Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Σερβιτόροι… μαϊμούδες κλέβουν την παράσταση!

Το ιαπωνικό εστιατόριο «Kayabukiya», στη βόρεια πλευρά του Τόκιο έχει γίνει εδώ και καιρό το «talk of the town» καθώς...
ο ιδιοκτήτης του χρησιμοποιεί δύο συμπαθείς πιθήκους για να σερβίρουν τους πελάτες. Οι ουρές των ενδιαφερομένων να απολαύσουν το εν λόγω θέαμα σχηματίζουν χιλιόμετρα, προκαλώντας μποτιλιάρισμα στους γύρω δρόμους, ενώ η λίστα αναμονής είναι μεγάλη.

Και οι δύο πίθηκοι, ο Yat-chan και ο Fuku-chan, ανήκουν στο είδος μακάκος και τα καταφέρνουν μια χαρά στις νέες αρμοδιότητές τους. Λαμβάνουν… παραγγελίες, δίνουν ποτά και φαγητά, ενώ μια ζεστή πετσέτα αποτελεί το απαραίτητο αξεσουάρ τους προκειμένου να καθαρίζουν κάθε φορά τα χέρια τους.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Kaoru Otsuka είχε τους δύο πιθήκους ως κατοικίδια ζώα, αλλά κάποια στιγμή παρατήρησε ότι τον μιμούνταν άριστα στις εργασίες που ένανε στο σπίτι. Τότε κατάλαβε ότι έπρεπε να τους δώσει μια ευκαιρία να εξελιχθούν ως σερβιτόροι. Και τα κατάφεραν μια χαρά, όπως αποδεικνύεται και στο βίντεο που ακολουθεί… Οι πελάτες πάντως δεν τους αλλάζουν με τίποτα!


perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ο σκίουρος το έσκασε με ένα… μήλο


Το άρπαξε από την τσάντα

Στο «μάτι» το μήλο που «μυρίστηκε» σε μια τσάντα έβαλε ένας σκίουρος στο πάρκο Torrey Pines State Park στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Το πεινασμένο σκιουράκι πιάστηκε όμως επ’ αυτοφώρω από το φωτογραφικό φακό του Wolfgang Bluhm, ο οποίος το είδε να… πλησιάζει επικίνδυνα την τσάντα μιας γυναίκας.

«Το είδα κοντά στην τσάντα και άρχισα να βγάζω φωτογραφίες. Δε μπορούσα να πιστέψω ότι πήρε ένα ολόκληρο μήλο στο στόμα του, όταν ξεπρόβαλε μέσα από την τσάντα» είπε ο ίδιος.









newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλος μένει δίπλα στη «φίλη» του μέχρι το τέλος


Σκύλος μένει δίπλα στη «φίλη» του μέχρι το τέλος

Βίντεο-μάθημα αγάπης και αφοσίωσης από τα αδέσποτα

Ένα συγκινητικό βίντεο παρουσίασε στη σελίδα της στο  Facebook η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης και αναζητά αφεντικό για το σκυλί που επέζησε.

Η Ένωση αναφέρει σχετικά: 

«Σήμερα είδαμε σκύλο να κλαίει...
Λάβαμε μία κλήση λίγο μετά τις 9 για ένα σκύλο χτυπημένο από αυτοκίνητο στη διασταύρωση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και Δωδεκανήσου.

Έτρεξαν δύο εθελόντριές μας για να αντικρίσουν ότι πιο τραγικό.

Μία σκυλίτσα, ημίαιμη λυκοσκυλίνα νεκρή στην άκρη του δρόμου και ο φίλος της να θρηνεί και να κάνει ότι μπορεί για να την γυρίσει πίσω.

Είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου απλά (φυσικά) συνέχισε το δρόμο του.
Η εικόνα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ. Τέτοια πράγματα είχαμε δει μόνο σε βίντεο.

Προσπαθήσαμε να μαζέψουμε το πτώμα της, αλλά ο φίλος της δεν μας άφηνε. Την σκούνταγε με το ποδαράκι του, την έγλυφε, την έσπρωχνε. Μετά άλλαξε τακτική και της γάβγιζε και προσπαθούσε να την τραβήξει. Αφού είδε ότι δεν αντιδρούσε ξάπλωσε δίπλα της λυπημένος και άρχισε να κλαψουρίζει. Δεν έμπαινε στο αυτοκίνητο αν δεν παίρναμε και την φιλενάδα του μαζί.

Ζητήσαμε μία σακούλα από κάποιο μαγαζί και τελικά πήραμε και τους δύο.

Το αγόρι σήμερα θα κοιμηθεί στο αυτοκίνητο εθελόντριας και από αύριο δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει. Μπορεί κάποιος να τον φιλοξενήσει;»

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:


 
Διαβάστε περισσότερα »

Νεκρές τέσσερις καρέτα-καρέτα στην Πρέβεζα


Η μία έφερε σημάδια τραυματισμού

Τέσσερις νεκρές θαλάσσιες χελώνες καρέτα - καρέτα, εκ των οποίων η μία έφερε σημάδια τραυματισμού, ήταν το θλιβερό θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι της περιοχής του Πνευματικού Φάρου και του Παντοκράτορα στην Πρέβεζα, χθες το απόγευμα. 

Οι νεκρές θαλάσσιες χελώνες στον Αμβρακικό Κόλπο, αλλά και στα παράλια του Ιονίου, είναι ένα συχνό φαινόμενο. «Ο Αμβρακικός είναι μια περιοχή σημαντική στη Μεσόγειο, όπου οι χελώνες καρέτα - καρέτα βρίσκουν τροφή. Αυτό, γιατί τα νερά είναι πιο ζεστά και πλούσια σε όστρακα και ψάρια, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Μπαρέλος, περιβαλλοντολόγος, συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Αμβρακικού.

Όπως σημειώνει ο κ. Μπαρέλος, εκτός από τους φυσικούς θανάτους των χελώνων, δυστυχώς, πολλές φορές υπάρχουν είτε ατυχήματα, γιατί μπλέχτηκαν σε δίχτυα, είτε σκόπιμες θανατώσεις.

Συγκεκριμένα έχουν βρεθεί τρεις χελώνες με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι με αιχμηρό αντικείμενο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι οι ψαράδες περιθάλπουν και ενημερώνουν τον Φορέα για τραυματισμένες χελώνες. 

«Προσπαθούμε, λοιπόν, μέσω ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος, του ProAct Natura 2000, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε ότι δεν είναι οι χελώνες ανταγωνιστές των ψαράδων η άλλων που τις συναντούν και τις κακομεταχειρίζονται» καταλήγει ο κ. Μπαρέλος.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, έχουν εντοπιστεί από τις αρχές του χρόνου ακόμη οχτώ νεκρές χελώνες στον Αμβρακικό και τις ακτές του Ιονίου. Τις νεκρές χελώνες περισυνέλεξε και έθαψε ο δήμος Πρέβεζας.




Διαβάστε περισσότερα »

Ο πρόγονος της καμήλας ζούσε στην Αρκτική


Ανακαλύφθηκαν απολιθώματα γιγάντιων ζώων

Μπορεί οι καμήλες να έχουν συνδεθεί με τις πλέον θερμές περιοχές του πλανήτη, όμως πριν από περίπου 3,5 εκατ. χρόνια, πρόγονοι των ζώων περιφέρονταν στον Αρκτικό Καναδά!

Μια ομάδα ερευνητών υπό τη διεύθυνση του Καναδικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, μπόρεσαν να συνδέσουν απολιθώματα που βρέθηκαν κοντά στο Βόρειο Πόλο με μια γιγαντιαία καμήλα που έχει εξαφανιστεί. Είναι το βορειότερο σημείο στον κόσμο που έχουν ποτέ βρεθεί ίχνη καμήλας, περίπου 1.200 χιλιόμετρα βορειότερα από ό,τι είχε ανακαλυφθεί καμήλα μέχρι σήμερα.

Η ανάλυση των πρωτεϊνών στα οστά του εξαφανισμένου ζώου έδειξε ότι επρόκειτο για ένα είδος που ήταν πρόγονος της σημερινής καμήλας δρομάδας , η οποία έχει μια μόνο καμπούρα. 

Οι καναδοί και βρετανοί ερευνητές, αναφέρουν ότι την εποχή εκείνη πριν από 3,5 εκατ. χρόνια, στα μέσα της Πλειοκαίνου, η Γη διήγε μια θερμότερη περίοδο σε σχέση με σήμερα, παρόλα αυτά η επιβίωση στον Αρκτικό Κύκλο θα ήταν ακόμα και τότε πολύ δύσκολη.

Οι αρχαίες καμήλες θα έπρεπε να τα βγάλουν πέρα με μακράς διάρκειας και σκληρούς χειμώνες, όταν επί έξι μήνες η θερμοκρασία θα έπεφτε πολύ κάτω από το μηδέν. Παράλληλα, θα υπήρχαν συχνές χιονοθύελλες και μόνιμο σκοτάδι, αν και, από την άλλη, εκτιμάται ότι τότε οι αρκτικές περιοχές θα καλύπτονταν από δάση.

Αν και οι επιστήμονες γνώριζαν ότι οι καμήλες είχαν εξελιχθεί αρχικά στη Βόρεια Αμερική, με τα πρώτα απολιθώματά τους να χρονολογούνται προ 45 εκατ. ετών, δεν περίμεναν να βρουν ίχνη τους τόσο βόρεια.

Τα απολιθώματα από οστό ποδιού που ανακαλύφθηκαν στο αρκτικό βορειοανατολικό καναδικό νησί Έλεσμερ, στα δυτικά της βόρειας Γροιλανδίας, δείχνουν ότι οι αρχαίες πολικές καμήλες ήσαν περίπου 30% μεγαλύτερες από τις σημερινές, έχοντας ύψος περίπου 2,7 μέτρων και βάρος γύρω στα 900 κιλά. 

Η εμφάνισή τους εκτιμάται ότι ήταν παρόμοια με τις σημερινές καμήλες, αν και ίσως είχαν πυκνότερο τρίχωμα για να ζεσταίνονται καλύτερα

Τα απολιθώματα συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια τριών καλοκαιρινών περιόδων, το 2006, 2008 και 2010. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...

















Διαβάστε περισσότερα »

Επικήρυξαν τον δολοφόνο του άτυχου σκύλου


Επικήρυξαν τον δολοφόνο του άτυχου σκύλου

Η «Παρέμβαση για τα Ζώα» δίνει 500 ευρώ σε όποιον αποκαλύψει το δράστη

Με το ποσό των 500 ευρώ επικήρυξε η «Παρέμβαση για τα ζώα» αυτόν που πυροβόλησε εξ επαφής και σκότωσε την σκυλίτσα τύπου κόλεϋ στην Νικόπολη Πρέβεζας.

Όποιος πολίτης έχει οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στην σύλληψη του δράστη μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6937099240. 

Και δεν είναι η μόνη περίπτωση βίας και θανάτωσης ζώου που έχει καταγραφεί στην περιοχή. Ένας πολίτης στον Άγιο Θωμά κάνει σε επιστολή του λόγο για δεκάδες περιστατικά εκφράζοντας την οργή και τη θλίψη του.

Πηγή: ipeirotika.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Hλεία: Eπέστρεψαν το κυνηγόσκυλο που είχαν κλέψει από ιερέα στο Πλουτοχώρι!

Περίεργη εξέλιξη είχε η υπόθεση της κλοπής κυνηγόσκυλου από ιερέα στην περιοχή του Πλουτοχωρίου Ηλείας, που έφεραν στο φως τα...
kinigetikanea.gr, καθώς μια εβδομάδα μετά το ζώο βρέθηκε έξω από το σπίτι του κατόχου του!

Το λαγόσκυλο ράτσας Γιούρα βρήκε στις 7 το πρωί ο γιος του ιερέα, στο σημείο απ' όπου είχε κλαπεί από άγνωστους δράστες, οι οποίοι έκοψαν με εργαλείο τον άλυσο που ήταν δεμένο.

Το γεγονός της επιστροφής του κυνηγόσκυλου του παπα-Γιώργη στο Πλουτοχώρι, το οποίο είχε κλαπεί την ώρα που εκείνος λειτουργούσε σε γειτονικό χωριό, γεννάει αρκετά ερωτηματικά σχετικά με τα άτομα που προχώρησαν στην κλοπή του.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το νέο κρούσμα κλοπής στην ευρύτερη περιοχή, έπειτα από τις πληροφορίες που είχαν τα kinigetikanea.gr, οι υποψίες στράφηκαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα που φαίνεται να γνώριζαν πολλά στοιχεία για την ύπαρξη αλλά και τη φύλαξη του τετράποδου.

Συνεπώς, μπροστά στο ενδεχόμενο να αποκαλυφθούν, πιθανότατα οι δράστες της κλοπής να οδηγήθηκαν στην απελευθέρωση του λαγόσκυλου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες το είχε αγοράσει από τη Ζαχάρω ο ιερέας έναντι σημαντικού χρηματικού ποσού.

Για το συγκεκριμένο θέμα και την εξέλιξη που έλαβε, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως κ. Χρ. Πλιάγκος είχε συνάντηση με τον ιερέα από το Πλουτοχώρι, ο οποίος τον ενημέρωσε αναλυτικά για τα όσα διαδραματίστηκαν γύρω από την κλοπή του κυνηγόσκυλου.

Τις επόμενες ημέρες εξάλλου για το σοβαρό ζήτημα της κλοπής κυνηγόσκυλων αξίας, στις περιοχές των δήμων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με πρωτοβουλία του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως θα σταλούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας οι μηνυτήριες αναφορές επτά κατοίκων που έπεσαν θύματα κλοπών των σκυλιών τους.

Η κατάθεση των δικογραφιών στον Εισαγγελέα θα γίνει από το Νομικό Σύμβουλο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως, που πλέον έχει αναλάβει την όλη υπόθεση των κλοπών κυνηγόσκυλων.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »