Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ζώα…τρελά ερωτευμένα!

Τα ζώα αγαπούν, ερωτεύονται και εκδηλώνουν την αγάπη τους με έναν μοναδικό τρόπο. Άγρια, κατοικίδια, πτηνά ή ψάρια δεν έχει καμία απολύτως σημασία, αφού τα συναισθήματα είναι ίδια σε όλα. Είναι πιστά στο σύντροφό τους και φροντίζουν με κάθε τρόπο για την ασφάλεια και την προστασία του. Είναι αγαπησιάρικα και τρυφερά, ενίοτε ρομαντικά και απρόσμενα συναισθηματικά. Όπως κι αν έχει, πάντως, δίνουν κι αυτά με τη σειρά τους τα καλύτερα μαθήματα στον έρωτα, αφού είναι πέρα για πέρα αληθινά! Γιατί η φύση φρόντισε και με το παραπάνω να ξεπερνούν τις περισσότερες φορές σε αγάπη εμάς τους ανθρώπους, αφού τη δίνουν αφειδώς σε όλους, ακόμη και στους εχθρούς τους!






































Διαβάστε περισσότερα »

Μια φώκια… μα τι φώκια! Με ρίγες!


Η μοναδική «ριγέ» φώκια στον κόσμο ανήκει στο είδος Ribbon Seal, που είναι γνωστό για τις ιδιαίτερες λευκές λωρίδες που έχει παντού στο δέρμα της, αποτελώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα!

Οι ρίγες είναι περισσότερο έντονες στα αρσενικά ενήλικα ζώα, ενώ στα θηλυκά οι λωρίδες περιορίζονται αισθητά και είναι λιγότερο εμφανείς. Πιο συγκεκριμένα, οι λευκές ρίγες εμφανίζονται στο λαιμό, στον κορμό και στα δύο μπροστινά πτερύγια, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή αντίθεση με το μαύρο δέρμα.

Οι περίεργες «ριγέ» φώκιες ζουν στο Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, στην Αρκτική Θάλασσα, στις θάλασσες Μπέρινγκ και Τσούκτσι στην Αλάσκα και στη Θάλασσας του Okhotsk στη Ρωσία, ενώ ορισμένες έχουν εμφανιστεί και στο Σιάτλ.

Το μήκος τους φτάνει το 1,5 μέτρα και ζυγίζουν περίπου 80 κιλά, ενώ καταναλώνουν 9 κιλά φαγητό την ημέρα, το οποίο αποτελείται από ψάρια, καλαμάρια και διάφορα καρκινοειδή.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου ζουν αποκλειστικά μέσα στο νερό, αναζητώντας την τροφή τους, ενώ από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο, βγαίνουν στους πάγους για αναπαραγωγή.

Οι βιολόγοι εκτιμούν ότι ο πληθυσμός τους αγγίζει σήμερα τις 200.000 φώκιες σε παγκόσμιο επίπεδο, με το μεγαλύτερο κομμάτι να ζει στην Αρκτική, αλλά έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, γεγονός που τις καθιστά ως ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση.







photos by flickr.com
Διαβάστε περισσότερα »

Εκπαιδεύοντας ένα … κατσίκι

Τα κατσικάκια τρέχουν στα λιβάδια απολαμβάνοντας το νωπό γρασίδι, κάνουν και κανένα πηδηματάκι πού και πού, άντε να ανέβουν και σε καμιά κορυφή για να δουν τον κόσμο από ψηλά! Αλλά να χοροπηδάνε ασταμάτητα μιμούμενα μάλιστα τις κινήσεις του αφεντικού τους, ε αυτό νομίζω παραπάει! Κι όμως, το συμπαθέστατο κατσικάκι που θα δείτε στο ακόλουθο βίντεο κάνει ό,τι βλέπει με απίστευτη χάρη! Χοροπηδάει το κατσικάκι, χοροπηδάει!
PERIERGA.GR
Διαβάστε περισσότερα »

Ο μικρότερος χαμαιλέοντας στον κόσμο!


Με τη δυνατότητα να αλλάζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή το χρώμα του δέρματός τους και να εναρμονίζονται άριστα με τον περιβάλλοντα χώρο, οι χαμαιλέοντες είναι οι «κυρίαρχοι» του παιχνιδιού! Και μιλάω, βέβαια, για το «κρυφτό» και τη δυσκολία στον εντοπισμό τους σε καλές εποχές! Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τον μικρότερο χαμαιλέοντα στον κόσμο…




Οι επιστήμονες ανακάλυψαν στη Μαδαγασκάρη ένα νέο είδος χαμαιλέοντα το πλάτος του οποίου φτάνει τα 29 χιλιοστά (μικρότερο από ένα νύχι, δηλαδή), γεγονός που τον καθιστά ως τον μικρότερο στον κόσμο!

Ο ερευνητής Frank Glaw πιστεύει ότι η ανακάλυψη αυτή υποστηρίζει τη θεωρία ότι τέτοιες ακραίες περιπτώσεις νανισμού είναι αποτέλεσμα των μικρών βιοτόπων όπου κατοικούν οι χαμαιλέοντες.

«Δεν είναι τυχαίο ότι τα μικρότερα είδη μιας συγκεκριμένης ομάδας εμφανίζονται συχνά σε μικρά νησιά. Πρόκειται για ένα τυπικό και γνωστό φαινόμενο να διαβιούν τα μικροσκοπικά είδη σε πιο μικρούς χώρους», είπε ο Δρ Glaw.

PERIERGA.GR
Διαβάστε περισσότερα »

Η αγάπη της μαμάς είναι η καλύτερη…

Το νεογέννητο «καμηλοπαρδαλάκι» που βλέπετε είναι μόλις 2 εβδομάδων και χαίρει άκρας υγείας στο Ζωολογικό Κήπο «Busch Gardens Tampa Bay» των ΗΠΑ, όπου γεννήθηκε πριν μερικές ημέρες, απολαμβάνοντας την αγάπη της μαμάς, που είναι η καλύτερη…
Ζυγίζει περίπου 176 κιλά και με τον ερχομό του στη ζωή αύξησε τον πληθυσμό των ομοειδών του στο Πάρκο σε 19 ζώα. Ήδη απολαμβάνει τα χάδια της μητέρας του Culti και του πατέρα του Jafari, που το φροντίζoυν όσο καλύτερα μπορούν.


Για την Culti, μάλιστα είναι το πέμπτο στη σειρά μωρό που φέρνει στον κόσμο, ενώ για τον Jafari μόλις το δεύτερο. Μητέρα και μωρό έχουν γίνει η «ατραξιόν» του Πάρκου, καθώς οι επισκέπτες πολλαπλασιάζονται καθημερινά με σκοπό να δουν από κοντά το νεογέννητο.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η εν λόγω γέννηση είναι μέρος ενός επιτυχημένου μακροπρόθεσμου προγράμματος αναπαραγωγής που πραγματοποιείται στο «Busch Gardens», με σκοπό οι καμηλοπαρδάλεις να αυξήσουν τον αριθμό τους.









PERIERGA.GR
Διαβάστε περισσότερα »

Η ιστορία ενός μικρού πελαργού [video]

Ένας μικρός πελαργός περιφερόταν σήμερα στις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής Λαμίας. Για κάποιο λόγο έπεσε από την φωλιά του και τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να...
μην μπορεί να πετάξει.

Οι γείτονες, μόλις τον είδαν, ειδοποίησαν αμέσως τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο που κατάφερε να το πιάσει, ώστε να τον μεταφέρει αύριο στο Κέντρο Προστασίας Άγριων Ζώων "Άνιμα. Οι εικόνες με τον μικρό τραυματισμένο πελαργό να μεταφέρεται από τους ανθρώπους του φιλοζωϊκού καταγράφηκαν από την κάμερα του Star. Κατά την διάρκεια που ο μικρός πελαργός στεκόταν όρθιος στην άκρη του δρόμου, από πάνω του πετούσαν συνεχώς οι γονείς του. Πάντως, από τον τρόπο που πετούσαν φαινόντουσαν αρκετά ανήσυχοι.


