Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Το μικρότερο χάμστερ στον κόσμο!

Το μικρότερο χάμστερ στον κόσμο!
Το μικρότερο χάμστερ στον κόσμο είναι 2,5 εκατοστά (0,9 ίντσες ψηλό). Ο PeeWee είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από ένα νόμισμα των 50p και ζυγίζει λιγότερο από μια ουγκιά. Το συγκεκριμένο χάμστερ σταμάτησε να αναπτύσσεται σε ηλικία μόλις τριών εβδομάδων. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι το χαριτωμένο αυτό χαμστεράκι έχει άλλους πέντε αδερφούς και αδερφές οι οποίοι μετρήθηκαν άλλα ήταν όλοι τους “φυσιολογικοί”.
http://www.webpet.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τα περισσότερα μπαλάκια του τένις που κρατήθηκαν στο στόμα σκύλου

Τα περισσότερα μπαλάκια του τένις που κρατήθηκαν στο στόμα σκύλου

Ακόμα ένα περίεργο ρεκόρ κατέκτησε ένα τετράποδο στο πασίγνωστο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Ποιο είναι αυτό; Ρεκόρ για τη συγκράτηση για τα περισσότερα μπαλάκια του τένις στο στόμα ταυτόχρονα. Η συγκεκριμένη κατάκτηση ανήκει σε ένα σκύλο ράτσας Golden Retriever την Augie. Η σκυλίτσα αυτή λοιπόν κατάφερε στα 8 της χρόνια να μπει στην “οικογένεια”  των ρεκόρ του Guinness βάζοντας στο στόμα της 5 μπαλάκια του τένις και κρατώντας τα σε αυτό όλα μαζί ταυτόχρονα! Η οικογένεια Miller που είναι ιδιοκτήτες της Augie ζουν στο Ντάλας(Τέξας) στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και δηλώνουν περήφανοι για το αγαπημένο τους κατοικίδιο και το ρεκόρ του αυτό, η ημερομηνία του οποίου είναι καταγεγραμμένη στο βιβλίο του Guinness  ως 6η  Ιουλίου του 2003.
http://www.webpet.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η μακρύτερη γλώσσα που υπάρχει μέχρι τώρα σε σκύλο!

Η μακρύτερη γλώσσα που υπάρχει μέχρι τώρα σε σκύλο!
Το σημερινό άρθρο ανήκει δικαιωματικά σε αυτό το μικρό σκυλάκι που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία. Το σκυλάκι λοιπόν αυτό ονομάζεται Puggy , είναι γένους αρσενικού και ράτσας Πεκινουά. Κατέχει την μακρύτερη γλώσσα που έχει μετρηθεί ποτέ σε σκύλο, η οποία αγγίζει τα 11,43 εκατοστά! Η ιδιοκτήτρια του Becky Stanford ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και όπως λέει χαίρεται ιδιαίτερα που αναγνωρίστηκε στον Puggy η διαφορετικότητα του γιατί είναι φαινόμενο. Αναφέρει πως όταν τον πήρε δεν είχε ιδέα για τη διαφορετικότητα του και δε μπορούσε να φανταστεί πως μια μέρα θα έμπαινε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Ωστόσο, είναι χαρούμενη που δεν κατέληξε στο δρόμο και δεν τον κοιτούν σαν κάτι περίεργο όσοι τον συναντούν αλλά αντίθετα πήρε τη θέση που του άξιζε ανάμεσα στα υπόλοιπα φαινόμενα των ρεκόρ και ο κόσμος ξαφνιάζεται ευχάριστα αντικρίζοντας τον στο δρόμο, καθώς δεν έχει δει κανείς τους κάτι τέτοιο ποτέ στη ζωή του. Η μέτρηση της γλώσσας του Puggy έγινε στην Αvondale Haslet, μια κλινική για ζώα στο Texas στις 8 Μαΐου του 2009 όταν ο σκυλάκος ήταν 9 χρονών.
http://www.webpet.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η παλαιότερη φιλανθρωπική οργάνωση για τα ζώα στον κόσμο!

Η παλαιότερη φιλανθρωπική οργάνωση για τα ζώα στον κόσμο!


Η παλαιότερη φιλανθρωπική οργάνωση για τα ζώα στον κόσμο είναι αυτή της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας για την προστασία των ζώων. Η SPCA(Society for the Protection of Animals) ιδρύθηκε στοΛονδίνο το 1824 και πήρε τη Βασιλική έγκριση το 1840 οπότε και έγινε η RSPCA(Royal Society for the Protection of Animals). Το αρχηγείο της είναι στο HorshamWest Sussex στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η RSPCA είναι επίσης η μεγαλύτερη φιλανθρωπική οργάνωση για τα ζώα που έχει διεθνείς διασυνδέσεις σε όλο τον κόσμο. Ο πραγματικός σκοπός της οργάνωσης ήταν να αλλάξουν τις Βικτοριανές στάσεις απέναντι στην ευημερία των ζώων, ωστόσο τώρα εκτός από αυτό ερευνούν επίσης και καταγγέλλουν την κακοποίηση των ζώων. Η εγκαθίδρυση της RSPCA ώθησε στη δημιουργία και άλλων παρόμοιων οργανισμών, αυτή τη φορά για την προστασία των παιδιών, τηνRSPCC(Royal Society for the Protection of Children).

http://www.webpet.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Γηροκομείο για... χιμπατζήδες! [video]

​Ένα γηροκομείο για χιμπατζήδες λειτουργεί στην περιοχή Τσιμπ Χέβεν, στο Κίθβιλ της Λουιζιάνα. Ωστόσο, δεν πρόκειται για τα ζώα που...
είθισται να ήταν στο φυσικό τους περιβάλλον, έξω στη φύση αλλά πρόκειται για τα ζώα που χρησιμοποιούνταν για χρόνια σε μελέτες και έρευνες ως πειραματόζωα.

Κάποιοι απ’ αυτούς βρίσκονται για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο, ενώ οι περισσότεροι βρίσκονται συνεχώς μέσα σε κλουβιά.

Οι ηλικιωμένοι χιμπατζήδες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και χρήζουν ιατρικής φροντίδας.

star.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σπάνια μαϊμού γεννήθηκε στη Βρετανία


Σπάνια μαϊμού γεννήθηκε στη Βρετανία

Δείτε τις τρυφερές στιγμές με τη μητέρα της

Αφορμή για γιορτή αποτέλεσε η γέννηση μιας μικρής μαϊμού, που είναι η πρώτη εδώ και πέντε χρόνια σε ζωολογικό κήπο της Βρετανίας. 

Η κατηγορία αυτή που είναι συγγενής των μπαμπουίνων αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση κι έτσι ο ερχομός του ζώου γέμισε με χαρά τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου Paignton στο Devon. 

Το νεογέννητο, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες δεν αποχωριζόταν λεπτό τη μητέρα του που του παρείχε τροφή και βεβαίως ασφάλεια.

Αυτή τη στιγμή στο συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο ζουν μόλις έξι μαϊμούδες αυτής της κατηγορίας.









NEWSBEAST
Διαβάστε περισσότερα »

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ





Διαβάστε περισσότερα »