Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Τέσσερα φιλοζωικά σωματεία ενώνονται για ένα ανοιξιάτικο φιλοζωικό Bazaar



☆ Σε έναν υπέροχο χώρο, στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλάκα, στο Bρυσάκι...

4 καταξιωμένα Φιλοζωικά Σωματεία συναντιούνται για ένα καλό σκοπό!

☆ Το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων-ΚΑΖ
☆ Το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω
☆ Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης
☆ Η Κιβωτός της Μυτιλήνης

Ένα διήμερο αφιερωμένο - αποκλειστικά- στους καλύτερους μας φίλους: τα αδέσποτα ζωάκια!

☆ Στις 30 + 31 Μαρτίου, σας περιμένουμε για να στηρίξετε την προσπάθειά τους. Θα έρθετε;
Διαβάστε περισσότερα »

Ένας κατακόκκινος πελαργός!

Ο Κόκκινος Πελαργός (Scarlet Ibis) είναι ένα εντυπωσιακό είδος πουλιού που ανήκει στην οικογένεια των...Θρησκειορνιθιδών – παραδοσιακά κατατάσσονται στα πελαργόμορφα – που το συναντάμε στην τροπική Νότια Αμερική και στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Είναι το εθνικό πουλί του Τρινιντάντ και Τομπάγκο και σύμβολο του στρατού τηε χώρας.

Το κόκκινο χρώμα του είναι ιδιαίτερα έντονο και χαρακτηριστικό και του δίνει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα μέλη του ζωικού βασιλείου. Είναι εντελώς κόκκινος, εκτός από την μαύρες άκρες των φτερών του. Φωλιάζει σε δέντρα και παράγει δύο εώς τέσσερα αυγά. Η διατροφή του αποτελείται από ερπετά, βατράχια και μαλακόστρακα.

Σε νεαρή ηλικία είναι γκρι ή λευκός αλλά καθώς μεγαλώνει η κατάποση, κόκκινων, καρκινοειδών στους τροπικούς βάλτους παράγει σταδιακά το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα στα φτερά του. Η διάρκεια ζωής του είναι περίπου 15 χρόνια στην άγρια φύση ​​και 20 χρόνια σε αιχμαλωσία.
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Το ξεκαρδιστικό γέλιο ενός μικρού κοριτσιού... με το λουρί του σκύλου!

Η αλήθεια πως τα παιδιά διασκεδάζουν αφάνταστα με τα σκυλιά και τα κατοικίδια του σπιτιού, κι αυτό επιβεβαιώνεται σ’ ένα ακόμη βίντεο!



Το κοριτσάκι, σε μια βόλτα παρέα με το σκύλο του σπιτιού - σε χειμωνιάτικο φόντο-, ξεκαρδίζεται στα γέλια κάθε φορά που πλησιάζει να πιάσει το λουρί του σκύλου κι αυτός της φεύγει…!

Μιλάμε για παιδικό γέλιο… από τα λίγα!


star.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Καμήλα πήρε στο κατόπι ρινόκερο


Ο προστατευτικός πατέρας δε φοβήθηκε το 3 τόνων θηρίο

Ο Marashe, ο λευκός ρινόκερος που φιλοξενείται στο πάρκο Longleat Safari Park του Wiltshire, λίγο έλειψε να χάσει την… αξιοπρέπειά του όταν μια εξαγριωμένη αρσενική καμήλα τον πήρε στο κατόπι και κόντεψε μάλιστα να τον δαγκώσει, αφήνοντάς του ένα ενθύμιο ντροπής!

Ο Dougie, μια βακτριανή καμήλα, άρχισε να τον κυνηγάει όταν ο ρινόκερος πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από το μικρό του, θέλοντας να αποδείξει πόσο προστατευτικός πατέρας είναι.

Τη στιγμή κατέγραψε με την κάμερά του ο Ian Turner, ένας υπάλληλος του πάρκου.















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Διετής φυλάκιση με αναστολή για κακοποίηση σκύλου


Επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ

Σήμερα το μεσημέρι εκδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη η υπόθεση κακοποίησης της σκυλίτσας από το «αφεντικό» της, ο οποίος την έσερνε με το μηχανάκι του. Έξω από τα Δικαστήρια της Πάτρας, έδωσαν ραντεβού πολίτες και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων με σκοπό να καταδικάσουν την απάνθρωπη αυτή πράξη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το dete.gr, για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Πανελλαδική Φιλοζωική με την οποία καταδικάζει την πράξη αυτή. Η σκυλίτσα είχε κάποιες μικρές πληγές και εγκαύματα στις πατούσες της. Φιλοξενείται ακόμη σε κτηνιατρείο. Τα τραύματα έχουν επουλωθεί, παρ' όλα αυτά το σκυλάκι φοβάται.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε δυο χρόνια φυλάκιση και 4.000 ευρώ πρόστιμο, η ποινή είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και ο κατηγορούμενος αφού άσκησε έφεση αφέθηκε ελεύθερος.
Διαβάστε περισσότερα »

Σπάνια ροζ ακρίδα!

Είναι ένα είδος εντόμου που ζει κυρίως στην Αμερική και ονομάζονται μακρείς καρασφόροι ακρίδες αν και είναι περισσότερο συγγενικό είδος με το τριζόνι.
Το χρώμα τους είναι έντονο πράσινο αλλά σπάνια, μια φορά στις 500, έχουν ρόζ χρώμα!
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Τον συνέλαβαν γιατί πέταξε το σκύλο από το μπαλκόνι


Τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία φιλόζωοι γείτονες

Στο Αστυνομικό Τμήμα της Αμαλιάδας κατέληξαν το απόγευμα της Τετάρτης ο πατέρας μιας φοιτήτριας και φιλόζωοι που τον κατήγγειλαν για κακοποίηση ζώου και πιο συγκεκριμένα ενός σκύλου.

Το «σενάριο» της ιστορίας ξεκίνησε να γράφεται όταν σύμφωνα με πληροφορίες ζωόφιλοι γείτονες παρατήρησαν ότι η φοιτήτρια είχε αφήσει παραμελημένο τον σκύλο στο μπαλκόνι του σπιτιού που διέμενε στην Αμαλιάδα. Μάλιστα της έκαναν τις σχετικές συστάσεις ώστε να φροντίσει το ζώο σύμφωνα με τους ενδεδειγμένους κανόνες υγιεινής. 

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο πατέρας της φοιτήτριας εμφανίστηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού κρατώντας τον σκύλο αγκαλιά. Όχι όμως για να του δείξει την αγάπη του και τα φιλοζωικά του αισθήματα αλλά… για να τον πετάξει στο κενό! 

Κάτι που έγινε αντιληπτό από φιλόζωους γείτονες που αυτή τη φορά για να προστατέψουν το ζώο κατήγγειλαν το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας.

Λίγο αργότερα άνδρες του ΑΤ Αμαλιάδας συνέλαβαν τον άνδρα που πέταξε το σκύλο και τον οδήγησαν στο Τμήμα όπου έδωσαν το παρόν και αρκετοί φιλόζωοι. όλοι τους περίμεναν τον κτηνίατρο που θα έκανε τη γνωμάτευση για την κατάσταση του σκύλου μετά την πτώση του από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η ζωή του σκύλου δε διατρέχει κίνδυνο.

Η συνέχεια της υπόθεσης αναμένεται να δοθεί στις 11 το μεσημέρι της Πέμπτης στα Δικαστήρια της Αμαλιάδας όπου και θα πραγματοποιηθεί η δίκη του άνδρα που κατηγορείται ότι πέταξε το σκύλο από το μπαλκόνι. Για το συγκεκριμένο γεγονός υπάρχει κινητοποίηση από πλευράς των φιλόζωων τόσο της Αμαλιάδας όσο και του Πύργου.

Πηγή: patrisnews.com
Διαβάστε περισσότερα »