Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Το σκληρό πρόσωπο των κοκορομαχιών

Φωτογραφίες ντροπής από την Κούβα

Στην Κούβα συμβαίνει το εξής παράδοξο: είναι νόμιμο να έχει κάποιος κόκορες στην ιδιοκτησία του. Είναι νόμιμο να τους εκπαιδεύει για να μάχονται και είναι νόμιμο να διοργανώνει κοκορομαχίες. Είναι όμως παράνομο να συνδέονται οι κοκορομαχίες με τζόγο και να ποντάρουν οι πολίτες σε κοκόρια. 

Ωστόσο το τζογάρισμα στις κοκορομαχίες είναι τόσο δημοφιλές στην Κούβα που το να επιχειρήσει κανείς να το σταματήσει θα ήταν μία τεράστια πρόκληση για τις αρχές αλλά θα μπορούσε και να δοκιμάσει τη διατήρηση της τάξης.

Έτσι, είναι συχνές οι εικόνες ντροπής που ακολουθούν.

Δείτε τις φωτογραφίες





















Διαβάστε περισσότερα »

«Ντάγκλες» από τις λίγες

Λάμα… δράμα


Διαβάστε περισσότερα »

Tόση γλύκα μαζεμένη σε μερικές φωτογραφίες


Μια ξεχωριστή φωτογράφιση

Ο βρετανός φωτογράφος Mark Taylor είναι γνωστός για τις τρυφερές φωτογραφίσεις που κάνει με πρωταγωνιστές… ζωάκια!

Ακολουθώντας το παράδειγμα της μητέρας του Jane Burton, η οποία ήταν πρωτοπόρος του είδους ο Mark συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το αποτέλεσμα της δουλειάς του.

Απολαύστε τις φωτογραφίες του:





























Διαβάστε περισσότερα »

Γυμνή επιστήμονας δαμάζει φάλαινες στην παγωμένη Αρκτική

Αψηφώντας τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, η 36χρονη Natalia Avseenko, πετά τα ρούχα και τη στολή της για να δαμάσει δυο φάλαινες... beluga, στο πλαίσιο ενός αμφιλεγόμενου πειράματος. 

Η θαρραλέα Ρωσίδα, που ασχολείται επαγγελματικά με τις καταδύσεις, αποφάσισε να «ξεγυμνωθεί» καθώς οι θαλάσσιοι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι φάλαινες beluga δεν θέλουν να έρχονται σε επαφή με τεχνητά υλικά όπως η στολή του δύτη.

Οι φάλαινες beluga είναι γνωστές για τις εκφράσεις του προσώπου τους, που μοιάζουν πολύ με τις ανθρώπινες εκφράσεις.

Στις φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν στη Λευκή Θάλασσα κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, οι φάλαινες δείχνουν να απολαμβάνουν το κολύμπι με την 36χρονη.

Ο μέσος άνθρωπος κινδυνεύει να πεθάνει αν μείνει για πέντε λεπτά σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν.
Η Natalia ωστόσο είναι ειδική στη yoga και χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές διαλογισμού για να κρατά την αναπνοή της και να παραμένει στα παγωμένα νερά (-1,5 βαθμοί Κελσίου) για 10 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.
Εκτιμάται ότι υπάρχουν 100.000 φάλαινες beluga στην άγρια φύση.

Διαβάστε περισσότερα »

Ποιος σκότωσε αυτά τα κουτάβια στην Πάρο;

Αμοιβή προσφέρει ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου PAWS σε εκείνον, που θα τον οδηγήσει στον εγκληματία, ο οποίος εγκατέλειψε μέσα σε μια κούτα δίπλα από τα...σκουπίδια έξω από τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου στις Καμάρες στην Παροικιά.

Όταν εντόπισε χθες τα κουτάβια ο Δημήτρης Τριαντάφυλλος, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, τα τρία μωρά ήταν ήδη νεκρά! Τα δύο, που ήταν ετοιμοθάνατα, προσπάθησαν, να τα συνεφέρουν τα μέλη του PAWS, όμως ήταν ήδη αργά.

Όποιος γνωρίζει ποιος διέπραξε αυτό το έγκλημα, που εκθέτει και δυσφημεί και τους Παριανούς και την Πάρο εντός και εκτός Ελλάδας στη μέση μάλιστα της τουριστικής περιόδου – και ενώ ήδη η κατάσταση στο νησί με τη μείωση του τουρισμού είναι πολύ δύσκολη – μπορεί να επικοινωνήσει, για να τον καταγγείλει, είτε με τον PAWS στο τηλέφωνο 6975060927 είτε με την Αστυνομία και το Α.Τ. Παροικιάς στο τηλέφωνο 2284023333.

Γιατί εκείνος που πέταξε τα κουτάβια για να τα εξοντώσει, δεν φρόντισε να στειρώσει την σκυλίτσα του; Αν έχετε ζώο και ψάχνετε τρόπο να το στειρώσετε με πιο συμφέρουσα τιμή επικοινωνήστε με τον PAWS.

Αν βρείτε ζώο που εγκυμονεί επικοινωνήστε με τον Σύλλογο Προστασία Ζώων Πάρου PAWS. Η διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων θα επιτευχθεί μόνο αν πραγματοποιούνται διαρκώς στειρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα »

Νέος θάνατος Μεσογειακής Φώκιας στη Σάμο

Άλλο ένα περιστατικό εκβρασμού Μεσογειακής Φώκιας στη Σάμο καταγράφηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου, γεγονός το οποίο επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση οριστικής εξαφάνισης του... είδους. Μέλη της θαλάσσιας ερευνητικής ομάδας του Αρχιπελάγους εντόπισαν το άτυχο ζώο σε βραχώδη περιοχή στη ΒΑ Σάμο. Η νεαρή αρσενική φώκια, 2-2,5 ετών και μήκους 1.60μ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις παγιδεύτηκε σε δίχτυα ψαρά και πέθανε από ασφυξία.

Οι συνθήκες αυτές δεν συγκαταλέγονται στα συνηθισμένα αίτια θανάτου για ζώο αυτής της ηλικίας, καθώς μέχρι σήμερα οι περισσότεροι εκβρασμοί αποδίδονταν είτε σε παθολογικούς λόγους, είτε στην εκούσια θανάτωση του ζώου (με κυνηγητικό όπλο, με αιχμηρά αντικείμενα, χρήση εκρηκτικών κ.α). Το γεγονός αυτό αποτελεί σοβαρή ένδειξη της διατροφικής κρίσης που αντιμετωπίζει το είδος από την αυξανόμενη δυσκολία στην εύρεση τροφής. Η δραματική μείωση των ιχθυαποθεμάτων λόγω της υπεραλίευσης, οδηγεί όλο και πιο συχνά τα θαλάσσια θηλαστικά στα δίχτυα των παράκτιων αλιέων, στα οποία προκαλούν όλο και περισσότερες ζημιές.

Η κατάσταση που αντικρίζουν οι ερευνητές του Αρχιπελάγους τα τελευταία χρόνια στο Αιγαίο σε σχέση με τη Μεσογειακή Φώκια είναι απαισιόδοξη έως δραματική. Ειδικά τα τελευταία 7 χρόνια οι παρατηρήσεις νεκρών ζώων, από τη θαλάσσια ερευνητική ομάδα του Αρχιπελάγους για το συγκεκριμένο είδος, (ξεπερνάνε τον αντίστοιχο αριθμό των ζωντανών) ολοένα και αυξάνονται, γεγονός που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αισιόδοξες προβλέψεις. Παρά το γεγονός ότι η Μεσογειακή Φώκια είναι από τα πλέον απειλούμενα με εξαφάνιση είδη θηλαστικού στον κόσμο και προστατεύεται από σειρά διεθνών συμβάσεων και την εθνική νομοθεσία δεν εφαρμόζεται κανένα μέτρο διαχείρισης και προστασίας.

Η ανθρώπινη συμπεριφορά είτε άμεσα (με τις ηθελημένες θανατώσεις και την παράνομη αλιεία με δυναμίτιδα), είτε έμμεσα (με την υπεραλίευση, τη συνεπαγόμενη μείωση της τροφής για τα θαλάσσια θηλαστικά και την αυξανόμενη θαλάσσια ρύπανση), είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τον αποδεκατισμό που λαμβάνει χώρα στο Αιγαίο και την επακόλουθη δραστική μείωση των πληθυσμών σπάνιων ειδών στις ελληνικές θάλασσες. Οι συνέπειες της υπεραλίευσης γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο ορατές και οξύνουν την υπάρχουσα ανταγωνιστική σχέση των αλιέων με τα θαλάσσια θηλαστικά, η οποία εκφράζεται κατά καιρούς με ηθελημένες θανατώσεις.

Ελλείψει πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν την υπεραλίευση και χωρίς την ανεύρεση εφικτών λύσεων στο θέμα των αποζημιώσεωνγια τις καταστροφές που προκαλούνται στα αλιευτικά εργαλεία από τα θαλάσσια θηλαστικά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχιστεί ο ανταγωνισμός μεταξύ αλιέων και της μεσογειακής φώκιας και θα επιταχυνθεί η αντίστροφη μέτρηση οριστικής εξαφάνισης αυτού του ιδιαίτερα σπάνιου είδους.


archipelago.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Όταν φώναξε το Panda


Όταν φώναξε το Panda

Γιατί ακόμα και τα πάντα ακούνε φωνές.
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες τα αρσενικά γιγάντια panda εκπέμπουν πολλούς ήχους όπως γαυγίσματα, γουργουρίσματα, κραυγές) την περίοδο που ψάχνουν για να ζευγαρώσουν. 

Ένας συγκεκριμένος, δε, ήχος που αναπαράγουν και μοιάζει λίγο με γουργουρητό είναι ο ήχος που κάνουν τα θηλυκά πάντα με σκοπό να προσεγγίσουν το πιο δυνατό αρσενικό γιγάντιο panda. 

Ήχοι όπως το χασμουρητό δηλώνουν την ηλικία των θηλυκών panda. Άξιο λόγου είναι επίσης το ότι τα αρσενικά panda προτιμούν μεγαλύτερες ερωτικές συντρόφους λόγω περισσότερης εμπειρίας και ότι οι φωνές τους διαφέρουν από αρσενικό σε θηλυκό όπως και των ανθρώπων.
Διαβάστε περισσότερα »

Ψυχάκιας τα βάζει με αρκούδα! [Video]

Ο τρελός του παρακάτω βίντεο, βλέπει μια αρκούδα στην αυλή του σπιτιού του και αρχίζει να τις φωνάζει, ενώ πηγαίνει κοντά της.
Στο τέλος μάλιστα την κάνει να το βάλει στα πόδια! Πόσο τυχερός μπορεί να είναι αυτός ο άνθρωπος που δεν του επιτέθηκε το ζώο;
Διαβάστε περισσότερα »

Γατάκια απολαμβάνουν ένα το γάλα τους με μπιμπερό! [Video]

Απολαύστε αυτά τα γλυκούλια γατάκια, τα οποία απολαμβάνουν το γάλα τους, μέσα στο μπιμπερό.

Διαβάστε περισσότερα »

Συμβουλές αναγνώστριας για τα σκυλάκια

Αν έχετε σκύλο και μάλιστα με μακρύ τρίχωμα είναι πολύ καλό να το κοιτάζετε κάθε μέρα. Άν δείτε σε... σημεία του σώματός του μικρά στρογγυλά που να λείπει το τρίχωμά του ή κάτι περίεργα σπυράκια μεγάλα να το ΤΡΕΞΕΤΕ στον κτηνίατρο, γιατί είναι μύκητες. Καλό είναι τα σκυλάκια μας να τα πλένουμε με σαμπουάν που είναι αντιμικροβιακά και αντιμυκιτιακά. όπως και να βάλουμε αμέσως εκεί που είναι το πρόβλημα αλοιφή αντιμυκιτιακή. Μήν του δώσετε αντιβίωση γιατί σκοτώνει τα μικρόβια και αυξάνει κατά πάρα πάρα πολύ τους μύκητες. Ο κτηνίατρος θα του πάρει δείγμα και σε 15 μέρες θα σας πεί τι είναι. Στις 15 αυτές μέρες χρησιμοποιήστε 2 φορές την εβδομάδα το σαμπουάν που είναι αντιμικροβιακό και αντιμυκιτιακό και τοπικές αλοιφές αντιμυκιτιακές και ΟΧΙ αντιβίωση. Το ποιο καλό για να μην έχει πρόβλημα το σκυλί σας είναι να του δίνετε μία καλή τροφή πλούσια σε βιταμίνες. Άν σας είναι δύσκολο (είναι ακριβές) βάζετε στην ξηρά τροφή του μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο κάθε μέρα. Είμαι παθούσα και ταλαιπωρούμαι 4 μήνες τώρα με τους μύκητες του σκύλου μου, και αν κάποιος μου είχε πεί γι.’ αυτούς δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο, θα το είχα αντιμετωπίσει ποιο γρήγορα και ποιο αποτελεσματικά. Πρέπει όταν πηγαίνουμε στον κτηνίατρο να μας ενημερώνει και για τέτοιες περιπτώσεις ώστε να είμαστε υποψιασμένοι και προσεκτικοί. Ελπίζω κανένα σκυλάκι να μην βρεθεί ποτέ σε αυτή την κατάσταση, αλλά θεωρώ χρέος μου να ενημερώσω για την περιπέτειά μου ώστε να προφτάσω μια κατάληξη σαν τη δική μου.
Διαβάστε περισσότερα »

