Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Πρέβεζα: Έχασε 18 πιστούς του φίλους από φόλες



Μια απίστευτη καταγγελία έφτασε από έναν κάτοικο του χωριού Αγ. Θωμά στην Πρέβεζα.
Με ένα μήνυμα που σπαράζει την καρδιά και...
κάνει το στομάχι να παγώνει και μάλιστα όταν ο ίδιος διερωτάταικαι προβληματίζεται για τους ίδιους τους συγχωριανούς του…

Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι απολίτιστοι και ανεγκέφαλοι δολοφόνοι προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις και μάλιστα δεν υπάρχει καμία καταγγελία έτσι ώστε να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Γιατί σωπαίνει το χωριό;

Πριν δύο μέρες έχασε τον Μπρούνο, τον αγαπημένο του σκύλο και ενώ ο ίδιος πίστευε ότι στα 50 του χρόνια θα τον έβλεπε, τουλάχιστον αυτόν, να σβήνει από γεράματα. Όμως κάποιοι δεν επέτρεψαν ούτε καν αυτό…

Δεν πρόλαβε να κάνει τίποτε για το ζώο αφού το δηλητήριο που έφαγε ενήργησε ακαριαία και τον έχασε μέσα σε λίγα λεπτά.

Αυτό που έρχεται να συμπληρώσει την απίστευτη ιστορία που περιγράφει στο Pamepreveza.gr είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια από μικρό παιδί έως και σήμερα έχει χάσει 18 πιστούς του φίλους. 18 σκύλους που μεγάλωνε με τόση αγάπη, κι όμως όλα αυτά τα ζώα χάθηκαν όπως μας καταγγέλλει από φόλες στο ίδιο του το χωριό.

«Όλα, μα, όλα τα έχασα από ΦΟΛΕΣ, από τους ίδιους μου τους συγχωριανούς.
Δεκαοχτώ συνολικά φίλους μου, γιατί τα θυμάμαι όλα ανεξαιρέτως και το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να τα ξεχάσω ποτέ» αναφέρει το μήνυμά του.

Και συνεχίζει περιγράφοντας απίστευτα περιστατικά: «...έχω δει στα δέκα μου, εξάχρονο που αντί να παίζει σκλέντζα, να χτυπάει το κεφαλάκι, νεογέννητου κουταβιού και να το πολτοποιεί στο πεζοδρόμιο, άλλον να κρεμάει στην ελιά τον σκύλο που μόλις σκότωσε για παραδειγματισμό προς τους υπόλοιπους, άλλον να θανατώνει, σέρνοντας, με το αυτοκίνητο του δένοντας ζωντανό τον σκύλο του ,άλλον να δένει στο λουρί του σκύλου του τσιμεντόλιθο και να επιχειρεί να τον πετάξει στην θάλασσα, άλλον να υπερηφανεύεται ότι έριξε, στον σκύλο του λανειτ και να μετράει το πόσο θα ζήσει, άλλον να τουφεκίζει σκύλο στο κέντρο του χωριού, δίπλα από παιδιά που παίζουν, άλλοι τον πιασμένο σε δόκανο σκύλο να μη χαραμίζουν σφαίρα αλλά να τον σκοτώνουν με τσαπί. Πρόσφατα η θάλασσα μας ξέβρασε τουμπανιασμένο πτώμα σκύλου δεμένο με αλυσίδα και πέτρες....»

Και καταλήγει το μήνυμά του: «Μη θέλοντας να σας κουράσω άλλο, γιατί ζήτησα μόνο ένα λεπτό από τον χρόνο σας, κλείνω σκεπτόμενος και διερωτώμενος και απευθυνόμενος πρωτίστως στους ίδιους τους συγχωριανούς μου... μήπως θα έπρεπε να αλλάξουμε την πινακίδα του χωριού μας και από ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ να την μετονομάσουμε, όσο σκληρό και αν ακούγεται σε ΚΤΗΝΗ ?»
http://www.pamepreveza.gr/
Διαβάστε περισσότερα »

Πουλί με βαθμό IQ


Στροφάφει το μυαλό του


Διαβάστε περισσότερα »

Τα ζώα της ζούγκλας ποζάρουν


Επιστήμονες τοποθέτησαν κάμερες σε πολλά δάση του πλανήτη

Σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν καλύτερα και σε πραγματικό χρόνο τις συνθήκες των δασών του πλανήτη, μια ομάδα επιστημόνων εγκατέστησε ένα δίκτυο από κάμερες σε διάφορα δάση με την ελπίδα ότι θα καταγράψουν στοιχεία για τα οικοσυστήματα που απειλούνται. 

