Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Καταγγέλλουν πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ότι πυροβολεί αδέσποτα!



Μήνυση κατά ενός πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. κατέθεσε στην Εισαγγελία ένας κάτοικος...
Ηρακλείου, κατηγορώντας πως πυροβολεί αδέσποτα ζώα!

Όπως δημοσιεύει το zoosos.gr,ο συγκεκριμένος πρώην αξιωματικός, σκότωσε στις 5 Μαρτίου με το όπλο του έναν αδέσποτο σκύλο, χωρίς να διστάσει ούτε μπροστά στα μάτια μικρών μαθητών, στην περιοχή του Σκαλανίου στο Ηράκλειο.

Το έγκλημα αρχικά καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ωστόσο οι αυτόπτες μάρτυρες δεν κατέθεσαν και ο δράστης δεν συνελήφθη και συνέχισε ανενόχλητος το ίδιο απόγευμα να πυροβολεί αδέσποτα μέσα στο χωριό.

Σύμφωνα επίσης με το flashnews.gr, στη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε την Δευτέρα, ο καταγγέλλων ανέφερε ότι και ο ίδιος έχει δεχτεί απειλές από εκείνον για τα σκυλιά του, τα οποία αναγκάζεται να τα έχει διαρκώς δεμένα και «μαντρωμένα».

Ο ίδιος ανέφερε και άλλα παρόμοια περιστατικά με πρωταγωνιστή των πρώην αξιωματικό ενώ ζήτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας από την Εισαγγελία.

Μάλιστα κατήγγειλε πως πριν από περίπου δέκα χρόνια ο άνθρωπος είχε σκοτώσει έναν μαύρο σκύλο, τον οποίο ο ίδιος του είχε δώσει για να τον υιοθετήσει.

armageddon-news.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Νέο περιστατικό με θύματα σκύλους από φόλες στον Πύργο!



Ένα ακόμα θλιβερό περιστατικό θανάτωσης σκύλων με φόλες φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα η στήλη.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη του Πύργου και πιο συγκεκριμένα σε πάροδο της οδού Αρτεμίου, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο. Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής που έκαναν γνωστό το περιστατικό και στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου- η πρώτη φόλα ρίχτηκε το πρωί της 17ης Ιουνίου με αποτέλεσμα να πεθάνει ένα σκυλί. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, 22 Ιουνίου, ένα ακόμα σκυλί (σ.σ. στη φωτο) έπεφτε θύμα του/των ασυνείδητου/ων που έριξαν τις φόλες...

Επισημαίνουμε ότι -πέρα από την αποτρόπαια θανάτωση των ζώων- στο συγκεκριμένο χώρο καθημερινά συγκεντρώνονται πολλά παιδιά μικρής ηλικίας για να παίξουν. Το να τοποθετεί κάποιος φόλες σε τέτοιους χώρους εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία τους σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με το συγκεκριμένο υλικό...

Δυστυχώς η οικονομική κρίση αφήνει σε δεύτερη μοίρα τέτοιου είδους προβλήματα ενώ η δράση των ποταπών αυτών ανθρώπων που αποφασίζουν να εξοντώσουν με φόλες τα ζώα -αδέσποτα και μη- αυξάνεται συνεχώς...

Διαβάστε περισσότερα »

Συγκινητική διάσωση πελαργού στο Λιανοκλάδι (BINTEO)


Το πουλί ήταν τραυματισμένο στη σκεπή του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου

Με το γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας πυροσβέστες από το κλιμάκιο Αργυροχωρίου συμμετείχαν στη διάσωση ενός μικρού πελαργού.

Σύμφωνα με το lamiastar.gr, το πουλί βρίσκονταν τραυματισμένο στην σκεπή του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Λιανοκλάδι και η διάσωσή του ήταν επιτυχής από έναν πυροσβέστη που περπάτησε και το έπιασε στην σκεπή.




Διαβάστε περισσότερα »

«Ηρωική» έξοδος... (BINTEO)

«Ηρωική» έξοδος...

Με άδοξο φινάλε!



Διαβάστε περισσότερα »

Γεννήθηκε με τα πίσω πόδια... γυρισμένα ανάποδα


Ο Corky προσπαθεί να μάθει να περπατά

Ο 9 μηνών Corky γεννήθηκε με τα δύο πόδια του… σε αντίθετη φορά από το φυσιολογικό! Τα πίσω πόδια του ήταν γυρισμένα… ανάποδα και τώρα, αφού υποβλήθηκε σε μια πρωτοποριακή επέμβαση στο κέντρο Cats Cradle Shelter στη βόρεια Ντακότα, άρχισε να μαθαίνει να περπατά!

Εθελοντές του κέντρου τον βρήκαν να σέρνεται στους δρόμους της Μινεσότα και τον μετέφεραν στο κέντρο περίθαλψης. Ύστερα από πέντε ώρες στο χειρουργείο τα πόδια του ήταν… στη σωστή τους θέση! 

Δυστυχώς όμως το αριστερό του πόδι δεν επουλώθηκε και οι γιατροί αναγκάστηκαν να το ακρωτηριάσουν, αλλά ο Corky δεν το έβαλε κάτω και προσπαθεί να συνηθίσει την καινούρια «κατάσταση».

«Κάνει μικρά βήματα κάθε μέρα. Ένα βράδυ τον είδαμε να τεντώνεται και να στηρίζεται στο πίσω του πόδι. Το δοκιμάζει και κοιτάζει να δει αν μπορεί να αντέξει το βάρος του» είπε ένας υπάλληλος του κέντρου.







newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Νεογέννητοι κροκόδειλοι αντικρίζουν τον κόσμο για πρώτη φορά


Εντυπωσιακές φωτογραφίες από φάρμα στις Φιλιππίνες

Τη στιγμή που κυριολεκτικά έσκαγαν από το αυγό δέκα μικροί κροκόδειλοι κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στις Φιλιππίνες. 

Τα νεογέννητα ήρθαν στον κόσμο σε φάρμα κροκοδείλων στην πόλη Pasay κοντά στη Μανίλα. 

Δείτε τις φωτογραφίες 













Διαβάστε περισσότερα »

Γνωρίστε το Θαλάσσιο Ιγκουάνα των Γκαλαπάγκος


Μπορεί να μείνει για 30 λεπτά κάτω από το νερό

Αυτό το Θαλάσσιο Ιγκουάνα (Amblyrhynchus cristatus) είναι το μόνο μεταξύ των μοντέρνων σαυρών που έχει τη δυνατότητα να ζει και να τρέφεται στη θάλασσα. Το ξεχωριστό αυτό πλάσμα έχει εξαπλωθεί σε όλα τα νησιά του αρχιπελάγους Γκαλαπάγκος, τα οποία επισκέφτηκε ο Κάρολος Δαρβίνος το 1835. 

Ο ίδιος περιέγραψε τα Θαλάσσια Ιγκουάνα ως «Δαιμόνια του Σκότους», τα οποία μπορεί και να ενέπνευσαν τον Ρόλαντ Έμεριχ για τη δημιουργία του… Γκοτζίλα. 

Τα ενήλικα αρσενικά του είδους των Θαλάσσιων Ιγκουάνα φτάνουν σε μήκος περίπου 1.3 μέτρα και ζυγίζουν 1.5 κιλό. Έχει παρατηρηθεί ότι αυτά τα ζώα μπορούν να μείνουν κάτω από το νερό μέχρι και 30 λεπτά και να φτάσουν σε βάθος τα 15 μέτρα. 

Όσον αφορά το χρώμα τους, οι Amblyrhynchus cristatus δεν είναι πάντα μαύρες. Οι νεαρές σαύρες είναι πιο ανοιχτόχρωμες στην ράχη, και κάποιοι τύποι ενηλίκων σαυρών είναι γκρίζες. Οι αιτία των σκοτεινών τόνων είναι ότι το είδος πρέπει να απορροφά ταχύτατα θερμότητα για να μειώσουν την περίοδο λήθαργου αφού βγουν στην επιφάνεια από το νερό. Τα ζώα αυτά τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά με θαλάσσια άλγη.








newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η... τοσοδούλα! (BINTEO)

Διαβάστε περισσότερα »

Ένα πάντα σε... ενδιαφέρουσα συγκινεί τους Ιάπωνες!



Συγκίνηση και ενθουσιασμός επικρατεί στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης σήμερα μετά την είδηση ότι ένα γιγάντιο πάντα από το φημισμένο ζωολογικό πάρκο της συνοικίας Ουενό στο Τόκιο παρουσιάζει σημάδια εγκυμοσύνης.

«Μια αύξηση του επιπέδου ορισμένων ορμονών και άλλων δεικτών, όπως και η περιορισμένη όρεξη για φαγητό οδηγούν στην υπόθεση ότι το θηλυκό Σιν Σιν κυοφορεί», μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Όλες οι εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής Nikkei, γράφουν την είδηση η οποία ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί, καθώς η ψευδοκύηση δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, προειδοποίησαν οι υπηρεσίες του ζωολογικού κήπου.

Η Σιν Σιν και ο σύντροφός της Ρι Ρι, ηλικίας έξι ετών και οι δύο, είναι ζευγάρι από τα τέλη Μαρτίου όταν άρχισαν να συμβιώνουν στον ίδιο περίβολο, μακριά από τα μάτια των επισκεπτών.

Αν όπως ελπίζουν οι Ιάπωνες, ένα βρέφος γεννηθεί στο ζωολογικό κήπο του Ουενό, θα είναι το πρώτο τα τελευταία 24 χρόνια και η γέννησή του ύστερα από φυσικό ζευγάρωμα θα αποτελέσει πρωτοφανές γεγονός σε αυτό το πάρκο. Ένα βρέφος είχε γεννηθεί το 1988 με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης.
NEWSBEAST.GR
Διαβάστε περισσότερα »

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως αντιδρούν τα αγαπημένα σας κατοικίδια όταν φεύγετε;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως αντιδρούν τα αγαπημένα σας κατοικίδια όταν φεύγετε;(Αποκαλυπτικές PHOTOS)
Όταν φεύγετε από το σπίτι το πρωί για τη δουλειά, το αγαπημένο σας κατοικίδιο (γάτα ή σκύλος, δεν έχει σημασία) μένει μόνο του, περιμένοντας πώς και πώς να επιστρέψετε. Κάθεται εκεί ήσυχο σε μια γωνιά και δεν βλέπει την ώρα να σας ξαναδεί! Σωστά; Λάθος! Γιατί ως γνωστόν… «όταν λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια»! Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, χορεύουν ο γάτος ή ο σκύλος, καθώς η παραμονή τους στο σπίτι είναι από μόνη της μια… επικίνδυνη αποστολή! Δείτε λοιπόν καρέ καρέ τι γίνεται…
Πρώτα απ’ όλα… γιορτάζει την ελευθερία του!
Μετά αρχίζει να ανησυχεί… μήπως και δεν ξαναγυρίσετε!
p
Μα πού είσαι;;;;;;
Θέλει μόλις γυρίσετε στο σπίτι να είναι το… φως ανοιχτό!
Ανοιχτά και τα στόρια στα παράθυρα!
Όσο περιμένει, μια λιγούρα την έχει για ένα ελαφρύ σνακ!
Ώρα για οικιακές εργασίες! Έχει πολλές δουλειές να κάνει! Μια ανακαίνιση στην ταπετσαρία του υπνοδωματίου, για παράδειγμα, επιβάλλεται!
… Αλλά και στο σαλόνι!
Μα και το χολ τα χάλια του είχε…
Όσο για το μπάνιο; Αυτό κι αν θέλει… αλλαγές!!! Τόσο πολλές, μάλιστα, που ζητάει συνήθως και βοήθεια!
Όλα αυτά ήταν πολύ κουραστικά! Ώρα για ένα ακόμη… ελαφρύ σνακ!
Λίγο διάβασμα για χαλάρωση…
Πάλι πίσω στη δουλειά! Μην ξεχνιόμαστε! Ώρα να ασχοληθεί και λίγο με την κηπουρική!
Και τώρα ήρθε η ώρα της μεγάλης περισυλλογής… για μια καλή δικαιολογία!
«Νόμιζα ότι δεν θα ξαναγύρναγες, και πανικοβλήθηκα!!!»
Πηγή:perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Περίεργες αλήθειες για τα θαλάσσια ζώα!



Περίεργες αλήθειες για τα θαλάσσια ζώα!(Θα ξαφνιαστείτε!)

Περιμένατε ποτέ να ακούσετε ότι ένα χταπόδι έχει τρεις καρδιές; Υπάρχουν ένα σωρό απίστευτα πράγματα που δεν ξέρoυμε για τα ζώα στη θάλασσα. Ας δούμε μερικά:

Χταπόδι
-Το χταπόδι έχει τρεις καρδιές και το αίμα του είναι ανοιχτό μπλε.
-Το ενήλικο χταπόδι μπορεί να στριμωχτεί σε μια τρύπα παίρνοντας το σχήμα ενός νομίσματος των δέκα λεπτών!
-Τα χταπόδια είναι τυφλά.
-Τα χταπόδια μπορούν να αποσπαστούν από το βραχίονα τους και να ξεφύγουν από τα ζώα που τα απειλούν, ενώ μετά ξαναβγαίνει το άκρο τους.
Ιππόκαμπος
-Είναι το μοναδικό ζώο σε όλο το ζωικό βασίλειο που το αρσενικό γεννάει και όχι το θηλυκό. Τα αβγά του θηλυκού ο αρσενικός ιππόκαμπος τα παίρνει και τα τοποθετεί σε ειδικό ασκό στην κοιλιά του, παρόμοιο του καγκουρό.
-Οι ιππόκαμποι είναι μονογαμικά ζώα και μένουν με το ίδιο ταίρι για πάντα. Κάθε πρωί χορεύουν, αλλάζουν χρώματα, και κάνουν τα πάντα με το ταίρι τους, ενώ μετά χωρίζονται για το υπόλοιπο της ημέρας.
-Όταν ζευγαρώνουν παράγουν μουσικούς θορύβους.
- Είναι από τα πιο αδηφάγα ζώα, καθώς έχουν μεγάλη όρεξη. Τρώνε πάνω από 3.000 γαρίδες άλμης την ημέρα
Θαλάσσιες χελώνες
-Οι χελώνες εκκρίνουν το αλάτι της θάλασσας από τα μάτια τους, γι΄αυτό μοιάζουν σαν να κλαίνε.
-Ζουν σε όλες τις ηπείρους πλην της Ανταρκτικής.
Μέδουσα
-Η μέδουσα υπάρχει πάνω από 650 εκατομμύρια χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι συναγωνίζεται τους καρχαρίες και τους δεινόσαυρους.
-Το 95% της μέδουσας αποτελείται από νερό.
-Οι κυβομέδουσες έχουν 65 πλοκάμια.
-Οι κυβομέδουσες σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους απ’ ότι όποιο άλλο ζώο της θάλασσας κάθε χρόνο. Σκοτώνουν σε τρία λεπτά, ενώ μπορούν και κινούνται δυο μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
-Τα πλοκάμια της μεγαλύτερης μέδουσας μπορούν να μεγαλώσουν και να φτάσουν σε μήκος μισό γήπεδο ποδοσφαίρου.
Καβούρι
-Τα δόντια των καβουριών είναι στο στομάχι τους.
-Ένα είδος καβουριού στην Ιαπωνία είναι το γηραιότερο στον κόσμο και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.
-8, 1 εκατομμύρια καβούρια το χρόνο τρώγονται σε εστιατόρια και σπίτια σε όλο τον κόσμο
πηγή: newsbeast.gr/Perierga.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Λαμία: Σκοτώθηκε μόλις το εγκατέλειψαν



Άλλο ένα έγκλημα από τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες.
Το κουτάβι, που βλέπετε, εγκαταλείφθηκε στην οδό Κύπρου στη Λαμία. Αμέσως κινδύνευσε να σκοτωθεί από διερχόμενο φορτηγό και σώθηκε την τελευταία στιγμή από φιλόζωους κατοίκους, οι οποίοι σταμάτησαν το όχημα.

Στη συνέχεια παρά τις προσπάθεις να το περιορίσουν, εμφανώς φοβισμένο, αφού δεν έχει μάθει να ζει ως αδέσποτο και να κυκλοφορεί σε δρόμους με οχήματα εξαφανίστηκε. Βρέθηκε σκοτωμένο την επόμενη μέρα στην οδό Βασιλικών.

Η Αγγέλα Μπαρτσιώκα, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας διερωτάται με αφορμή και αυτό το συμβάν: «Ρωτάμε αυτούς που το εγκατέλειψαν… Είναι ή όχι υπεύθυνοι για το θάνατο του ζώου;

Αφού δεν είναι ικανοί να συντηρήσουν ζώο, γιατί υιοθετούν "ελαφρά τη καρδία"... Θα κάνουν άραγε το ίδιο αύριο για τους γονείς ή τα παιδιά τους, όταν τους βαρεθούν;

Ανεξάρτητα από αν κατανοούν τις συνέπειες των πράξεών τους, όσοι εγκαταλείπουν ζώα, σημασία έχει, ότι ο χρόνος ζωής τους στη ζούγκλα της πόλης είναι ελάχιστος. Για το κουτάβι αυτό ήταν μόλις 24 ώρες...».

Διαβάστε περισσότερα »

Πέθανε ο «Μοναχικός Τζορτζ»



Η τελευταία γιγάντια χελώνα του είδους της

Πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 100 ετών ο «Μοναχικός Τζορτζ», η τελευταία γιγάντια χελώνα του είδους της.

Ο «Μοναχικός Τζορτζ» βρέθηκε το 1972 και έκτοτε φιλοξενούνταν στο Εθνικό Πάρκο των νησιών Γκαλαπάγκος.

Ο Τζωρτζ ήταν το τελευταίο μέλος ενός είδους γιγάντιων χελώνων από το νησί Λα Πίντα, ένα από τα μικρότερα νησιά του αρχιπελάγους των Γκαλάπαγκος.

Οι τεράστιες χελώνες των νησιών Γκαλαπάγκος, που ζουν μέχρι και 200 χρόνια, εκτιμάται πως βοήθησαν τον Κάρολο Δαρβίνο να αναπτύξει τη θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών τον 19ο αιώνα.

Το Εθνικό Πάρκο των νησιών Γκαλαπάγκος εξετάζει το ενδεχόμενο να ταριχεύσει το σώμα του «Μοναχικού Τζορτζ», ώστε να παραμείνει ως έκθεμα στο Πάρκο.

Από το 1993 οι επιστήμονες προσπαθούσαν να βρουν ταίρι για τον Τζορτζ.

Τελικά έβαλαν δυο θηλυκές χελώνες διαφορετικού υποείδους στη φωλιά του.

Οι χελώνες γέννησαν αυγά δυο φορές, ωστόσο αυτά δεν είχαν γονιμοποιηθεί.

Εκτιμάται ότι σήμερα στα νησιά Γκαλαπάγκος ζουν περίπου 20.000 γιγάντιες χελώνες.

Διαβάστε περισσότερα »

Αρκουδάκι παγιδεύτηκε σε γκαράζ! [Video]




Το μικρό αρκουδάκι βρίσκεται παγιδευμένο μέσα σε ένα γκαράζ αστικής κατοικίας, έχοντας σκαρφαλώσει επάνω σε μια μεταλλική σιδεριά, δίπλα ακριβώς από την πόρτα του γκαράζ.
Μοιάζει πανικοβλημένο και σαστισμένο, μη μπορώντας να βρει τρόπο να κατέβει, γλιστράει διαρκώς πάνω στο μέταλλο θυμίζοντας… μαϊμού, ενώ παράλληλα βγάζει συγκινητικές κραυγές, αναζητώντας από κάπου βοήθεια.

Η μαμά αρκούδα εμφανίζεται ξαφνικά μέσα στο γκαράζ προκειμένου να βοηθήσει το μικρό, το οποίο μετά από λίγο πιάνεται από μια σκάλα που βρίσκεται κοντά του και κατεβαίνει στο έδαφος. Μέσα σε λίγα λεπτά έχουν χαθεί και οι δυο στο δάσος. Δύο, βέβαια, βασικά ερωτήματα, υπάρχουν: Πώς βρέθηκε το αρκουδάκι στο γκαράζ και με ποιο τρόπο η αρκούδα κατάφερε να ανοίξει την κλειστή πόρτα; Δείτε το βίντεο, μήπως και καταλάβετε τι έχει συμβεί!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Καταπληκτικό βίντεο με γουρουνάκι που παίζει πιάνο!



Δείτε αυτό το χαριτωμένο γουρουνάκι, το οποίο παίζει πιάνο και φαίνεται πως το απολαμβάνει πολύ!
tromaktiko.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Γάτες που απολαμβάνουν πιο πολύ το καλοκαίρι απ’ ότι εμείς!



Εσύ τρέχεις όλη μέρα μέσα στο άγχος και αυτές απολαμβάνουν τις ξέγνοιαστες καλοκαιρινές μέρες τους, γεμάτες τεμπελιά…












Διαβάστε περισσότερα »