Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Οι σκύλοι ξέρουν πότε να ξεγελάσουν τους ανθρώπους


Τι έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου Portsmouth

Την ικανότητα των σκύλων να βλέπουν τα πράγματα από την «οπτική» των ανθρώπων και να παίρνουν ανάλογες αποφάσεις επιβεβαιώνει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Portsmouth, με επικεφαλής την Δρ. Juliane Kaminski.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα οι σκύλοι ήταν τέσσερις φορές πιθανότερο να «κλέψουν» μια απαγορευμένη λιχουδιά όταν τα φώτα έσβηναν και οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να τους δουν.

Οι επιστήμονες θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο οι σκύλοι απλά να ξεχνούσαν ότι ο ιδιοκτήτης τους βρισκόταν στο δωμάτιο όταν έσβηναν τα φώτα.

Αντίθετα πιστεύουν ότι οι σκύλοι καταλάβαιναν ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να τους δουν στο σκοτάδι.

Σε δηλώσεις της η Δρ. Kaminski τόνισε ότι η έρευνα είναι «απίστευτη γιατί συμπεραίνει ότι οι σκύλοι ξέρουν πότε δεν τους βλέπουν οι άνθρωποι, γεγονός που σημαίνει ότι κατανοούν την ανθρώπινη οπτική».

Τα αποτελέσματα της μελέτης θεωρούνται σημαντικά για την κατανόηση των δυνατοτήτων των σκύλων που αλληλεπιδρούν στενά με τους ανθρώπους, όπως οι σκύλοι – οδηγοί για τους τυφλούς.

Η έρευνα, που για πρώτη φορά αποδεικνύει ότι οι σκύλοι αντιλαμβάνονται τα πράγματα από την οπτική των ανθρώπων, δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Animal Cognition.

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Αραχτοί και λάιτ


Αραχτοί και λάιτ

Η φύση στο χαλαρό της...



















Διαβάστε περισσότερα »

Έρωτας στο ζωικό βασίλειο


Φωτογραφίες που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε

Σε όλους αρέσουν τα φιλιά, τα χάδια και οι αγκαλιές. Και οι παρακάτω φωτογραφίες το αποδεικνύουν. 

Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σας παρουσιάζουμε μια συλλογή φωτογραφιών από το ζωικό βασίλειο που δείχνουν ότι τα ζώα μπορεί να είναι τόσο ρομαντικά όσο οι άνθρωποι… ενδεχομένως ακόμη περισσότερο από μερικούς εκπροσώπους του ανθρώπινου είδους.



















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Λιοντάρια προκαλούν… μποτιλιάρισμα!

Οι εικόνες που βλέπετε είναι από τους δρόμους στο Ναϊρόμπι της Κένυας όπου παρατηρήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, υπαίτιοι του οποίου ήταν δύο κατά τα άλλα συμπαθή λιοντάρια. Σε ώρα αιχμής, οι οδηγοί αναγκάστηκαν να παραμείνουν ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους, πολλοί από αυτούς… υπερτρομοκρατημένοι, καθώς δύο λιοντάρια που έφυγαν για λίγο από το πάρκο έκαναν αμέριμνα τις βόλτες τους στο οδόστρωμα προκαλώντας πανικό!

Ένας από τους άτυχους οδηγούς που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού φωτογράφισε τα λιοντάρια και οι εικόνες του έκαναν το γύρο του κόσμου. «Τα λιοντάρια έδειχναν ήρεμα και προσπαθούσαν και αυτά μαζί με εμεάς να καταλάβουν τι συνέβαινε. Κινούνταν αμέριμνα στο δρόμο προκαλώντας ρίγη τρόμου στο πέρασμά τους. Αφού έκαναν μερικές βόλτες γύρισαν εντέλει μόνα τους στο πάρκο», λέει ο «φωτογράφος» Gareth Jones για την περιπέτειά του.







newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Φιλάει στο στόμα λιοντάρια!


Ατρόμητη η κοπέλα


Διαβάστε περισσότερα »

O Γκάρφιλντ είναι ο βαρύτερος γάτος στον κόσμο


Ο υπέρβαρος γάτος 19 κιλών ζει σε καταφύγιο ζώων

Ο πιο χοντρός γάτος στον κόσμο ονομάζεται Γκάρφιλντ και μένει στο Λονγκ Άιλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Με βάρος 19 κιλά ο Γκάρφιλντ θεωρείται ο βαρύτερος γάτος στον κόσμο.

Ο Γκάρλφιλντ κατέληξε σε ένα καταφύγιο ζώων τον Ιούνιο του 2012 όταν πέθανε το αφεντικό του. Έκτοτε αναζητά στέγη και υποβάλλεται σε αυστηρή δίαιτα με ξηρά τροφή.

Όπως υποψιάζεστε, ο υπέρβαρος γάτος συνηθίζει να τρώει και να κοιμάται ασταμάτητα όπως ο διάσημος συνονόματός του.



Πηγή: econews.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Το σατανικό σχέδιο μιας γάτας


Το σατανικό σχέδιο μιας γάτας

Μη σας ξεγελά... δεν είναι καθόλου αθώα

Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης γάτας παρατήρησε πως το κατοικίδιο του ετοίμαζε κάτι και τράβηξε φωτογραφίες ολόκληρης της διαδικασίας μέχρι την υλοποίηση του σχεδίου της. 










Διαβάστε περισσότερα »