Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου - Παγκόσμια ημέρα των Ζώων

Η Ζωόφιλη Δράση σας προσκαλεί στη Λότζια Ηρακλείου με θεατρικά δρώμενα και παιγνίδια, μαθήματα παιδικής ζωγραφικής , διαγωνισμό καλύτερης ζωγραφιάς με θέμα...
"τα ζώα , οι φίλοι μου" , χορευτικές επιδείξεις από σχολές χορού , γλυκά κεράσματα σε μια ημερήσια γιορτή για τα ζώα αφιερωμένη στα παιδιά! .

Το Σαββατοκύριακο στο Πάρκο Γεωργιάδη θα πραγματοποιηθεί "γιορτή υιοθεσίας" για αυτούς που συνειδητά επιθυμούν να υιοθετήσουν γατούλα ή σκυλάκι,θα λειτουργεί Bazaar μικροπωλητών με διάφορα χειροποίητα προιόντα , θα πραγματοποιηθούν ποικίλες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις κατα τη διάρκεια της ημέρας και το βραδάκι ζωντανό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα .Είσοδος Δωρεάν!
Διαβάστε περισσότερα »

Παγκόσμια ημέρα ζώων με ...στραγγαλισμό γάτας στον Πύργο

Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα, μια ημέρα που έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση πάνω στα δικαιώματα των ζώων.

Ανεξάρτητα, όμως του βαθμού ευαισθησίας του καθενός πάνω στο θέμα αυτό, είναι σίγουρο ότι όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι ανατριχιάζουν στην εικόνα που αντικρύσαμε την Παρασκευή σε περιοχή του Πύργου κοντά στο Στάδιο. Ένα γατάκι, λίγων ημερών στραγγαλισμένο με ένα υφασμάτινο λουρί.

Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο βασανιστής του ζώου, αν είναι ενήλικας ή ομάδα παιδιών που βρήκαν αυτό το βάναυσο «παιχνίδι» για να περάσουν την ώρα τους. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι ενδεικτικό της παιδείας της κοινωνίας που ανέχεται ή εκτρέφει τέτοια περιστατικά.
Διαβάστε περισσότερα »

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΥΣΗ!Δείτε πως λένε τα πουλιά "Σ'αγαπώ"!(PHOTOS+VIDEOS)

Είναι πραγματικά εκπληκτικός ο τρόπος που χρησιμοποιούν διάφορα είδη πτηνών στη φύση προκειμένου να εκφράσουν τα συναισθήματά τους στο θηλυκό και να το τραβήξουν κοντά τους. Από το χορό αλά Μάικλ Τζάκσον μέχρι την επίδειξη των… ποδιών και του εντυπωσιακού φτερώματός τους, το πώς λένε το «σ’ αγαπώ» τα πτηνά έχει μεγάλο ενδιαφέρον!
1. Αναπτύσσουν… γενειάδα!
Ο Temminck tragopan (ένα είδος φασιανού) αναπτύσσει μια μεγάλη φωσφοριζέ «γενειάδα» στην κοιλιά του, προκειμένου να έλξει το θηλυκό. Παρεμπιπτόντως, μεγαλώνει με μεγάλη ταχύτητα και καταδεικνύει την ερωτική διάθεση του αρσενικού!
2. Δίνουν την… καρδιά τους!
Τα αρσενικά frigatebirds φουσκώνουν έναν κατακόκκινο σάκκο που έχουν στο λαιμό τους, ο οποίος μοιάζει με τεράστια καρδιά! Η μεγάλη απογοήτευση έρχεται όταν το θηλυκό ανακαλύπτει μετά λύπης του ότι μέσα δεν περιέχει… σοκολάτα!
3. Γίνονται ένα τεράστιο… χαμόγελο!
Ο ερωτικός χορός του αρσενικού δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στον κόσμο των πτηνών, όμως το παραδείσιο πουλί που θα δείτε στη συνέχεια όχι μόνο επιδίδεται σε έναν τρελό χορό αλλά «μεταμορφώνεται» σε ένα τεράστιο… χαμόγελο που φωσφορίζει!
4. Χτίζουν ένα ωραίο… σπίτι!
Τα εξωτικά πτηνά Bowerbirds χτίζουν μια φωλιά για το θηλυκό και βάζουν μέσα ό,τι θεωρούν ότι θα το εντυπωσιάσει: πολύχρωμους σπόρους, άνθη, καρπούς κ.λπ. Πάντα ένα ωραίο «σπίτι» είναι το καλύτερο δώρο στη μέλλουσα νύφη!
5. Χορεύουν αλά Μάικλ Τζάκσον!
Το αρσενικό manakin έχει πάρει μαθήματα χορού από τον αείμνηστο Μάικλ Τζάκσον προκειμένου να δείξει στο θηλυκό ότι εκτός από καλός σύζυγος είναι και άριστος χορευτής! Η εικόνα μιλάει από μόνη της…
6. Εκτελούν ένα συγχρονισμένο χορευτικό!
Τα φλαμίνγκο αγαπούν πολύ το χορό και λίγο πριν ζευγαρώσουν χωρίζονται σε ομάδες των 30 και επιδίδονται σε έναν απόλυτα συγχρονισμένο χορό. Οι επιστήμονες λένε ότι αυτό γίνεται ενστικτωδώς αλλά υποψιάζομαι ότι τα φλαμίνγο έκαναν πρακτική όταν οι επιστήμονες δεν έβλεπαν!
7. Επιδεικνύουν τα… μπλε τους πόδια!
Δείχνουν τα εξωτικά μπλε πόδια τους, τα οποία κουνούν πάνω κάτω για να φανούν καλύτερα. Εννοείται ότι το… πεντικιούρ στην περίπτωσή τους επιβάλλεται!
8. Μιμούνται όλους τους ήχους που ξέρουν!
Τα Lyrebirds μιμούνται όλους τους ήχους που έχουν ακούσει, δημιουργώντας μια σύγχυση στο θηλυκό, έτσι ώστε να «πέσει» ευκολότερα. Από τιτιβίσματα άλλων πτηνών μέχρι τον ήχο μιας κουδουνίστρας ή ενός αλυσοπρίουνου, η πιο παράξενη μουσική σύνθεση είναι εδώ!

Διαβάστε περισσότερα »

Θηλυκός ουρακοτάγκος έκοψε το κάπνισμα επειδή έγινε... μητέρα!(PHOTOS)

Ένας θηλυκός ουρακοτάγκος κατάφερε, χωρίς την βοήθεια χαπιών και τσιρότων, αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν: Να κόψει το κάπνισμα!

Η Tori άρχισε να καπνίζει πριν 10 χρόνια, όταν επισκέπτες του ζωολογικού κήπου «Taru Jurug Zoo» στην Ινδονησία, πέταξαν αναμμένα τσιγάρα κοντά της. Κατάφερε ωστόσο να ξεφορτωθεί τη βλαβερή αυτή συνήθεια, όταν γέννησε το μωρό της.
Τώρα η 15χρονη Tori και ο σύντροφος της είναι περήφανοι γονείς και παρόλο που η Tori κάπνιζε καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, το μωρό φαίνεται να χαίρει άκρας υγείας.

Πηγή:otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Στη φωλιά της... γάτας


Τρυπώνουν εκεί που δεν το περιμένεις






















Διαβάστε περισσότερα »

Πολυάσχολη μαμά


Τσιτάχ σε παιχνίδια στον ήλιο

Στην αρχή το φως σχεδόν τα τύφλωσε κι έκλεισαν νωχελικά τα μάτια τους. Ήταν όμως θέμα λίγων λεπτών για τα μικρά τσιτάχ να βγουν τρέχοντας από τη φωλιά τους και να αρχίσουν το κυνηγητό και το παιχνίδι- με τη μητέρα τους να τα προσέχει και να τα φροντίζει. 

Τα τέσσερα μικρά και τη μαμά τους είχε την ευκαιρία να «αιχμαλωτίσει» στο φακό του ο φωτογράφος Andy Rouse στην Κένυα. 

Η μαμά είχε πολλή δουλειά καθώς με άγρυπνο βλέμμα παρακολουθούσε τα γεμάτα ενέργεια μικρά της να τρέχουν, να σκαρφαλώνουν και να πηδούν από βράχους. 

Το ένα από τα τέσσερα δεν έχασε την ευκαιρία να... λιαστεί, αφήνοντας τα αδέλφια του να παίζουν και να τρέχουν. 

Σε μικρή απόσταση μία άλλη ομάδα μεγαλύτερων τσιτάχ άδραξε την ευκαιρία για ένα ευχάριστο… ντους.

Μην σας ξεγελά πάντως το μέγεθος και η γλυκύτητα των μικρών: όταν μεγαλώσουν θα είναι τα ταχύτερα ζώα στον κόσμο με ταχύτητα που μπορεί να φτάσει και τα 120 χιλιόμετρα την ώρα. 

Δείτε τις φωτογραφίες


















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Δεν το βαστάνε τα ποδάρια του

Δεν το βαστάνε τα ποδάρια του

Με την ισορροπία να αγνοείται


Διαβάστε περισσότερα »

Ένας μικρός σκαντζόχοιρος θέλει χάδια

Ένας μικρός σκαντζόχοιρος θέλει χάδια

Βίντεο με το αξιαγάπητο ζώο

Είναι τόσο μικρός που χωράει στην παλάμη ενός χεριού και όλοι, όπως είναι λογικό, όλοι προτιμούν να τον χαϊδεύουν στην κοιλιά.

Ο λόγος για τον σκαντζόχοιρο που πρωταγωνιστεί στο βίντεο που ακολουθεί, ο οποίος τεντώνει τα μικρά του πόδια στην κάμερα.

Παρόλο που τα 15 είδη σκαντζόχοιρων που υπάρχουν σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική είναι αρκετά μικρά ζώα και χωράνε στις παλάμες των χεριών των ανθρώπων, λίγα είναι αυτά που δεν γίνονται… «μπάλα» προσπαθώντας να απωθήσουν τους εχθρούς με τα καρφιά τους. 


Διαβάστε περισσότερα »

«Η φίλη μου είναι ένα γουρούνι!»


«Η φίλη μου είναι ένα γουρούνι!»

Η 29χρονη είναι αχώριστη από το… τεράστιο κατοικίδιό της

Λένε πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου αλλά η Maria Cooper από το Κεντ της Βρετανίας, βρήκε την «αδελφή ψυχή» σε ένα… γουρούνι!

Η 29χρονη είναι αχώριστη από το… τεράστιο κατοικίδιό της, τη Dinky. Την πηγαίνει βόλτα με λουράκι, τη μεταφέρει με το αυτοκίνητό της και στο σπίτι της έχει ένα πορτάκι για κατοικίδια, από το οποίο χωρά να περνά η συντροφιά της. 

Η Cooper αγαπά τόσο πολύ τη Dinky που λέει πως είναι η καλύτερή της φίλη. «Την αγόρασα τέτοια εποχή πέρσι. Ήταν τόσο γλυκιά… Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και την αγαπούσα πολύ για να την αφήνω έξω από το σπίτι, οπότε την έβαλα μέσα. Πλέον έχει μεγαλώσει τόσο που δεν μπορεί να κοιμάται στο κρεβάτι μου και της έφτιαξα το δικό της δωμάτιο. Ξέρω πως την κακομαθαίνω αλλά της αξίζει», λέει. 

Η Dinky μπαινοβγαίνει στο σπίτι όπου η Cooper ζει με τον άνδρα της Ian και τα παιδιά της, την 7χρονη Harriet και τον 4χρονο Peter. 

Τα παράξενα ζώα, για κατοικίδια, δεν ήταν κάτι καινούριο για τον Ian που είχε ήδη ταραντούλες και σαύρες τύπου «bearded dragons» στο σπίτι του, όταν γνώρισε την Cooper. 

Η Dinky αντιμετωπίζεται σαν άνθρωπος στο σπίτι της Maria, η οποία άλλαξε τον επαγγελματικό της προσανατολισμό και ξεκίνησε μία νέα καριέρα, παρουσιάζοντας διάφορα ζώα σε παιδικά πάρτι και events. 

«Τα παιδιά λατρεύουν τη Dinky. Πηγαίνουμε σε εκδηλώσεις περίπου τρεις φορές την εβδομάδα. Η Dinky μπαίνει μαζί μου στο αυτοκίνητο. Άλλοτε την ‘προσλαμβάνουν’ μόνη της, άλλοτε με άλλα ζώα, της αρέσει όλη αυτή η προσοχή». 
Στο σπίτι η Dinky κάνει παρέα με το μικρό πόνυ της Maria, τη Lola.







newsbeast


Διαβάστε περισσότερα »