Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Έσερνε με το αυτοκίνητο του δεμένο σκύλο σε κεντρικό δρόμο του Πύργου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους κάτοικοι και διερχόμενοι της οδού Ρήγα Φεραίου στον Πύργο όταν λίγο μετά τις 8 το απόγευμα του Σαββάτου αντίκρισαν ένα αποτρόπαιο θέαμα… 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com γνωστός επαγγελματίας του Πύργου είχε δέσει στο αγροτικό αυτοκίνητο του (με καρότσα) με αλυσίδα τον σκύλο του και τον έσερνε στην άσφαλτο!

Ο άτυχος σκύλος έκλαιγε με λυγμούς από την αδικαιολόγητη συμπεριφορά που του επιφύλασσε ο «αφέντης» του που δεν δίστασε να τον υποβάλλει στο συγκεκριμένο μαρτύριο και μάλιστα καταμεσής ενός από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Πύργου!

Τις κραυγές του πόνου και το βασανιστήριο του ζώου άκουσαν και είδαν πολλοί πολίτες… ένας από αυτούς μάλιστα σταμάτησε τον οδηγό και του ζήτησε εξηγήσεις για την κακοποίηση του ζώου για να «εισπράξει» την απίστευτη ατάκα… «δικό μου είναι ότι θέλω το κάνω»! Μετά από αυτό τράπηκε σε φυγή…

Για το περιστατικό που θλίβει -τον κάθε έχων σώας τα φρένας- πολίτη έγινε καταγγελία στην Αστυνομία περιπολικό της οποίας κατέφθασε στο σημείο με τους Αστυνομικούς ν` αντικρίζουν στο δρόμο τα αίματα του σκύλου από τις γδαρμένες πατούσες του και να κινούν την διαδικασία του Αυτόφωρου…

Ως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο δράστης δεν είχε συλληφθεί…
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Άλογο έκοβε βόλτες στους δρόμους του Αγρινίου


Έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής

Δεν πίστευαν στα μάτια τους κάτοικοι της περιοχής της Αγίας Τριάδας του Αγρινίου, όταν είδαν ένα άλογο να… κόβει βόλτες αμέριμνο στους δρόμους της συγκεκριμένης κεντρικής περιοχής της πόλης.

Το άλογο εθεάθη αρχικά στην οδό Καρπενησίου να… κατηφορίζει προς Καραπανέϊκα. Νεαρός με δίκυκλο που περνούσε από το σημείο, βλέποντας το απίστευτο θέαμα, επιχείρησε να σταματήσει το συμπαθές τετράποδο και τελικά κατάφερε να το οδηγήσει με ασφάλεια στο πάρκο της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα.

Το ήρεμο και ευγενικό αρσενικό άλογο δείχνει αδυναμία στα φύλλα μουριάς και στο γρασίδι του πάρκου, ενώ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία ώστε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του. Όπως είναι φυσιολογικό το θέαμα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των περιοίκων που περιποιούνται το άλογο, το ταΐζουν και του δίνουν νερό.

Το πιθανότερο είναι το άλογο να λύθηκε από οικόπεδο στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, με αποτέλεσμα να αρχίσει τις βόλτες!



Πηγή: agriniopress
Διαβάστε περισσότερα »

Τουαλέτες σκύλων στο αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο

Από το μυαλό των περισσοτέρων δεν θα έχει περάσει μάλλον ποτέ η σκέψη πως και τα σκυλιά που ταξιδεύουν αεροπορικώς μαζί με τους ιδιοκτήτες τους θα έχουν κάποια στιγμή την...
ανάγκη να ανακουφιστούν όσο περιμένουν την επιβίβασή τους στις αίθουσες αναμονής των αεροδρομίων. Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ, όμως, το σκέφτηκαν κι έτσι διαμόρφωσαν ένα χώρο στο αεροδρόμιο με γκαζόν κι έναν πυροσβεστικό κρουνό, ούτως ώστε να μπορούν και οι σκύλοι να τον επισκέπτονται ακριβώς όπως οι ιδιοκτήτες τους επισκέπτονται τις τουαλέτες του αεροδρομίου. Σύμφωνα με τη γαλλική έκδοση της Huffington Post το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν είναι το μόνο που έχει προβλέψει και τις ανάγκες των τετράποδων ταξιδιωτών. Το ίδιο έχουν κάνει αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, του Σικάγο και της Ουάσινγκτον. .

kala-nea.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Δελφίνια εν ώρα ακροβατικών


Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τις εντυπωσιακές εικόνες

Τα ακροβατικά περίπου 40 δελφινιών απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό ο Mark van Collier. Το εντυπωσιακό αυτό σκηνικό εκτυλίχθηκε στις ανατολικές ακτές της Νοτίου Αφρικής κοντά στο λιμάνι του St Johns.

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι τα κύματα ήταν αρκετά μεγάλα, τα θηλαστικά βρήκαν τη δύναμη και την ενέργεια να ανυψωθούν ακόμη και ενάμισι μέτρο πάνω από το νερό.











Διαβάστε περισσότερα »

Έλυσαν το μυστήριο του μυρμηγκοφάγου χωρίς πατέρα

Ο Άρτσι ο νεογέννητος μυρμηγκοφάγος που γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο LEO στο Κονέκτικατ φαίνεται απόλυτα φυσιολογικός εκτός από μια μικρή λεπτομέρεια: κανείς δεν ξέρει πώς δημιουργήθηκε ή ποιος είναι ο πατέρας του. Μητέρα του είναι η Αρμάνι, που πριν από καιρό είχε γεννήσει έναν θηλυκό μυρμηγκοφάγο, την Άλιςμετά από μια ρομαντική συνεύρεση με τον Αλφ. Οι αρσενικοί μυρμηγκοφάγοι συχνά σκοτώνουν και τρώνε τα μωρά τους οπότε οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου κράτησαν τον Αλφ για αρκετό καιρό χωριστά από τη μητέρα και το νεογέννητο. Πριν ωστόσο η οικογένεια προλάβει να επανενωθεί, η Αρμάνι έμεινε, ανεξήγητο πώς, έγκυος στον Άρτσι. Η μυστηριώδης εγκυμοσύνη έβαλε τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου σε σκέψεις, οι οποίοι νόμιζαν ότι επρόκειτο για παρθενογένεση. Τα ζώα που συλλαμβάνονται με παρθενογένεση δεν έχουν πατέρα καθώς το έμβρυο αναπτύσσεται χωρίς να έχει προηγηθεί γονιμοποίηση. Ακούγεται περίεργο, όμως συμβαίνει συχνά σε συνθήκες αιχμαλωσίας και οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απουσία διαθέσιμων αρσενικών. Πέρυσι ωστόσο οι επιστήμονες παρατήρησαν δυο είδη οχιάς (Agkistrodon contortrix και Agkistrodon piscivorus) της Βορείου Αμερικής που αναπαράγονταν χωρίς τη βοήθεια αρσενικού στην άγρια φύση. Σε ό,τι αφορά τον Άρτσι πάντως πιθανότατα δεν είναι προϊόν παρθενογένεσης αλλά εμβρυικής διάπαυσης, κατάσταση κατά την οποία η μητέρα βάζει το γονιμοποιημένο έμβρυο στην αναμονή. Αν οι περιβαλλοντικές συνθήκες δεν είναι σωστές, η μητέρα μπορεί να «παγώσει» την ανάπτυξη του εμβρύου για μεγάλο διάστημα. Αν και αυτή η συμπεριφορά δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν σε μυρμηγκοφάγους, επιστήμονες έχουν καταγράψει περιστατικά εμβρυικής διάπαυσης σε αρμαντίλλο, που είναι στενοί συγγενείς τους.

vivanews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Αξιολάτρευτα σε κάθε πόζα


Απολαυστικές φωτογραφίες...






















Διαβάστε περισσότερα »

Δράμα: Κότα σε γυάλα ως ντεκόρ σε μπαρ

Μέσα σε μια γυάλα έβαλαν μια κότα οι ιδιοκτήτες ενός μπαρ στην πόλη της Δράμας και τοποθέτησαν το πτηνό ως ζωντανό ντεκόρ για να εντυπωσιάζονται οι θαμώνες και να φωτογραφίζονται με αυτό…

Πέρα από το βλακώδες μέρος της «έμπνευσης» πρόκειται για ξεκάθαρη κακοποίηση που ο νόμος 4039/2012 απαγορεύει. Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν οι «Φίλοι των Ζώων Δράμας» αποδεικνύουν τι υφίσταται αυτό το πλάσμα, το οποίο εξαναγκάζεται να ζει με ήχους που τα ντεσιμπέλ τους δεν τ’ αντέχουν ούτε τα αυτιά των ανθρώπων…

Ακόμη πιο εξοργιστική από την ίδια την κακοποίηση της κότας - στην οποία φόρεσαν και πλαστικά γυαλιά - είναι η απάθεια των νεαρών αγοριών και κοριτσιών που φωτογραφίζονται δίπλα από τη γυάλα χαζογελώντας.

Η ανοησία πρέπει να έχει όρια, αν δεν έχει τότε η νομοθεσία μας δίνει τη δυνατότητα να προστατεύσουμε τα ζώα από τους ηλίθιους ανθρώπους.

Τι λέει η νομοθεσία

Θυμίζουμε ότι το άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 τονίζει: «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες. 1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον κοινού.

2. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους».

Στο άρθρο 13 γίνεται αναφορά στις εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα τονίζεται «1. Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στο άρθρο 12 παράγραφοι 1 και 2 εξαιρούνται οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας και τα εκτροφεία θηραμάτων, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται κάθε είδους παραστάσεις με τη συμμετοχή ζώων».
Διαβάστε περισσότερα »