Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Δεκάδες φάλαινες όρκα παγιδευμένες στον πάγο


Προσπαθούν απεγνωσμένα να πάρουν οξυγόνο

Μια αληθινή ιστορία που έγινε ταινία… και η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Μια κοινότητα από το Κεμπέκ του Καναδά κάνει έκκληση για διεθνή βοήθεια προκειμένου να σωθούν μερικές δεκάδες φάλαινες δολοφόνοι, οι οποίες έχουν παγιδευτεί κάτω από ένα παχύ στρώμα πάγου.

Το περιστατικό αυτό είχε επαναληφθεί το 1988 στην Αλάσκα, και έγινε η αφορμή για να γυριστεί η ταινία «Big Miracle» με πρωταγωνίστρια τη Drew Barrymore.

Οι κάτοικοι της περιοχής Inukjuak αναφέρουν ότι τα εντυπωσιακά θαλάσσια πλάσματα έχουν συγκεντρωθεί κάτω από τη μοναδική τρύπα που υπάρχει στον πάγο, προσπαθώντας απεγνωσμένα να πάρουν οξυγόνο.

Ο δήμαρχος Peter Inukpuk κάλεσε χτες Τετάρτη την καναδική κυβέρνηση να στείλει παγοθραυστικό όσο το δυνατόν συντομότερο για να σπάσει τον πάγο και να βοηθήσει τις φάλαινες να βρουν το δρόμο τους στην ανοιχτή θάλασσα.

Στην ταινία «Big Miracle» που βγήκε το 2012 η Drew Barrymore υποδύεται μία ακτιβίστρια της Greenpeace η οποία μετά από πολύ αγώνα κατάφερε να φέρει το θέμα στα φώτα της δημοσιότητας και να τραβήξει το ενδιαφέρον των πολιτικών προκειμένου να σωθούν τα ζώα.





 
Διαβάστε περισσότερα »

Μοναδικές κινήσεις... copy-paste!


Μοναδικές κινήσεις... copy-paste!

Το παν στη ζωή είναι να μοιράζεσαι


Διαβάστε περισσότερα »

Παπάκι ταΐζει τα ψάρια στη λίμνη


Μοιράζει στους «φίλους» του ψίχουλα ψωμί

Το μικρό παπάκι του παρακάτω βίντεο έχει βρει έναν τρόπο να αυξήσει τις κοινωνικές του συναναστροφές. Το ψωμί που του ρίχνουν οι υπεύθυνοι και οι επισκέπτες του πάρκου στο οποίο γεννήθηκε δεν το κρατάει όλο για τον εαυτό του, αλλά το μοιράζεται με τους καινούριους του «φίλους», τα ψάρια που κολυμπούν κατά δεκάδες στη λιμνούλα όπου καθημερινά κάνει τις βουτιές του.

Αποτέλεσμα είναι να γίνει πολύ γρήγορα η «ψυχή» της παρέας και όλοι του οι «φίλοι» να τον ακολουθούν από κοντά στις εξορμήσεις του για κολύμπι.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ρεκόρ στη λαθροθηρία ρινόκερων στη Νότιο Αφρική


 H ζήτηση για τα κέρατά τους αυξάνεται συνεχώς

Λαθροκυνηγοί σκότωσαν 668 ρινόκερους στη Νότιο Αφρική το περασμένο έτος, καθώς η ζήτηση για τα κέρατα τους αυξάνεται συνεχώς στη μαύρη αγορά της Ασίας.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί θλιβερό ρεκόρ για την χώρα ενώ από την αρχή του 2013, έχουν δολοφονηθεί άλλα πέντε ρινοκέροι , σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πάνω από το 60 τοις εκατό των άτυχων ζώων ζούσαν στο Kruger National Park, το μεγαλύτερο πάρκο άγριας φύσης της Νοτίου Αφρικής και κορυφαίο προορισμό της χώρας για σαφάρι.

Η Νότιος Αφρική έχει θεσπίσει αυστηρούς νόμους για την λαθροθηρία, που όπμως δεν φαίνεται να πτοούν τους κυνηγούς. Οι συλλήψεις αυξήθηκαν από 165 το 2010 σε 267 το 2012.

Η Ν. Αφρική είναι η πατρίδα για τα τρία τέταρτα των 20.000 λευκών ρινόκερων της Αφρικής και των 4.800 απειλούμενων με εξαφάνιση μαύρων ρινόκεροι.
Newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Απίστευτο περιστατικό εν πτήσει! Πύθωνας ταξίδευε στο φτερό αεροσκάφους της Qantas [video]

Ένας πύθωνας μήκους τριών μέτρων βρέθηκε να... ταξιδεύει στο φτερό αεροσκάφους της αυστραλιανής εταιρίας Qantas Το ερπετό εντοπίστηκε από τους επιβάτες στο...
πίσω ακραίο φτερό του αεροσκάφους που εκτελούσε πτήση δύο ωρών από το Κάιρνς στα βορειοανατολικά της Αυστραλίας έως το Πορτ Μόρεσμπι, την πρωτεύουσα της Παπούα Νέα Γουινέα.

Ο πύθωνας «ήταν ακόμα στο αεροπλάνο κατά την προσγείωση στο Πορτ Μόρεσμπι. Πιθανώς πέθανε εν πτήσει » είπε εκπρόσωπος Qantas.

Το φίδι είχε αρχικά κρυφτεί στο κοίλο ενός από τα ακραία πτερύγια στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, αλλά η ουρά του προεξείχε. Προφανώς αυτό αλλά και τα χτυπήματα από τον δυνατό άνεμο, το οδήγησαν σε θάνατο από υποθερμία. Η Qantas ανακοίνωσε ότι ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν.

Διαβάστε περισσότερα »

Η Αστάθεια στο πρόγραμμα της στείρωσης, έφερε την αύξηση των αδέσποτων στην Ξάνθη

Έχει αυξηθεί, υπερβολικά, ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων στην πόλη της Ξάνθης, παραδέχεται, μέσα από την ΦτΞ, η Πρόεδρος του... Φιλοζωικού Σωματείου Ξάνθης «Σώζω», κυρία Σοφία Ζλάτκου.


Όπως διευκρινίζει η τελευταία, η απουσία ενός σταθερού προγράμματος στείρωσης των αδέσποτων σκύλων, έχει συμβάλει σε αυτή την κατάσταση. Όπως αναφέρει, επίσης, τα αδέσποτα θηλυκά βρίσκονται στην δεύτερη γέννα τους, αφού τα κενά που υπάρχουν στο πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων του Δήμου, πάνε πίσω το όλο εγχείρημα.

Η Φιλοζωική Οργάνωση, από την πλευρά της, μέσα από τα εκάστοτε μπαζάρ που διοργανώνει, με την ευκαιρία των διαφόρων εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη, συμβάλει, στο μέτρο του δυνατού, στα προγράμματα εμβολιασμού και στείρωσης των αδέσποτων.

Βέβαια, όπως παραδέχεται η κ. Σ. Ζλάτκου, τα έσοδα του σωματείου έχουν μειωθεί σημαντικά, στα πλαίσια της οικονομικής κατάστασης που γνωρίζει η χώρα.

«Παλιότερα ο κόσμος βοηθούσε περισσότερο…» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η τελευταία.

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των αδέσποτων δημιουργεί, πολλές φορές, άσχημες καταστάσεις με ορισμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν διστάζουν να προβαίνουν, ακόμη και σε ομαδικές δηλητηριάσεις των αδέσποτων σκύλων.

Το τελευταίο αυτό παράδειγμα, βέβαια, δείχνει μεταξύ άλλων, πως συνεχίζει να υπάρχει έλλειψη παιδείας, αλλά και ανθρωπιάς στο κομμάτι αυτό. Αν και όπως συμπληρώνει, στην συνέχεια, η κ. Σ. Ζλάτκου, πλέον υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς συμπολίτες μας να πάρουν ένα αδέσποτο από το να αγοράσουν κάποιο σκυλί ράτσας, όπως συνηθιζόταν στο παρελθόν.

Να σημειώσουμε, επίσης, πως οι δύο φιλοζωικοί σύλλογοι Ξάνθης σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, έχουν ξεκινήσει εμβολιασμούς αδέσποτων σκύλων της πόλης κατά της λύσσας, για καθαρά προληπτικούς λόγους. Σε πρώτη φάση έχουν εμβολιαστεί τα αδέσποτα του Κυνοκομείου και στην επόμενη φάση θα ξεκινήσουν οι αντίστοιχοι εμβολιασμοί αδέσποτων που κυκλοφορούν στα πιο δημόσια σημεία της πόλης, στην πλατεία, δίπλα στα σχολεία κ.τ.λ..

Διαβάστε περισσότερα »

Απίστευτο άλμα από μια λευκή τίγρη! [video]

Δείτε το βίντεο από το Gold Coast στην Αυστραλία...



Διαβάστε περισσότερα »

Είναι να τα χαζεύεις...


Οι γέννες των ζώων


























Διαβάστε περισσότερα »

Νεκρή χελώνα Καρέτα-Καρέτα στον θαλάσσιο χώρο μπροστά, από το Δημαρχείο της Πρέβεζας!

Μια νεκρή χελώνα Καρέτα-Καρέτα, εντοπίστηκε χθες ο πρωί να επιπλέει στον θαλάσσιο χώρο μπροστά, από το Δημαρχείο της Πρέβεζας. Οι περαστικοί που είδαν την χελώνα ειδοποίησαν το λιμεναρχείο το οποίο έφτασε στο σημείο ενώ ειδοποιήθηκε και ο Δήμος προκειμένου να συνδράμει το έργο της ανάσυρσης. Στοιχεία καθώς και δελτίο εκθαλάσσωσης θα σταλούν στο Ινστιτούτο Αρχέλων προκειμένου να αποφανθεί για τα αίτια του θανάτου της χελώνας. Πάντως πρόκειται για ένα μεγάλο ζώο το οποίο δεν φαίνεται να έφερε εξωτερικά τραύματα. Ο εντοπισμός νεκρών χελωνών στον Αμβρακικό Κόλπο και τις ακτές του Ιονίου αποτελεί δυστυχώς ένα συχνό φαινόμενο το οποίο δεν περιορίζεται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά παρουσιάζεται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Διαβάστε περισσότερα »