

Το Δασαρχείο Καβάλας, ως αρμόδιο ανακριτικό όργανο, θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες έρευνες και προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες και διαδικασίες για την ανεύρεση και την παραδειγματική τιμωρία των ασυνείδητων που προχώρησαν σε αυτήν την εγκληματική ενέργεια.

Ο Αργυροπελεκάνος (Pelecanus crispus) είναι αρκετά κοινό αλλά τοπικό είδος στην Ελλάδα. Είναι προστατευόμενο είδος καθώς έχει χαρακτηριστεί τρωτό τόσο διεθνώς, όσο και σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας ενώ είναι και ένα από τα είδη χαρακτηρισμού της Ζώνης Ειδικής Προστασίας (Ζ.Ε.Π.) «Δέλτα Νέστου και Λιμνοθάλασσες Κεραμωτής και Νήσος Θασσοπούλα» με κωδικό (GR1150001) του Δικτύου Natura 2000. Σημειώνουμε ότι τα νεκρά πουλιά βρέθηκαν εντός των ορίων της συγκεκριμένης Ζώνης Ειδικής Προστασίας.

Ο Αργυροπελεκάνος φωλιάζει σε εσωτερικούς υγρότοπους και σε λιμνοθάλασσες, πάνω σε καλά απομονωμένες με νερό η λάσπη νησίδες, σχηματίζοντας πυκνές συχνά αποικίες. Το χειμώνα απαντάται σε κάθε μορφής υγρότοπους, φυσικούς ή τεχνητούς, συμπεριλαμβανομένων και κλειστών θαλάσσιων κόλπων. Τρέφεται αποκλειστικά με ψάρια, ανάλογα με τον τύπο υγρότοπου και τη διαθεσιμότητα των ειδών. Ψαρεύει μόνος, ομαδικά ή μαζί με κορμοράνους.

Ο συνολικός αναπαραγόμενος στην Ελλάδα πληθυσμός έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και σήμερα ανέρχεται στα 1.150-1.300 ζευγάρια. Οι αποικίες κατανέμονται σε 3 θέσεις: 1.000-1.100 ζευγάρια στη Λ. Μικρή Πρέσπα , 100-146 ζευγάρια στον Αμβρακικό κόλπο και 45-55 ζευγάρια στη Λ. Κερκίνη, όπου άρχισε να φωλιάζει πρόσφατα, σε τεχνητές νησίδες αναπαραγωγής.

Μετά την αναπαραγωγική περίοδο και σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα το είδος διασπείρεται σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική Ελλάδα. Τα τελευταία 10 χρόνια οι καταμετρήσεις του διαχειμάζοντος στην Ελλάδα πληθυσμού αναφέρουν περίπου 500 ως 1.400 άτομα, ενώ το ποσοστό του πληθυσμού του είδους που βρίσκεται στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερο του 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δυο αρμόδιες υπηρεσίες στη λειτουργία τους, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του Δασαρχείου Καβάλας και του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, ώστε να αποτραπούν αντίστοιχες παράνομες ενέργειες εντός της Προστατευόμενης Περιοχής, με γνώμονα την προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και των προστατευόμενων ειδών.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Κουφός σκύλος απολαμβάνει τα μπλουζ


Αισθάνεται τις δονήσεις της ηλεκτρικής κιθάρας

Το σκυλί ράτσας μπουλντόγκ που πρωταγωνιστεί στο βίντεο έχει χάσει την ακοή του. Και όμως νοιώθει τη μουσική και λικνίζεται στον ρυθμό του μπλουζ που παίζει δίπλα του η ηλεκτρική κιθάρα.

Η ιδιοκτήτρια του αγγλικού μπουλντόγκ Jamynne Bowles απαθανάτισε τον σκύλο της την ώρα που χορεύει και ανάρτησε το βίντεο στο Facebook.

Μόλις ο φίλος της ιδιοκτήτριας Ashland Miller παίζει στην κιθάρα του τις πρώτες νότες, το συμπαθητικό τετράποδο αρχίζει να κουνιέται. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα For The Love of Dog οι κουφοί σκύλοι αισθάνονται πραγματικά τις δονήσεις της κιθάρας.


Πηγή: econews.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Θηριωδία με φόλες σε 40 ζώα στην Ήπειρο μέσα σε λίγες ημέρες!

Πραγματική θηριωδία έχει προκύψει με δεκάδες ζώα στην Ήπειρο, γάτες και σκύλους, τα οποία έχουν φωλιαστεί μέσα σε λίγες ημέρες. Πρόκειται για 40 περίπου σκύλους και γάτες και στους τέσσερις νομούς. Για παράδειγμα, σύμφωνα με καταγγελίες φιλοζωικών σωματείων στο Νεοχωρόπουλο και στο Πέραμα Iωαννίνων δηλητηριάστηκαν επτά σκυλιά. Στην Ηγουμενίτσα, βρέθηκαν νεκρές δέκα γάτες. Επίσης στην Πρέβεζα και στην Άρτα υπήρξαν πολλά παρόμοια κρούσματα. Όπως φαίνεται περνάνε και οι σκύλοι και οι γάτες την κρίση τους...

katoci.com
Διαβάστε περισσότερα »

Εκατοντάδες τα βαρελόσκυλα που ζούν μαρτυρικά στη Λέσβο

Στη συστηματική καταγραφή των κακοποιημένων σκυλιών, που εντοπίζονται στη Λέσβο, συνεχίζει η φιλοζωική οργάνωση «Canilos Animal Foundation». Σε συνεργασία με τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία, επιδιώκει και να σώσει τα ζώα, που ζουν εκεί βίο αβίωτο, αλλά και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη εκείνοι οι οποίοι τα κακοποιούν.

Αυτή η καταγραφή αποκαλύπτει κάτι που ήδη γνωρίζαμε εδώ και καιρό. Πως και στο νησί της Λέσβου τα βαρελόσκυλα βρίσκονται παντού. Είναι αλυσοδεμένα στη μέση του πουθενά ή μέσα σε κτήματα και ζουν όσο αντέξουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Τα περισσότερα επιβιώνουν μαρτυρικά χωρίς φαγητό και νερό μέσα σε πρόχειρες κατασκευές, που δεν τους προσφέρουν ίχνος προστασίας. Ζουν μέσα σε βαρέλια στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενώ δεν είναι λίγα τα αλυσοδεμένα, που δεν προστατεύονται από τίποτα.

Οι φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε, αποκαλύπτουν ένα μικρό δείγμα από την σκληρή πραγματικότητα, την οποία οι ντόπιοι κάνουν πως δεν βλέπουν. Οι περιοχές από τις οποίες τραβήχτηκαν τα στιγμιότυπα είναι οι εξής: Κυδωνιές, Ευαγγελίστρια, Ντίπι, Λάρσος, Λάμπου, Μύλοι, Παναγιούδα.

Θυμίζουμε, ότι στο facebook έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό η σελίδα: «Σώστε τα "βαρελόσκυλα" της Λέσβου - Save Lesvos' "Barrel Dogs"» με σκοπό την παρουσίαση αυτού του υλικού.

Σε αυτή την πρωτοβουλία και την δράση συμμετέχουν πέντε σωματεία και ομάδες (Φιλοζωικός Σύλλογος Λέσβου «Ο Παν», Σύλλογος Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων «H Κιβωτός» Λέσβου, Eressos for Animals, Πρωτοβουλία «Δικαιοσύνη για τη Λίζα! Όχι στην κακοποίηση ζώων στη Λέσβο», Canilos Animal Foundation).

Εντούτοις το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο και οι εθελοντές αποδεικνύονται τελικά ανήμποροι να το αντιμετωπίσουν, αφού ουσιαστική πολιτική βούληση για τον τερματισμό αυτού του εγκλήματος δεν υπάρχει.

Όμως αυτές οι εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου και φυσικά τον γύρο του κόσμου και αποτελούν μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη του πόσο κάφροι είμαστε εμείς οι Έλληνες. Τι επιχειρήματα να βρεις για να «δικαιολογήσεις» τους ιδιοκτήτες αυτών των σκυλιών;

Κάθε φωτογραφία αντιστοιχεί σε 1.000 λέξεις. Χιλιάδες οι λέξεις που δυσφημούν απολύτως δικαιολογημένα και το νησί της Λέσβου και συνολικά την πατρίδα μας, αφού βαρελόσκυλα υπάρχουν παντού στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα »

Χτυπούν τίγρη στο κεφάλι για να ποζάρει στο φακό


Όποτε χαλάει την πόζα... τις τρώει

Μια ζαλισμένη και δυσαρεστημένη τίγρης αναγκάζεται να ποζάρει στο φωτογραφικό φακό, μέσα σε μια αίθουσα γεμάτη με ανθρώπους που φωνάζουν, κι όποτε δείχνει ότι… δυσανασχετεί τη χτυπούν με μια βέργα στο κεφάλι.

Οι σοκαριστικές αυτές εικόνες καταγράφηκαν σε ζωολογικό κήπο της Κίνας στην πόλη Qinhuangdao.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου έχουν χορηγήσει κατά πάσα πιθανότητα ένα φάρμακο στο άγριο ζώο, το οποίο έχουν τοποθετήσει επάνω σε ένα τραπέζι, προκειμένου οι χαρωποί γονείς με τα παιδιά τους να στέκονται δίπλα του για να βγουν φωτογραφία.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ζώο είναι υποχρεωμένο να κοιτάει κατάφατσα το φακό… κι όποτε δεν το κάνει… τις τρώει!


Διαβάστε περισσότερα »

Φύσει δίκαιοι οι χιμπατζήδες

«Δίνω τελεσίγραφο» ήταν ο τίτλος του παιχνιδιού που υπέβαλλαν πρόσφατα επιστήμονες μια ομάδα χιμπατζήδων, προκειμένου να...βολιδοσκοπήσουν την έννοια της δικαιοσύνης σε αυτούς.

Στο παιχνίδι συμμετείχαν τρία ζευγάρια χιμπατζήδων. Στο χιμπατζή δόθηκαν δύο κάρτες διαφορετικού χρώματος που αντιπροσώπευαν διαφορετικές ποσότητες τροφής. Στη συνέχεια το ζώο έπρεπε να δώσει μια κάρτα στο ζευγάρι του. Αν ο δεύτερος χιμπατζής αρνιόταν, κανείς δεν θα έπαιρνε το αντάλλαγμα. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι χιμπατζήδες επέδειξαν δικαιοσύνη απέναντι στα ζευγάρια τους, συμπέρασμα που εξήγαγαν επιστήμονες και σε πείραμα σε 20 παιδιά ηλικίας δύο έως επτά ετών.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, αποτελεί μέρος της εξερεύνησης των εξελικτικών ριζών του μοιράσματος ακόμα και όταν αυτό δεν ευσταθεί από οικονομικής σκοπιάς.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως το έμφυτο αίσθημα δικαιοσύνης αποτελεί βασικό πυλώνα των συνεργατικών κοινωνιών όπως η δική μας και βάση της συνύπαρξης.

attikipress.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Αμαλιάδα: Διάσωση τράγου από πηγάδι!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας διασώσεις ζώων, τα οποία όπως όλα δείχνουν το τελευταίο διάστημα χάνουν πολύ εύκολα τον...προσανατολισμό τους και μπλέκουν σε περιπέτειες!

Μετά τη γάτα, το σκύλο και το άλογο, σειρά είχε ένας τράγος!

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αμαλιάδας δέχτηκε κλήση για την πτώση ενός τράγου μέσα σε πηγάδι και όπως ήταν φυσικό, οι πυροσβέστες έσπευσαν για να σώσουν το ζώο και να βάλουν τέλος στην αγωνία του ιδιοκτήτη του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή κοντά στον βιολογικό καθαρισμό Αμαλιάδας, όπου ο τράγος βοσκούσε και χωρίς φυσικά να το καταλάβει έπεσε μέσα σε ένα ακάλυπτο πηγάδι.

Το πηγάδι, που δεν είχε νερό, ήταν βάθους έξι μέτρων και φυσικά ο τράγος δεν μπορούσε να βγει, αλλά ούτε και ο ιδιοκτήτης του μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Γι' αυτό και κάλεσε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και οι πυροσβέστες που ανταποκρίθηκαν αμέσως, έδωσαν και τη λύση στο πρόβλημα.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο κατάφεραν να δέσουν το τετράποδο και το τράβηξαν στην επιφάνεια, βάζοντας τέλος στην περιπέτειά του.

Ο τράγος, ανασύρθηκε στην επιφάνεια άθικτος και συνεχίζει κανονικά με το υπόλοιπο κοπάδι!

Διαβάστε περισσότερα »

Πουλόβερ από το τρίχωμα των σκύλων τους!


Μεγάλη αδυναμία στα κατοικίδιά τους

Έναν πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκαν κάποιοι ιδιοκτήτες σκύλων για να αισθάνονται τα κατοικίδια συνεχώς κοντά τους.

Δημιούργησαν πουλόβερ από το τρίχωμα των σκύλων τους χωρίς φυσικά να πάθουν τα αξιαγάπητα κατοικίδια το παραμικρό. 

Ο φωτογράφος Erwan Fitchou απαθανάτισε τα αφεντικά φορώντας τα πουλόβερ τους μαζί φυσικά με τα κατοικίδιά τους.

















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Καλύτερα να μην τα βάλεις μαζί τους


Έχουν άγριες διαθέσεις


Διαβάστε περισσότερα »