Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Η απίστευτη ιστορία του σκύλου που φύλαγε ηλικιωμένο με Αλτσχάιμερ



Η Casey ζούσε με την οικογένεια Baird στο Ντάλτον των ΗΠΑ. Δεν ήταν και ο πιο δημοφιλής σκύλος στη γειτονιά. Εκτός από την τρομακτική της όψη, που έμοιαζε με λύκο – η Casey είναι χάσκι-, είχε και τρομερή όρεξη. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν. Συχνά όμως έμπαινε σε ξένα σπίτια κι έτρωγε το φαγητό των άλλων σκύλων ή έσκαβε τους κήπους.

Κάθε μέρα σχεδόν κάποιος γείτονας έκανε παράπονα.
Έτσι όταν ακόμη μια μέρα κάποιος γείτονας χτύπησε την πόρτα στο σπίτι της οικογένειας Baird, η μητέρα της οικογένειας, Carol ήταν έτοιμη να ζητήσει ακόμη μια φορά συγγνώμη.
Όταν δε είδε την Casey να τρέχει και να κρύβεται μόλις είδε τον άνδρα, ήταν βέβαιη πως κάποια αταξία της έπρεπε να αποκαταστήσει.
Ο άνδρας εξήγησε πως εδώ και κάποιο διάστημα η Casey πήγαινε κάθε μέρα στο σπίτι του. Έμπαινε από την πορτούλα και πήγαινε στο σαλόνι. Η Carol ξεκίνησε να απολογείται.
"Μα όχι" είπε ο άνδρας "εγώ ήρθα να σας ευχαριστήσω". Συνέχισε να εξηγεί στην έκπληκτη Carol: "ο πατέρας μου είχε Αλτσχάιμερ εδώ και χρόνια. Μετά βίας σηκωνόταν από το αναπηρικό καροτσάκι. Είχε γίνει δύσκολος άνθρωπος. Εγώ και η γυναίκα μου είχαμε κουραστεί πολύ να τον φροντίζουμε. Μέχρι που εμφανίστηκε το σκυλάκι σας. Πήγε αμέσως κι έκατσε δίπλα του. Σαν να είχαν κλείσει ραντεβού. Ο πατέρας μου άρχισε να τη χαϊδεύει. Μετά από ώρα τον πήρε ο ύπνος. Για πρώτη φορά στη ζωή του κοιμήθηκε βαθιά για δυο ολόκληρες ώρες, οι μόνες ήσυχες ώρες που είχαμε εδώ και η γυναίκα μου εδώ και χρόνια".
Η Carol είχε μείνει άφωνη... Ο άνδρας έσκυψε να χαϊδέψει την Casey που είχε δειλά εμφανιστεί στο δωμάτιο. "Έχει να έρθει δυο μέρες. Το ήξερες έτσι;" λέει απευθυνόμενος στην Casey".
"Ξέρετε ο πατέρας μου πριν από δυο μέρες πέθανε. Στον ύπνο του, έναν πολύ ήρεμο θάνατο. Είχε αποκοιμηθεί μετά που χάιδεψε την Casey"...


www.newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Γερμανοί κατέσχεσαν τη μαϊμού του Justin Bieber












Στο γερμανικό κράτος ανήκει πλέον η μαϊμού του Καναδού ποπ σταρ Justin Bieber, που κατασχέθηκε από τελωνειακούς στις 28 Μαρτίου, λίγο μετά την άφιξή του στο Μόναχο, καθώς δεν είχε μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα για την εισαγωγή του ζώου στη χώρα.
Όπως ανακοινώθηκε, την Τρίτη οι γερμανικές Αρχές διέταξαν τη μεταφορά ιδιοκτησίας της μαϊμούς, εν ονόματι Mally, στο γερμανικό κράτος.
Ο 19χρονος τραγουδιστής είχε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή να παρουσιάσει τα σχετικά έγγραφα και να πάρει πίσω το «κατοικίδιό» του, ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα, οπότε η μαϊμού τέθηκε σε καραντίνα σε καταφύγιο ζώων στο Μόναχο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υγεία του ζώου είναι καλή και μάλιστα πήρε βάρος.
«Η μαϊμού ανήκει στη Γερμανία τώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του καταφυγίου Judith Brettmeister, προσθέτοντας ότι σύντομα η Mally θα μεταφερθεί σε ζωολογικό κήπο, όπου θα συναναστραφεί με άλλα άτομα του είδους της.
Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου άσκησαν κριτική στον τραγουδιστή για την απόφασή του να πάρει ως κατοικίδιο ένα τόσο μικρό ζώο, τονίζοντας πως η μαϊμού δεν έπρεπε να χωριστεί από τη μητέρα της, τουλάχιστον μέχρι την ηλικία του ενός έτους.
econews
Διαβάστε περισσότερα »

Σκότωσαν γιγάντιο πύθωνα μήκους 5,7 μέτρων στη Φλόριντα

puthwnas-florinta-100345

Έναν γιγάντιο πύθωνα, μήκους 5,7 μέτρωναιχμαλώτισε ο Αμερικανός Jason Leon, βορειοδυτικά της κομητείας Μαϊάμι Ντέηντ, στη Φλόριντα.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πύθωνα Βιρμανίας που πιάστηκε μέχρι σήμερα στη Φλόριντα.
Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ είχε μήκος 5,3 μέτρα και αιχμαλωτίστηκε τον Αύγουστο στο Εθνικό Πάρκο Έβεργκλεϊντς, όπου τα επικίνδυνα ξενικά φίδια πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα οι Αρχές να διοργανώνουν ακόμα και«Κυνήγι Πύθωνα», σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τον πληθυσμό τους.
Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Διατήρησης Αλιείας και Άγριας Ζωής της Φλόριντα, ο άνδρας εντόπισε τον πύθωνα στην άκρη του δρόμου, ενώ οδηγούσε, και σταμάτησε για να τον αιχμαλωτίσει.
Ο Jason άρπαξε το φίδι από το κεφάλι, όμως εκείνο άρχισε να τυλίγεται γύρω του οπότε το σκότωσε με το μαχαίρι του για να γλιτώσει.
Υπολογίζεται ότι στο πάρκο Έβεργκλεϊντς φιλοξενούνται 10.000 με 100.000 πύθωνες. Πολλοί εξ αυτών εκτιμάται ότι απελευθερώθηκαν στην άγρια φύση μετά τον φονικό τυφώνα Άντριου το 1991, που σάρωσε ένα εκτροφείο φιδιών.
Εκτός αυτού, πολλοί εγκαταλείπουν στο πάρκο τα ξενικά φίδια που αγόρασαν ως «κατοικίδια».
econews
Διαβάστε περισσότερα »

Δε χορταίνεις να τα βλέπεις


Κινητή αφασία...




















Διαβάστε περισσότερα »

Περισσότερα από 1.000 ελάφια στην Πάρνηθα

Πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός των ελαφιών της Πάρνηθας, σύμφωνα με στοιχεία του Φορέα Διαχείρισης. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή στον εθνικό δρυμό ζουν ...
περισσότερα από 1000 ελάφια, όταν πριν από 5 χρόνια δεν ξεπερνούσαν τα 700.

Σύμφωνα με τον Σκάι, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η Πάρνηθα δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλο αριθμό ζώων και τα ελάφια γίνονται περισσότερο ευπαθή στις ασθένειες.

Γενικά στην χώρα μας έχουν μείνει μόλις δύο μεγάλοι πληθυσμοί του είδους αυτού, ένας στην Ροδόπη και ο μεγαλύτερος βρίσκεται στην Πάρνηθα.

Για την προστασία του είχε ιδρυθεί εκτροφείο στη θέση Παλαιοχώρι, έκτασης 300 στρεμμάτων, το οποίο όμως καταστράφηκε στη Μεγάλη Φωτιά.

tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Οι πιγκουίνοι «θυσίασαν» την ικανότητά τους να πετούν


Οι πιγκουίνοι «θυσίασαν» την ικανότητά τους να πετούν

Προτίμησαν το κολύμπι σύμφωνα με έρευνα από τον Καναδά

Οι πιγκουίνοι είναι δεινοί κολυμβητές, όμως δεν μπορούν να πετάξουν, κάτι που οφείλεται σύμφωνα με τους επιστήμονες σε μια επιλογή που έκαναν οι πρόγονοί τους πριν πάρα πολλά χρόνια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου Μανιτόμπα στον Καναδά, τα πουλιά δεν μπορούν να είναι το ίδιο αποδοτικά όταν κολυμπούν και όταν πετούν, γιατί η ικανότητά τους να πετούν μειώνεται καθώς τα ζώα προσαρμόζονται στο κολύμπι.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι επιστήμονες εξέτασαν δυο είδη πτηνών, που έχουν την ικανότητα να πετούν αλλά και να κολυμπούν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σε κάποια φάση της εξέλιξής τους οι πιγκουίνοι θυσίασαν την ικανότητά τους να πετούν για να κινούνται καλύτερα κάτω από το νερό.

Ειδικότερα οι επιστήμονες μελέτησαν για διάστημα λίγων εβδομάδων 41 θαλασσοπούλια του είδους Uria lomvia στο Ναναβουκ του Καναδά και 22 κορμοράνους Phalacrocorax pelagicus στο νησί Μίντλετον στην Αλάσκα.

Επειδή και τα δυο είδη είναι μικρά, τα φτερά τους μπορούν να τα μεταφέρουν τόσο στον αέρα όσο και στη θάλασσα, κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί με τα μεγαλύτερα πτηνά.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι επιστήμονες ανέλυσαν την ποσότητα ενέργειας που δαπανούν τα πτηνά για να κολυμπήσουν και να πετάξουν και όπως διαπίστωσαν και τα δυο είδη πρέπει να καταναλώσουν υπερβολικές ποσότητες ενέργειας για να πετάξουν, τις υψηλότερες απ’ όλα τα γνωστά είδη πτηνών.

Σε ό,τι αφορά το κολύμπι το ενεργειακό κόστος μειώνεται, ωστόσο παραμένει και πάλι υψηλό.

Αναλυτικά, οι κορμοράνοι δαπανούν πολύ περισσότερη ενέργεια για να κολυμπήσουν συγκριτικά με τους πιγκουίνους ίδιου μεγέθους, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα θαλασσοπούλια Uria lomvia, τα οποία καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με τους κορμοράνους, αλλά και πάλι 30% περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τους πιγκουίνους.

Από την έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences», προέκυψε ότι πριν πολλά χρόνια οι πιγκουίνοι θυσίασαν την ικανότητά τους να πετούν ώστε να εξελιχθούν σε δεινούς κολυμβητές, αναπτύσσοντας μύες που τους επιτρέπουν να κινούνται ταχύτατα στο νερό.

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η αυτοβιογραφία ενός αδέσποτου

Ας αρχίσω από τα βασικά, ονομάζομαι Ρόκι, αν και κάποια στιγμή πρέπει να άλλαξε το όνομα μου, είμαι 9 ετών και πλέον ζω στους δρόμους. Στο σήμερα θα φτάσουμε αργότερα. Λέω να ξεκινήσω από τις πρώτες μου αναμνήσεις και σιγά σιγά να φτάσω στο τώρα και τον διαφορετικό τρόπο ζωής  από αυτόν που είχα συνηθίσει.

37
Γράφει ο Ρόκι
Με χώρισαν νωρίς από την μάνα μου και τα αδερφάκια μου. Ίσα που την θυμάμαι όταν με έπαιρναν μακριά της. Στην αρχή δεν καταλάβαινα τι γινόταν κάτι έλεγαν κάποιοι περίεργοι άνθρωποι για ράτσες και λεφτά. Μετά κατάλαβα ότι ήμουν από τις καλές ράτσες και για αυτό όποιος με έπαιρνε θα έπρεπε να δώσει μεγάλο αντάλλαγμα.
Η επόμενη μνήμη που μου έρχεται στο μυαλό είναι μια γυάλα. Ίσα που χωρούσα. Γκρίνιαζα αλλά δεν μου έδιναν σημασία. Πάντως όχι να περιαυτολόγο αλλά στα νιάτα μου πρέπει να ήμουν κουκλί. Όλοι σταματούσαν, κυρίως κοριτσάκια, με κοιτούσαν και έκαναν κάτι περίεργους ήχους, μάλλον αγάπης. Δεν μπορώ βέβαια να καταλάβω το γιατί αφού άρεσα δεν με έπαιρναν από εκεί. Κάθε μέρα ένιωθα ότι πνιγόμουν.
Η ημέρα της λύτρωσης δεν άργησε πολύ, σας είπα ήμουν καλή ράτσα και κουκλί. Ένα κοριτσάκι ήρθε με έναν αυστηρό κύριο με κοίταξαν καλά καλά, με πήρε αγκαλιά το κοριτσάκι και με πήγαν σε ένα διαμέρισμα. Στο αυτοκίνητο όπως πηγαίναμε της έλεγε συνέχεια ο αυστηρός κύριος ότι εκείνη  θα έχει την ευθύνη μου αλλιώς θα με έδιναν πίσω.  Εκείνη ήταν κατενθουσιασμένη.  Αυτή μου έδωσε και το όνομα Ρόκι.
Χρόνια δόξας τα πρώτα. Ίσως τα καλυτέρα μου ως τώρα. Η μικρή με είχε βασιλιά, φαί βόλτες παιχνίδι. Ο αδερφός της, λίγο μεγαλύτερος, με έπαιζε που και που αλλά δεν πρέπει να μου είχε και τρελή συμπάθεια. Ο αυστηρός κύριος με είχε αποδεχθεί και κάποιες φορές κρυφά μου έδινε και κάνα χάδι. Αυτή που δεν με χώνευε ήταν η χοντρή κυρία. Της γέμιζα λέει το σπίτι τρίχες. Γούνα έχω κυρά μου. Ούτε μια αγκαλιά δεν με είχε πάρει, όχι ότι ήθελα αλλά μαζί μέναμε. Καμιά φορά μου έβαζε φαί αλλά πρώτα την είχε παρακαλέσει το κοριτσάκι.
Ο καιρός περνούσε και εγώ δενόμουν όλο και πιο πολύ με το κοριτσάκι. Πηγαίναμε βόλτες κοιμόμασταν μαζί, μου έδινε κρυφά άλλο φαγητό πολύ πιο νόστιμο, ποτέ δεν θα καταλάβω πως το έπιανε και το έκανε τόσο νόστιμο αφού εγώ έχω περισσότερη δύναμη από αυτήν άρα θα είμαι και καλύτερος κυνηγός. Να φανταστείτε μια φορά την είχα προστατεύσει από έναν. Είχε χιμήξει πάνω της στο κρεβάτι που κοιμόμαστε, άρχισα να γαβγίζω αλλά τελικά με έβγαλε έξω, τι να πεις θα ήθελε να το παίξει γενναία και να με προστατεύσει. Αυτός ξανά ερχόταν, πάντα με μισό μάτι τον κοιτούσα, αν τον πετύχαινα μόνο του θα ξεκαθαρίζαμε τις διαφορές μας.38
Εε να μην πολυλογώ με τις καλές μέρες, εξάλλου δεν πουλάνε. Ο καιρός πέρασε και το κοριτσάκι έφυγε από το σπίτι. Είχε φύγει και ο αδερφός της. Από ότι κατάλαβα ήταν να με πάρει μαζί της αλλά δεν γινόταν. Είχα πέσει σε κατάθλιψη, κάθε μέρα στο δωμάτιο της και στο κρεβάτι της ήμουν. Μέχρι και εκείνος ο χλέμπουρας που την ενοχλούσε μου είχε λείψει. Όλη μέρα μόνος μου και κανείς δεν μου έδινε σημασία. Ερχόταν που και που το κοριτσάκι- κοπέλα ολόκληρη είχε γίνει, χαρές να δείτε εγώ. Πέταγα, γάβγιζα η ουρά μου έπαιρνε φωτιά. Μετά πάλι μόνος. Ο καιρός περνούσε και η χοντρή κυρία με ανέβασε στην ταράτσα, απομονωμένο. Δύσκολες μέρες. Κάπου εκεί πρέπει να μου άλλαξαν και το όνομα. Με φώναζαν έξοδο. Ξεχνούσαν να μου βάλουν φαί, έκανα φασαρία να με βάλουν μέσα και μου φώναζαν, καμία σημασία. Τα είχα ψιλοπαίξει κυνήγαγα κάτι περιστέρια, το πιο ενδιαφέρον γεγονός της ημέρας. Βέβαια τα άφηνα να φάνε και από το φαί μου για να έρθουν και την επόμενη ημέρα.
Μια μέρα λοιπόν η χοντρή κυρία με πήρε με το αμάξι. Πήγαινε και πήγαινε. Φτάσαμε σε ένα πάρκο. Τρελάθηκα , είχα να βγω βόλτα πολύ καιρό. Μου έβγαλε και το λουρί. Άρχισα να τρέχω και να τρέχω. Όταν πια δεν άντεχα άλλο πήγα να την βρω. Ήταν εξαφανισμένη. Έψαχνα για ώρες. Μέχρι που δεν άντεξα άλλο και βρήκα μια καρέκλα και κοιμήθηκα. Το πρωί με ξύπνησαν με μπουγέλο και φωνές. Μάλλον δεν έπρεπε να καθόμουν στην καρέκλα.
Περιπλανιόμουν για βδομάδες. Τελικά βρήκα και άλλον έναν φίλο, αν ακούσετε και την δική του ιστορία θα βρείτε ομοιότητες με εμένα, μόνο που αυτός δεν ήταν κουκλί. Τώρα ζούμε μαζί, μας δίνουν κάνα φαί σε κάτι στέκια αλλιώς  στα σκουπίδια, μαλώνουμε με τις γάτες και κάτι βρίσκουμε. Δύσκολες μέρες δεν λέω, μου λείπει και η μικρή, βασιλιά με είχε. Και ο χλέμπουρας τι να κάνει ; Παίζαμε που και που. Ακόμη και η χοντρή κυρία μου λείπει, δεν κρατάω κακία. Αλλά πιο πολύ θέλω να ξαναδώ τον αυστηρό κύριο να μου δίνει ένα κρυφό χάδι και κάνα αποφάγι, ήταν το πιο σημαντικό μου  κατόρθωμα  σε όλη μου την ζωή. Ένας κύριος που με το ζόρι αγκάλιαζε τα παιδιά του μου έδειχνε εμένα αγάπη, έστω και κρυφά. Σίγουρα αν ζούσε δεν θα άφηνε την χοντρή κυρία να με διώξει…
Διαβάστε περισσότερα »