Το γατάκι νάνος που τρελαίνει το Internet(PHOTOS+VIDEO)

Σύμφωνα με την σελίδα της στο , η μικρή Bub είναι μια θηλυκιά γάτα που γεννήθηκε με μια πάθηση που την κάνει να μείνει μόνιμα ανήλικο γατάκι αλλά και νάνος. Έχει επιπλέον δάκτυλα σε κάθε πόδι, έχει αφύσικα μικροσκοπική κάτω γνάθο, δεν έχει δόντια και δεν νιαουρίζει ιδιαίτερα.
Παρόλα αυτά δεν είναι καθόλου δύσκολο να την ερωτευτείς…
Πηγή:to-gamato.com
Διαβάστε περισσότερα »

Ο... φαφούτης Ολάντ



Ο κροκόδειλος βρέθηκε ετοιμοθάνατος σε εγκαταλελειμμένο ζωολογικό κήπο στο Βόρνεο

Έχει μήκος 4,5 μέτρα, ζυγίζει περίπου μισό τόνο, αλλά δεν έχει κανένα δόντι...Πρόκειται για έναν κροκόδειλο που ονομάζεται Ολάντ, προς τιμή του γάλλου προέδρου, βρέθηκε ετοιμοθάνατος σε εγκαταλελειμμένο ζωολογικό κήπο του Βόρνεο και μεταφέρθηκε σε καταφύγιο άγριων ζώων.

Το τεράστιο ερπετό ήταν σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα επιζούσε αφού είχε εγκαταλειφθεί σε μια πισίνα σχεδόν χωρίς νερό, γεμάτη σκουπίδια. Στην προσπάθειά του να ροκανίσει τα μεταλλικά κάγκελα έχασε όλα του τα δόντια.

Ο ζωολογικός κήπος του Τανγκιλίνγκ, ένας από τους πολλούς που...αργοπεθαίνουν στην Ινδονησία εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης και υπαλλήλων, είχε δημιουργηθεί για να φιλοξενήσει ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση ή έχουν στερηθεί το φυσικό τους περιβάλλον εξαιτίας της αποψίλωσης.

Ο κροκόδειλος μεταφέρθηκε σε καταφύγιο μέσα στη ζούγκλα, αφού πρώτα πρόβαλε σθεναρή αντίδραση. Το ταξίδι του διήρκεσε εννιά ώρες και σήμερα βρίσκεται ανάμεσα σε άλλους κροκόδειλους.

Το καινούργιο όνομά του, το οφείλει στον 32χρονο Γάλλο Ορελιέν Μπρυλέ που εργάζεται στο καταφύγιο.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ο ιπτάμενος… σκίουρος!

Προσγειώνεται στα δέντρα με περισσή χάρη

Μπορεί να φαίνεται περίεργο κι όμως οι σκίουροι έχουν την ικανότητα να… πετούν! Τα μικρά αυτά πλασματάκια μετακινούνται από κλαδί σε κλαδί και από δέντρο σε δέντρο με περισσή… ταχύτητα, ενώ απλώνοντας τα πόδια τους «δημιουργούν» κάτι σαν φτερά και προσγειώνονται με χάρη στους κορμούς!

Τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από τους νυκτόβιους σκίουρους τράβηξε ο βρετανός φωτογράφος Kim Taylor.
















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »