Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Δείξε μου το σκύλο σου να σου πω ποιος είσαι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείξε μου το σκύλο σου να σου πω ποιος είσαι
Πριν αγοράσετε το καινούριο σας pet κοιταχτείτε στον καθρέφτη.
Έρευνες έχουν αποδείξει πως τα ζευγάρια τείνουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να μοιάζουν μεταξύ τους. Η καθημερινή τριβή και συγκατοίκηση κάνει τους ανθρώπους να μοιράζονται κοινά γνωρίσματα, τόσο στα πλαίσια χαρακτήρα όσο και εξωτερικής εμφάνισης. Ποιος θα φανταζόταν όμως πως αυτό μπορεί να συμβεί και ανάμεσα στους ανθρώπους και τα αγαπημένα τους κατοικίδια; Έτσι την επόμενη φορά που θα φορέσετε διαμαντένιο κολάρο και μίνι ροζ φουστίτσα στο λατρεμένο σας chiuhahua προσέξτε, γιατί μπορεί στο τέλος να καταλήξετε να το φοράτε εσείς!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

queen.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Οι τετράποδοι celebrities του Hollywood


Είναι πλούσια, κακομαθημένα και διάσημα, ακριβώς όπως και οι επώνυμοι (sic) γονείς τους.
Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, λένε, και οι celebrities του Hollywood, αν και δεν τους φαίνεται με την πρώτη ματιά, είναι κι αυτοί φυσιολογικοί άνθρωποι σαν όλους τους υπόλοιπους. Γι' αυτό κι έχουν ανάγκη από έναν τετράποδο φίλο. Η μόνη διαφορά αυτών των τετράποδων, όμως, είναι πως ζουν καλύτερα από αρκετά δίποδα πλάσματα σε αυτόν τον κόσμο, δίνοντας στη φράση «σκυλίσια ζωή» ένα εντελώς διαφορετικό νόημα.
Tinkerbell Hilton
Το πιο διάσημο και φωτογραφημένο Chihuahua του κόσμου, χρησιμεύει τις περισσότερες φορές σαν αξεσουάρ στην ιδιοκτήτριά του, Paris Hilton, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν περνά καλά. Η Tinkerbell ζει σε ένα σκυλόσπιτο αξίας $325.000, ενώ όταν θεάθηκε πρώτη φορά μέσα σε τσάντα σχεδιαστή στον ώμο της Paris, οι πωλήσεις του αντίστοιχου αξεσουάρ για κατοικίδια εκτινάχθηκαν στα ύψη.
Bit Bit Spears
Ίσως το πιο σνομπ σκυλί στον χώρο της showbiz. Το Chihuahua (γιατί, τι άλλο θα ήταν) της (ελαφρώς διαταραγμένης) πριγκίπισσας της ποπ, τρώει από το πιάτο της μαμάς της στα εστιατόρια και φορά κολάρα με διαμάντια στις εξόδους της. Μια συμμετοχή στα φωνητικά του νέου άλμπουμ της Spears δεν θα ήταν κακή ιδέα.
Buster Cole
Άλλο ένα Chihuahua (με χονδρική τα παίρνουν;) στο επίκεντρο των φλας, ο Buster της Cheryl Cole έχει μια μικρή, αθώα, ιδιαιτερότητα. Του αρέσει να κλέβει τα στρινγκς της Cheryl και να τα θάβει στον κήπο. Εντάξει, σε άλλα σκυλιά αρέσει να κυνηγάνε την ουρά τους, μην το κάνουμε θέμα τώρα.
Jinxy Longoria Parker
Αυτό το μικρό Maltese συναγωνίζεται τις κουπ πολλών διάσημων κυριών του Hollywood, μιας και η μαμά του Eva Longoria το κρατά σε ένα καθεστώς περιποίησης αυστηρότερο και από το δικό της. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως βραβεύτηκε ως το πιο καλλωπισμένο κατοικίδιο από το περιοδικό In Touch.
Ιndo Smith
O Will Smith είναι ένας από τους πιο πλούσιους και επιτυχημένους σταρ του Hollywood και αυτό βγαίνει και στα σκυλιά του. Πιο συγκεκριμένα, τα τέσσερα πανέμορφα Rottweiler του, μοιράζονται τις ανέσεις που απολαμβάνει και ο ίδιος ο Smith και η οικογένειά του. Για παράδειγμα, έχουν τους δικούς τους διαδρόμους για τρέξιμο, για τις φορές που ο Will είναι κουρασμένος για να τα πάει βόλτα. Ναι, φυσικά, γιατί όχι;
Flossie Barrymore
Και ένα τετράποδο που, επιτέλους, έχει μια φυσιολογική ζωή. Το ημίαιμο Labrador με Chow της Drew Barrymore δεν είναι κακομαθημένο αλλά μάλλον εξαιρετικά αγαπημένο από την ιδιοκτήτριά του μιας και, όταν το 2001 η βίλα της ηθοποιού είχε πιάσει φωτιά όσο αυτή κοιμόταν, η Flossie δεν σταμάτησε να της γαυγίζει μέχρι να ξυπνήσει, με αποτέλεσμα να της σώσει τη ζωή. Καλή η χλίδα και οι εκκεντρικότητες, αλλά κάτι τέτοιες ιστορίες είναι που κάνουν τα τετράποδα ξεχωριστά.
queen.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πάρτε το θέμα των «δολοφόνων» των τετράποδων πλασμάτων στα χέρια σας και ο νόμος θα είναι μαζί σας.



Το ότι τα κρούσματα δηλητηριάσεων ζώων πληθαίνουν με τον καιρό δεν σημαίνει πως ο κάθε διανοητικά και ψυχικά ανάπηρος «άνθρωπος», γιατί μόνο εντός εισαγωγικών μπορεί να μπει αυτή η λέξη όταν αναφερόμαστε σε τέτοια άτομα, μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς συνέπειες. Η νομοθεσία του κράτους έχει αυστηρές ποινές για όσους σκοτώνουν με πρόθεση ανυπεράσπιστα ζώα και το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνει μια καταγγελία ώστε να τιμωρηθούν. Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα έχετε στοιχεία για κάποιο τέτοιο περιστατικό, μην διστάσετε να οδηγήσετε το θέμα στη δικαιοσύνη και, να είστε σίγουροι, το δίκιο θα είναι με το μέρος σας.
Βασικές πληροφορίες:
Νόμος 1197 (1981) : «όποιος σκοτώνει, κακοποιεί ή απειλεί ζώα που προστατεύονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή τα εγκαταλείπει τιμωρείται σύμφωνα με το Άρθρο 8 του ποινικού κώδικα».
Νόμος 3617 (1992) : «Κανείς δε μπορεί να υποβάλλει οποιοδήποτε ζώο, σε αναίτιο πόνο, αγωνία ή στρες. Κανείς δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπει το κατοικίδιο του».
Η εφαρμογή αυτού του νόμου έχει ανατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών (Δήμοι, Κοινότητες) και στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (Αστυνομία). Μπορείτε λοιπόν να αναφέρετε το περιστατικό στον Δήμο και στην Αστυνομία της περιοχής. Δεν είστε υποχρεωμένοι να ξέρετε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα. Κάντε μήνυση κατ' αγνώστων. Τοξικολογική εξέταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό στοιχείο. Να επιμένετε επίσης να καταγραφή το γεγονός στο βιβλίο συμβάντων.
Επίσης θα πρέπει να αναφέρετε το γεγονός στον κτηνίατρο και στο φιλοζωικό σωματείο της περιοχής και εάν μπορείτε να έχετε φωτογραφίες του περιστατικού.
Εάν ξέρετε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα μπορείτε να κινηθείτε δικαστικά. Οι αποδείξεις που χρειάζεστε είναι :
1. Ένας μάρτυρας
2. Όνομα και διεύθυνση του ατόμου που δηλητηρίασε τα ζώα
3. Τοξικολογική εξέταση – αναφορά του αιτίου του θανάτου, από το Τοξικολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εάν ζείτε εκτός Αθηνών ρωτείστε την Αστυνομία για το κοντινότερο νόμιμο Τοξικολογικό Εργαστήριο. Εάν έχουν χρησιμοποιηθεί τριμμένα γυαλιά, δείγμα από το στομάχι του ζώου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοξικολογική εξέταση.
Πηγές :
ΣΠΑΖ – Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων
CIDAG
RSPCA
Διαβάστε περισσότερα »

Υιοθετήστε ένα αδέσποτο σκυλί


Γιατί να δώσεις μια περιουσία για κουτάβι από pet shop, όταν μπορείς να σώσεις τη ζωή ενός άλλου, δωρεάν;
Για κάποιον περίεργο λόγο, εδώ στην Ελλάδα πιστεύουμε πως τα σκυλιά πρέπει να συμπεριφέρονται ακριβώς όπως θέλουμε, χωρίς όμως καμιά συμμετοχή από εμάς τους ίδιους. Γι' αυτό και αν απλώς μας έρθει η επιθυμία να αποκτήσουμε ένα κουτάβι, ή το ζητήσει το παιδί μιας οικογένειας, τρέχουμε στο pet shop και δίνουμε μια μικρή περιουσία για ένα σκυλάκι ράτσας. Το φέρνουμε σπίτι και περιμένουμε να ζήσουμε σκηνές από τις διαφημίσεις της Kleenex. Tις οποίες τις ζούμε μεν, δεν κρατάνε για πάντα, δε.
Τα κουτάβια, ανεξαρτήτως ράτσας, απαιτούν συνεχή προσοχή, φροντίδα και βασική εκπαίδευση, το οποίο μεταφράζεται σε πολλές ώρες δουλειάς. Αυτό είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν αφού πάρουν ένα κατοικίδιο, με αποτέλεσμα στη πορεία να μην μπορούν να αντέξουν την ευθύνη και να το εγκαταλείπουν. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα αδέσποτα στους δρόμους της και τα καταφύγια ζώων της γεμάτα.
Όσο άσχημη εικόνα κι αν είναι αυτή για μια χώρα, ποτέ δεν είναι αργά για να κάνουμε κάτι ώστε να αλλάξει. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο, πρώτα μελετήστε σοβαρά το μέγεθος της ευθύνης που έρχεται πακέτο μαζί του και έπειτα, αφού αποφασίσετε πως μπορείτε να ανταπεξέλθετε στα «γονικά» σας καθήκοντα, επισκεφθείτε ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων και επιλέξτε αυτό που θα παρακαλάει με το βλέμμα του για μια οικογένεια. Καλή επιτυχία, θα την χρειαστείτε.
Διαβάστε περισσότερα »

Βάλτε του μικροτσίπ και δε θα (το) χάσετε


Ένα νέος τρόπος προστασίας των κατοικίδίων σας που, δυστυχώς, δεν έχει διαδωθεί όσο θα έπρεπε.
Aν ρίξεις μια ματιά στις αγγελίες για ζώα στα περιοδικά, οι στήλες με αυτά που έχουν χαθεί είναι τις περισσότερες φορές οι μεγαλύτερες. Έχει αποδειχτεί, άλλωστε, πως σχεδόν το 1/3 των κατοικιδίων θα χαθούν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η εφεύρεση και χρήση του ειδικού μικροτσιπ για τα κατοικίδια, έχει καταφέρει να σώσει τις ζωές άπειρων τετράποδων που έχασαν τον δρόμο για το σπίτι.
Πρόκειται για ένα τσιπάκι στο μέγεθος ενός κόκου ρυζιού, το οποίο τοποθετείται μέσω ένεσης κάτω από το δέρμα στου ζώου, σαν να κάνει ένα εμβόλιο. Έπειτα ο κτηνίατρος περνά με σκάνερ την περιοχή της εμφύτευσης και στην οθόνη του εμφανίζεται ένας μοναδικός αριθμός που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο ζώο, ο οποίος φυλάσσεται σε βάση δεδομένων μαζί με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Αν το κατοικίδιο χαθεί, η βάση θα έχει τα στοιχεία του σε περίπτωση που αυτό καταλήξει σε κάποιο καταφύγιο αδέσποτων ή σε κάποιον κτηνιάτρο. Τα περισσότερα καταφύγια και ιατρεία είναι πλέον προμηθευμένα με τα ειδικά σκάνερ για την ανίχνευση του τσιπ, οπότε οι πιθανότητες ανεύρεσης του χαμένου ζώου αυξάνονται ακόμα περισσότερο.
Επίσης, το τσιπ μπορεί ακόμα και να σώσει τα χαμένα κατοικίδια από την ευθανασία, στην περίπτωση που το καταφύγιο δεν βρίσκει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του. Ένα ακόμα πλεονέκτημά του είναι πως με δυσκολία θα χαθεί γιατί, σε αντίθεση με το κολλάρο, βρίσκεται κάτω από το δέρμα του ζώου. H όλη διαδικασία κοστίζει συνήθως από 20 έως 40 ευρώ, ενώ είναι πανεύκολη και σχετικά ανώδυνη για το ζωάκι σας.

Διαβάστε περισσότερα »

Tι δεν πρέπει να ταΐζετε το κατοικίδιό σας


Φαγητά, υγρά και διάφορα υλικά που, παρά την αθώα τους εμφάνιση, μπορεί να αποβούν μοιραία για τα κατοικίδια.
Σίγουρα οι περισσότεροι ξέρουμε κάποια βασικά πράγματα σχετικά με το τι πρέπει να ταίζουμε τα κατοικίδιά μας και τι όχι. Σύμφωνα όμως με μια πρόσφατη λίστα που δημοσίευσε η μη-κερδοσκοπική οργάνωση ΑSPCA - American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (σ.σ. Αμερικάνικη Κοινότητα για την Πρόληψη της Σκληρότητας απέναντι στα Ζώα) υπάρχουν κάποια φαγητά-δηλητήρια που σίγουρα κανείς δεν είχε φανταστεί. Αυτά είναι:
• Αλκοολούχα ποτά
• Αβοκάντο
• Σοκολάτα (σε κάθε μορφή)
• Καφές (σε κάθε μορφή)
• Λιπαρά φαγητά
• Kαρύδια
• Μουχλιασμένα ή ληγμένα φαγητά
• Κρεμμύδια (και σε σκόνη)
• Σταφίδες και σταφύλια
• Αλάτι
• Zύμη που περιέχει μαγιά
• Σκόρδο
• Προιόντα που έχουν γλυκαθεί με ξυλιτόλη
Ποιος περίμενε το αβοκάντο και τη ζύμη με μαγιά, σωστά; Τώρα λοιπόν που γνωρίζετε, την επόμενη φορά που το τετράποδό σας θα σας κάνει τα γλυκά μάτια για μια μπουκιά κέικ σοκολάτας, φανείτε σκληροί και αντισταθείτε. Για καλό του θα είναι.
queen.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Λίγο πριν υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο, σκεφτείτε καλά! Τα κατοικίδια είναι τα νέα μέλη της οικογένειάς μας.



Από τη στιγμή που θα γνωριστείτε μαζί τους δε μπορείτε να κάνετε τίποτα για να τα αποφύγετε και να τα ξεφορτωθείτε.
Πρόκειται για τα καινούρια μέλη κάθε οικογένειας και σαν τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζονται, είτε σας θυμίζουν τη γκρινιάρα αδελφή σας, είτε τη θεία Τασούλα, το κατοικίδιό σας ήρθε για να μείνει και μάλιστα στο σπίτι σας.
Για να αποφύγετε αποφάσεις που θα μετανιώσετε πολύ σύντομα και για να μη βρεθεί το αγαπημένο ζωάκι με τα μπαγκάζια του πάλι στο δρόμο σκεφτείτε καλά αυτή σας την αγορά και πάρτε τα μέτρα σας.
Ενημερωθείτε από το κατάστημα όπου θα απευθυνθείτε ή από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη σχετικά με τη ράτσα του κατοικίδιου, τις ιδιοτροπίες και τις ανάγκες του.
Μάθετε τα πάντα για το ιατρικό του ιστορικό και τις συνήθειές του και εάν μετά από όλα τα άπλυτα του συμπαθούς τετράποδου που θα έχουν βγει στη φόρα επιμένετε να το κάνετε δικό σας, τότε με γεια σας με χαρά σας.
Διαβάστε περισσότερα »

Γιατί τα σκυλιά καταστρέφουν τα παιχνίδια τους


Αν έχετε βαρεθεί να αγοράζετε συνεχώς νέα παιχνίδια για τον σκύλο σας επειδή ξεσκίζει τα παλιά, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε μήπως κάνετε κάτι λάθος.
Ας πούμε πως λατρεύετε την ροκ μουσική και η κολλητή σας σας κάνει δώρο το τελευταίο άλμπουμ του Justin Bieber. Θα σας αρέσει; Προφανώς και όχι. Θα το παρατήσετε σε ένα συρτάρι ή πολύ πιθανόν και να το πετάξετε. Γιατί λοιπόν το σκυλάκι σας να συνεχίσει να ασχολείται με ένα παιχνίδι που του πήρατε και δεν ταιριάζει καθόλου στον χαρακτήρα του;
Με λίγα λόγια, όπως εσείς έχετε συγκεκριμένη προσωπικότητα και γούστα, έτσι έχουν και τα σκυλιά. Το αν σε εμάς όλα τα σκυλιά φαίνονται γλυκά και αξιολάτρευτα και θέλουμε να τα γεμίζουμε με ότι αξεσουάρ και παιχνίδι μας κατέβει στο κεφάλι, αυτό δεν σημαίνει πως και τα ίδια το ευχαριστιούνται. Γι' αυτό πριν πάτε σε κάποιο pet shop για να αγοράσετε το επόμενο παιχνίδι του σκυλιού σας, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε πρώτα τον χαρακτήρα του.
Για παράδειγμα, αν είναι «σκληρός τύπος», πάρτε του κάτι που να έχει να κάνει με την δύναμή του, να το δαγκώνει, να το πατάει, να το φέρνει δεξιά κι αριστερά κλπ, ενώ καλό θα ήταν να αποφύγετε τα λούτρινα παιχνιδάκια. Για τα πιο εύστροφα σκυλιά, διαλέξτε παιχνίδια που θα τα κάνουν να οξύνουν τις αισθήσεις τους και να καταβάλουν κόπο να λύσουν τους γρίφους τους, ώστε να ανταμειφτούν στο τέλος.
Σε γενικές γραμμές, όσο πιο πολύ κρατά ένα παιχνίδι το ενδιαφέρον του σκύλου σας, τόσο πιο σωστή επιλογή έχετε κάνει.
queen.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Γατίσια ερωτικά τερτίπια


Την επόμενη φορά που θα σας πουν πως νιαουρίζετε πείτε τους να το ξανασκεφτούν. Δεν θα ήθελαν να γίνουν διεκδικητές, όπως οι αρσενικοί γάτοι, του κρεβατιού σας.
Η ερωτοτροπία της γάτας αποτελεί μία διαδικασία θορυβώδη και κάπως θηριώδη αφού πολλοί αρσενικοί γάτοι προσπαθούν να ζευγαρώσουν με μία θηλυκή. Προκειμένου να δείξει πως είναι έτοιμη για ζευγάρωμα, η γάτα θα μαζέψει τα πόδια της πίσω και θα σηκώσει την ουρά της. Από τη διαδικασία της διαλογής μόνο ένας αρσενικός θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη και να απομακρύνει τους άλλους. Η επαφή επαναλαμβάνεται είκοσι φορές ημερησίως για έξι συνεχόμενες ημέρες. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστούν παραπάνω από ένας δυνατοί και υγιείς γάτοι που θα εξασφαλίσουν την αύξηση πιθανοτήτων σύλληψης και ποικιλομορφίας στα μικρά γατάκια. Σημαντικοί παράγοντες που καθορίζουν το πότε μια γάτα βρίσκεται σε περίοδο ζευγαρώματος είναι η διάρκεια της ημέρας, ανάλογα με τη χώρα, και η ποσότητα τροφής. Έτσι, γάτες κατοικίδιες που τρώνε πολύ, έχουν λογικά τη δυνατότητα να γεννήσουν δύο με τρεις φορές το χρόνο.
queen.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Χορεύοντας με την Polly (ΒΙΝΤΕΟ)


Η προικισμένη Polly θα σας τρελάνει.
Μέχρι τώρα γνωρίζατε πως οι παπαγάλοι φημίζονται για τη μίμηση των ήχων και των φωνών, ενώ πολλές φορές τραγουδούν σε σημείο που νομίζετε πως ξεχάσατε το ραδιόφωνο ανοιχτό.
Μάθετε λοιπόν, πως υπάρχει η Polly, ένας ολόλευκος παπαγάλος πολύ ιδιαίτερος που όχι μόνο κελαηδά και μιλάει, αλλά χορεύει κι όλας και μάλιστα πολύ ρυθμικά.
Απολαύστε το βίντεο με τα καμώματα της φτερωτής χορεύτριας και ίσως αποφασίσετε και εσείς να υιοθετήσετε ένα χαριτωμένο παπαγαλάκι με το οποίο θα μοιράζεστε το πάθος σας για χορό και τραγούδι.

queen.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Διαβάστε περισσότερα »

Πλυντήριο αυτοκινήτων διαφορετικό από τα άλλα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗΠλυντήριο αυτοκινήτων διαφορετικό από τα άλλα






Διαβάστε περισσότερα »

Αντηλιακά και για σκύλους


Τα σκυλιά κινδυνεύουν όσο και οι άνθρωποι

Όλοι γνωρίζουμε ότι για να προστατευτούμε από την υπεριώδη ακτινοβολία, που ενοχοποιείται για καρκίνο του δέρματος, πρέπει να φοράμε αντηλιακό.

Τι γίνεται όμως με τους κινδύνους που εγκυμονεί ο ήλιος για τους τετράποδους φίλους μας;

Σύμφωνα με νέα έρευνα τα σκυλιά κινδυνεύουν από τον καρκίνο του δέρματος όσο και οι άνθρωποι και το 1/3 των καρκινικών όγκων στους σκύλους συνδέεται με τον ήλιο.

Δεδομένου ότι τα κλασικά αντηλιακά περιέχουν χημικά που είναι τοξικά για τα ζώα μέχρι σήμερα δεν υπήρχε άλλη λύση από το να κρατάμε τους σκύλους τους καλοκαιρινούς μήνες κλεισμένους στο σπίτι.

Ωστόσο η αμερικανική εταιρεία «Petkin»ανέπτυξε μια σειρά αντηλιακών για σκύλους που εμποδίζουν τα ηλιακά εγκαύματα.

Η σειρά αποτελείται από τρία αντηλιακά προϊόντα: μαντηλάκια, στικ και σπρέι. Το στικ είναι βολικό για τις ευαίσθητες περιοχές, όπως η μουσούδα και τα αυτιά, ενώ το σπρέι ψεκάζεται σε όλο το σώμα και είναι περισσότερο αποτελεσματικό για σκυλιά με ανοιχτό χρώμα ή κοντό τρίχωμα.

Τα σκυλίσια αντηλιακά, με άρωμα βανίλιας ή καρύδας, δεν είναι λιπαρά και δεν κολλάνε.

Πηγή: ecοnews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Εφτά ζωές αραλίκι...




Έπιπλα αποκλειστικά για ψιψίνες!


















Διαβάστε περισσότερα »

Η θεραπεία και απελευθέρωση της «Κηφισιάς»


Επιστροφή στη θάλασσα για άλλη μια καρέτα

Η θεραπεία και απελευθέρωση της «Κηφισιάς»

Την γνωρίζουμε από τις 19 Ιουνίου 2007 όταν μαρκαρίστηκε με το σήμα ΚΑ825 στο νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο. Την ξαναείδαμε μετά από 4 χρόνια, στις 18 Ιουνίου 2011 που ξαναήλθε να αφήσει τα αυγά της στην ίδια παραλία. Στις 14 Αυγούστου 2011 λάβαμε ειδοποίηση από τον Giorgio Cataldini ότι η χελώνα μας βρέθηκε στο νησάκι Sant’ Andrea στην Gallipoli της Ιταλίας. Είχε ένα μεγάλο χτύπημα από προπέλα στο πίσω δεξί τμήμα του καβουκιού της και δεν μπορούσε να καταδυθεί. Ο Giorgio κανόνισε τη μεταφορά της στο ιταλικό Κέντρο Διάσωσης «Turtle Point» κοντά στη Νεάπολη.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ συνεργάζεται με το Κέντρο αυτό, το οποίο διευθύνει η ειδικευμένη στην περίθαλψη θαλάσσιων χελωνών βιολόγος Flegra Bentivegna. Παρεμπιπτόντως η Flegra οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Μεσογειακό Συνέδριο Θαλάσσιων Χελωνών τον περασμένο Νοέμβριο στη Νεάπολη, στο οποίο συμμετείχε και ο ΑΡΧΕΛΩΝ. Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Turtle Point και τη χελώνα ΚΑ825, που η Flegra είχε ονομάσει «Κηφισιά» από τη διεύθυνση επιστροφής που έχουν τα σήματα του ΑΡΧΕΛΩΝ. Μετά από πολύμηνη περίθαλψη η κατάσταση της «Κηφισιάς» βελτιώθηκε σημαντικά και αποφασίστηκε η απελευθέρωσή της στην ίδια περιοχή που βρέθηκε τραυματισμένη.

Πράγματι αυτό έγινε στις 7 Ιουνίου 2012. Ελπίζουμε να ξαναδούμε σύντομα την «Κηφισιά» να αφήνει τα αυγά της στις παραλίες του Κυπαρισσιακού. Η συνεργασία φορέων, οργανώσεων και ατόμων είναι απαραίτητη για μια επιτυχή προσπάθεια σωτηρίας των θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο.

Πηγή: ΑΡΧΕΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα »

Τα περιστέρια αναγνωρίζουν τα γνωστά πρόσωπα


Εντυπωσιακά τα ευρήματα ενός πειράματος με τα πτηνά

Εξυπνότερα απ’ ό,τι νομίζαμε είναι τα περιστέρια, σύμφωνα με νέα έρευνα που συμπεραίνει ότι τα παρεξηγημένα αυτά πτηνά αναγνωρίζουν τα γνωστά από τα άγνωστα πρόσωπα.

Ειδικότερα, η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Avian Biology Research», υποστηρίζει ότι τα περιστέρια αναγνωρίζουν και κατηγοριοποιούν τους γνωστούς ανθρώπους μόνο και μόνο από τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Σε δηλώσεις της η επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Άννα Γίλκινσον, τόνισε: «Σπάνια είχαν παρατηρηθεί στα περιστέρια τόσο προηγμένες διαγνωστικές διαδικασίες και εκτιμούμε ότι τα πουλιά αυτά δεν αναγνωρίζουν απλώς μεμονωμένα άτομα αλλά ξέρουν ποια είναι τα άτομα που γνωρίζουν, κάτι που θεωρείται πολύ σημαντικό για την επιβίωσή τους. Το γεγονός ότι αναγνωρίζουν άτομα και συμπεριφέρονται αναλόγως είναι μεγάλο πλεονέκτημα».

Στο συμπέρασμα ότι τα περιστέρια έχουν υψηλή νοημοσύνη καταλήγει και παλαιότερη έρευνα που υποστηρίζει ότι τα πτηνά αυτά μπορούν να κατανοήσουν αφηρημένους μαθηματικούς κανόνες.

Στο πλαίσιο της μελέτης ο ερευνητής Ντέμιαν Σκαρφ, από το Πανεπιστήμιο του Οτάγκο στη Νέα Ζηλανδία, διενήργησε ένα πολύ σημαντικό πείραμα: έβαλε τα πτηνά να κοιτάξουν ομάδες αντικειμένων σε μια οθόνη και να τις κατατάξουν με αύξουσα σειρά, από αυτή με το μικρότερο αριθμό σε εκείνη με το μεγαλύτερο.

Τα περιστέρια ανταπεξήλθαν στο πείραμα καθώς -μετά από πολύμηνη εξάσκηση- κατέταξαν ομάδες του ενός, δύο και τριών αντικειμένων ανάλογα με το μέγεθός τους, δείχνοντας ότι κατανοούν ότι το ένα είναι μικρότερο του δύο και το δύο μικρότερο του τρία. Μπόρεσαν μάλιστα να κατατάξουν σωστά ομάδες με μεγαλύτερο αριθμό αντικειμένων.

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »