Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ο απόλυτος πασχαλινός κούνελος!


Γνωρίστε τον γιγαντιαίο Ραλφ

Οι Καθολικοί και οι Προτεστάντες γιορτάζουν σήμερα το Πάσχα. Μαζί τους γιορτάζει και ένας πολύ ξεχωριστός... πασχαλινός κούνελος!

Ο Ραλφ, που ζει στη Βρετανία είναι ο μεγαλύτερος κούνελος της χώρας, με μήκος σχεδόν ένα μέτρο και βάρος που πλησιάζει τα 25 κιλά. Όσο δηλαδή ένα παιδάκι 3 ετών! 

Ο Ραλφ είναι μέλος ράτσας και απόγονος οικογένειας εξίσου ευμεγέθων κουνελιών. Τρώει μεγάλες ποσότητες λαχανικών και δημητριακών κάθε μέρα και περνά την ημέρα του τρέχοντας στο κτήμα της οικογένειας που τον φροντίζει.




Διαβάστε περισσότερα »

Καταστάσεις... πανίδας

Όλοι οι καλοί χωράνε...
















Διαβάστε περισσότερα »

Δεκάδες φόλες στην Αλεξανδρούπολη


Ασυνείδητοι δολοφονούν σκυλιά - Τι καταγγέλλει το φιλοζωικό σωματείο Κιβωτός

Σκυλιά δολοφονούνται στην πρωτεύουσα του Έβρου από φόλες που ρίχνουν ασυνείδητοι. Το φιλοζωικό σωματείο «Κιβωτός» για ακόμα μία φορά επισημαίνει το θλιβερό φαινόμενο και τονίζει ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για παιδιά καθώς φόλες ρίχνονται σε αυλές και σε πάρκα. 

Η ανακοίνωση της Κιβωτού περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το φαινόμενο δηλητηρίασης ζώων. 

«Με αγανάκτηση, λύπη και θυμό γινόμαστε το τελευταίο διάστημα μάρτυρες μιας προσπάθειας μαζικής εξόντωσης σκύλων στην περιοχή μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων. Και επισημαίνεται:

«Οι εγκληματίες ρίχνουν φόλες πλέον σχεδόν σε όλες τις περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης και μάλιστα ακόμη και μέσα σε αυλές σπιτιών όπου ζουν δεσποζόμενα σκυλιά, ακόμα και δίπλα σε προαύλια σχολείων.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους αρμόδιους (αστυνομία, δήμο, δημοτική αστυνομία) ότι η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα, καθώς τα ισχυρά δηλητήρια που ρίχνουν οι ασυνείδητοι, πέφτουν σε δημόσιους χώρους (όπως πάρκα) όπου συχνάζουν και παιδιά. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις δίπλα σε κάδους στις γειτονιές όπου πολλοί γονείς στέλνουν τα παιδιά τους να πετάξουν τα σκουπίδια και πολλοί άποροι άνθρωποι ψάχνουν μέσα σε αυτά ακόμα και για φαγητό.

Τα σκυλιά που έχουν θανατωθεί ως τώρα με τον μαρτυρικό και απάνθρωπο αυτό τρόπο είναι δεκάδες. Η πόλη μας ρεζιλεύεται πανελλαδικά και όχι μόνο.

Ζητάμε άμεσα να παρέμβουν οι αρμόδιοι για να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Η μαζική εξόντωση των σκυλιών με όμοιους τρόπους σε τόσο μεγάλες αποστάσεις, προδίδει ότι το σχέδιο αυτό είναι πιθανόν οργανωμένο. Η αστυνομία οφείλει να αναζητήσει αυτή την σπείρα που σπέρνει θάνατο στα σκυλιά πριν θρηνήσουμε και ανθρώπους.

Ζητάμε ακόμα την άμεση καταδίκη του φαινομένου αυτού από όλους τους φορείς της περιοχής μας. Θα πρέπει επιτέλους να λάβουν θέση απέναντι στο ΠΑΡΑΝΟΜΟ και πιθανόν ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ έγκλημα που συντελείται στην περιοχή μας.

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους γονείς, να ελέγχουν καλά τις γειτονιές τους, τις αυλές τους, τους χώρους όπου παίζουν τα παιδιά τους. 

Σε περίπτωση που εντοπίσουν ύποπτο υλικό θα πρέπει να ενημερώσουν το φιλοζωικό σωματείο Κιβωτός, ώστε το εύρημα να εξεταστεί από κτηνίατρο.

Εφιστούμε ακόμη την προσοχή σε όλους τους πολίτες να ελέγχουν για τυχόν ύποπτες κινήσεις σε σημεία σαν αυτά που περιγράφουμε παραπάνω. 

Για το καλό όχι μόνο των σκυλιών αλλά και των ανθρώπων, και του πολιτισμού μας και της φήμης της περιοχής μας, θα πρέπει να εντοπιστούν οι δράστες και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν βαρύτατες ποινές. Το θέμα αυτό αφορά όλους μας, όχι μόνο ανθρώπους που έχουν σκυλιά».

Πηγή: thrakinea.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τον συνέλαβαν επειδή εκμεταλλευότανε το πόνυ

Ο ιδιοκτήτης ενός πόνυ συνελήφθη χθες στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη έξω από γνωστό Fun Park επειδή εκμεταλλευόταν το ζώο κατά παράβαση του νόμου 4039/2012. Το πόνυ το είχε συστηματικά εκεί σχεδόν...
καθημερινά επί ώρες – μέσα στην κοσμοσυρροή και στη φασαρία – έξω από το λούνα παρκ προκειμένου τα πιτσιρίκια να το καβαλάνε και να βγάζουν φωτογραφίες με αυτό έναντι 6 ευρώ η μία και να πηγαίνουν και μια μικρή βόλτα με το μικρό αλογάκι πάνω στο πεζοδρόμιο.

Η καταγγελία έγινε στη Μαρίνα Τελή, που είναι πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου της περιοχής και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Έτσι μαζί με τη Μέλπω Παπαδοπούλου μέλος Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων πήγαν χτες επί τόπου για να διαπιστώσουν του λόγου το αληθές. Αφού ρώτησαν τον άνδρα και τη γυναίκα που ήταν εκεί πόσο κοστίζει η φωτογραφία και αφού τους επιβεβαίωσαν την τιμή των 6 ευρώ εκείνες κάλεσαν το 100.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο οι εκπρόσωποι των σωματείων τους έδειξαν τη νομοθεσία και το τι ορίζει. Έτσι ζητήθηκε από τον άνδρα να τους ακολουθήσει στο τμήμα και να φορτώσει το αλογάκι στο φορτηγό.

Τελικά αν και ειπώθηκαν αρκετές δικαιολογίες ότι δεν ήξερε τη νομοθεσία, ότι δεν έπαιρνε χρήματα, ότι δεν θα το ξανάκανε, η καταγγελία εις βάρος του έγινε και σήμερα θα οδηγηθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου στα Δικαστήρια του Πειραιά. Ένα από τα μέλη της οικογένειας του ιδιοκτήτη του ζώου πήρε το πόνυ και σήμερα αναμένουμε, αν η δίκη γίνει, τι πρόστιμο θα του επιβληθεί.
Διαβάστε περισσότερα »

Νεογέννητη καμηλοπάρδαλη στέκεται στα πόδια της για πρώτη φορά

Νεογέννητη καμηλοπάρδαλη στέκεται στα πόδια της για πρώτη φορά

Το αξιαγάπητο ζώο βρίσκεται στο Ζωολογικό Κέντρο LEO στις ΗΠΑ

Το μωράκι της γέννησε στις 22 Μαρτίου, μετά από 15 μήνες κύησης, η εξάχρονη καμηλοπάρδαλη «Petal», που φιλοξενείται στο Ζωολογικό Κέντρο LEO, στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το μωρό κατάφερε να σταθεί στα πόδια του μόλις μισή ώρα από τη γέννησή του και αποτελεί την πρώτη καμηλοπάρδαλη που γεννιέται στο Κέντρο LEO.

Οι υπεύθυνοι του Κέντρου ζήτησαν από το κοινό να βοηθήσει στην αναζήτηση ονόματος για τη νεογέννητη καμηλοπάρδαλη, που έχει κλέψει καρδιές.

 

Πηγή: econews.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Γρεβενά: Πνίγηκε αρκούδα στη λίμνη του Ιλαρίωνα

 - Τι λέει ο Ναυτικός Όμιλος Ιλαρίωνα Δεσκάτης Γρεβενών

Σοβαρά οικολογικά προβλήματα δημιουργούν τα μεγάλα δέντρα που άφησε η ΔΕΗ μέσα στην λίμνη του Ιλαρίωνα και προεξέχουν της επιφάνειας του νερού.
Ήδη χθες μία μεγάλη καφέ αρκούδα βρήκε φρικτό θάνατο όταν μπλέχτηκε μέσα στα δέντρα στην ακτή της λίμνης και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγία Κυριακή Παλιουριάς Γρεβενών.

Η εκτίμηση των αρχών είναι πως ο πνιγμός » οφείλεται στα μεγάλα κλαδιά δέντρων που κακώς βρίσκονται εντός της λίμνης.»

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιλαρίωνα Γρεβενών κ. Α. Μυρτσιώτης τόνισε στο grevenamedia.gr ΄΄ πως η ΔΕΗ πρέπει να μεριμνήσει για τα εκατοντάδες δέντρα που έχουν μείνει μέσα στην λίμνη και τα οποία εγκυμονούν διάφορους κινδύνους΄΄

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιλαρίωνα Γρεβενών, του Δήμου Δεσκάτης, τονίζει πως θα συνεχίσουν τον αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση.



Διαβάστε περισσότερα »

Μοναδικές στιγμές αγάπης μεταξύ τουριστών και μιας... φάλαινας!


Δεν μπορούσαν να περιγράψουν αυτό που έζησαν οι τουρίστες που ταξίδευαν κατά μήκος της ακτής του Μεξικού!

Μια τεράστια φάλαινα φαίνεται πως επικοινωνούσε μια χαρά με μια γυναίκα που είχε πλησιάσει πάρα πολύ κοντά της με βάρκα και το ζώο ευχαριστιόταν την παρέα της!

Το μεγάλο θηλαστικό φαινόταν να απολαμβάνει την συντροφιά και των υπόλοιπων τουριστών που πλησίασαν, ενώ μια κοπέλα δεν δίστασε…. να τη φιλήσει κιόλας!

«Ήταν μια απερίγραπτη χαρά, όλα ξεκίνησαν χαϊδεύοντας τη φάλαινα, και εκείνη έδειχνε να το απολαμβάνει!» είπε ένας από τους τουρίστες.






star.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ήθελε να κλέψει τον χαυλιόδοντα από τον ελέφαντα του Λουδοβίκου του 14ου


Με ένα αλυσοπρίονο χειρός ένας διαρρήκτης επιχείρησε να κλέψει τον χαυλιόδοντα ελέφαντα μέσα σε ένα ασφαλισμένο μουσείο στο Παρίσι, αλλά συνελήφθη καθώς έφευγε με το πολύτιμο ελεφαντόδοντο, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Ο θόρυβος από το αλυσοπρίονο ενεργοποίησε το σύστημα συναγερμού ειδοποιώντας την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον 20χρονο ύποπτο, κοντά στο μουσείο. Ο χαυλιόδοντας «ανακτήθηκε», και αξιωματούχοι του μουσείου ανέφεραν ότι θα καταστεί δυνατόν να επανατοποθετηθεί στον σκελετό του ελέφαντα, καθώς δεν υπάρχει άλλη ζημιά.

Ο ελέφαντας που βρίσκεται στο γαλλικό μουσείο ανήκε στον βασιλιά Λουβοδίκο τον 14ο, ο οποίος πέθανε το 1715.

Οι αρχές υποψιάζονται ότι ο διαρρήκτης επιχείρησε να αποσπάσει τον χαυλιόδοντα για να τον πωλήσει στην μαύρη αγορά για τους ελεφαντόδοντες.
newsit
Διαβάστε περισσότερα »