Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Απίστευτο: Γεννήθηκε μοσχαράκι με δύο κεφάλια στην ανατολική Τουρκία!

Ένα απίστευτο βίντεο δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ στο διαδίκτυο, το οποίο δείχνει ένα νεογέννητο μοσχαράκι διαφορετικό από τα άλλα...

Το ζωάκι, που μετρά μόλις λίγες ημέρες στη ζωή, έχει δύο κεφάλια και γεννήθηκε στην ανατολική Τουρκία.
Στο βίντεο φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο δε μπορεί να κινηθεί.

Διαβάστε περισσότερα »

Ελβετία: Τρώνε σκύλους και γάτες!

Μια ειδεχθής πρακτική που μόνο ανατριχίλα προκαλεί: Η φρικιαστική συνήθεια να τρώει κανείς σκύλο ή γάτα συναντάται κυρίως στις χώρες της Άπω Ανατολής, στην Κίνα και το Βιετνάμ...
Στην Ευρώπη, όμως;

Όπως η εφημερίδα The Tages Anzeiger αποκαλύπτει, στην Ελβετία τα συμπαθέστατα τετράποδα αποτελούν εκλεκτούς μεζέδες στη διατροφή των αγροτών! Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αγρότες στις περιοχές Appenzell και St. Gallen areas σκοτώνουν σκύλους και γάτες για να τα φάνε ή να κάνουν δώρο το κρέας τους σε φίλους!

«Δεν υπάρχει τίποτα το παράξενο σε αυτό» δηλώνει αγρότης στο δημοσιογράφο. «Το κρέας είναι κρέας! Αρέσει ιδιαίτερα μάλιστα τους εργάτες στην οικοδομή»

Κάποιος άλλος αγρότες περιέγραψε πώς μεγάλωσε τα ζώα κι έπειτα κάλεσε έναν χασάπη για να τα σφάξει! Η εφημερίδα μάλιστα υπογραμμίζει ότι στην περιοχή υπάρχει ένα είδος μεζέ, το mostbröckli, που συνήθως κατασκευάζεται από βοδινό ή χοιρινό μαριναρισμένο κρέας, τώρα όμως το φτιάχνουν από γάτα ή σκύλο. «Κανείς δε γνωρίζει τι είναι όταν το μαγειρεύεις με αυτόν τον τρόπο» προσθέτει ένας ακόμη μάρτυρας.

Και μπορεί το κρέας αυτό να μην κυκλοφορεί στην αγορά, η πρακτική από μόνη της μόνο τρόμο προκαλεί στις οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων αλλά και στον απλό κόσμο. Αρκεί να έχει κανείς συνείδηση- προσθέτουμε εμείς.

Στην Ελβετία το άτομο που θέλει να σκοτώσει γάτα ή σκύλο μπορεί να συλληφθεί μόνο εφόσον το σκοτώσει με βίαιο τρόπο.

Όσοι μίλησαν στην εφημερίδα το έκαναν υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η ανωνυμία τους φοβούμενοι τις σφοδρές αντιδράσεις των ζωώφιλων.

exelixeis.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πλήθος κροκόδειλων έπιασαν οι Άρχές της Αυστραλίας

Πλήθος κροκόδειλων έπιασαν οι Άρχές της Αυστραλίας

Σημαντική αύξηση γνώρισε ο αριθμός των ζώων την περσινή χρονιά

Αριθμούς ρεκόρ στην παγίδευση κροκοδείλων, έπιασαν πέρυσι οι Αρχές της Αυστραλίας, καθώς ο πληθυσμός των ζώων γνώρισε μεγάλη αύξηση.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στο λιμάνι του Ντάργουϊν, πιάστηκαν φέτος 215 κροκόδειλοι. Μάλιστα το μήκος ενός εξ αυτών έφτανε τα 5 μέτρα!

Ο πληθυσμός του είδους αυξήθηκε λόγω των πυκνών βροχοπτώσεων. Τα ζώα μπορούν να βρεθούν σε διάφορες περιοχές όπως είναι οι λίμνες, τα ποτάμια και κάποιες παραλίες. 

Φυσικά, η «συνάντηση» ενός κάτοικου ή τουρίστα με τα ζώα, μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Έτσι, οι Αρχές της χώρας εφιστούν την προσοχή και την τήρηση των οδηγιών, ώστε να μην βρεθεί κάποιος σε κίνδυνο επίθεσης από κροκόδειλο.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Θέλει να σκοτώσει ζώα με βαριοπούλα σε έκθεση! Πιάστε τον!

Ένα απίστευτο έγκλημα θα συμβεί στις 7 Ιανουαρίου στο Παρίσι. Ένας νέος καλλιτέχνης (καταλάβατε τι καλλιτέχνης) με το όνομα... Adel Abdessemed έχει στήσει την έκθεσή του στο Παρίσι, στο εκθεσιακό κέντρο Pompidou.

Στον εκθεσιακό χώρο πρόκειται να δεθούν, μια αγελάδα, ένα γουρούνι, ένα μοσχάρι, μια κατσίκα, ένα πρόβατο και ένα άλογο. Εκεί ο καλλιτέχνης θα σκοτώσει τα άτυχα ζώα με μία βαριοπούλα. Τα ζώα θα πεθάνουν με επανειλημμένα χτυπήματα βαριοπούλα υπό τους ήχους metal μουσικής.

Η ημερομηνία που θα «εκτεθούν» τα ζώα για να σκοτωθούν είναι στις 7 Ιανουαρίου 2013. Οι Γάλλοι φιλόζωοι έχουν ήδη ετοιμάσει διαμαρτυρία προς τον υπουργό πολιτισμού της χώρας ζητώντας του να μην επιτραπεί κάτι τέτοιο.

Ο Adel φαίνεται πως παραδειγματίστηκε από τον σαδιστή «καλλιτέχνη» Guillermo Vargas ο οποίος είχε γίνει γνωστός παγκοσμίως και ιδιαίτερα στους φιλόζωους, καθώς πριν μερικά χρόνια είχε τοποθετήσει έναν σκύλο μέσα σε έκθεσή του και τον άφησε δεμένο μέχρι να πεθάνει από την πείνα. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το σκυλί παρέμεινε για μία μέρα στον εκθεσιακό χώρο μέχρι που κατάφερε να δραπετεύσει.

Εάν επιτραπεί να προχωρήσει στο "έργο" του το πλήγμα για την σοσιαλιστική Γαλλία θα είναι μόνιμο.

Διαβάστε περισσότερα »

Είναι τετράποδο αλλά δεν το δείχνει


Είναι τετράποδο αλλά δεν το δείχνει

Στα βήματα των ανθρώπων

Διαβάστε περισσότερα »

Στον χώρο των αποσκευών τα κουτάβια με το Κ.Τ.Ε.Λ. Ημαθίας

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου η κα Πηνελόπη Παππά ταξιδεύοντας από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα εντόπισε μέσα στο χώρο των αποσκευών του Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Ημαθίας τα κλουβιά... μεταφοράς ζώων, που βλέπετε. Σε αυτά βρίσκονταν κουταβάκια. Το κάθε κλουβί είχε τουλάχιστον δύο ζώα.

Την προσοχή της κας Παππά τράβηξε το γεγονός, ότι άκουγε τα κλάματα των κουταβιών μέσα από το Κ.Τ.Ε.Λ. και έτσι έριξε μια προσεχτικότερη ματιά. Το δικό της λεωφορείο έκανε στάση στην καφετέρια «ΡΟΥΜΕΛΗ» στις περίπου 19:00 και εκεί βρήκε τα ζώα στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο είτε προς είτε από την Ημαθία.

Θα πρέπει και πάλι να τονίσουμε ότι:
- ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΤΑΙ η μεταφορά ζώων στον χώρο των αποσκευών.
- ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μεταφορά ασυνόδευτων ζώων. 
- ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να στοιβάζουμε τα ζώα λες και είναι αντικείμενα μέσα σε τόσο μικρά κλουβιά και μάλιστα σε τόσο μεγάλης διάρκειας ταξίδια.

Το σοκ, που υφίστανται τα κουταβάκια και τα γατάκια αλλά και τα ενήλικα ζώα κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι μεγάλο εξαιτίας της φασαρίας, της χαμηλής θερμοκρασίας (αφού δεν είναι ίδια με αυτή στην καμπίνα των επιβατών) και της έλλειψης χώρου έστω για να τεντωθούν.

Δυστυχώς αν και η νομοθεσία ορίζει τις συνθήκες μεταφοράς ζώων με τα Κ.Τ.Ε.Λ. και τα τρένα οι καταγγελίες για τις παραβάσεις που γίνονται είναι συχνές.

Παραλήπτες των κουταβιών, όπως αναγράφεται πάνω στα κλουβιά, ήταν οι κυρίες Αθηνά Θεοδώρου και Ιωάννα Δάβρη. Όμως το ζητούμενο δεν είναι ποίοι είναι οι παραλήπτες, αλλά ποίοι είναι οι αποστολείς.

Ποιος «φιλεύσπλαχνος» φιλόζωος φρόντισε να σταλούν έτσι τα κουτάβια; 
tromaktiko

Διαβάστε περισσότερα »

Τα «φουγάρα» της πανίδας


Μεγάλα χαρμάνια

Η κακή συνήθεια του τσιγάρου χτύπησε και το ζωικό βασίλειο. Χελώνες, φίδια, γάτες, σκύλοι και άλλα ζώα το ρίχνουν έξω με ένα τσιγαράκι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το τσιγάρο τοποθετείται στο στόμα τους από τα χέρια του ανθρώπου αλλά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπως αυτή του χιμπατζή που πλέον έχει εθιστεί στο τσιγάρο.













newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »