Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ύαινες, μπαμπουίνοι και πύθωνες τα κατοικίδια της Νιγηρίας!

Θυμάμαι μια εποχή που ο καθένας από τους φίλους μου ήθελε να πάρει ένα Pitbull ή ένα Rottweiler ως κατοικίδιο ζώο, ακριβώς για να μπορούν καυχηθούν πόσο άγρια και δυνατά ζώα κατείχαν.
Τώρα, κοιτάζοντας αυτές τις φωτογραφίες συνειδητοποιώ πως η Αφρικανοί είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο, οποιοδήποτε από τα κατοικίδια ζώα τους, είτε πρόκειται για ύαινες, η για μπαμπουίνους ή πύθωνες θα έκαναν ένα pitbull να ικετεύει για έλεος.

Οι εικόνες φαίνονται πολύ αφύσικες, αφού τα άγρια ​​ζώα, με τις τεράστιες αλυσίδες περασμένες στο λαιμό τους και τη χρήση τους ως κατοικίδια ξενίζει.













Διαβάστε περισσότερα »

Δηλητηρίαση σκυλιών από σοκολάτα

Προφανώς γνωρίζετε ότι πρέπει να κρατήσετε τον σκύλο σας μακριά από την σοκολάτα, αλλά γιατί είναι κακό αυτό για το ζωάκι σας; Οι σκύλοι φαίνεται ότι τρώνε τα πάντα που θα βρούν μπροστά τους.
Η Ciara Black είναι παγκόσμια συνεργάτης των Ζώων από το δίκτυο βοήθειας των σκύλων, μία παγκόσμια πηγή ιστοσελίδων για θέματα υγείας των σκύλων. Παρακάτω περιγράφει γιατί η σοκολάτα δεν είναι καλή για τους σκύλους και τι να κάνετε όταν ο δικός σας σκύλος βρεθεί στον πειρασμό να φάει σοκολάτα.

Σκύλοι και σοκολάτα έιναι κακός συνδιασμός. Η σοκολάτα περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται θεοβρομίνη, ένα χημικό διεγερτικό που ανοίκει στην ίδια ομάδα με την καφείνη και την θεοφιλίνη. Η θεοβρομίνη υπάρχει στον καρπό του κακάο και μπορεί να προκαλέσει συχνοουρία στο σκυλάκι σας αλλά και να επηρρεάσει το νευρικό του σύστημα και την καρδιά που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακό επεισόδιο.

Οι περισσότερες σοκολάτες ποικίλουν σε ποσότητα θεοβρομίνης αλλά ακόμα και μιά μικρή δόση μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στον σκύλο σας. Οσ περισσότερο μένει η σοκολάτα στον οργανισμό του σκύλου σας χωρίς θεραπεία, τόσο μεγαλύτερη ζημιά μπορεί να του προκαλέσει. Δεν υπάρχει γνωστόαντίδοτο μέχρι τώρα για την δηλητηρίαση στους σκύλους από σοκολάτα γιαυτό και είναι πολύ σημαντικό να τον πάτε αμέσως στον κτηνίατρο.

Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν σε λίγες ώρες και μπορεί να μοιάζουν με συμπτώματα άλλης αρρώστιας.

Τα συμπτώματα που θα πρέπει να κοιτάξετε είναι:

Εμετός, διάρροια, υπερκινητικότητα, αυξημένη δίψα και πόση νερού, συχνοουρία, μυικοί σπασμοί, ανησυχία, λαχάνιασμα, ταχυπαλμία, μπλέ η γκρί ούλα.

Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας φάει σοκολάτα

Υπάρχουμ μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φροντίσετε τον σκύλο σας σε περίπτωση που έχει πάθει δηλητηρίαση απ΄΄ο σοκολάτα και αυτό εξαρτάται από την ποσότητα που έχει φάει αλλά και από το είδος σοκολάτας. Παρόλα αυτά επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο σε αυτή την περίπτωση ή κέντρο δηλητηρίασης ζώων και ακολουθήστε την επόμενη διαδικασία. Σε πρώτη φάση μαζέψτε πληροφορίες πριν καλέσετε τον κτηνίατρο ή το κέντρο δηλητηριάσεων ζώων .

Τι είδους σοκοάτα έφαγε ο σκύλος σας; λευκή σοκολάτα; σοκολάτα υγείας ή σοκολάτα γάλακτος, ήταν συμπαγής σοκολάτα η γλυκό με επικάλυψη σοκολάτας;

Τι ράτσα είναι ο σκύλος σας και πόσο είναι το βάρος του. Παρουσιάζει κάποια συμπτώματα;

Πόσος χρόνος πέρασε από τότε που έφαγε την σοκολάτα; Τι συμπτώματα παρουσιάζει;

Αν είστε σίγουροι έχει φάει σοκολάτα πρέπει να του προκαλέσετε εμετό. Αυτό συνιστάται τις πρώτες ώρες από την στιγμή που την έφαγε. Εάν έχουν περάσει 12 ώρες δεν πρέπει να προκάλεσετε εμετό γιατί μπορεί να βλάψει τον οισοφάγο του σκύλου σας.

Τύποι σοκολάτας

Η ποσότητα θεοβρομίνης ποικίλει αναλόγως με τους διαφορετικούς τύπους σοκολάτας. Συγκεκριμένοι τύποι μπορεί να είναι ακίνδυνες για τον σκύλο σας αν και μπορεί να του προκαλέσουν διάρροια και εμετό. Αλλες σοκολάτες μπορεί να προκαλέσουν όμως σοβαρή ζημιά και ακόμα και τον θάνατο εάν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και με σωστό τρόπο.

Παρακάτω είναι οι τύποι σοκολάτας στην σειρά ξεκινώντας από την λιγότερο βλαβερή για τον σκύλο σας μέχρι την πιο επικίνδυνη.

Η λιγότερο επικίνδυνη φυσικά είναι η λευκή σοκολάτα που δεν περιέχει κακάο και περιέχει μόνο 1 χιλιογραμμάριο θεοβρομίνης στα 28 γραμμάρια σοκολάτας. Από εκει και πέρα ο κίνδυνος αυξάνει με την παρακάτω σειρά.

Σοκολάτα γάλακτος, ημίγλυκη σοκολάτα, σοκολάτα υγείας, πικρή σοκολάτα με περιεκτικότητα κακάο 70-85%, κουβερτούρα.

Η κουβερτούρα με ποσοστά κακάο μέχρι και 85% περιέχει περίπου 465 χιλιογραμμάρια θεοβρομίνης στα 28 γραμμάρια σοκολάτας.

Οπως βλέπουμε υπάρχει τεράστια διαφορά και είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στα συμπτώματα που μπορεί ο σκύλος σας να παρουσιάσει. Αυτό που πρέπει πάντως να κάνετε αν υποπτευθείτε ότι ο σκύλος σας έφαγε σοκολάτα είναι να καλέσετε τον κτηνίατρο άμεσα.

Διαβάστε περισσότερα »

Την επόμενη φορά που θα πετάξεις οτιδήποτε στην παραλία...σκέψου! [video]

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο και σκεφτείτε...



midwayfilm.com
Διαβάστε περισσότερα »

Έδωσε 12.000 δολάρια για να αγοράσει ένα κουτάβι

Ο Άσερ (Usher) αγόρασε την προηγούμενη εβδομάδα ένα κουτάβι για 12.000 δολάρια...Ο πανευτυχής με την αγορά του τραγουδιστής, ξόδεψε αυτό το ποσό στο πλαίσιο δημοπρασίας για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τα χρήματα θα δοθούν σε ίδρυμα που προωθεί και στηρίζει την εκπαίδευση σε αναπτυσσόμενες χώρες.

«Πόπι Ρέιμοντ (Poppy Raymond) σκέφτομαι να την ονομάσω... ωστόσο, υπάρχει ένα 3χρονο και ένα 4χρονο που θα πουν την τελευταία λέξη –ενώ θα έχουν και την ευθύνη να την φροντίζουν», έγραψε ο τραγουδιστής στο twitter, αναφερόμενος στους γιους του. 
Διαβάστε περισσότερα »

Okunoshima: Το «νησί των κουνελιών»!

Αν και κάποτε φιλοξενούσε εργοστάσια για την παραγωγή δηλητηριωδών αερίων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το μικρό νησί της...Ιαπωνίας Okunoshima προσφέρει σήμερα «κατοικία» σε εκατοντάδες κουνέλια.

Γνωστό και με την ονομασία «Rabbit Island» (σ.σ. «Το νησί των κουνελιών», το νησί Okunoshima βρίσκεται λίγα μόλις μίλια ανοικτά των ακτών της Takehara, συγκεντρώνοντας στους κόλπους του την προσοχή των διεθνών μέσων, ντόπιων και ξένων τουριστών.

Ο λόγος δεν είναι άλλος βέβαια από το γεγονός ότι από νησί «θανατηφόρο» μεταμορφώθηκε σε έναν επίγειο μικρό «παράδεισο» για οικόσιτα ζώα, και πιο συγκεκριμένα για κουνέλια.

Εδώ και 16 χρόνια, το Okunoshima εγκαταλείφθηκε από τους εργάτες που παρήγαγαν πέντε διαφορετικά είδη δηλητηριωδών αερίων στις εγκαταστάσεις του νησιού, δίνοντας τη θέση τους σε… κοτέτσια και καταπράσινες αυλές, λαχανόκηπους και περιφραγμένους χώρους για τα συμπαθή τετράποδα.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τα κουνέλια έφτασαν στο νησί Okunoshima για να δοκιμαστούν τα αποτελέσματα του δηλητηρίου σε αέρα και έδαφος μετά το τέλος του πολέμου, ενώ άλλες ιστορίες αναφέρουν ότι μαθητές που ήρθαν εδώ το 1971 άφησαν 8 κουνέλια που είχαν μαζί τους.

Ανεξάρτητα, όμως, από τον τρόπο που τα κουνέλια έφτασαν στο νησί Okunoshima, το σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι σήμερα ζουν εκεί πάνω από 300 είδη, ιδιαίτερα «φιλόξενα» με τους επισκέπτες.





Διαβάστε περισσότερα »

Καρχαρίας βρέθηκε σε.. γήπεδο του γκολφ, 8 χλμ μακριά από τη θάλασσα

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός μικρού καρχαρία, ο οποίος, άγνωστο πώς, βρέθηκε να σπαρταράει δίπλα σε... μια τρύπα, σε γήπεδο του γκολφ στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διευθύντρια του San Juan Hills Golf Club, Μελίσα Μακόρμακ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένας από τους επιβλέποντες έκανε το γύρο του γηπέδου, όταν παρατήρησε κάτι να κουνιέται στο χορτάρι. Το τελευταίο πράγμα που περίμενε ότι θα έβλεπε μπροστά του, ήταν ένας μικρός καρχαρίας, μήκους περίπου 60 εκατοστών.

Αμέσως έβαλε το μικρό κήτος στο αμαξίδιο που οδηγούσε και το μετέφερε στη θάλασσα, η οποία απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από το γήπεδο. Οι υπεύθυνοι του γηπέδου δεν έχουν ιδέα πως βρέθηκε εκεί ο καρχαρίας, εικάζουν ωστόσο ότι μάλλον έπεσε από το στόμα κάποιου αρπακτικού πουλιού που το είχε «ψαρέψει» στη θάλασσα.
iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ξέρει να σπάει τα νεύρα του άλλου


Πιο ενοχλητικό δεν γίνεται


Διαβάστε περισσότερα »

Κόβει το μυαλό του





Διαβάστε περισσότερα »

Γάτα τρώει παγωτό! [video]

Δείτε το αστείο βίντεο...

Διαβάστε περισσότερα »