Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Πυροβόλησαν λαμπραντόρ 100 φορές!


Ζωντανή και εκτός κινδύνου η Lady

Αναρρώνει η μόλις ενός έτους Lady, το μαύρο λαμπραντόρ που έγινε στόχος ενός ασυνείδητου, ο οποίος την πυροβόλησε με ένα αεροβόλο 100 φορές.

Ο σκύλος βρέθηκε να περιφέρεται στην αμερικάνικη πόλη Waldoboro, όπου ένας περαστικός το μάζεψε και το μετέφερε στο καταφύγιο ζώων to Lincoln County Animal Shelter. Εκεί οι κτηνίατροι βρήκαν 80-100 σκάγια σφηνωμένα στο πρόσωπο, την πλάτη και τα πόδια του λαμπραντόρ!

Η Lady, που έχει ήδη υιοθετηθεί, κατάφερε να βγει αλώβητη από τους πυροβολισμούς, χωρίς να υποστεί καμία βλάβη ούτε στα μάτια της, ούτε σε κανένα άλλο όργανό της.

«Είναι πολύ τυχερή, θα ζήσει μια όμορφη ζωή« είπε ο το νέο της αφεντικό Peter Blanton.

Ο κτηνίατρος Dean Domeyer είπε ότι κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν ένιωσε ένα καρούμπαλο στη μύτη του σκύλου. «Ένιωθες ότι υπήρχε κάτι στρογγυλό και σκληρό και έτσι αποφασίσαμε να της κάνουμε ακτινογραφία» είπε ο κτηνίατρος.

Μία ακτινογραφία αποκάλυψε 50 σκάγια τύπου BB στο κεφάλι του λαμπραντόρ και άλλη έδειξε ότι πολλά ακόμα υπήρχαν διάσπαρτα στο σώμα του. Σύμφωνα με τον Dr Domeyer το σκυλί φαίνεται να είναι χαρούμενο, αλλά οι κτηνίατροι θα συνεχίσουν να το παρακολουθούν ώστε να αποκλείσουν μελλοντικές παρενέργειες.

Προς το παρόν η Lady ζει όπως λέει και το όνομά της… σαν λαίδη! «Μέσα σε μια μέρα, με ακολουθεί σαν να είναι η σκιά μου» λέει το αφεντικό της. «Το μόνο που θέλει είναι αγάπη και της τη δίνουμε» προσθέτει ο Peter.









Διαβάστε περισσότερα »

Ηλιακό κολάρο μέτρησε την ταχύτητα των τσιτάχ


Τα συγκεκριμένα ζώα μπορούν να φτάσουν τα 93 χλμ/ώρα

Την ταχύτητα των τσιτάχ (γατόπαρδος) αλλά και τις τεχνικές που ακολουθούν στο κυνήγι κατάφεραν να καταγράψουν για πρώτη φορά με ακρίβεια ερευνητές από το κολέγιο Κτηνιατρικής της Βρετανίας, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα εντοπισμού θέσης και ένα ηλιακό κολάρο με αισθητήρα κίνησης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο καταφύγιο τσιτάχ Ann van Dyke στη Νότιο Αφρική, όπου οι επιστήμονες παρατήρησαν τα ζώα να τρέχουν.

Οι αισθητήρες κατέγραφαν τον ρυθμό επιτάχυνσης των τσιτάχ καθώς εκείνα έτρεχαν προς το θήραμα με ταχύτητα που έφτανε τα 93 χιλιόμετρα την ώρα, αλλά και τον ρυθμό επιβράδυνσης καθώς πλησίαζαν το θύμα τους.

Το κολάρο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στις κινήσεις των ζώων, κάτι που μας δίνει τις ακριβέστερες μετρήσεις μέχρι σήμερα.

Οι προηγούμενες μελέτες των τσιτάχ βασίζονταν στη βιντεοσκόπηση ή παρατήρηση αιχμάλωτων ζώων τα οποία έτρεχαν σε ευθεία γραμμή.

Ωστόσο οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι νέες μετρήσεις με τα ηλιακά κολάρα παρέχουν αξιόπιστη επιστημονική γνώση για τα τσιτάχ, που συγκαταλέγονται στα γρηγορότερα ζώα του πλανήτη.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της νέας μελέτης είναι ότι τα τσιτάχ επιταχύνουν πάρα πολύ γρήγορα φτάνοντας σε χρόνο ρεκόρ τη μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να τρέξουν.

Επίσης η λαβή τους είναι τόσο ισχυρή που σχεδόν σκίζουν το έδαφος καθώς τρέχουν, ενώ τα νύχια τους είναι εκείνα που τα βοηθούν να στρίψουν απότομα, καθώς και να επιταχύνουν ή επιβραδύνουν πολύ γρήγορα.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Κορυφώνεται η πίεση για τους λύκους και τις αρκούδες της Θεσσαλονίκης

Την επόμενη αποφασιστική κίνηση για τη διεκδίκηση των λύκων και των αρκούδων που διαβιούν σε κακές συνθήκες στο Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να κάνει ο Αρκτούρος.



Καθώς η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και πλησιάζουν τις 20.000, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρκτούρου, η οργάνωση προτίθεται μέσα στο άμεσα προσεχές διάστημα να θέσει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας και επίσημα από τη διοίκηση του Ζωολογικού Κήπου να μεταφερθούν οι λύκοι και οι αρκούδες στα αντίστοιχα καταφύγια που αποτελούν πρότυπα πανευρωπαϊκά.

