Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Επιχείρηση «άρρωστος ιπποπόταμος»


Επιχείρηση «άρρωστος ιπποπόταμος»

Ομάδα κτηνιάτρων ρίσκαραν τη ζωή τους για να βοηθήσουν το γιγαντιαίο ζώο

Τη ζωή τους ρίσκαρε μια ομάδα γενναίων κτηνιάτρων προκειμένου να βοηθήσουν έναν ιπποπόταμο βάρους περίπου 2 τόνων στη Ζιμπάμπουε.

Οι κτηνίατροι έπρεπε να μπουν σε μια λίμνη στην οποία ζουν και κροκόδειλοι, αφού νάρκωσαν μερικώς το γιγαντιαίο ζώο και του έδεσαν τα μάτια. Στη συνέχεια, έπρεπε να το σύρουν μέχρι την άκρη της λίμνης προκειμένου να του χορηγήσουν το φαρμακευτικό «κοκτέιλ».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι κτηνίατροι που ασχολούνται με τη φροντίδα ιπποπόταμων πρέπει να υπολογίσουν με ακρίβεια τη δόση του ναρκωτικού, ώστε να μπορούν να ελέγξουν τα ζώα, δίχως όμως τα ίδια να ναρκωθούν εντελώς ώστε να μην πνιγούν, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν. 

Έτσι, αφού νάρκωσαν το ζώο με βέλος στο οποίο είχε τοποθετηθεί το αναισθητικό, κατάφεραν να βγάλουν το ζώο στην άκρη της λίμνης. Για την επιχείρηση αυτή, απαιτήθηκε η συμμετοχή 12 ατόμων. Αφού ολοκλήρωσαν το δύσκολο έργο, το μόνο που απέμενε ήταν να χορηγήσουν στον ιπποπόταμο το φάρμακο που χρειαζόταν, με ενδοφλέβια ένεση.

«Οι ιπποπόταμοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι. Είναι ικανοί να “κόψουν” έναν άνθρωπο στη μέση», εξήγησε ο Michael Kock, επικεφαλής της αποστλής.








newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Συγκινητικό βίντεο: Το τελευταίο γεύμα ετοιμοθάνατου σκύλου

Ένα πλούσιο γεύμα ετοίμασε ο ιδιοκτήτης του καρκινοπαθούς μπόξερ στον πιστό του φίλο, Λένοξ, λίγο πριν ο γιατρός του κάνει ένεση ευθανασίας...

Ο ταλαιπωρημένος σκύλος είχε υποστεί πολλές εγχειρήσεις και θεραπείες, ωστόσο ο καρκίνος που τον χτύπησε στο ένα του πόδι δεν τον άφηνε σχεδόν ούτε να σηκωθεί. Έτσι. η ευθανασία κρίθηκε ως η καταλληλότερη λύση για την περίπτωσή του.

Λίγο πριν, λοιπόν, ο ιδιοκτήτης του τον αποχαιρετήσει για πάντα, του ετοιμάζει ένα πλουσιοπάροχο γεύμα με μπέικον, μπούτι γαλοπούλας, λουκάνικα, ψωμί, ρύζι και λαχανικά.

Δείτε το βίντεο...


himaira.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Πεινασμένη φώκια αρπάζει χταπόδι


Μάχη στα βαθιά - Δείτε τις φωτογραφίες

Το χταπόδι είναι νόστιμος μεζές και συνοδεύει άριστα ουζάκι, κρασάκι κ.ά. Άλλοι το προτιμούν ακόμη και για κυρίως γεύμα, όπως αυτή η πολύ πεινασμένη φώκια.

Βέβαια, τα πλοκάμια του δεν είναι εύκολο να τα μασήσει κανείς και να κόψει κομμάτι, όμως αξίζει τον κόπο η προσπάθεια.

Την πεινασμένη φώκια εντόπισαν δύτες στη χερσόνησο Mornington της Αυστραλίας. Τις φωτογραφίες τράβηξε ο Phil Davison, ο οποίος βούτηξε σε βάθος 50 μέτρων.











newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Γιαννιτσά: Το κουβαδάκι που γεμίζει με φαγάκι για τ’ αδέσποτα!

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών (Σ.Ζ.Γ.) πήρε μια ακόμα εξαιρετική πρωτοβουλία προκειμένου όχι μόνο να προστατέψει τ’ αδέσποτα της περιοχής αλλά κυρίως για να ...
ενεργοποιήσει τα παιδάκια να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια και να πιέσουν με τη σειρά τους, τους γονείς τους ώστε να νοιαστούν.

Ένα χρωματιστό μεγάλο κουβαδάκι από εκείνα που αγοράζουμε με γιαούρτι από το σούπερ μάρκετ βάφτηκε με χρώμα και πάνω στο καπάκι σημειώθηκε το όνομα του παιδιού στο οποίο ανήκει.

Τα πιτσιρίκια πηγαίνουν καθημερινά στο σπίτι με το χρωματιστό κουβαδάκι και βάζουν σε αυτό τα περισσεύματα του φαγητού, ό,τι δεν χρειάζεται η οικογένεια τους ή άλλοι συνάνθρωποι τους για να τραφούν. Στη συνέχεια αυτά συγκεντρώνονται στο 9ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών και από εκεί μοιράζονται στα ζώα της περιοχής από τους εθελοντές του Συλλόγου Ζωοφίλων Γιαννιτσών.

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία που μπορεί να υιοθετηθεί από όλα τα νηπιαγωγεία

Η κα Δημητριάδου, η οποία εργάζεται στο 9ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών και συνδράμει στο έργο του Σ.Ζ.Γ. εξηγεί πως από τον Αδέσποτο τον χάρτινο σκυλάκο, που εικονογράφησε ο Βαγγέλης Παπαβασιλείου, και τις ιστορίες του, που εκείνη γράφει για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών, φτάσαμε το κουβαδάκι του.

Διαβάστε το πώς τα παιδιά εκπαιδεύονται μέσα από ένα «παραμύθι» ώστε να «υιοθετήσουν» παίζοντας το κουβαδάκι του Αδέσποτου για το καλό των ζώων, τα οποία έχουν ανάγκη από φαγάκι.

Η κα Δημητριάδου μας κατατοπίζει διαβάζοντας μας την ιστορία που λέει στους μικρούς μαθητές της: «Σήμερα θα σας μιλήσουμε για ένα κουβαδάκι. Φτιάχτηκε από πλαστικό, ένα καθόλου φιλικό για το περιβάλλον υλικό. Έτσι όμως αποφάσισαν οι άνθρωποι κι αυτό είναι μια άλλη, μεγάλη ιστορία που την αφήνουμε στην άκρη.

Μετά γέμισε με γιαούρτι κι αφέθηκε να περιμένει στο ψυγείο ενός σούπερ μάρκετ μέχρι να αγοραστεί. Κι όταν αυτό έγινε και καλοφαγώθηκε, τότε δεν πετάχτηκε καθαρό πια από το περιεχόμενό του, στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης, (μιας ελπίδας για το περιβάλλον, άλλη ιστορία κι αυτή….)

Το κουβαδάκι βάφτηκε με χρώμα κι απέκτησε καινούριο όνομα: “Αδέσποτος”. Στο καπάκι του ένα παιδικό χέρι έγραψε τ’ όνομά του και το ‘κανε δικό του. Τόσα ονόματα όσα και τα παιδιά του νηπιαγωγείου…

Κάπως έτσι έφτασε κάτω απ’ το νεροχύτη των σπιτιών και γεμίζει τώρα με περισσεύματα από το τραπέζι της οικογένειας. Τα χρόνια βέβαια είναι πολύ δύσκολα, κι αυτό που θα έπρεπε πάντα να γίνεται, δηλαδή τίποτε φαγώσιμο να μην πετιέται!!, τώρα αυτό το πετυχαίνει η ανάγκη.

Έστω κι έτσι όμως, το κουβαδάκι πάλι καταφέρνει και γεμίζει… Κι όταν επιστρέφει στο νηπιαγωγείο, αδειάζει σ’ έναν κάδο που κι αυτός, “Αδέσποτος” λέγεται.

Ο Αδέσποτος πρέπει να ξέρετε, είναι όλα τα αδέσποτα της πόλης. Θλιβερό κατόρθωμα των ανθρώπων η ύπαρξή τους…. Γιατί αδέσποτα ζώα βεβαίως δεν πρέπει να υπάρχουν! Να και μια άλλη μεγάλη ιστορία, τεράστια και πονεμένη.

Οι άνθρωποι όμως χτίσανε τη ζωή τους πάνω σε λάθη και τώρα, που πολλά μαζεμένα απ’ αυτά υψώθηκαν βουνό μπροστά τους, τώρα πρέπει επιτέλους να τ’ αντιμετωπίσουν. Πως;;;; Μα με το μυαλό τους απ’ τη μία και την καρδιά τους απ' την άλλη!

Το κουβαδάκι είναι μόνο μια αφορμή για να γίνει λόγος για τον Αδέσποτο. Θα χορταίνει ίσως κι αδέσποτα ζώα κάποιες μέρες. Κυρίως όμως θα γεμίζει την παιδική καρδιά με το σεβασμό της Ζωής και τα κεφαλάκια των ίδιων παιδιών με τη γνώση της ηθικής της τροφής.

Το κουβαδάκι του Αδέσποτου φωνάζει γι αγάπη κι υπευθυνότητα. Αν εσείς θέλετε να κλείνετε τ’ αυτιά σας, τότε λυπόμαστε, αλλά το πρόβλημα είναι δικό σας». 
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Τα παιδιά μαθαίνουν για το περιβάλλον από τον Αρκτούρο


Τα παιδιά μαθαίνουν για το περιβάλλον από τον Αρκτούρο

Παιχνίδι ερωτήσεων σε δημοτικά και γυμνάσια

Να γίνουν ...«Αγρι-άνθρωποι» αναθεωρώντας τη σχέση τους με τη ζωή και τη φύση και να κερδίσουν γνώση και ευαισθησία για το περιβάλλον και την άγρια ζωή στην Ελλάδα καλεί τους μαθητές ο Αρκτούρος, που σχεδίασε ένα ξεχωριστό παιχνίδι ερωτήσεων γι' αυτό τον σκοπό.

Το πρόγραμμα «Οι Αγρι-άνθρωποι, Πολίτες του μέλλοντος» σχεδιάστηκε από την παιδαγωγική ομάδα του Αρκτούρου με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και την αειφορική διαχείρισή τους. Απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού και του Γυμνασίου, έχει τη μορφή διαδραστικής παρουσίασης και υλοποιείται στη σχολική τάξη ως τηλεπαιχνίδι.

Τα παιδιά παίζουν με ερωτήσεις -μεταξύ άλλων- οικολογίας, γεωγραφίας, πολιτισμού που είναι κατανεμημένες σε κάθε διοικητική περιφέρεια παρακολουθώντας, παράλληλα, εικαστικά βίντεο που οπτικοποιούν με πρωτότυπο τρόπο τις πληροφορίες που τούς παρέχονται.

Διαβάστε περισσότερα »

Αυτός είναι ο πιο ακριβός σκύλος στον κόσμο!

​Αυτός ο κοκκινομάλλης σκύλος, φυλής του Θιβέτ, ονομάζεται Big Splash και είναι ο πιο ακριβός σκύλος στον κόσμο! Ο 11 μηνών σκύλος αγοράστηκε από ένα πολυεκατομμυριούχο της Κίνας στην τιμή του...
1,5 εκατομμυρίου δολαρίων!

Αυτή η ράτσα σκύλου έχει γίνει στην Κίνα σύμβολο δύναμης και πλούτου, μαζί με τα κοσμήματα και τα αυτοκίνητα.

Μάλιστα, οι σκύλοι αυτοί είναι απόγονοι των ζώων που εκτρέφονταν από νομαδικές φυλές της Κίνας και το βάρος τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 182 κιλά!

star.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η ζωή είναι ωραία όταν....

Όταν απολαμβάνεις τη ζωή....

Όταν απολαμβάνεις την ελευθερία..... 
 
 Όταν απολαμβάνεις τη μουσική...
 Όταν απολαμβάνεις τη φύση....
       
 Όταν αγαπάς.....
'Οταν εμπιστεύεσαι.......
 Όταν ανακαλύπτεις τη δημιουργικότητά σου.....
 Όταν δέχεσαι ένα δώρο......
 Όταν βοηθάς........
 Όταν γελάς με τη ψυχή σου....
 Όταν η αγκαλιά σου είναι το στήριγμα κάποιου........
 Όταν είσαι ταπεινός.......
 Όταν μοιράζεσαι τα ίδια όνειρα ....
 Όταν έχεις γύρω σου όσους αγαπάς...
 Όταν έχεις ένα χάδι.....
 
 Όταν έχεις μια τεράστια αγκαλιά.......
 Όταν κάνεις έρωτα!
'Οταν γίνεσαι και πάλι παιδί...
 Όταν πιστεύεις στο αδύνατο...
 Όταν προσπαθείς....
 Όταν βοηθάς τον διπλανό σου....
 
'Οταν συνεργάζεσαι.....
 'Οταν τολμάς να τσαλακώνεσαι.....
 Όταν το διασκεδάζεις για τα καλά!
 'Οταν νιώθεις ευγνωμοσύνη....
 
Ακόμα κι όταν πονάς! Γιατί η ζωή δεν είναι μόνο χαρά ...Έχει και πόνο κι όταν μπορέσεις να το αποδεχτείς αυτό θα μπορείς να νιώθεις ότι ζεις πραγματικά......
 
'Οταν βλέπεις καθαρά πως η ζωή βρίσκεται στις απλές καθημερινές στιγμές...στο Τώρα, όχι στο αύριο...  Δεν χρειάζεται να φορέσεις γυαλιά! Άνοιξε τα μάτια της ψυχής σου και απόλαυσε τη ζωή!
Γιατί η ζωή είναι ωραία.....
 
Διαβάστε περισσότερα »

Τρελά χάμστερ στον… «γύρο του θανάτου»!


Perierga.gr - Τρελά χάμστερ στον... "γύρο του θανάτου"!

Τι γίνεται όταν δύο χάμστερ αποφασίζουν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη;
Η απάντηση είναι, πανικός στο διαδίκτυο και ένα βίντεο που σε κάνει να το βλέπεις ξανά και ξανά. Πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει το συγκεκριμένο βίντεο που «ανέβασε» ο ιδιοκτήτης των συμπαθητικών τρωκτικών, ράτσας Roborovski.
Τα πλάνα τραβήχτηκαν σε Pet Shop όπου φιλοξενούνται τα χάμστερ μέχρι να βρεθεί ο επόμενος ιδιοκτήτης τους. Τα δύο μικρά ποντίκια, κατάφεραν να τραβήξουν όλα τα φώτα της δημοσιότητας και τα βλέμματα των πελατών του μαγαζιού, πάνω τους.
Ο τροχός που αποτελεί το αγαπημένο τους παιχνίδι, πήρε κυριολεκτικά «φωτιά».
Τα Roborovski (Roborovski Phodopus), είναι τα μικρότερα χάμστερ που υπάρχουν και τα πιο γρήγορα. Για την ακρίβεια, το μέγεθος τους φτάνει στο μέγεθος ενός αντίχειρα.
Είναι μάλιστα και εκείνα που ζουν περισσότερο από κάθε άλλο ποντίκι, φτάνοντας συνήθως τα 3,5 χρόνια ζωής. Τα λεγόμενα και «νανάκια» χάμστερ, έχουν έμφυτη τάση για γυμναστική και παιχνίδι, κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε περίτρανα και στο βίντεο.
πηγή: news247.gr
Διαβάστε περισσότερα »