Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

«Γυάλινο», διαφανές χταπόδι για πρώτη φορά σε video


Vitreledonella richardiΕίναι πολύ δύσκολο να εντοπίσει κανείς τα χταπόδια που ζουν βαθειά στον ανοιχτό ωκεανό, ωστόσο το να εντοπίσει ένα «γυάλινο» χταπόδι είναι σχεδόν αδύνατο.
Το σπάνιο χταπόδι Vitreledonella richardi μοιάζει περισσότερο με μέδουσα και δεν καμουφλάρεται, όπως τα υπόλοιπα είδη, για να ξεγελάσει τους θηρευτές, αφού είναι σχεδόν διαφανές.
Μάλιστα στα 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, γίνεται σχεδόν αόρατο. Στο video φαίνονται τα αδιαφανή πεπτικά όργανα του χταποδιού, αλλά και οι βεντούζες του που μοιάζουν με στολίδια.
Πολλά είδη χταποδιών έχουν μεγάλα, στρογγυλά μάτια που διευρύνουν το οπτικό τους πεδίο. Αντίθετα το γυάλινο χταπόδι έχει περίεργα επιμήκη μάτια, τα οποία περιορίζουν μεν την όραση, ωστόσο μειώνουν τις πιθανότητες να εντοπιστεί από τους θηρευτές.
Επειδή τα γυάλινα «χταπόδια» εντοπίζονται σπάνια, οι πληροφορίες για τους οικοτόπους και τον κύκλο ζωής τους είναι ελάχιστες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όταν γεννιούνται είναι περίπου 2,2χιλιοστά και το μήκος τους στην πορεία φτάνει μέχρι τα 45 εκατοστά.
Πολλά χταπόδια που ζουν στην ανοιχτή θάλασσα έχουν ένα αποσπώμενο μέλος, το οποίο και χρησιμοποιούν για να γονιμοποιήσουν τα θηλυκά, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με το «γυάλινο» χταπόδι, καθώς τα άτομα του είδους συνευρίσκονται.
Επισημαίνεται επίσης ότι τα θηλυκά κρατούν τα εκατοντάδες αυγά με τα μικρά τους στο στόμα, μέχρι να εκκολαφθούν.
Δείτε το εκπληκτικό video με το γυάλινο χταπόδι

Διαβάστε περισσότερα »

Ψάχνουν άνθρωπο για να τρομάζει αρκούδες!!!


Μια πολύ περίεργη αγγελία δημοσιεύθηκε σε νορβηγική εφημερίδα: «Ζητείται υπάλληλος με βροντερή φωνή, ώστε να διώχνει πολικές αρκούδες». Πρόκειται για μια δύσκολη δουλειά που απαιτεί και ιδιαίτερα προσόντα. Συγκεκριμένα εάν έχετε δυνατή φωνή και δεν είστε πολύ τρομακτικοί , τότε είστε οι κατάλληλοι γι’ αυτήν τη θέση εργασίας. Μοναδική αρμοδιότητα να φωνάζετε δυνατά στις πολικές αρκούδες ώστε να απομακρύνονται και να μπορούν οι επιστήμονες να πραγματοποιήσουν ένα σημαντικό έργο.

perierga.gr - Ψάχνουν άνθρωπο για να τρομάζει τις αρκούδες!
Φυσικά δεν πρόκειται για πλάκα αφού η συγκεκριμένη αγγελία δημοσιεύθηκε σε νορβηγική εφημερίδα και είναι επείγουσα η ανεύρεση του κατάλληλου για τη θέση, καθώς στην περιοχή Svalbard της Νορβηγίας οι αρκούδες φθάνουν τις 3.000 σε αντίθεση με τους ανθρώπους που δεν ξεπερνούν τους 2.400. Όπως είναι αναμενόμενο οι ερευνητές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ανησυχούν ιδιαίτερα για την ασφάλεια τους, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης της περιοχής Odd Olsen Ingeο να αναγκαστεί να δημιουργήσει την συγκεκριμένη θέση εργασίας. Η αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι μια ικανότητα που χρειάζεται για να πάρετε την δουλειά, ωστόσο η βροντερή φωνή είναι απαραίτητη.
πηγή: news247.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Γιατί έχει πλάκα να έχεις σκύλο;


Μπορεί πολλοί να σκεφτούν βλέποντας τις ακόλουθες εικόνες ότι είναι καλύτερα που δεν έχουν σκύλο! Κι αυτό γιατί συχνά είναι πειραχτήρια, κάνουν τα πάντα άνω κάτω, είναι επίμονοι και ζημιάρηδες αλλά πάνω από όλα έχουν χιούμορ! Και μέσα από την αδεξιότητά τους ή τα… ατυχήματα που προκαλούν πάλι αγάπη βγάζουν. Γιατί με τα παθήματα-μαθήματά τους σού φτιάχνουν τη διάθεση. Και σίγουρα έχει πολλή πλάκα να έχεις σκύλο! Ψέματα;

1. Ποιος θα σε ξυπνάει 6 ώρα το πρωί να τον πας βόλτα και μάλιστα με ιδιαίτερο τρόπο;
perierga.gr - Γιατί έχει πλάκα να έχεις σκύλο;
2. Ποιος σου είπε να αγοράσεις ένα πανάκριβο φορητό;
perierga.gr - Γιατί έχει πλάκα να έχεις σκύλο;
3. Ποιος σου είπε να αφήνεις τα πράγματά σου όπου να ‘ναι;
perierga.gr - Γιατί έχει πλάκα να έχεις σκύλο;
4. Ποιος σου είπε ότι οι στημένες φωτογραφίες είναι ωραίες;
perierga.gr - Γιατί έχει πλάκα να έχεις σκύλο;
5. Ποιος σου είπε να παρατάς τα παπούτσια σου στο διάδρομο;
perierga.gr - Γιατί έχει πλάκα να έχεις σκύλο;
6. Και το αυτοκίνητό σου ανοιχτό στο γκαράζ επίσης;
perierga.gr - Γιατί έχει πλάκα να έχεις σκύλο;
7. Δεν ξέρεις ότι το παιδί και το σκυλί ό,τι βλέπουν κάνουν;
perierga.gr - Γιατί έχει πλάκα να έχεις σκύλο;
8. Ήξερες ότι έχεις έναν ερωτικό αντίπαλο στο σπίτι;
perierga.gr - Γιατί έχει πλάκα να έχεις σκύλο;
9. Έχεις καλύτερο μοντέλο από αυτόν για τους πίνακές σου;
perierga.gr - Γιατί έχει πλάκα να έχεις σκύλο;
10. Και να ήθελες να το κάνεις αυτό δεν θα μπορούσες!!! Γι΄αυτό να εκτιμάς την προσπάθεια!!!
perierga.gr - Γιατί έχει πλάκα να έχεις σκύλο;
11. Πού να ψάχνεις για παρανυφάκια;
perierga.gr - Γιατί έχει πλάκα να έχεις σκύλο;
12. Όταν σ’ το φέρει στο σπίτι τότε μόνο θα καταλάβεις ότι η καρδιά σου λειτουργεί ρολόι!
perierga.gr - Γιατί έχει πλάκα να έχεις σκύλο;
13. Ο πεινασμένος σκύλος τέχνας κατεργάζεται!
perierga.gr - Γιατί έχει πλάκα να έχεις σκύλο;
*** Όμως η αγκαλιά του είναι η καλύτερη…
perierga.gr - Γιατί έχει πλάκα να έχεις σκύλο;
perierga.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Μαραθώνιος σε Ελλάδα-Αυστραλία για τα αδέσποτα


Στις 14/7 σε Αθήνα-Σίδνεϊ το Penny Marathon

Τον Ιούλιο του 2012 μία μικρή ομάδα από παθιασμένους φιλόζωους έτρεξαν αλλά και ποδηλάτησαν από τον Μαραθώνα στην Αθήνα, τη πιο ζεστή μέρα του έτους. Σκοπός τους ήταν να αφυπνιστούν όλοι για τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων της Ελλάδος, αλλά και εκτός της χώρας. Ενθαρρυμένοι από την εμπειρία οι οργανωτές αποφάσισαν να το καθιερώσουν ως μία ετήσια διοργάνωση με ομάδες που θα τρέξουν μαραθώνιους, τόσο σε Ελλάδα όσο και Αυστραλία.

«Δεν περιμέναμε ποτέ να υπάρξουν άνθρωποι που θα μας υποστήριζαν σε αυτή την προσπάθεια τόσο πολύ. Η ιδέα, να τρέξουμε την αυθεντική διαδρομή του Κλασσικού Μαραθώνιου της Αθήνας το καλοκαίρι, ήταν ένας τρόπος να μαζέψουμε ένα σεβαστό ποσό δωρεών από συγγενείς, φίλους και γνωστούς για να ελαφρύνουμε οικονομικά καταφύγια αδέσποτων ζώων» λέει η ψυχή της διοργάνωσης, Ελευθερία Προδρόμου από το Σίδνεϊ.

Όταν ανακοινώθηκε αυτή η πρωτοβουλία αμέσως άλλοι αθλητές - δρομείς, ποδηλάτες αλλά και εθελοντές στην Ελλάδα δήλωσαν αλληλέγγυοι και συμμετείχαν μαζί με τις αδερφές Ελευθερία και Πεπ Προδρόμου στην προσπάθεια αυτή.