Κύρια αιτήματά της οργάνωσης είναι:

-να μπει τέλος στην αιχμαλωσία άγριων ζώων σε ζωολογικούς κήπους που λειτουργούν εκτός νομοθετικού πλαισίου
-να μεταφερθούν οι αρκούδες και οι λύκοι του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου του Αρκτούρου.
Διαβάστε περισσότερα »

Οικογένεια λιονταριών επέστρεψε στη Νότια Αφρική


Από τη… φυλακή, στην εξοχή

Μια οικογένεια λιονταριών διεσώθη από ζωολογικό κήπο της Ρουμανίας και απελευθερώθηκε στη φύση σε περιφραγμένο χώρο πάρκου προστασίας των άγριων ζώων στη Νότια Αφρική.

Η φιλοζωική οργάνωση Four Paws ανέλαβε την όλη προσπάθεια μεταφοράς τους από το ζωολογικό κήπο Onesti, όπου υπέφεραν από υποσιτισμό και ζούσαν σε μικρά κελιά με ελάχιστη έκθεση στο φυσικό φως.

Τα λιοντάρια μεταφέρθηκαν στο πάρκο Lions Rock και παρότι έμοιαζαν αποπροσανατολισμένα, καθώς δεν είχαν πατήσει ποτέ στη ζωή τους σε χορτάρι, εκτιμάται ότι σύντομα θα μπορέσουν να βρουν τους ρυθμούς τους, αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος του Guardian, Patrick Barkham.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Φάρσα: Το πιο δυνατό σκυλάκι στον κόσμο [Video]

Μια απίθανη φάρσα που κάνει τα θύματα να μην πιστεύουν στα μάτια τους…



Διαβάστε περισσότερα »

Έχιδνα τσίμπησε λαμπραντόρ


Πριν από δύο μέρες είχε γεννήσει οκτώ κουτάβια

Σκαρφαλώνουν το ένα πάνω στο άλλο και παίζουν ανέμελα, όμως η ζωή δεν ξεκίνησε εύκολα γι’ αυτά τα συμπαθέστατα κουτάβια καθώς η μητέρα τους κόντεψε να πεθάνει δύο ημέρες αφότου γεννήθηκαν από τσίμπημα φιδιού.

Η Tatty το λαμπραντόρ πάλεψε σκληρά για να κρατηθεί στη ζωή έχοντας δεχθεί δάγκωμα από μια έχιδνα. 

Οι ιδιοκτήτες της τήν έβγαλαν για βόλτα και ξαφνικά παρατήρησαν ότι η συμπεριφορά της άλλαξε. Η πληγή της πρήστηκε αμέσως και εκείνη πονούσε πολύ κάθε φορά που την άγγιζαν. Την πήγαν αμέσως στον κτηνίατρο, ο οποίος της έδωσε αμέσως αγωγή για να καταπολεμηθεί το δηλητήριο.

Ανέλαβαν εκείνοι να φροντίζουν τα οκτώ κουταβάκια ταΐζοντάς τα κάθε τρεις ώρες με μπιμπερό, ενώ τα πήγαιναν επίσκεψη να δουν τη μαμά τους τις 2 ημέρες που έμεινε στο γιατρό, παρότι ήταν σχεδόν αναίσθητη.
















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Οδοντίατρος... βαρέων βαρών


Αναλαμβάνει αποκλειστικά άγρια ζώα

Το ραντεβού με τον οδοντίατρο είναι για τους περισσότερους μια δυσάρεστη εμπειρία. Και φυσικά η δουλειά του οδοντιάτρου δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν οι ασθενείς δεν είναι συνεργάσιμοι.

Για τον Dr. Gerhard Steenkamp η δουλειά είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς ανάμεσα στους… ασθενείς του περιλαμβάνονται ελέφαντες, λιοντάρια, ιπποπόταμοι, λεοπαρδάλεις και όποιο άλλο ζώο της Νότιας Αφρικής… έχει πονόδοντο!

Ο Dr. Steenkamp είναι ένας από τους κορυφαίους οδοντιάτρους ζώων στον κόσμο, αναλαμβάνοντας επεμβάσεις σε μερικά από τα πιο άγρια αρπακτικά της Φύσης.

Ο ίδιος έχει ταξιδέψει στην από την Κίνα μέχρι την Αίγυπτο, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε όλη την Αφρική, κάνοντας περίπου 500 επεμβάσεις το χρόνο.



«Έχω χειρουργήσει από μικρές νυχτερίδες μέχρι ελέφαντες που ζύγιζαν έξι τόνους και άγρια ζώα όπως λιοντάρια, τίγρεις και λεοπαρδάλεις. Όμως οι πιο ανατριχιαστικές εμπειρίες που είχαν ήταν με ιπποπόταμους και ελέφαντες. Μου έχει τύχει ελέφαντας να ξυπνήσει κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, κι αυτό επειδή ήταν αναστατωμένος. Οι βούβαλοι, οι ιπποπόταμοι, οι ρινόκεροι και οι ελέφαντες είναι τόσο μεγάλοι που είναι επικίνδυνη και δύσκολη υπόθεση. Δε μπορείς να κινηθείς γρήγορα ή γύρω από αυτούς. Πρέπει να γίνει αυστηρός σχεδιασμός του χειρουργείου» λέει ο ίδιος.



«Είμαι ευλογημένος. Λατρεύω τη δουλειά μου. Η ικανοποίηση που απολαμβάνω δουλεύοντας με τα ζώα και έχοντας την ευκαιρία να τους αλλάξω τη ζωή είναι μεγάλη υπόθεση» πρόσθεσε, γράφει η Daily Mail και συνέχισε: «Τα βλέπεις να ξυπνάνε και να μην πονάνε πια. Αυτό είναι σπουδαίο».









newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »