Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Φίλοι... κολλητοί! Ποιά είναι η πιο ασυνήθιστη συμβίωση σε ένα ζωολογικό κήπο της Αμερικής;

Φιλοι... κολλητοι! Ποια ειναι η πιο ασυνηθιστη συμβιωση σε ενα ζωολογικο κηπο της Αμερικης;

Μια αρκούδα, ένας τίγρης και ένα λιοντάρι δεν μπορούν να φανταστούν ούτε μια ημέρα ο ένας μακριά από τον άλλο!
Στο ζωολογικό κήπο στο Locust Groveб στις ΗΠΑ, το λιοντάρι Leo, ο τίγρης Shere Khan και η αρκούδα Μπαλού ζουν μαζί σε ένα χώρο, τρώνε από ένα μπολ και παίζουν λες και είναι αδέλφια! Πρόσφατα, τα τρία ζώα μεταφέρθηκαν σε αυτό το χώρο που διαθέτει ένα ξύλινο σπιτάκι και μια τεχνητή λίμνη, όπου μπορούν να αισθανθούν άνετα, αφού έχουν περάσει πολλές δυσκολίεςες μαζί. Οι αστυνομία τους βρήκε οκτώ χρόνια πριν, σε ένα μικρό κλουβί, στο σπίτι ενός μαφιόζου.
Όταν τους έφεραν οι αστυνόμοι στο ζωολογικό κήπο, τα ζωάκια ήταν δύο μηνών και συμπεριφέρονταν ο ένας στον άλλων σαν αδέλφια, για αυτό και τους άφησαν μαζί.
Τώρα οι επισκέπτες μπορούν να δούν τους κολλητούς... φίλους και απο κοντά να παίζουν μαζί και να ποζάρουν στις κάμερες! Κι' αν αναρωτιέστε τι κάνουν αυτά στην καθημερινότητα τους... Το λιοντάρι σχεδόν όλη την ημέρα κοιμάται, ο τίγρης παίζει μαζί με την αρκούδα μέσα στην λίμνη και το βράδι, για να ζεσταθούν, κοιμούνται… αγκαλιά!
Ρεπορτάζ-Κείμενο: Λία Ιγκάμ
Πηγή: www.pinterest.com
Διαβάστε περισσότερα »

ΣΟΚ! Εντοπίστηκαν πολλά σκοτωμένα άγρια πτηνά


Μεγάλο αριθμό από  σκοτωμένα άγρια πτηνά, εντόπισαν μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Λαθροθηρίας και του Ταμείου Θήρας σε έρευνα...

 που διενήργησαν σε δύο εστιατόρια σε χωριά της Επαρχίας Λάρνακας.

Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι σε έρευνα που έγινε από μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Λαθροθηρίας και του Ταμείου Θήρας σε δύο εστιατόρια σε χωριά της Επαρχίας Λάρνακας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 103 ξόβεργα, 503 σκοτωμένα άγρια πτηνά και μία συσκευή παραγωγής μιμητικών φωνών άγριων πτηνών.


Πηγή: newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η κλιματική αλλαγή «συρρικνώνει» τα ωδικά πτηνά;

Εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα νέας επιστημονικής μελέτης που δείχνει ότι τα ωδικά πτηνά στις ΗΠΑ σταδιακά «μικραίνουν».



Ειδικότερα, οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 500.000 πτηνά που ανήκουν σε διαφορετικά είδη και διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα από αυτά σταδιακά είχαν μικρότερο βάρος και κοντύτερα φτερά.

Οι επιστήμονες, που αποδίδουν τη «συρρίκνωση» των πτηνών στην κλιματική αλλαγή, διευκρινίζουν ότι το μέγεθος των ωδικών πτηνών άρχισε να μειώνεται τα τελευταία 50 χρόνια ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες μελέτησαν 486.000 αποδημητικά πτηνά από το 1961 μέχρι το 2007. Παράλληλα, ζύγισαν και μέτρησαν το μήκος των φτερών του κάθε πτηνού ξεχωριστά.

Το δείγμα περιλάμβανε πτηνά που ξεχειμωνιάζουν στις ΗΠΑ αλλά και αποδημητικά πουλιά που είχαν διανύσει μεγάλες αποστάσεις.

Από τα 83 είδη πτηνών που είχαν φτάσει στις ΗΠΑ την αποδημητική περίοδο της άνοιξης, τα 60 είχαν γίνει αισθητά μικρότερα μέσα σε διάστημα 46 ετών που διήρκεσε η έρευνα, αφού ζύγιζαν λιγότερο ενώ τα φτερά τους ήταν κοντύτερα.

Επιπλέον, από τα 75 είδη που είχαν φτάσει στις ΗΠΑ την αποδημητική περίοδο του φθινοπώρου, τα 66 είχαν επίσης «συρρικνωθεί».

«Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στα ωδικά πτηνά που ξεχειμωνιάζουν στην Καραϊβική, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική», τόνισε σε δηλώσεις του ο δρ. Τζος Βαν Μπουσκιρκ από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία.

«Πολλά είδη πτηνών αρχίζουν σταδιακά να μικραίνουν, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει την επιβίωσή τους», κατέληξε ο ερευνητής.

Σημειώνεται ότι στη Βιολογία υπάρχει ο γενικός κανόνας ότι τα ζώα τείνουν να μικραίνουν σε θερμότερα κλίματα. Πρόκειται για μια πεποίθηση γνωστή ως τον κανόνα του Bergman.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

VIDEO: O κύκνος που επιτίθεται σε όσους κάνουν κανό στην περιοχή του!


Ο Tyson (από τον γνωστό πυγμάχο) αλλάζει την εικόνα που είχαμε για τους κύκνους... Ένα δηλαδή πανέμορφο και ήρεμο πτηνό...

Ο πανέμορφος κύκνος λοιπόν επιτίθεται με βία σε όσους ανθρώπους ''εισβάλλουν'' στα νερά του και την περιοχή του.

Ο κύκνος-τρομοκράτης κατά τους κατοίκους της περιοχής στο Northamptonshire της Βρετανίας, δεν διστάζει να επιτεθεί ακόμα και σε εισβολείς πεζούς!

Οι ντόπιοι ζήτησαν να μεταφερθεί ο κύκνος σε πιο απόμερο σημείο του καναλιού...

Δείτε το βίντεο μιας επίθεσή του:
Διαβάστε περισσότερα »

Ηλεία: Άλογο βούλιαξε σε βούρκο στη Γαστούνη!

Απίστευτη περιπέτεια έζησε επί ώρες ένα άλογο στην περιοχή της Γαστούνης, όταν βρέθηκε εγκλωβισμένο μέσα σε βούρκο και χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για την διάσωσή του...
Όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν κόπηκε το σχοινί που ήταν δεμένο το άλογο στο χώρο που σταβλιζόταν, κοντά στην Παναγία την Καθολική, με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του και να πέσει μέσα σε βούρκο.

Επί ώρες παρέμεινε στο σημείο και το μοναδικό σημείο που φαινόταν μέσα στο βούρκο, ήταν το κεφάλι του. Ο ιδιοκτήτης του ο κ. Γιώργος Σχοινάς πήγε στο σημείο γύρω στις 7 χθες το πρωί για να φροντίσει τα ζώα του και όταν διαπίστωσε ότι το άλογο δεν βρισκόταν στο σημείο που το είχε δέσει, έψαξε και το αντίκρισε μέσα στο βούρκο. Αμέσως κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και στο σημείο έσπευσε ένα Πυροσβεστικό όχημα και τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι ξεκίνησαν με κάθε μέσο που διέθεταν την επιχείρηση διάσωσης.

Το άλογο ωστόσο είχε κολλήσει μέσα στο βούρκο και τελικά χρειάστηκε να συνδράμει και ο δήμος Πηνειού με ένα jcb που μετέβη στο σημείο και βοήθησε στην απομάκρυνση του αλόγου από το βούρκο.

Η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και όπως διαπιστώθηκε στην πορεία, το άλογο ευτυχώς δεν έφερε τραύματα.

patrisnews.com
Διαβάστε περισσότερα »

Πυροβόλησε το σκυλί μέρα μεσημέρι δίπλα στην παιδική χαρά


Χθες η Μάρθα Γαλάνη αντιπρόεδρος του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας ειδοποιήθηκε από κατοίκους της περιοχής της Αγίας Μαρίνας πως εκεί βρίσκεται ένα σκυλί πληγωμένο. Πηγαίνοντας επί τόπου διαπίστωσε πως το σκυλί ήταν πυροβολημένο στο κεφάλι. Το περιστατικό συνέβη σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο όπου είχε πυροβοληθεί πέρσι τον Απρίλιο ένα άλλο σκυλί.


Το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε αμέσως στον κτηνίατρο Νίκο Σουρβίνο. Στην συνέχεια οι μάρτυρες μαζί με τον κτηνίατρο έδωσαν κατάθεση στο Α.Τ. Λευκάδας, το οποίο κατέθεσε αυτεπάγγελτα μήνυση και ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας.

Τελικά το ζώο κατέληξε αργά το βράδυ, γι’ αυτό και η κα Γαλάνη και ο κ. Σουρβίνος εκλήθησαν εκ νέου στην Αστυνομία για πρόσθετη κατάθεση.

Το σημείο, που βρέθηκε πυροβολημένο το ζώο, είναι πολυσύχναστο και δίπλα σε παιδική χαρά. Την ώρα εκείνη (γύρω στις 12 το μεσημέρι), υπήρχαν παιδιά που έπαιζαν και πολλοί περαστικοί.

Με αφορμή την θανάτωση του σκύλου το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας θέτει τα εξής ερωτήματα απευθυνόμενο σ’ εκείνους που γνωρίζουν τι συνέβη και όμως δεν μιλούν: «1) Υπήρξε, άραγε, κάποιος μάρτυρας που να είδε το ανθρωπόμορφο κτήνος που σήκωσε το όπλο κατά του ανυπεράσπιστου ζώου;

2) Μήπως υπάρχουν μάρτυρες και φοβούνται, ως συνήθως, να μιλήσουν; 3) Πώς είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοια περιστατικά να συμβαίνουν δίπλα μας, δίπλα στα σπίτια, ανάμεσα στα παιδιά μας; 4) Πότε θα ευαισθητοποιηθούμε επειτέλους; Μήπως όταν τα σκάγια βρούν κάποιον από εμάς, έστω κατά λάθος; 5) Τι έκανε η Αστυνομία, μετά το περσινό περιστατικό, ώστε να προστατέψει τους πολίτες, από ασυνείδητους τυφεκιοφόρους – εγκληματίες;

Καλούμε όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό ή γνωρίζει τον δράστη να επικοινωνήσει με το Α.Τ. Λευκάδας ή το σωματείο μας στο τηλέφωνο:  6978695200.

Ο δράστης πρέπει να βρεθεί για το καλό όλων μας!»
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Πιγκουίνος τρώει το παιδί του


Πιγκουίνος τρώει το παιδί του

Σοκάρει το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα

Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε σε ζωολογικό κήπο της Κίνας. Πιγκουίνος προσπαθούσε να ταΐσει το παιδί του και επειδή αυτό δεν ανταποκρινόταν, τελικά το έφαγε.

Το ερασιτεχνικό βίντεο από ζωολογικό κήπο στην Βορειοανατολική Κίνα είναι σοκαριστικό, καθώς δείχνει τον πιγκουίνο να τρώει το ίδιο του το παιδί!

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το περιστατικό είναι πολύ σπάνιο και θα προσπαθήσουν να διερευνήσουν τους λόγους που συνέβη αυτό.








newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »