Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ρακούν κάνει οδοντιατρικό έλεγχο σε σκύλο [Video]

Η στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντικό πράγμα και ο Oscar το ρακούν το γνωρίζει καλά.


Διαβάστε περισσότερα »

Το ελάφι που νόμιζε ότι είναι σκύλος

Ζει αρμονικά μαζί με τα υπόλοιπα κατοικίδια του σπιτιού

Ο Freddie το ελάφι απολαμβάνει τις βόλτες με τους μικρόσωμος, χνουδωτούς του φίλους, με το αυτοκίνητο της «αφεντικίνας» του και τη ζεστασιά του σαλονιού, δείχνοντας να μην αναγνωρίζει ότι δεν είναι αυτό που θα έλεγε κανείς «συνηθισμένο κατοικίδιο»!

Η Velga Vitola τον βρήκε όταν ήταν ακόμη πολύ μικρός και από τότε ζει μαζί της, πιστεύοντας ότι είναι σκύλος, στο σπίτι της στο Εθνικό Πάρκο Gauja στο Vidzeme της Λετονίας.



Η μητέρα του έφερε στον κόσμο τρία μικρά και εκείνον τον εγκατέλειψε. Τότε η Velga, εργαζόμενη στο εθνικό πάρκο, αποφάσισε να τον «υιοθετήσει».



Τον τάιζε γάλα για να καταφέρει να επιβιώσει και τον μεγάλωσε μαζί με τον σκύλο της.



Έχει σώσει κι άλλα ανήμπορα ζωάκια κατά το παρελθόν και οι συνάδελφοί της τής έχουν δώσει το όνομα «μητέρα όλων των ζώων». Η Velga έχει αναθρέψει δύο αρκουδάκια στο σπίτι της και μάλιστα κοιμόταν μαζί τους στο ίδιο κρεβάτι!









Το ένα δεν κατάφερε να επιζήσει, όμως το δεύτερο, που τώρα είναι 10 ετών ζει ακόμη στην αυλή της σε καλά περιφραγμένο χώρο.












newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα σε παραλία των Χανίων

Την ξέβρασε το κύμα στην ακτή της Νέας Χώρας

Νεκρή εντοπίστηκε μια χελώνα καρέτα - καρέτα στη παραλία της Νέας Χώρας στα Χανιά.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, λουόμενοι που έκαναν το μπάνιο τους στην παραλία έκπληκτοι είδαν τη χελώνα, την οποία είχε ξεβράσει στο κύμα, και αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές.

Στο σημείο έφτασαν υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος αλλά και συνεργείο του Δήμου Χανίων που ανέλαβε την απομάκρυνση της χελώνας από την ακτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χελώνες Caretta Caretta είναι ένα από τα παλαιότερα είδη στον κόσμο και η προστασία των παραλιών στις οποίες τοποθετούν τα αυγά τους είναι περιβαλλοντικής σημασίας για να εξασφαλιστεί ότι οι φωλιές εκκολάπτουν επιτυχώς, δεδομένου ότι οι χελώνες Caretta Caretta βρίσκονται σε πτώση και έχουν προστεθεί στον κατάλογο προστατευμένων ειδών.
Διαβάστε περισσότερα »

Ο λύκος έγινε… περδίκι!


Καθοριστικές οι επόμενες ημέρες για την επανένταξή του στη φύση

Έπειτα από δύο και πλέον μήνες εντατικής ιατρικής φροντίδας από τον Αρκτούρο, ο λύκος που βρέθηκε στις 25 Ιουνίου από τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης σε πολύ κακή κατάσταση έχει ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας και είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον! 

Ο Προκόπης, όπως ονομάστηκε ο συγκεκριμένος λύκος, μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Άγριας Ζωής του Αρκτούρου για συνεχή παρακολούθηση και αποθεραπεία από την επιστημονική ομάδας της οργάνωσης σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους κτηνιάτρους για την άγρια ζωή της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη της επίκουρης καθηγήτριας Νατάσας Κομνηνού. Σήμερα είναι ένας υγιέστατος λύκος καθώς έχουν αποκατασταθεί τόσο η όρασή του όσο και το τρίχωμά του. Είναι ιδιαίτερα κινητικός, περνάει το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας στον εξωτερικό χώρο και η συμπεριφορά του δείχνει ότι έχει ξεπεράσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε. 

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα που παρακολουθεί την αποθεραπεία του και την εξέλιξη της υγείας του οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για την επανένταξή του στη φύση, γιατί θα διακοπεί η φαρμακευτική αγωγή. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά τότε μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να επιστρέψει ο λύκος στο φυσικό του περιβάλλον. 

Ο Προκόπης κατάφερε να διασωθεί την τελευταία στιγμή από τον Αρκτούρο, καθώς όταν βρέθηκε παρουσίαζε αδυναμία, κατάπτωση, πυρετό και σοβαρή αφυδάτωση. Μετά από λεπτομερή εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά βλήματα πυροβόλου όπλου σε διάφορα σημεία του σώματος (παλιά τραύματα) καθώς επίσης ότι έπασχε από διροφιλαρίωση (νόσο συχνή και στους σκύλους που διαβιώνουν κοντά σε υγροτόπους της Βόρειας Ελλάδας). 

Ο Αρκτούρος έχοντας ήδη αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία από το πρόγραμμα ανατροφής και επανένταξης του Μικρού Τζον και του Νικήτα υλοποιεί παρόμοια προγράμματα για την αποκατάσταση και την επιστροφή στη φύση άγριων θηλαστικών όποτε αυτό είναι εφικτό. Η οργάνωση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάσωση και την επανένταξη στη φύση άγριων ζώων προκειμένου να μην καταλήξουν αιχμάλωτα. 

Στον αστερισμό του Αρκτούρου, κάθε άγριο ζώο μετράει.

Διαβάστε περισσότερα »

Το πιο χοντρό «σκυλί-λουκάνικο» στον κόσμο (video)

Φωτογραφίες και βίντεο του Obie που κάνει δίαιτα για να ζήσει!

Το βάρος του φτάνει τα 35 κιλά (!) και ο 5χρονος Obie είναι το παχύτερο σκυλί Dachshund- τα λεγόμενα «λουκάνικα»- στον κόσμο. Το σκυλί έχει μέγεθος διπλάσιο από ένα μέσο εκπρόσωπο της ράτσας του και η δίαιτα ήταν η μόνη λύση για να μην οδηγηθεί σε βέβαιο θάνατο λόγω παχυσαρκίας. 

Οι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες του, που τον τάιζαν σχεδόν μέχρι θανάτου, αναγκάστηκαν να τον δώσουν λόγω της επιδείνωσης της υγείας τους- ίσως αυτό έσωσε τον Obie. Η κτηνίατρος Nora Vanetta άκουσε για την περίπτωσή του και τον ανέλαβε αποφασισμένη να τον κάνει να χάσει βάρος- και να επιβιώσει. 

Η Vanetta, κτηνίατρος στο Όρεγκον, δεν μπορούσε να πιστέψει πως ένα Dachshund μπορούσε να φτάσει αυτό το βάρος και αρχικά πίστεψε πως είχε γίνει λάθος σε ό,τι αφορά τη ράτσα του. 

«Είναι πολύ τρυφερός και στοργικός. Προφανώς τον αγαπούσαν πολύ και είναι πολύ ωραίο να δουλεύεις μαζί του. Οι ιδιοκτήτες του απλά δεν μπορούσαν να πουν ‘όχι’ σ’ αυτό το παρακλητικό βλέμμα του», είπε. «Είμαστε όμως πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να τον βοηθήσουμε να προχωρήσει στη ζωή του». 

Η Nora ανέλαβε το δύσκολο έργο να κάνει τον Obie και πάλι… fit. Όμως λόγω του βάρους του δεν μπορεί να τον βγάζει βόλτα για να ασκείται και αρκέστηκε σε μία ειδική δίαιτα και υδροθεραπεία. 

Ο Obie έχει τη δική του σελίδα στο Facebook -«Biggest Loser, Doxie Edition» - στην οποία αποτυπώνεται η προσπάθειά του να χάσει βάρος. 

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Λες και το ‘χαν κάνει πρόβα

Απόλυτα συγχρονισμένα και πολύ χαριτωμένα


Διαβάστε περισσότερα »