Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Maddie η ακροβάτης


Αυτό το σκυλί θα μας τρελάνει.


Maddie η ακροβάτης



Ναι όλοι έχουμε κάποιο έξυπνο κατοικίδιο που με τα κόλπα του κερδίζει μία θέση στην καρδιά μας και μερικές παραπάνω κροκέτες. Το θέμα είναι πως η Maddie δεν είναι σαν όλες τις άλλες σκυλίτσες.
Το τετράποδο κορίτσι τα κάνει όλα και συμφέρει. Σκαρφαλώνει πάνω στα ράφια της κουζίνας, ανεβαίνει στο ψυγείο, καβαλάει το ποδήλατο και κάνει skate. Ξεχάσαμε να σας πούμε πως μαζί με όλα τα υπόλοιπα, η γούνινη δεσποινίδα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με το αφεντικό της, φωτογραφίζεται πάνω σε αντικείμενα και απολαμβάνει τη διασημότητά της όπως μόνο μία star θα έκανε.
queen.gr
Διαβάστε περισσότερα »

AYTO TO ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ... COOL!!!

DOG EDITION







Διαβάστε περισσότερα »

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ... COOL!

CAT EDITION








Διαβάστε περισσότερα »

Τα σκυλιά είναι καλύτερα από τους ανθρώπους!


«Τα σκυλιά ποτέ δεν με δαγκώνουν. Μόνο οι άνθρωποι«, έλεγε η Μέριλιν Μονρόε και είχε απόλυτο δίκιο, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που...
οι σκύλοι έχουν αποδειχτεί πολύ καλύτεροι από τους ανθρώπους. Έχουν την ικανότητα να δίνουν άνευ όρων αγάπη, χωρίς να ζητάνε ανταλλάγματα και είναι πάντα διαθέσιμα, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, να προσφέρουν την παρέα τους. Και το σημαντικότερο, τα σκυλιά, με κίνδυνο της δικής του ζωής και κόντρα στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ορμούν σε δυσανάλογους για το μέγεθος τους κινδύνους, με μόνο σκοπό να προστατεύσουν τους ανθρώπους. Κάτι παρόμοιο θα δείτε και στο ακόλουθο βίντεο, το οποίο όχι μόνο θα σας συγκινήσει αλλά θα σας παραδειγματίσει κιόλας! Γιατί μπορεί «οι άνθρωποι να εξημέρωσαν τους σκύλους, όμως οι σκύλοι με τη συμπεριφορά τους εξημέρωσαν τους ανθρώπους!». Τουλάχιστον, όσους μπόρεσαν!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Θαλάσσιο σεξ που γράφει ιστορία


Ο φωτογράφος Τζέισον Εντουαρντς εδώ και λίγα 24ωρα μπήκε στο ολιγομελές κλαμπ εκείνων που έχουν δει μια δουλειά τους να καταγράφεται ως «ιστορική».
Ο φακός του Εντουαρντς κατέγραψε ένα ζευγάρι μεγάπτερων φαλαινών κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε οπτικό υλικό από την ερωτική ζωή των μεγάπτερων φαλαινών για αυτό και οι εικόνες χαρακτηρίζονται «ιστορικές».

Το μεγάπτερο σεξ

Ο Εντουαρντς εντόπισε πριν από δύο χρόνια μια ομάδα μεγάπτερων φαλαινών στην θαλάσσια περιοχή των νησιών Τόνγκα που βρίσκονται κοντά στη Νέα Ζηλανδία. Η ομάδα αποτελούνταν από ένα θηλυκό και 4-5 αρσενικά τα οποία προσπαθούσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του θηλυκού. Οπως αναφέρει ο φωτογράφος όσο τα μεγαλύτερα αρσενικά τσακώνονταν για το ποιός θα έχει τον πρώτο λόγο στο φλερτ το μικρότερο εξ αυτών βρήκε την ευκαιρία να «αρπάξει» το θηλυκό και να κολυμπήσουν μακριά από τα άλλα αρσενικά.