lamiastar.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Οι καρχαρίες έχουν τo τέλειο χαμόγελο

Την τέλεια οδοντοστοιχία φαίνεται ότι διαθέτουν οι καρχαρίες. Οπως διαπιστώθηκε, τα δόντια των καρχαριών είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να μην «χαλάνε».Ασπίδα φθορίου

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ντούισμπουργκ-Εσεν θέλησαν να διαπιστώσουν γιατί τα δόντια των καρχαριών δεν αντιμετωπίζουν ποτέ προβλήματα τερηδόνας και χαίρουν πάντα άκρας υγείας. Επιπλέον οι καρχαρίες αλλάζουν δόντια πολλές φορές στη διάρκεια της ζωής τους, γεγονός που αποτρέπει την πρόκληση βλαβών στην οδοντοστοιχία τους.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το εξωτερικό μέρος των δοντιών των καρχαριών είναι φτιαγμένο από φθόριο, το δραστικό συστατικό της οδοντόκρεμας. Μάλιστα, η ποσότητα του φθορίου που υπάρχει στην επιφάνεια των δοντιών των καρχαριών είναι 100 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που εντοπίζεται στα δόντια ενός ανθρώπου μετά το βούρτσισμα.

Η ανακάλυψη εκτός των άλλων εξηγεί για ποιον λόγο οι καρχαρίες σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους είναι τόσο αποτελεσματικοί κυνηγοί έχοντας την ικανότητα να αρπάζουν και να εξοντώνουν εύκολα τα θύματά τους.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Καταρρίπτεται ο μύθος για τα πρόβατα

Τα πρόβατα συγκεντρώνονται σε κοπάδια λόγω εγωιστικής συμπεριφοράς και όχι επειδή είναι «χαζά», σύμφωνα με έρευνα της κτηνιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.Στο πλαίσιο της μελέτης εξετάστηκε η αντίδραση των προβάτων όταν αισθάνονται ότι απειλούνται από ένα τσοπανόσκυλο και όπως διαπιστώθηκε τα μαλλιαρά ζωάκια προτιμούν να παίρνουν ασφαλή θέση στο κέντρο του κοπαδιού παρά να διασκορπίζονται τυχαία.

Τα ευρήματα καταρρίπτουν τον μύθο ότι τα πρόβατα ακολουθούν το ένα το άλλο τυφλά όταν απειλούνται.

Αντίθετα η έρευνα υποστηρίζει ότι ένα ζώο που στοχοποιείται ως θήραμα θα προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα άλλα ζώα του είδους με την ελπίδα ότι θα φαγωθεί κάποιο από αυτά.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι Βρετανοί επιστήμονες προσκόλλησαν συσκευές GPS στην πλάτη 46 προβάτων και ενός τσοπανόσκυλου σε φάρμα στη Νότια Αυστραλία.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τις κινήσεις των προβάτων τρείς φορές που βγήκαν για βοσκή.

Όπως διαπίστωσαν τα ζώα άρχισαν να συγκεντρώνονται όταν το τσοπανόσκυλο είχε απόσταση 70 μέτρων.

Καθώς το κοπάδι κινούνταν σαν ένα ενιαίο σύνολο, κάθε πρόβατο επιδείκνυε ανταγωνιστική συμπεριφορά, προσπαθώντας να προσεγγίσει το κέντρο όσο περισσότερο μπορούσε.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης, δρ. Andrew King, προσεγγίζοντας το κέντρο του κοπαδιού ένα πρόβατο μειώνει τις πιθανότητές του να δεχθεί επίθεση από τους θηρευτές, καθώς τα εύκολα θύματα είναι αυτά που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά.

«Τα πειράματά μας δείχνουν ότι τα πρόβατα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τη θέση των ‘πολλαπλών γειτόνων’ έτσι ώστε να κινηθούν προς το κέντρο», επισήμανε ο ερευνητής.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Ο επιμένων νικά!

Ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει...


Διαβάστε περισσότερα »

Γίνεται του... ζωικού βασιλείου

Αξιολάτρευτα σε κάθε τους πόζα










































newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »