Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Μπουλντόγκ τραγουδά με τον… Παβαρότι! [Video]

Η όπερα και οι άριες δεν είναι για όλους, αυτό είναι σίγουρο. Πόσω μάλλον για… σκύλους!
Κι όμως ο Fred εξελίσσεται σε εκπληκτικό τενόρο, αφού δεν μπορεί να αντισταθεί στο άκουσμα μιας δυνατής άριας, ειδικά όταν αυτή προέρχεται από τον Παβαρότι. Μάλιστα καλά διαβάσατε! Ο ευτραφής σκύλος μόλις ακούσει τον δημοφιλή τενόρο στην τηλεόραση… ξεροβήχει και αρχίζει τις άριες, ακολουθώντας το ειδώλό του! Διασκεδαστικός, απίθανος, μοναδικός ο Freud έχει ήδη σπάσει το… κοντέρ στο YouTube με 165.000 εισκέψεις στο βιντεάκι του, που είναι όλα τα λεφτά!


perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Οι Gadgetάκηδες του ζωικού βασιλείου [Video]

Όταν τα ζωντανά ανακάλυψαν το iPad… Δείτε το απίστευτο βίντεο που ακολουθεί!


otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ο Μίσα δεν βγήκε από τη φωλιά του...


Ο Μίσα δεν βγήκε από τη φωλιά του...

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του αρκούδου

Καθώς η άνοιξη έχει πλέον φτάσει, οι αρκούδες που φιλοξενούνται στο καταφύγιο της καφέ αρκούδας του Αρκτούρου στο Νυμφαίο, ξύπνησαν και άρχισαν να κυκλοφορούν στη φύση. 

Και ενώ το ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο Ανδρέας, καθώς είναι ο γηραιότερος αρκούδος σε καταφύγιο παγκοσμίως, ένας άλλος δεν βγήκε ποτέ από τη φωλιά του.

Ο Μίσα δεν ξύπνησε, κάτι που παρατήρησαν οι φροντιστές και οι βιολόγοι της περιβαλλοντικής οργάνωσης. Όταν απομονώθηκαν όλα τα ζώα για να μπορέσουν με όλα τα μέσα ασφαλείας να εισέλθουν στον εσωτερικό χώρο του Καταφυγίου και ως τη φωλιά του Μίσα, εντόπισαν το άψυχο σώμα του ζώου.

Στο ζώο δεν εντοπίστηκε κάποιο τραύμα, ούτε συγκεκριμένη αιτία θανάτου. Ο θάνατος επήλθε περίπου 20 ημέρες νωρίτερα.

Ο Μίσα απομακρύνθηκε από το καταφύγιο και η ταφή του έγινε στους μη επισκέψιμους χώρους του κτηνιατρικού σταθμού περίθαλψης άγριων ζώων που λειτουργεί ο Αρκτούρος στον Αετό της Φλώρινας.

Η αρκούδα γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης σε πολύ μικρή ηλικία, μαζί με τις 2 αδερφές του αρκούδες, τον καιρό των βομβαρδισμών.

 
Η είδηση του θανάτου λύπησε πολύ τους ανθρώπους του Αρκτούρου καθώς ήταν από τις πιο αγαπημένες και φιλικές αρκούδες για τους επισκέπτες του καταφυγίου της καφέ αρκούδας.

Με αφορμή το θάνατο του Μίσα, ο Αρκτούρος δήλωσε την αντίθεσή του στην πρακτική της διαβίωσης και αναπαραγωγής άγριων ζώων σε αιχμαλωσία. Έτσι, γίνεται έκκληση για τη μεταφορά των 2 αρκούδων του ζωολογικού κήπου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του περιβαλλοντικού κέντρου του Αρκτούρου.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Το πρώτο θαλάσσιο λιοντάρι που μπορεί να κρατά το ρυθμό

Το πρώτο θαλάσσιο λιοντάρι που μπορεί να κρατά το ρυθμό

Δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε κομμάτια ντίσκο της δεκαετίας του ’70

Η Ronan είναι το πρώτο θαλάσσιο λιοντάρι που μπορεί να κρατά το ρυθμό ενός μουσικού κομματιού, όπως αναφέρουν επιστήμονες από την Καλιφόρνια.

Επιστήμονες κατάφεραν να μάθουν στη Ronan να κουνά το κεφάλι της στο ρυθμό της μουσικής, ικανότητα που μέχρι τώρα θεωρούνταν ότι είχαν μόνο τα ζώα που μπορούσαν να μιμηθούν φωνές -όπως για παράδειγμα οι παπαγάλοι.

Μάλιστα, η Ronan δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση σε κομμάτια ντίσκο της δεκαετίας του ’70 και ειδικά το Boogie Wonderland των Earth, Wind and Fire.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Σάντα Κρουζ στην Καλιφόρνια εκπαίδευσαν το τριών ετών θαλάσσιο λιοντάρι αρχικά με μια κίνηση του χεριού, η οποία στην πορεία αντικαταστάθηκε με ένα απλό ηχητικό σήμα χωρίς μουσική. 

Κάθε φορά που η Ronan ανταποκρινόταν σωστά και κουνούσε το κεφάλι της στο σωστό ρυθμό της έδιναν ένα ψάρι. Η ομάδα των ερευνητών χρησιμοποιούσε διαφορετικό τύπο ήχων και ταχύτητα επανάληψης αυτών, για να επιβεβαιώσουν ότι η Ronan μπορούσε όντως να… ακολουθήσει το ρυθμό!
newsbeast



Διαβάστε περισσότερα »

Πώς να επιλέξουμε τον κατάλληλο σκύλο για εμάς!

Η συντροφιά ενός σκύλου βελτιώνει αισθητά τη φυσική και ψυχολογική κατάσταση του ιδιοκτήτη του, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Queens της Ιρλανδίας. Εάν σκέφτεστε την αγορά ενός σκύλου, τα βήματα και η...
διαδικασία δεν είναι απλά, καθώς πρόκειται για αρκετά μεγάλη απόφαση. Πρέπει να είστε βέβαιοι οτι θέλετε ένα τόσο απαιτητικό κατοικίδιο και πως μπορείτε να ανταπεξέλθετε. Αρκετοί κάνουν το λάθος να επιλέγουν ένα σκύλο με βάση την εμφάνισή του. Για την επιλογή της ράτσας του τετράποδου φίλου μας υπάρχουν ορισμένα κριτήρια όπως ο λόγος που τον χρειάζεστε, ο τρόπος ζωής σας και πολλά ακόμη. Σας παρουσιάζουμε ορισμένα κριτήρια για να επιλέξετε τον κατάλληλο σκύλο για εσάς.

Μέγεθος

Το μέγεθος του σκύλου πρέπει να είναι από τα πρώτα που θα αποφασίσετε. Αν και ενδείκνυται μεγάλος χώρος για μεγάλους σκύλους και το αντίθετο με τους μικρότερους, μην ξεγελιέστε. Είναι συχνό τα μικρότερα σκυλιά να έχουν ανάγκη για πολύ κίνηση και να χρειάζονται σημαντικό χώρο. Έχετε υπόψη σας, πως οι μικροί σκύλοι μπορεί να είναι ευάλωτοι και λόγω μεγέθους είναι πιο εύκολο να τραυματιστούν. Όλα ανεξαιρέτως τα σκυλιά θέλουν χώρο και κάποια εκπαίδευση. Επίσης, όσο μεγαλύτερο το σκυλί τόσο και πιο αυξημένες οι απαιτήσεις σε τρόφιμα αλλά και στα εμβόλιά του.

Ενεργητικότητα

Ορισμένοι σκύλοι τείνουν να είναι πιο δραστήριοι από άλλους. Αυτό εξαρτάται από τη ράτσα, αλλά και από το πως θα μεγαλώσουν. Όλοι οι σκύλοι χρειάζεται να ασκούνται σε τακτική βάση και να τους βγάζετε για περίπατο. Εάν δεν έχετε χρόνο και προτιμάτε πιο χαλαρούς ρυθμούς, ένα Μπάσετ Χάουντ, είναι κατάλληλο καθώς είναι από τις λιγότερο ενεργητικές ράτσες. Αντίστοιχα εάν θέλετε παρέα για τρέξιμο και θέλετε ένα παιχνιδιάρικο σκυλί, προτείνονται τα Μπόρντερ Κόλεϊ.

Σωματικές ανάγκες

Η εμφάνιση του σκύλου σας έχει να κάνει με τις ανάγκες του. Όλα τα σκυλιά ωστόσο χρειάζονται περιποίηση, με όσα έχουν μακρύτερο τρίχωμα να έχουν αυξημένες απαιτήσεις. Τα σκυλιά με κοντό τρίχωμα έχουν πιο έντονη τάση τριχόπτωσης, για το λόγο αυτό να είστε έτοιμοι για περισσότερο καθάρισμα. Οφείλετε να προσέχετε εάν έχετε σκυλί με μακριά αυτιά καθώς χρειάζονται πολύ συχνά καθάρισμα για αποφυγή μολύνσεων. Αντίστοιχα, για τα σκυλιά με πολλά σάλια (π.χ. Μαστίφ) καλό θα ήταν να έχετε ειδικό ρούχο για να τα σκουπίζετε.

Ηλικία

Η ηλικία που θα πάρετε έναν σκύλο είναι ιδιαίτερα σημαντική. Εάν επιλέξετε κουτάβι, θα χρειαστεί να διαθέσετε αρκετό χρόνο, ιδιαίτερα τους πρώτους έξι μήνες. Ουσιαστικά είναι σαν να μεγαλώνετε άνθρωπο. Τα κλασσικά ατυχήματα στο σπίτι είναι αναμενόμενα, ωστόσο με κατάλληλη εκπαίδευση μπορείτε να τα φέρετε εις πέρας. Από την άλλη αν επιλέξετε έναν ενήλικο σκύλο, μπορεί να αποδειχθεί καλύτερη επιλογή καθώς θα έχετε άποψη για το πραγματικό επίπεδο της ενέργειας και της συμπεριφοράς του σκύλου σας. Μάλιστα δεν θα ξεκινήσετε από το μηδέν για την εκπαίδευση του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους μεγάλους σε ηλικία σκύλους. Παίρνοντας έναν τέτοιο σκύλο, του προσφέρετε πραγματική ευχαρίστηση. Εάν ψάχνετε για παρέα και λιγότερο δραστήριο σκύλο, είναι από τις ιδανικότερες επιλογές. Ωστόσο χρειάζεται φροντίδα και προσοχή, ενώ πρέπει να έχετε υπόψη και να πάρετε την ευθύνη πως δεν θα ζήσει τόσα χρόνια, όσα ένα κουτάβι.
flowmagazine.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Μπουλντόγκ «υιοθέτησε» τιγράκι και λιονταράκι


Μπουλντόγκ «υιοθέτησε» τιγράκι και λιονταράκι

Τα τρία ζώα ζουν αρμονικά μαζί με τη γυναίκα που τα φροντίζει

Ο Hugo είναι ένα μπουλντόγκ που ζει με την 26χρονη ιδιοκτήτριά του την Or Lazmi στο Port Elizabeth της Νοτίου Αφρικής.

Όμως δεν είναι μόνοι.

Μαζί τους ζουν και μια μικρή λευκή τίγρη Βεγγάλης, την Ice, και ένα λευκό λιονταράκι που ακούει στο όνομα Igor. Και τα δύο τα έχει «υιοθετήσει» ο Hugo ως δικά του!

Μάλιστα, ως αρχηγός της ομάδας δε διστάζει να τα πειθαρχήσει όταν το παιχνίδι τους ξεφεύγει!



«Όταν πρωτοήρθε στο σπίτι η Ice ήταν τόσο μικρή όσο ένα λουκάνικο και δεν την άφηνα να παίζει με το Hugo επειδή ήταν κάπως άγαρμπος. Όταν έγινε πέντε εβδομάδων και μπορούσε πλέον να περπατήσει αρχίσαμε να την συστήνουμε στον Hugo τακτικά και από τότε είναι αχώριστοι. Ο Igor είναι λίγο ιδιότροπος και συνήθως κάνει τα δικά του, όμως και οι τρεις παίζουν επίσης μαζί. Ο Hugo τους μαλώνει όποτε πηδούν επάνω του» είπε η Lazmi.



Τα μικρά περνούν την ημέρα τους στο πάρκο Seaview Predator Park και το βράδυ επιστρέφουν στο σπίτι τους.



«Προς το παρόν ο Hugo είναι ο αρχηγός, αλλά σε κανένα μήνα που τα άλλα θα μεγαλώσουν θα δούμε ποιος θα πάρει τον έλεγχο» πρόσθεσε.

 



Η Lazmi, που είναι βοηθός κτηνιάτρου, μετακόμισε στην Αφρική από το Ισραήλ για να πραγματοποιήσει το όνειρό της, να δουλεύει με άγρια ζώα. Έχει μεγαλώσει άλλες οκτώ τίγρεις και πολλά μικρά λιονταράκια.



Τα μικρά μεγαλώνουν με ανθρώπους, προκειμένου να μπορεί να είναι πιο εύκολη η προσέγγισή τους από τους κτηνιάτρους του πάρκου όταν μεγαλώσουν και ζουν ελεύθερα στο πάρκο.





newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »