Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ο θαλάσσιος… πανικός!


Ο θαλάσσιος… πανικός!


Στην πρώτη τους επαφή με τη θάλασσα οι περισσότεροι σκύλοι πανικοβάλλονται! Αυτό είναι και το σημερινό μας θέμα. Η θάλασσα είναι κάτι το πρωτόγνωρο για το αγαπημένο σας κατοικίδιο και είναι πολύ φυσικό να είναι επιφυλακτικό στην επαφή του μαζί της ειδικά τις πρώτες φορές. Η δική σας αντιμετώπιση όμως είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αν κάνετε λάθος κινήσεις μπορεί να έχετε αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, δηλαδή αντί ο σκύλος σας να μπαίνει στη θάλασσα από μόνος του τελικά, να φοβάται και να μην την πλησιάζει. Πάμε να δούμε λοιπόν τι  πρέπει να αποφύγετε παρακάτω:
  1. Μην πετάξετε το σκύλο σας στη θάλασσα και μην τον βάλετε με το ζόρι παίρνοντας τον αγκαλιά.
  2. Την πρώτη του μέρα στη θάλασσα καλύτερα να αποφύγετε την προσπάθεια αν έχει κύματα ή αν φυσάει(για να μη φοβηθεί).
  3. Μην αγχωθείτε να κάνετε όλα τα βήματα μαζί σε μια μέρα.
  4. Αν ο σκύλος σας είναι γεράκος και δεν του αρέσει η θάλασσα ή αγχώνεται τότε δεν υπάρχει λόγος να τον πιέζετε μπορεί απλά να μην του αρέσει όπως συμβαίνει και με ορισμένους ανθρώπους
webpet
Διαβάστε περισσότερα »

Η σκέψη για την απόκτηση μιας γάτας και το οικονομικό…

Η σκέψη για την απόκτηση μιας γάτας και το οικονομικό…
Αν σκέφτεστε πως ήρθε η ώρα να αποκτήσετε μια γατούλα βεβαιωθείτε πως το έχετε σκεφτεί πολύ καλά και πως μπορείτε να ανταπεξέλθετε και οικονομικά στη συμβίωση μαζί της. Οι γάτες ανήκουν στα πιο “οικονομικά” ζώα, όμως δεν παύουν να έχουν και αυτές ορισμένα έξοδα. Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε πως για τη διατροφή και την παρακολούθηση της υγείας της χρειάζεστε περίπου 50e το μήνα. Αν τα οικονομικά σας δε σας το επιτρέπουν τότε μην το αποφασίσετε! Αν δε μπορείτε να είστε σίγουροι πως θα έχετε ένα υγιές ζώο μέσα στο σπίτι σας τότε μην κάνετε το βήμα, διότι και το ζώο θα υποφέρει και φυσικά εσείς θα κινδυνεύσετε αν δεν κάνετε τα απαραίτητα για την υγειονομική της περίθαλψη. Όταν πάρετε την απόφαση να υιοθετήσετε ένα ζώο θυμηθείτε πως πέρα από τα απαραίτητα έξοδα μπορούν να προκύψουν και ορισμένα απρόοπτα(ασθένειες, ατυχήματα) που σημαίνει και απρόσμενα έξοδα. Πάρτε στην αγκαλιά σας το αγαπημένο σας αιλουροειδές όταν είστε σε θέση να είστε εκεί για αυτό και να του προσφέρετε ότι χρειάζεται. Υιοθετήστε υπεύθυνα

webpet
Διαβάστε περισσότερα »

Η μακρύτερη γλώσσα που υπάρχει μέχρι τώρα σε σκύλο!

Η μακρύτερη γλώσσα που υπάρχει μέχρι τώρα σε σκύλο!  
Το σκυλάκι αυτό ονομάζεται Puggy , είναι γένους αρσενικού και ράτσας Πεκινουά. Κατέχει την μακρύτερη γλώσσα που έχει μετρηθεί ποτέ σε σκύλο, η οποία αγγίζει τα 11,43 εκατοστά! Η ιδιοκτήτρια του Becky Stanford ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και όπως λέει χαίρεται ιδιαίτερα που αναγνωρίστηκε στον Puggy η διαφορετικότητα του γιατί είναι φαινόμενο. Αναφέρει πως όταν τον πήρε δεν είχε ιδέα για τη διαφορετικότητα του και δε μπορούσε να φανταστεί πως μια μέρα θα έμπαινε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Ωστόσο, είναι χαρούμενη που δεν κατέληξε στο δρόμο και δεν τον κοιτούν σαν κάτι περίεργο όσοι τον συναντούν αλλά αντίθετα πήρε τη θέση που του άξιζε ανάμεσα στα υπόλοιπα φαινόμενα των ρεκόρ και ο κόσμος ξαφνιάζεται ευχάριστα αντικρίζοντας τον στο δρόμο, καθώς δεν έχει δει κανείς τους κάτι τέτοιο ποτέ στη ζωή του. Η μέτρηση της γλώσσας του Puggy έγινε στην Αvondale Haslet, μια κλινική για ζώα στο Texas στις 8 Μαΐου του 2009 όταν ο σκυλάκος ήταν 9 χρονών.webpet
Διαβάστε περισσότερα »

“Καθαρόαιμος” κίνδυνος

“Καθαρόαιμος” κίνδυνος

Μια εκπομπή του BBC έγινε αφορμή για να ανησυχήσει ολόκληρη τη Βρετανία, καθώς το κανάλι πρόβαλε ένα θέμα για τα αιμομικτικά ζευγαρώματα καθαρόαιμων σκύλων που γίνονται στο βωμό του κέρδους! Για το θέμα μίλησαν κτηνίατροι οι οποίοι επισήμαναν πως οι φυλές των σκύλων γίνονται όλο και πιο ευάλωτες σε ασθένειες και γενετικά προβλήματα ενώ τα ημίαιμα σκυλιά σε αντίθεση είναι πιο ανθεκτικά και ζουν περισσότερο.
Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να πάρετε επιτέλους σπίτι σας αυτό το χαριτωμένο τετράποδο που σας “συνοδεύει” ως το σπίτι σας καθημερινά;
Διαβάστε περισσότερα »

Υγεία: Τα κατοικίδια ζώα προστατεύουν την καρδιά

Οι άνθρωποι που έχουν στο σπίτι τους κατοικίδια ζώα, ιδίως σκυλιά, κινδυνεύουν λιγότερο από προβλήματα καρδιάς, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Καρδιολογικό Σύλλογο. Σε σχετική ανακοίνωση...
σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αναφέρεται ότι η κατοχή ενός κατοικίδιου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του ιδιοκτήτη για καρδιοπάθεια, καθώς σχετίζεται με λιγότερη παχυσαρκία, καθώς επίσης με χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, λιπιδίων (τριγλυκεριδίων) και χοληστερόλης.

Μια μελέτη άνω των 5.200 ενηλίκων, που δημοσίευσε την ανακοίνωση του Συλλόγου στο καρδιολογικό περιοδικό "Circulation", έδειξε ότι όσοι κατείχαν κάποιο ζώο, ήσαν πιο δραστήριοι σωματικά, στο μέτρο που έβγαζαν συχνές βόλτες τον σκύλο τους (ή άλλο ζωάκι!). Παράλληλα, άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι τα κατοικίδια δρουν ηρεμιστικά για τον κάτοχό τους, μειώνοντας το στρες του, σε σημείο που τα ζώα χρησιμοποιούνται υποβοηθητικά σε ορισμένα προγράμματα ψυχοθεραπείας. Η αφοσίωση και η αγάπη που δείχνουν τα ζώα, μειώνουν το άγχος, την κατάθλιψη και την μοναξιά του ιδιοκτήτη τους, ενώ ανεβάζουν την αυτοεκτίμησή του, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Γκλεν Λιβάιν διευκρίνισε ότι είναι ήδη ξεκάθαρο πως η ύπαρξη ενός κατοικίδιου, ιδίως σκύλου, μειώνει τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, άρα προστατεύει έμμεσα την καρδιά. Αυτό που είναι λιγότερο σαφές, είναι αν τα κατοικίδια ωφελούν άμεσα την καρδιά, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Πάντως, ο Αμερικανικός Καρδιολογικός Σύλλογος φρόντισε να διευκρινίσει πως η απόκτηση ενός κατοικίδιου δεν μπορεί να υποκαταστήσει την υγιεινή διατροφή, τη σωματική άσκηση, τον έλεγχο του βάρους και τη διακοπή του καπνίσματος, αν θέλει κανείς να προστατέψει την καρδιά του.
Διαβάστε περισσότερα »

Σαλπάρουμε!!!

Σαλπάρουμε!!!
Μας αρέσουν τα ταξίδια με τα πλοία, και συνήθως όλο και περισσότερο όταν πλησιάζει καλοκαιράκι και λαχταρούμε να πατήσουμε το ποδαράκι μας σε ένα νησάκι. Πως όμως θα γίνει αυτό, αφού θέλουμε μαζί μας και τον αχώριστο φίλο μας, τον  σκύλο μας? Αυτό που μπορούμε να πούμε για αρχή, είναι ότι το ταξίδι μας θα είναι λιγότερο δαπανηρό, αφού ο σκύλος μας δεν βγάζει εισιτήριο, και πιο άνετο για τον σκύλο μας. Παρακάτω θα αναφέρουμε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για αυτήν την διαδρομή.
     -Μπορούμε να έχουμε τον σκύλο μας ελεύθερο, με λουρί βέβαια, στο κατάστρωμα του πλοίου. Είμαστε όμως προσεκτικοί και υπεύθυνοι κάθε λεπτό.
     -Υπάρχουν ειδικά κλουβιά πάνω στο πλοίο όπου μπορούμε να τοποθετήσουμε τα σκυλιά μας. Λίγο επικίνδυνο όμως (εξαρτάται την κατάσταση του κλουβιού) γιατί μπορεί οποιοσδήποτε να ανοίξει την πορτούλα και να στο πάρει. Προμηθευόμαστε λοιπόν ένα λουκετάκι.
     -Δεν επιτρέπεται να έχουμε τα σκυλιά ελεύθερα μέσα στο σαλόνι. Αν το μέγεθος τους το επιτρέπει τα βάζουμε μέσα σε δοχεία, αν θέλουμε να κάτσουμε μαζί στις αναπαυτικές πολυθρόνες του σαλονιού.
     -Αν έχουμε σκοπό να κλείσουμε καμπίνα, πρέπει να ενημερώσουμε ότι έχουμε το κατοικίδιο μας μαζί, γιατί εξαρτάται από την κάθε εταιρεία αν θα μας το επιτρέψει. Μια ερώτηση λοιπόν που δεν πρέπει να ξεχάσουμε, επειδή θεωρούμε εμείς την απάντηση δεδομένη.
     -Έχουμε μαζί το βιβλιάριο του, για τυχόν έκτακτες καταστάσεις.
     -Του δίνουμε λίγη τροφή και νερό δύο περίπου ώρες πριν αναχωρήσουμε. Προσπαθούμε να αποφύγουμε δηλαδή οποιαδήποτε αναταραχή στο στομαχάκι του, ιδιαίτερα αν είναι και λίγο ευαίσθητο.
webpet
Διαβάστε περισσότερα »

Αποστήματα στη γάτα



Τα αποστήματα οφείλονται συνήθως σε τραυματισμούς από καβγάδες μεταξύ γατών. Μεγαλώνουν αρκετά γρήγορα ειδικά όταν βρίσκονται στο κεφάλι, οπού μπορείτε να τα αντιληφθείτε ευκολότερα ακόμα και σε πρώιμο στάδιο, διότι μπορεί να χαϊδέψετε το ζώο σας στο κεφάλι και να δείξει ότι ενοχλείται. Τι μπορείτε να κάνετε εσείς σε αυτή την περίπτωση; Να ελέγξετε το σημείο με προσοχή και ίσως βρείτε την πληγή που δημιουργήθηκε από τα δόντια του αντιπάλου. Οι αρσενικοί γάτοι που δεν είναι στειρωμένοι μπλέκουν ευκολότερα σε τέτοιες φασαρίες, γι’αυτό θα πρέπει να τους προφυλάξετε ειδικά κατά το ξημέρωμα και το σούρουπο(οι πιο επικίνδυνες ώρες) μη επιτρέποντας τους να βγουν τις συγκεκριμένες ώρες έξω.
webpet
Διαβάστε περισσότερα »