Το ζευγάρι ήρθε σε επαφή για περίπου 30 δευτέρολεπτα με τον Εντουαρντς να καταγράφει όλο το συμβάν. Τις εικόνες που κατέγραψε ο Εντουαρντς πήραν στα χέρια τους ειδικοί που μελετούν την αναπαραγωγή των φαλαινών και πριν από λίγες μέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά το πόρισμα τους που ανέφερε ότι πράγματι οι εικόνες αυτές καταγράφουν την ερωτική επαφή ανάμεσα σε μεγάπτερες φάλαινες. Οι εικόνες θα προβληθούν σε ένα από τα προσεχή επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ Great Australians του National Geographic.
Διαβάστε περισσότερα »

Έχουν όλα τα ζώα ανάγκη από ύπνο;



Όλοι οι οργανισμοί έχουν κατά τη διάρκεια ενός 24ώρου περιόδους ανάπαυσης και περιόδους δραστηριότητας.
Αυτοί οι βιολογικοί ρυθμοί ακολουθούν συνήθως τον κύκλο φωτός-σκότους και ελέγχονται από ένα εσωτερικό βιολογικό ρολόι. Τα αρθρόποδα, όπως τα έντομα και οι σκορπιοί, είναι τα απλούστερα ζώα στα οποία έχει παρατηρηθεί ένα είδος ύπνου.

Αν αυτά τα ζώα δεν αναπαυθούν, μειώνεται η κινητικότητά τους και αδυνατούν να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντά τους. Δεν κοιμούνται ωστόσο τόσο βαθιά όσο τα θηλαστικά και τα πουλιά, που διαθέτουν ένα ανεπτυγμένο νευρικό σύστημα. Στα τελευταία, ο ύπνος εμφανίζεται κατά σταθερές περιόδους και συνοδεύεται από εγκεφαλική δραστηριότητα διαφόρων μορφών. Η διάρκεια του ύπνου ποικίλλει από ζώο σε ζώο.

Οι φώκιες στους πάγους, για παράδειγμα, κοιμούνται για δύο λεπτά και ξυπνούν, προκειμένου να έχουν τα μάτια τους ανοικτά για πολικές αρκούδες, ενώ μεγάλα αιλουροειδή όπως τα λιοντάρια μπορεί να κοιμούνται ακόμη και 20 ώρες το 24ωρο. Ο λόγος για τον οποίο τα ζώα έχουν ανάγκη τον ύπνο δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως.

Μια εξήγηση είναι ότι ο ύπνος περιορίζει την κατανάλωση ενέργειας και επομένως την ανάγκη για τροφή. Οι επιστήμονες πιστεύουν επίσης ότι ο ύπνος βοηθά το νευρικό σύστημα ενός ζώου να αποθηκεύσει στη μνήμη του εντυπώσεις και εμπειρίες. Επιπλέον, ο ύπνος μπορεί να ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς ένα μέρος από τις ουσίες που επιφέρουν τον ύπνο διεγείρουν και το ανοσοποιητικό.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Σουβάλα


Χελώνα καρέτα-καρέτα ξεβράστηκε από το κύμα νεκρή στην πλαζ Σουβάλα την Δευτέρα 25 Ιουνίου. Είχε εμφανές χτύπημα στο κεφάλι, για το οποίο όσοι το είδαν εκτίμησαν ότι προερχόταν από προπέλα καϊκιού.

Το Λιμεναρχείο Χαλκίδας, που ειδοποιήθηκε, ζήτησε την απομάκρυνση της χελώνας (βάρους περίπου 100 κιλών) από την πλαζ, καθώς βρισκόταν σε αποσύνθεση και υπήρχε κίνδυνος να γίνει εστία μόλυνσης.

Συνεργείο το Δήμου (φωτό) απομάκρυνε την άτυχη χελώνα, η οποία κατέληξε στη χωματερή.
Διαβάστε περισσότερα »

Λαμία: Αίτημα προς κτηνιάτρους για στείρωση αδέσποτων




Την ευαισθητοποίηση των κτηνιάτρων της Λαμίας ζητά ο φιλοζωικός σύλλογος, προκειμένου να στειρωθούν όλα τα αδέσποτα ζώα. Το σχετικό αίτημα έχει μεταβιβαστεί...
σε όλους τους αρμοδίους, καθώς κρίνεται άμεσο και πολύ αναγκαίο. Η πρόεδρος του συλλόγου παράλληλα ζητά από τον δήμο να ξεκινήσει ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων, για το αν τους έχουν τοποθετήσει το σχετικό τσιπ, γεγονός που θα βοηθήσει στο να μειωθούν τα περιστατικά εγκαταλελειμμένων ζώων.

Διαβάστε περισσότερα »

Ένας τρελός... τρελός ζωολογικός κήπος!


Ενας τρελος... τρελος ζωολογικος κηπος!

Ο Ζωολογικός Κήπος Lujan, που βρίσκεται στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες, είναι ο πλέον... αμφιλεγόμενος στον κόσμο καθώς οι επισκέπτες δεν θαυμάζουν απλώς τα ζώα από μακριά αλλά μπορούν επίσης να ταΐσουν με το χέρι τα τσιτάχ ή να ανέβουν στην πλάτη των λιονταριών!
Καλώς ήρθατε στον πιο
Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, οι υπεύθυνοι στον εν λόγω ζωολογικό κήπο επιτρέπουν στους επισκέπτες να έρθουν πολύ κοντά με τα άγρια ζώα, αφήνοντας μάλιστα και μικράπαιδιά να πλησιάζουν τις τίγρεις ή να δίνουν σταφύλια στις αρκούδες!
Καλώς ήρθατε στον πιο
Από το 1994 που λειτουργεί το πάρκο δεν έχει συμβεί κανένα ατύχημα και οι φύλακες υποστηρίζουν με κάθε τρόπο την αλληλεπίδραση μεταξύ ζώων και ανθρώπων, τόσο πολύ μάλιστα που πολλές φορές προκαλούν αντιδράσεις.
Καλώς ήρθατε στον πιο
Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει τα άγρια ζώα να λειτουργούν ήρεμα στους ανθρώπους; Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα ζώα ναρκώνονται, αλλά οι εκπρόσωποι του ζωολογικού κήπου το αρνούνται κατηγορηματικά, υποστηρίζοντας ότι αν το έκαναν αυτό διαρκώς τα ζώα σύντομα θα αρρώσταιναν και θα πέθαιναν.
Καλώς ήρθατε στον πιο
Σύμφωνα με τον Jorge Semino, διευθυντή του ζωολογικού κήπου, το μυστικό κρύβεται στις μοναδικές μεθόδους που χρησιμοποιούν στο μεγάλωμα των ζώων, καθώς έχουν μάθει από μικρή ηλικία να συναναστρέφονται με ανθρώπους.
Καλώς ήρθατε στον πιο
«Ο μόνος τρόπος για να έρθουν τα άγρια ζώα κοντά στον άνθρωπο είναι να τα εκπαιδεύεις με αγάπη, στοργή και σεβασμό. Και να είστε σίγουροι ότι μετά τα ζώα θα σας ανταποδώσουν ό,τι κάνετε», λέει ο διευθυντής σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται.
Καλώς ήρθατε στον πιο
Επιπλέον, ο Juan José Bianchini, ένας βιολόγος που εργάζεται με τα ζώα στο ζωολογικό κήπο λέει: «Η πρώιμη μάθηση κάνει τα ζώα να χάνουν εντελώς την επιθετικότητά τους, αφού δεν χρειάζεται να ανταγωνίζονται με άλλα ζώα για την τροφή, που είναι και ο βασικός λόγος εκδήλωσης των άγριων ενστίκτων τους. Τρώνε συνέχεια για να μην πεινάνε και να μην σκέφτονται σε καμία περίπτωση τους επισκέπτες ως... τρόφιμα!».
Καλώς ήρθατε στον πιο
Αξίζει να σημειώσουμε ότι επειδή το Μπουένος Άιρες είναι τόσο κοντά στα τροπικά δάση της Βραζιλίας, πολλά εξωτικά αλλά και άγρια ζώα πωλούνται ως κατοικίδια. Οι άνθρωποι που τα αγοράζουν, όμως, συχνά τα βαριούνται και έτσι καταλήγουν στο ζωολογικό κήπο, όπου τρέφονται σωστά και εκπαιδεύονται να λειτουργούν φιλικά με τους ανθρώπους.
Καλώς ήρθατε στον πιο
Βέβαια, δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις όσων υποστηρίζουν ότι τα άγρια ζώα δεν μπορούν να ζουν σε αιχμαλωσία και μάλιστα τόσο κοντά στους ανθρώπους. «Ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσει ένα άγριο ζώο, αλλά πολλοί ζωολογικοί κήποι, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας, παρέχουν προστασία σε όσα από αυτά εγκαταλείφθηκαν ή γεννήθηκαν σε αιχμαλωσία...
Καλώς ήρθατε στον πιο
...Και να ξέρετε, ότι ένα ζώο που έχει γεννηθεί σε αιχμαλωσία και έχει περάσει πολλά χρόνια μαζί με ανθρώπους δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο του στο φυσικό του περιβάλλον...», εξηγεί ο Jorge Seminο.
Πηγή: perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Συγκινητικός απολογισμός μιας σχέσης ζωής


Φωτογραφίες του Toby και του τετράποδου Finn που έζησαν αχώριστοι

«Στις καλές του μέρες ο Finn, πρώην αδέσποτο, έπεφτε με τα μούτρα στη θάλασσα και πηδούσε πάνω από ποταμούς», γράφει στη Daily Mail ο Toby, περιγράφοντας μία από τις πιο δυνατές σχέσεις της ζωής του.
Λίγο μετά την πρώτη τους «γνωριμία» το 1998, ο Toby νόμιζε πως τελείωσαν όλα όταν ο Finn έπεσε από ένα τείχος. Έτρεξε με την ψυχής το στόμα, βέβαιος για το χειρότερο. Αλλά ο Finn ήταν τυχερός, είχε πέσει στα μαλακά κι έδειχνε απλά κάπως κοιμισμένος. 

Τα «κόλπα» εκείνης της εποχής δεν υπάρχουν πια. «Ο Finn πάσχει από αρθριτικά σε τέτοιο βαθμό που πολλές φορές τον παίρνουμε στα χέρια για να ανεβοκατέβει τις σκάλες. Μερικές φορές τον βρίσκουμε πεσμένο στο πάτωμα με τα πόδια του ανοιγμένα, να μην μπορεί να σηκωθεί», αφηγείται ο Toby. 



«Παρότι ακόμα απολαμβάνει τις βόλτες- δύο την ημέρα- είναι τόσο αργός, κουφός και τυφλός, που συχνά χρειάζεται να τον καθοδηγώ γιατί πηγαίνει σε άλλη κατεύθυνση. Του δίνουμε τέσσερα χάπια την ημέρα και μερικές φορές το μασάζ ανακουφίζει τον πόνο του», προσθέτει. 

Ο Toby πρωτοσυνάντησε τον Finn στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Όταν επισκέφθηκε το καταφύγιο αδέσποτων όλα φώναζαν και τινάζονταν από τη μία άκρη των κλουβιών στην άλλη. Ο Finn καθόταν ήσυχος και ακίνητος, τον κοιτούσε και κουνούσε την ουρά του. 



«Ήταν σαν να μου έλεγε: ‘Σύμφωνοι, εγώ κι εσύ θα ζήσουμε μαζί», θυμάται ο Toby. Όταν γύρισαν σπίτι κατάλαβε πως μάλλον δεν τον είχε ξαναγγίξει άνθρωπος ποτέ αλλά μέσα σε λίγες μέρες είχαν γίνει «αυτοκόλλητοι». Ο Finn καταλάβαινε αμέσως τη διάθεση του Toby και δεν ξεχνά πως όταν γύρισε από ένα πολύ δύσκολο και θλιβερό ρεπορτάζ και κάθισε σιωπηλός με τα δάκρυα να κυλούν, ο Finn κάθισε δίπλα του με το κεφάλι τους το πόδι του και κοιτώντας τον με τα εκφραστικά του μάτια. 

Στα 14 χρόνια που ακολούθησαν ο Finn έζησε τη ζωή ενός ξένου ανταποκριτή. Ταξίδεψε με τον Toby στην Ουάσινγκτον, στην Ιερουσαλήμ, στη Ζιμπάμπουε. 



Οι ζωές τους άλλαξαν το 2006 όταν ο Toby παντρεύτηκε. Επέστρεψαν στην Ουάσινγκτον και ήταν η πρώτη φορά που ο Finn μοιραζόταν τον Toby- με τη σύζυγό του Cheryl- και η πρώτη φορά που κοιμήθηκε στο πάτωμα και όχι στο 
κρεβάτι. 

Όταν ένα χρόνο μετά το γάμο η Cheryl απέβαλε το μωρό που κυοφορούσε ενώ ο Toby ήταν μακριά, ο Finn, σαν να ήξερε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν έφυγε από το πλευρό της όλη τη νύχτα. 

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς σήκωσε τα αυτιά του όταν άκουσε το πρώτο κλάμα της Tessa, της κόρης μου που γεννήθηκε ένα χρόνο αργότερα», λέει ο Toby. Από την πρώτη μέρα κοιμόταν δίπλα της και όταν άρχισε να περπατά δεν σταματούσαν το παιχνίδι. 



Όταν ήρθε στον κόσμο ο Miles, τρία χρόνια μετά, ο Finn αποφάσισε πως ήταν η ώρα να κοιμάται έξω από το παιδικό δωμάτιο. 

«Τα παιχνίδια με τα παιδιά έχουν πια σταματήσει», συνεχίζει ο Toby. «Δεν μπορεί πια να παίξει ο Finn. Αλλά τα παιδιά κάθονται δίπλα του και τον χαϊδεύουν ή του μιλούν. Σε όλη τη ζωή του, όταν είμαστε στο ίδιο σπίτι, ήταν πάντα στο ίδιο δωμάτιο με μένα. Ακόμα και σήμερα, αν εγώ είμαι στον πάνω όροφο κι εκείνος κάτω, και δεν μπορεί να ανέβει, γαυγίζει ώστε να πάω να τον πάρω!»



«Ο Finn φαίνεται πως νιώθει πως είναι οι τελευταίες του μέρες. Μερικές φορές στέκεται στο σπίτι σαν χαμένος, σαν να μην ξέρει πού βρίσκεται. Η πιο δύσκολη απόφαση θα είναι να αποδεχθούμε πως έφτασε στο τέλος. Όταν έρθει η ώρα, ο κτηνίατρος θα έρθει στο σπίτι για να τον ανακουφίσει με την τελευταία ένεση. Δεν θέλουμε να περάσει τις τελευταίες του στιγμές σε κτηνιατρείο. Λειτουργούσε πάντα με το ένστικτο παρά με την εξυπνάδα. Νιώθω πως όταν έρθει η ώρα να φύγει θα μου το δείξει κάπως. Για κάποιο παράξενο λόγο δεν νιώθω θλίψη που ξέρω πως θα μας αφήσει, παρότι τρέμω τη στιγμή που θα πρέπει να πάρω αυτή την απόφαση. Ήταν μία υπέροχη συντροφιά και είχε μία ξεχωριστή ζωή. Αυτό είναι κάτι που θα κρατήσω μέσα μου για πάντα», καταλήγει. 






Διαβάστε περισσότερα »

Η ώρα του… ιπποπόταμου!


Όλα τα είδη έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι


Ο ιπποπόταμος θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα ζώα στην Αφρική, παρά το γεγονός ότι είναι χορτοφάγος. Δεν επιτίθεται άσκοπα στον άνθρωπο, αλλά εάν εκείνος πλησιάσει τη περιοχή του, τότε επιστρατεύει τους κυνόδοντές του, που έχουν μήκος 50 εκατοστά, και χρησιμοποιεί το κεφάλι του ως πολιορκητικό κριό. Είναι υπεύθυνος για αρκετούς θανάτους ανθρώπων απ ‘ότι άλλα ζώα στην Αφρική.

Ωστόσο, όταν βλέπεις αυτό το μεγαλόσωμο θηρίο να χοροπηδά και να παίζει μέσα στη λάσπη, μόνο… ακίνδυνο το θωρείς. Οι παρακάτω φωτογραφίες ελήφθησαν στο Khwai River στην Μποτσουάνα, στα σύνορα της Moremi Game Reserve.

«Όταν έφτασα στο ποταμό, βγήκα από το αυτοκίνητο και πλησίασα τον ιπποπόταμο. Με κοίταξε αμέσως και μούγκρισε. Αρχικά φοβήθηκα, αλλά αμέσως άρχισε να κάνει «βαρελάκια» μέσα στη λάσπη και το νερό και εγώ έβγαλα αμέσως τη κάμερα μου», δήλωσε ο φωτογράφος από τη Νότια Αφρική.










Διαβάστε περισσότερα »