Η ομάδα «Tropical Ecology Assessment & Monitoring» συγκέντρωσε πάνω από ένα εκατομμύριο εικόνες, στις οποίες απεικονίζονται και οι βασικοί πρωταγωνιστές της ζούγκλας. 

Οι κάμερες, που ενεργοποιούνται με αισθητήρες κίνησης, τοποθετήθηκαν σε 16 διαφορετικά σημεία στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, ενώ πάνω από 60.000 εικόνες συγκεντρώθηκαν από κάθε τοποθεσία. Όπως για παράδειγμα αυτή όπου ένας ιαγουάρος κοιτάει με περιέργεια την κάμερα στο εθνικό Πάρκο Manu του Περού. 































newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Δηλητηρίασαν σκυλιά σε Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους



Φόλες έπεσαν τις τελευταίες μέρες σε Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους με στόχο αδέσποτα σκυλιά της περιοχής, χωρίς όμως να...
γλυτώσουν και αρκετές γάτες από αυτή την άρρωστη ενέργεια.

Από ό,τι φαίνεται οι ασυνείδητοι στις περιοχές αυτές έχουν ρίξει πολλές φόλες θανατώνοντας αρκετά ζώα. Χαρακτηριστικά, σε γειτονιά στην περιοχή της Κυπαρισσίας βρέθηκε σκυλί που ψυχορραγούσε αφού έφαγε φόλα, το οποίο και δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως κατήγγειλαν μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας στην συγκεκριμένη γειτονιά δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν φόλες με πιθανό στόχο συγκεκριμένο σκυλί, το οποίο κυνηγά αυτοκίνητα και μηχανάκια. Αντί όμως να γίνουν συστάσεις προς τον ιδιοκτήτη του δυστυχώς επελέγη η εξόντωσή του μαζί με όλα τα αδέσποτα που τυχόν περνούσαν από την γειτονιά. Ετσι την Τρίτη ένα σκυλί που κυκλοφορούσε ελεύθερο έφαγε φόλα και δυστυχώς κατέληξε παρά την βοήθεια που του παρασχέθηκε.

Φόλες όμως εντοπίστηκαν και στην περιοχή των Γαργαλιάνων τόσο την προηγούμενη εβδομάδα όσο και την Τρίτη, όπου ένα σκυλί ξεψύχησε αφού έφαγε φόλα, ενώ έχουν εξαφανιστεί άλλα 4-5 σκυλιά που κυκλοφορούσαν στην περιοχή. Εκεί όμως πέθαναν και γάτες οι οποίες έφαγαν φόλες και όπως καταγγέλλουν μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας περίπου 10 γάτες έχουν πεθάνει στην περιοχή.

Σε επικοινωνία μας με το μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου, μας επισήμανε την αδιαφορία τόσο της κοινωνίας όσο και των αρχών για τα θέματα αυτά. Για την περιοχή της Κυπαρισσίας ειδικότερα τόνισε ότι αν και ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές δεν είδαν να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για τα περιστατικά αυτά.

Από την άλλη αδιαφορία έχουν συναντήσει και από τον Δήμο Τριφυλίας ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα, για τα οποία πρέπει να έχει ειδικό χώρο, να τα στειρώνει και να μεριμνά για αυτά. Όπως είπε η κ. Κανελλοπούλου ο δήμος αδιαφορεί, καθώς έχει πάρει χρηματοδότηση για τον σκοπό αυτό ωστόσο δεν έχει διαθέσει χρήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

filiatranet.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Μια καφετέρια για γάτες στο Λονδίνο


Είχαμε γράψει για ένα μπαρ για σκύλους στη Νέα Υόρκη. 
Και για ένα καφέ για γάτες στη Βιέννη με ιαπωνικές επιρροές.
Φαίνεται ότι οι Βρετανοί ζωόφιλοι 
ζήλεψαν και η πρώτη καφετέρια για
 γάτες στο νησί θα είναι σύντομα 
γεγονός.

Το καφέ για γάτες θα ανοίξει τον
 επόμενο Μάιο με δωρεές ύψους 
100.000 στερλινών από τους χρήστες
 της ιστοσελίδας Indiegogo.

Επικρατέστερη περιοχή για το γατόμπαρο είναι η Old Street του 
Λονδίνου σύμφωνα με την 30χρονη επιχειρηματία Λορήν Πίρς.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 15 γάτες από καταφύγιο ζώων του 
Λονδίνου που θα κρατούν συντροφιά στους θαμώνες του καφέ, 
ενώ κάθε μέρα η Πηρς λαμβάνει δεκάδες “βιογραφικά“.

Μάλιστα όσοι δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν θα μπορούν 
να μένoυν το βράδυ στο καφέ για να προσέχουν τις γάτες.

econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Aδέσποτη γάτα «κόλλησε» λύσσα γυναίκα στα Τρίκαλα


Συναγερμός μετά το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο στην Ελλάδα από το '60

Επαγρύπνηση συνιστά το ΚΕΕΛΠΝΟ μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος λύσσας σε άνθρωπο στην χώρα μας από τη δεκαετία του '60, που αφορά σε μία γυναίκα την οποία δάγκωσε αδέσποτη γάτα στο Παλαιόκαστρο Τρικάλων.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε δύο τεστ τα οποία αποδείχτηκαν θετικά και υποβάλλεται στην απαραίτητη θεραπεία.

Η γάτα που την δάγκωσε περιφερόταν μεν στον χωριό, αλλά συχνά πήγαινε στο σπίτι της γυναίκας για να την ταϊσει. 

Όταν το ζώο βρέθηκε νεκρό σε αποθήκη, η γυναίκα πήγε την περασμένη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία.

Το πρώτο κρούσμα λύσσας σε ζώο επανεμφανίστηκε στην Ελλάδα προ μηνώ,ν σε αλεπού στη Μακεδονία, η οποία εκτιμάται ότι είχε έρθει από γειτονική χώρα. 

Ήδη έχουν εκπνεύσει από λύσσα τους τελευταίους μήνες 15 ζώα: 12 αλεπούδες στη Μακεδονία και τα Τρίκαλα, 2 τσοπανόσκυλα σε Πέλλα και Καστοριά, και η γάτα που δάγκωσε τη γυναίκα στα Τρίκαλα. 

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά επαγρύπνηση καθώς το περιστατικό αφορούσε αδέσποτο μεν ζώο, το οποίο, όμως, μολύνθηκε από άλλο ζώο, οικόσιτο ή άγριο, και η μόλυνση της γυναίκας έλαβε χώρα μέσα σε οικισμό.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

«Δεν θα επιτραπούν μαζικές θανατώσεις ζώων»


«Δεν θα επιτραπούν μαζικές θανατώσεις ζώων»

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ολοκλήρωσε τη δημόσια διαβούλευση

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική διαβούλευση επί των προτεινόμενων ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου του ΥΠΑΑΤ με τίτλο: «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στους τομείς της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και των ζωοτροφών, της υγείας και προστασίας των ζώων ως και της διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων». 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  «κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, το ΥΠΑΑΤ έλαβε σοβαρά υπόψη τις απόψεις και τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν επί των προτεινομένων ρυθμίσεων του Σχεδίου Νόμου, το οποίο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει και επί μέρους τροποποιήσεις του Νόμου 4039/2012.  Οι ευαισθησίες του κοινωνικού συνόλου και των ζωοφιλικών ενώσεων και σωματείων δεν έχουν αγνοηθεί». 

Στόχος του ΥΠΑΑΤ είναι η ενίσχυση των διατάξεων για την ασφάλεια και την προστασία των ζώων συντροφιάς και η προάσπιση της δημόσιας υγείας με τρόπο ορθολογικό και επιστημονικόΟι. 

Το υπουργείο επαναλαμβάνει ότι ότι: α) Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πρόθεση να επιτραπούν μέσω των νέων διατάξεων μαζικές και αναιτιολόγητες θανατώσεις ζώων συντροφιάς και β) Η ουσιαστική διαβούλευση εξακολουθεί να είναι ανοιχτή για οποιαδήποτε περαιτέρω βελτίωση μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή και τις συζητήσεις στην αρμόδια Επιτροπή και στην Ολομέλεια.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ένας σκύλος πραγματικός σταρ


Έχει πάνω απο 30.000 followers στο Instagram

Ένα αξιαγάπητο γαλλικό μπουλντογκ έχει συγκεντρώσει πάνω από 30.000 followers στο Ιnstagram αφού οι εμφανίσεις του σε κάθε φωτογραφία είναι πολύ εκκεντρικές.

















Διαβάστε περισσότερα »