Το Penny Marathon 2012, όπως ονομάστηκε, ολοκληρώθηκε σε 4 ώρες και 30 λεπτά και οι δρομείς είχαν την χαρά να τερματίσουν μέσα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκτός από την ευαισθητοποίηση για τα προγράμματα υιοθεσίας και στείρωσης, καθώς και την εκπαίδευση του κόσμου για την αποδεκτή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς, το Penny Marathon είναι ένας φόρος τιμής προς όλους τους εθελοντές που προσπαθούν και σώζουν τις ζωές αυτών των ζώων, ακόμα και όταν τα απάνθρωπα και απαθή κρατικά συστήματα αποτυγχάνουν.

Τα προβλήματα αυτά έγιναν κατανοητά για την Ελευθερία όταν δούλευε στην Ευρώπη ως δημοσιογράφος. «Υπάρχουν αδέσποτες γάτες και σκύλοι σε κάθε γωνιά στην Ελλάδα, που προσπαθούν να γλιτώσουν από το κρύο και να βρουν ελάχιστο φαγητό. Πέρα από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη, υπάρχει και η κακοποίηση και ο βασανισμός» λέει.

Αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι μόνο στην Ελλάδα. Στην Αυστραλία, ακόμα και με τα προγράμματα στείρωσης και υιοθεσίας, εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίδια θανατώνονται κάθε χρόνο γιατί είναι ανεπιθύμητα και δεν μπορούν να βρουν σπίτι.

To Penny Marathon πήρε το όνομα του από ένα αδέσποτο σκυλί. «Η Penny ήταν ένα μικροκαμωμένο, αξιαγάπητο σκυλάκι που ζούσε μόνη της στους δρόμους της Αθήνας. Δυστυχώς το νήμα της ζωής της κόπηκε νωρίς, αλλά αυτός ο μαραθώνιος είναι ένας τρόπος να μείνει ως ανάμνηση αυτή και όλα τα άλλα αδέσποτα που δεν τους δόθηκε μία δίκαιη ευκαιρία στην ζωή.»

Το 2013, το Penny Marathon θα γίνει την Κυριακή 14 Ιουλίου στην Αθήνα και το Σίδνεϊ. 
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ασυνείδητοι έβαλαν δολώματα στα "Καγκέλια" Αβδέλλας

Άγνωστοι τοποθέτησαν δολώματα, προφανώς για λύκους, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν λαγόσκυλα στην περιοχή Καγκέλια Αβδέλλας.

Κυνηγοί της περιοχής καταγγέλλουν αυτό το γεγονός καθώς και άλλα που παρουσιάστηκαν στο παρελθόν στην ίδια περιοχή.

Αυτή τη περίοδο , οι κυνηγοί των Γρεβενών, εκπαιδεύουν τα λαγόσκυλα στην παραπάνω ορεινή περιοχή των Γρεβενών.

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι των χωριών έχουν επισημάνει αυτά τα άτομα που ενδεχομένως να τοποθετούν δολώματα με εμποτισμένα αγροτικά φυτοφάρμακα.

Διαβάστε περισσότερα »

Αντιλόπες κάνουν... μπαλέτο! [video]

​Οι αντιλόπες τα όμορφα και γρήγορα ζώα της Αφρικής έχουν ένα εξαιρετικό χάρισμα! Είναι εξαιρετικές στο χορό! Αν "ντύσει" κανείς με κλασική μουσική, την εικόνα τους και τα άλματα τους θα δει...
μια ωραιότατη χορογραφία μπαλέτου!

Να σημειώσουμε πως οι αντιλόπες μπορούν να τρέξουν μέχρι και με 80 χμ/ώρα, κάνοντας πηδήματα των οποίων το ύψος να φτάνει τα 3μ. και μήκος τα 6μ.!

Δείτε το βίντεο από ντοκιμαντέρ του BBC

star.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πόνι υιοθέτησε προβατάκι


Το θηλάζει σαν να ήταν δικό της

Ένα ορφανό προβατάκι υιοθέτησε ένα θηλυκό πόνι που ζει στην περιοχή Black Mountains στην Ουαλία.

Η θετή μητέρα μάλιστα το αφήνει να θηλάζει, σαν να ήταν δικό της.

Όταν η ιππέας Georgina Hirst πρωτοείδε το θέαμα, χρειάστηκε να σκουπίσει τα μάτια της και να κοιτάξει ξανά, γιατί δεν πίστευε αυτό που έβλεπε, γράφει η Daily Mail.

Στην ιδιαίτερη σχέση τους όμως τελικά παρενέβη ο κτηνίατρος, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο το θηλυκό πόνι δεν παράγει αρκετό γάλα για να ταΐσει τόσο το δικό της μικρό, όσο και το καινούριο μέλος της οικογένειάς της!





newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »