Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Σκύλος στεκόταν επί 6 ώρες στο πλευρό της νεκρής αγαπημένης του

Σκύλος στεκόταν επί 6 ώρες στο πλευρό της νεκρής αγαπημένης του
Στην πόλη Zhangzhou ένας αδέσποτος σκύλος παρέμεινε για 6 ώρες στο πλευρό της νεκρής αγαπημένης του, όταν εκείνη χτυπήθηκε από αυτοκίνητο.
Ο σκύλος προσπαθούσε να την ''ζωντανέψει'', γλύφοντας και σκουντώντας την με τα πόδια του, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.
Έφευγε από το πλευρό της μόνο όταν είχε πολύ κίνηση...
Ο κόσμος συγκινημένος έβλεπε τον σκύλο να παραμένει στο πλευρό της αγαπημένης του, λες και περίμενε να ξυπνήσει...

www.newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Εντοπίστηκε σπάνιο είδος δηλητηριώδους θηλαστικού

Ένα σπάνιο είδος θηλαστικού, το οποίο είναι να είναι δηλητηριώδες, εντοπίστηκε στο Βόρνεο !
Πρόκειται για τους κερκοπιθήκους Nycticebus kayan.Πρόκειται για μικρά που ζουν και κυνηγούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα οποία μοιάζουν με λεμούριους, παρά με πιθήκους.

Ωστόσο, αρκεί ένα δάγκωμα τους να σε στείλει "στον άλλο κόσμο"! Το τοξικό δάγκωμα του συγκεκριμένου είδους έχει εντοπισθεί σε μόλις τέσσερα είδη ζώου της Νοτιοανατολικής Ασίας.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Ανακαλύφθηκαν 129 νέα είδη με ασιατική καταγωγή


Τα περισσότερα απειλούνται με εξαφάνιση

Οι επιστήμονες εμπλουτίζουν συνεχώς τις γνώσεις για τον κόσμο που μας περιβάλει, καθώς το 2011 ανακαλύφθηκαν 129 νέα είδη στην περιοχή του ποταμού Μεγάλου Μεκόνγκ, όπως ανακοίνωσε το WWF. Βέβαια, η συνύπαρξη μαζί τους μπορεί να μη διαρκέσει πολύ, αφού τα περισσότερα από αυτά απειλούνται.

«Τα καλά νέα είναι αυτές οι ανακαλύψεις, τα άσχημα νέα είναι ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολη στον κόσμο η προστασία και η διάρκεια ζωής ενός είδους στο περιβάλλον», δήλωσε ο Νικ Κοξ υπεύθυνος του WWF για την περιοχή αυτή που περιλαμβάνει το Βιετνάμ, την Καμπότζη, το Λάος, την Ταϊλάνδη, την Μιανμάρ και την κινεζική επαρχία Γιουνάν.

Στα νέα είδη συμπεριλαμβάνονται, μια διαβολική νυχτερίδα, ένας βάτραχος που τραγουδά σαν πουλί και έχει ένα μαύρο και ένα άσπρο μάτι και άλλα τέσσερα αμφίβια. Ο κατάλογος των νέων ειδών περιλαμβάνει, βέβαια, κυρίως φυτά. 



Η νυχτερίδα βρέθηκε στο κεντρικό Βιετνάμ, το ρύγχος της έχει σχήμα σωλήνα και βαφτίστηκε «Βελζεβούλης». Η επιβίωσή της εξαρτά από τα τροπικά δάση και είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στην αποψίλωση. Μέσα σε 40 χρόνια το 30% των δασών στην περιοχή του Μεγάλου Μεκόνγκ έχουν εξαφανιστεί, σύμφωνα με την έκθεση του WWF.



Ένα ακόμη νέο είδος είναι ένα γατόψαρο που ζει σε ρεύματα γλυκού νερού στο νησί Phu Quoc, στο Βιετνάμ.



Με κίνδυνο εξαφάνισης απειλείται και ένας πύθωνας με κοντή ουρά στη Βιρμανία, εξαιτίας της δραστηριότητας λαθροκυνηγών. Τον αναζητούν λόγω του κρέατός του, του δέρματός του, αλλά και γιατί είναι περιζήτητος από εκείνους που επιθυμούν ένα εξωτικό ζώο για συντροφιά.



Η ανακάλυψη των ειδών αυτών αποτελεί απόδειξη της βιοποικιλότητας της περιοχής, που όμως απειλείται εξαιτίας των αναπτυξιακών σχεδίων ορισμένων χωρών. 

Δείτε φωτογραφίες νέων ειδών που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή...









newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Επιχείρηση για την απομάκρυνση αρκούδας στην Καστοριά


Στόχος είναι το ζώο να μην κάνει τη φωλιά του στην Κρεπενή

Επιχείρηση για την απομάκρυνση αρκούδας βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Κρεπενής Καστοριάς, από την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Δασαρχείο.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η υπεύθυνη επικοινωνίας της «Καλλιστώς», Ηλιάννα Μπουσάκη, η συγκεκριμένη «άτακτη» αρκούδα έφτασε το καλοκαίρι το καλοκαίρι, κολυμπώντας, στην χερσόνησο του Προφήτη Ηλία, κοντά στην πόλη της Καστοριάς και προκάλεσε αναστάτωση. Πιάστηκε στις παγίδες που στήθηκαν, ραδιοσημάνθηκε και απομακρύνθηκε.

Στόχος είναι, η αρκούδα να μην κάνει τη φωλιά της και διαχειμάσει στην περιοχή, που θα σημάνει, πιθανόν, ότι την άνοιξη, θα προσεγγίσει και πάλι κατοικημένες περιοχές. 

Γίνεται προσπάθεια το ζώο να τρομάξει, με τη χρήση λαστιχένιων σφαιρών ή θορύβου για να απομακρυνθεί από μόνο του από την περιοχή της Κρεπενής.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Οι συμπάθειες δεν κρύβονται



Γάτα με μεγάλη αδυναμία στο αφεντικό της

Διαβάστε περισσότερα »

O νέος ΚΟΚ στην Ιταλία προστατεύει τα ζώα-θύματα τροχαίων


Υποχρεωμένοι οι οδηγοί να σταματούν αν χτυπήσουν ζώο

Οι οδηγοί στην Ιταλία θα είναι υποχρεωμένοι δια νόμου να σταματούν το αυτοκίνητό τους σε περίπτωση που χτυπήσουν κάποιο άτυχο ζώο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της Ιταλίας οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας της χώρας θα είναι υποχρεωμένες να μεταφέρουν τραυματισμένα ζώα από τροχαία ατυχήματα.

Επίσης, θα επιτρέπεται η χρήση σειρήνων στα κτηνιατρικά ασθενοφόρα και θα προβλέπεται η άμεση παρέμβαση κτηνιάτρου.

«Ο νόμος έλαβε γνώση της μεταβολής του αισθήματος κοινού με το καθήκον να παρέχει βοήθεια στα ζώα» σημειώνουν ζωοφιλικές ενώσεις και οργανώσεις προστασίας ζώων που δέχτηκαν τα νέα με μεγάλη ικανοποίηση.

Σημειώνεται πως στη χώρα μας πέραν της απώλειας μεγάλου αριθμού αδέσποτων ζώων στις αστικές περιοχές, καταγράφονται πολλά τροχαία δυστυχήματα με θύματα αρκούδες, λύκους, αλεπούδες και άλλα είδη άγριας ζωής στις επαρχιακές περιοχές.

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σπάνιες χελώνες με κίτρινο κεφάλι γεννήθηκαν στο Μπρονξ


Σπάνιες χελώνες με κίτρινο κεφάλι γεννήθηκαν στο Μπρονξ

Στο πλαίσιο ενός προγράμματος του Κέντρου Διατήρησης της Άγριας Ζωής

Πέντε σπάνια χελωνάκια με κίτρινο κεφάλι εκκολάφθηκαν στο Ζωολογικό Κήπο του Μπρονξ.

Πρόκειται για ένα από τα 25 πιο απειλούμενα είδη χελωνών στον κόσμο και σύμφωνα με τον Jim Breheny από το κέντρο Διατήρησης της Άγριας Ζωή, οι κτηνίατροι ελπίζουν να επεκτείνουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα γέννησης και σε άλλα είδη χελωνών. Το πάρκο διαθέτει ήδη τέσσερις ενήλικες χελώνες (δύο αρσενικά και δύο θηλυκά).

Λιγότερες από 150 τέτοιες χελώνες υπολογίζεται ότι ζουν σήμερα στον πλανήτη μας και αυτές οι χελώνες συναντώνται στην Κίνα.

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Χρυσαετός άρπαξε μικρό παιδί!


Καρέ-καρέ η στιγμή που το αρπακτικό σηκώνει το αγόρι στον αέρα

Λεία ενός χρυσαετού παραλίγο να γίνει ένα μικρό αγόρι σε ένα πάρκο του Καναδά. Η κάμερα ενός περαστικού κατέγραψε καρέ-καρέ την επίθεση του πουλιού, που κατέβηκε, άρπαξε το παιδί από τους ώμους και άρχισε να ανεβαίνει, ενώ ο πατέρας παρακολουθούσε έντρομος τη σκηνή.

Τελικά, το πουλί αφήνει το παιδί να πέσει, ενώ βρίσκονταν σε μικρή απόσταση από το έδαφος. Ο πατέρας έτρεξε να πιάσει το αγόρι που αν και κλαίει δεν δείχνει να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, φαίνεται το μεγάλο άνοιγμα των φτερών του χρυσαετού, ο οποίος πιθανότατα θεώρησε ότι είχε να κάνει με κουνέλι ή σκίουρο, που αποτελούν γνωστά είδη τροφής του.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε πάρκο, στο Μόντρεαλ του Καναδά. 













Ο χρυσαετός είναι το μεγαλύτερο αρπακτικό πουλί στη Βόρεια Αμερική και μπορεί να επιχειρήσει κάθοδο με ταχύτητα που ξεπερνά τα 240 χλμ/ώρα προκειμένου να πιάσει ένα θήραμα. 

Δείτε το βίντεο...


newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Μαγευτικές εικόνες στο βυθό της θάλασσας


Ο Alexander Safonov κατάγεται από το Voronezh της Ρωσίας, όπου εργαζόνταν χρόνια ως προγραμματιστής σε μια εταιρεία, δαπανώντας ώρες ολόκληρες μπροστά στον υπολογιστή.

perierga.gr - Μαγευτικές εικόνες στο βυθό της θάλασσας!
Μέχρι που η εικονική πραγματικότητα που ζούσε μέσα από τις φωτογραφίες που έβλεπε στην οθόνη δεν του ήταν πλέον αρκετή. Πάντα θαύμαζε το βυθό και το μεγαλείο του και έτσι παράτησε τα πάντα για να γνωρίσει την… πραγματικότητα.
perierga.gr - Μαγευτικές εικόνες στο βυθό της θάλασσας!
Σήμερα ζει και εργάζεται στο Discovery Bay του Χονγκ Κονγκ και ασχολείται με τις καταδύσεις, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά όλα αυτά που μέχρι πριν από λίγα χρόνια τα απολάμβανε μέσα από τον υπολογιστή.
perierga.gr - Μαγευτικές εικόνες στο βυθό της θάλασσας!
Κάνοντας ταξίδια στα Φίτζι και στα Γκαλαπάγκος αλλά και στις ακτές της Νότιας Αφρικής, ο Alexander φωτογραφίζει δελφίνια, καρχαρίες αλλά και τους απίθανους σχηματισμούς των κοπαδιών σαρδέλας, ειδικά όταν είναι η εποχή τους.
perierga.gr - Μαγευτικές εικόνες στο βυθό της θάλασσας!
«Όπως στον ουρανό εντυπωσιάζομαι από τους παράξενους και απίθανους σχηματισμούς των ψαρονιών έτσι και στο βυθό οι σαρδέλες σχηματίζουν εκπληκτικές εικόνες», λέει ο ίδιος υπερήφανος πια για την επιλογή του…
perierga.gr - Μαγευτικές εικόνες στο βυθό της θάλασσας!
perierga.gr - Μαγευτικές εικόνες στο βυθό της θάλασσας!
perierga.gr - Μαγευτικές εικόνες στο βυθό της θάλασσας!
perierga.gr - Μαγευτικές εικόνες στο βυθό της θάλασσας!
perierga.gr

Διαβάστε περισσότερα »