Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλη νίκη: Από 11/3 απαγορεύεται η εισαγωγή & πώληση καλλυντικών δοκιμασμένων σε ζώα στην Ε.Ε.


testΧρειάστηκαν περισσότερα από 20 χρόνια διαμαρτυρίας και επιτέλους η Ευρώπη αναμένεται να ανακοινώσει την απαγορεύση εισαγωγής και πώλησης καλλυντικών και συστατικών αυτών που δοκιμάζονται σε ζώα, από τις 11 Μαρτίου 2013.
Η σημαντική αυτή νίκη, για την οποία μάλιστα πάλεψε η body shop και η οργάνωση crulety Free International σημαίνει ότι όποιος πουλά καλλυντικά εντός Ε.Ε. δεν θα πρέπει να τα δοκιμάζει σε πειραματόζωα όχι μόνο εντός Ε.Ε. αλλά και πουθενά στον κόσμο!
Η απαγόρευση ισχύει για όλα τα καλλυντικά και τα προϊόντα ομορφιάς, ακόμα και σαπούνια ή οδοντόκρεμες!
Η Body Shop είναι απ τις λίγες εταιρείες ομορφιάς που δεν θα επηρρεαστεί απ την απαγόρευση αφού ήταν πάντα ενάντια στα Πειράματα σε ζώα.
Η προτεινόμενη απαγόρευση στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ώστε η ομορφιά να είναι χωρίς...κακοποίηση, ειδικά σε χώρες όπως η Κίνα που ακόμα δοκιμάζει τα καλλυντικά σε ζώα.
Η επικεφαλής της Cruelty Free International χαρακτήρισε ιστορικό το γεγονός.
Το 1991 η BUAV, ίδρυσε την Cruelty Free και δημιούργησε έναν Ευρωπαϊκό συνασπισμό με τις μεγαλύτερες φιλοζωικές οργανώσεις της Ευρώπης με το σκοπό να μπει τέλος στην δοκιμή καλλυντικών σε ζώα.
Το 1993 η Body Shop η πρώτη εταιρεία ομορφιάς που έλαβε δράση ενάντια στα πειράματα στα ζώα υποστήριξε την καμπάνια τους.
test
Το 1996 η ιδρύτρια της body shop έγινε μέλος στο συνασπισμό και συγκέντρωσε 4 εκατομμύρια υπογραφές που έδωσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το 2012 η Cruelty Free International η πρώτη παγκόσμια οργάνωση αφιερωμένη στο να σταματήσουν ταπειράματα σε ζώα για τα καλλυντικά πραγματοποίησε καμπάνια σε 55 χώρες
συγκέντρωσε υπογραφές διαμαρτυρίας σε συνεργασία με τα body shop.
H επικεφαλής της Cruelty Free συναντήθηκε με τον επίτροπο τόνιο Μποργκ στις 30/1/13 για να συζητήσουν για την απαγόρευση.
Διαβάστε περισσότερα »

Από φιλόζωος, μισάνθρωπος


5Όταν έρχεσαι καθημερινά αντιμέτωπος με την πραγματική κακία των ανθρώπων, κάτι μέσα σου σπάει.
Η ψυχή σου οχυρώνεται, η καρδιά σου κλείνει ερμητικά και το μόνο που σου μένει είναι η στυγνή, απόλυτη λογική.
Παραμένεις ψύχραιμος, στωικός.
Σκέφτεσαι πως δεν σου περισσεύει χρόνος να γίνεις κουρέλι, δεν έχεις ούτε την πολυτέλεια να θρηνήσεις.
Με ένα στεγνό αντίο αποχαιρετάς τη ζωή που χάνεται, δίνοντας υπόσχεση την επόμενη φορά να φτάσεις εγκαίρως.
Όταν ένα πλάσμα που έχει υποφέρει τα πάνδεινα, πριν αφήσει ξαλαφρωμένο και γαλήνιο την τελευταία του πνοή στα χέρια σου, στρέφει το βλέμμα του και σε κοιτάει με ανακούφιση γιατί είσαι εκεί και του ψιθυρίζεις λόγια αγάπης, είναι η στιγμή που η κακία που έχει υποστεί, σφηνώνεται στα σωθικά σου.
Η κακία είναι βασίλισσα (ο αγαπημένος μου Μπραμς έτσι χαρακτήρισε το γέλιο, επιτρέψτε μου να τον παραφράσω).
Δεν σου χτυπάει την πόρτα, δεν ρωτά ευγενικά «μπορώ να περάσω;».
Απλά έρχεται και θρονιάζεται μέσα σου, ηγεμονικά.
Και τότε σου γεννάει μίσος άσβεστο, που μόνο με αντίστοιχη κακία θεωρείς ότι διορθώνεται, γιατί έτσι θα ήταν δίκαιο.
Πόσες φορές δεν έχεις ονειρευτεί να ήσουν η Τισιφόνη και να οδηγούσες μεθοδικά και αλάνθαστα στο χαμό αυτόν που σε δηλητηρίασε;dogswthrhs
Αισθάνεσαι απέχθεια για το είδος σου, νιώθεις παράσιτο του σύμπαντος, ανεπαρκής και λίγος.
Ντρέπεσαι για τη συνενοχή σου.
Η ανθρωπότητα μοιάζει με πληγή, τη μισείς έτσι όπως είναι, στο σύνολο της.
Γίνεσαι με τη σειρά σου ανάλγητος και πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά;
Δεν πονάς ούτε τον εαυτό σου.
Δικαιολογείς τη στάση σου επειδή ο άνθρωπος μπορεί να αρθρώσει λόγο, να φωνάξει βοήθεια, το ζώο όχι.
Επιλέγεις να μιλάς για αυτούς που δεν έχουν φωνή, τις αθώες βασανισμένες ψυχές, έρμαια της ανθρώπινης υπεροψίας.
Και καταλήγεις λειψός και οργισμένος.
Αυτό είναι ό,τι πιο τραγικό και άδικο, περισσότερο -ίσως- και από την άδικη απώλεια.
Να καταντάς από φιλόζωος, μισάνθρωπος.
Γιατί φιλόζωος σημαίνει πως αγαπάς και σέβεσαι τη ζωή, αλλά κάποιο τέρας με ανθρώπινη μορφή σε στρέφει απολυταρχικά εναντίον της.
Προδομένος από το ίδιο σου το είδος, βρίσκεις παρηγοριά μόνο στα πλάσματα που αδικήθηκαν.
Μπορείς μόνο να κρατάς τρυφερά μία πονεμένη πατούσα, να σφίγγεις στο στήθος σου ένα ορφανό ζώο για να αισθάνεται τους χτύπους της καρδιάς σου, να χτενίζεις με τα δάχτυλα σου μία βρώμικη αναμαλλιασμένη γούνα.
Ευτυχώς για μας, κάποια ανώτερη δύναμη όρισε τα ζώα ως ανάμνηση της Εδέμ που χάθηκε και ως υπόσχεση του παραδείσου (ο έτερος αγαπημένος, Μίλαν, το είχε διατυπώσει καλύτερα).
Ευτυχώς που υπάρχουν τα ζώα άνθρωπε.
Γιατί σού μαθαίνουν από την αρχή να εμπιστεύεσαι, να συγχωρείς, να αγαπάς.
Και από μισ-άνθρωπος, ελπίζεις κάποτε να γίνεις πάλι ολόκληρος.

http://www.animalscare.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Γάτα: O δολοφόνος με αγγελικό πρόσωπο μέσα στο σπίτι

Τι αποκάλυψε πανεπιστημιακή έρευνα για τις γάτες και τη δολοφονική τους φύση...
Τι αναφέρει η έρευνα ακόμη και για τις γάτες που ζουν σε σπίτι;

Αλήθεια ποιος δεν έχει λατρέψει να χαϊδεύει ή να κοιτάζει τα αξιολάτρευτα αυτά ζώα να παίζουν με ένα κουβάρι ή μια μπάλα, να γουργουρίζουν στην αγκαλιά του, ή να χοροπηδάνε από καναπέ σε καναπέ. Και όμως οι γάτες που όλοι λατρεύουμε, είναι στην πραγματικότητα δολοφόνοι. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι όχι απλά δολοφόνοι, αλλά μακελάρηδες του ζωικού βασιλείου.

Μια νέα έρευνα Αμερικάνων επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή Σκοτ Λος του Ινστιτούτου Βιολογίας Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον, αποκάλυψε ότι οι γάτες είναι φονικές μηχανές που εξοντώνουν όχι εκατομμύρια, αλλά δισεκατομμύρια ζωάκια κάθε χρόνο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Communications»και οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι μόνο στις ΗΠΑ, οι γάτες που ζουν στα σπίτια, αλλά και εκείνες που ζουν αδέσποτες στο δρόμο, εξολοθρεύουν το χρόνο: από 1,4 μέχρι 3,7 δισεκατομμύρια πουλιά και από 6,9 μέχρι 20,7 δισεκατομμύρια ποντίκια, αρουραίους και άλλα μικρά θηλαστικά. Οι τεράστιοι αυτοί αριθμοί προέκυψαν από ένα μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές.

Η νέα έρευνα αυτή κατατάσσει την λατρεμένη γάτα στην πρώτη θέση των ζωντανών δολοφόνων. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους υπολογισμούς, μια και μόνο γάτα που κυκλοφορεί αδέσποτη, ή θα βγει από το σπίτι θα σκοτώσει τον χρόνο, από 30 μέχρι 47 πουλιά και από 177 μέχρι και 300 θηλαστικά.

Στη συνέχεια η γάτα θα επιστρέψει σπίτι και θα είναι το ίδιο γλυκιά και τρυφερή και κανείς δεν θα έχει καταλάβει το παραμικρό. Στους αριθμούς αυτούς οι επιστήμονες δεν έχουν υπολογίσει τα ερπετά και τα αμφίβια που σκοτώνει η κάθε γάτα όταν βγαίνει έξω.

Και προκύπτει το ερώτημα, σύμφωνα με τους ερευνητές, “πρέπει ή όχι οι ιδιοκτήτες γάτας, να την αφήνουν να βγαίνει από το σπίτι;” Πάντως η Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN), σε σχετική της αναφορά τονίζει ότι οι γάτες σε απομονωμένα γεωγραφικά περιβάλλοντα όπως τα νησιά, ευθύνονται, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό για την μαζική εξαφάνιση 33 ειδών πουλιών, θηλαστικών και ερπετών.
sarotiko.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ο Enzo ο τίγρης παίρνει τον υπνάκο του στον καναπέ [Video]

Γι’ αυτόν δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια μεσημεριανή σιέστα…


Διαβάστε περισσότερα »

Πύθωνας σε ρόλο... νταντάς


Ο 13χρονος Azhe δε διστάζει να φιλήσει το τεράστιο ερπετό με τρυφερότητα

Ένας πατέρας από την Dongguan της νότιας Κίνας βρήκε την τέλεια νταντά για το γιο του. Το 13χρονο Azhe «προσέχει» ένας… πύθωνας 100 κιλών!

Ο πατέρας του, Chan Liu, τον αφήνει μόνο στο σπίτι με το 4,5 μέτρων μήκους ερπετό. Ο μικρός Azhe δε φοβάται καθόλου το θηλυκό πύθωνα και μάλιστα τον αγκαλιάζει και τον φιλά με τρυφερότητα.

«Είναι πολύ προσεκτική μαζί μου και δε με πιέζει ποτέ δυνατά» λέει ο μικρός για το… κατοικίδιό του!

«Πάντοτε πίστευα ότι ήταν τα πιο όμορφα πλάσματα. Ο Azhe γεννήθηκε έξι χρόνια αφότου έφερα το αυγό στο σπίτι όπου και εκκολάφθηκε. Ήμουν πολύ περίεργος για το πώς θα τα πήγαιναν. Μετά από κάποιο διάστημα είχαμε σιγουρευτεί ότι δε θα τον πειράξει και αρχίσαμε να τους αφήνουμε μόνους. Είναι αχώριστοι» είπε ο πατέρας.





newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Οι βίδρες κολυμπούν στις λίμνες της Δυτικής Μακεδονίας

Ενα από τα πιο απειλούμενα σαρκοφάγα θηλαστικά και από τα λιγότερο μελετημένα είδη στην Ελλάδα, η βίδρα, εντοπίστηκε, μετά από επίμονες... προσπάθειες, στις λίμνες Ζάζαρη και Χειμαδίτιδα.

Χρησιμοποιώντας ειδικές κάμερες και καταγράφοντας έμμεσες ενδείξεις - όπως ίχνη και περιττώματα - οι ερευνητές της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρτούρος» μελέτησαν τα έτη 2010, 2011 και 2012, τις διατροφικές συνήθειες του είδους και τις κινήσεις του.

Οι νυχτόβιες βίδρες έκαναν τη... ζωή δύσκολη στους ερευνητές καθώς η παρατήρηση έπρεπε να γίνεται βράδυ με ειδικό εξοπλισμό. Παρόλ΄ αυτά εντόπισαν τουλάχιστον πέντε βίδρες στη Ζάζαρη και τη Χειμαδίτιδα οι οποίες τρέφονται με πτηνά σε σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό απ' ό,τι άλλοι πληθυσμοί του είδους.

Η μεγαλύτερη απειλή για τη βίδρα είναι ο άνθρωπος. Η ανεξέλεγκτη άρδευση και η αυξημένη βόσκηση της παρυδάτιας βλάστησης, η ρύπανση των υδάτων καθώς και τα τροχαία ατυχήματα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στον πληθυσμό του είδους.

Οι επιστήμονες του «Αρκτούρου» ελλείψει βασικών πληροφοριών σχετικά με τη βιολογία και οικολογία του είδους και με δεδομένο τον κίνδυνο εξαφάνισής του από τη χώρα ξεκίνησε συστηματικές δράσεις και μελέτης στις λίμνες Ζάζαρη και Χειμαδίτιδα του νομού Φλώρινας στη Δυτική Μακεδονία
tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η λάμψη του… ζωικού βασιλείου


Φωτογραφίες με τα πιο «πολύχρωμα» ζώα

Αυτά τα απίστευτα πλάσματα δεν διστάζουν να δείξουν τα χρώματά τους και να πάρουν τις πιο εντυπωσιακές πόζες. 

Από το χρυσό σκαθάρι μέχρι ένα συγκεκριμένο είδος βατράχου στη Κολομβία, αυτά τα ζώα τραβούν τα βλέμματα με την υπέροχη εμφάνισή τους. 



Χρυσό σκαθάρι, Costa Rica


Παπαγάλος στον Αμαζόνιο


Σφήκα στην Ιταλία


Έντομο Fulgora lampestris στη Μαλαισία


Δηλητηριώδης βάτραχος «Blue poison dart»


Δενδροβάτραχος της Κολομβίας

Διαβάστε περισσότερα »