Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Συνέλαβαν παπαγάλο ¨τσιλιαδόρο¨!


Συνέλαβαν παπαγάλο ¨τσιλιαδόρο¨!
Έναν παπαγάλο… συνέλαβαν οι αστυνομικοί στην πόλη Μπαρανκίγια της Κολομβίας, ο οποίος βοηθούσε εμπόρους ναρκωτικών και κλέφτες να ξεφύγουν κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελ Εράλντο περίπου 300 αστυνομικοί έφτασαν σε ένα σπίτι της περιοχής καθώς είχαν δεχτεί πολλές καταγγελίες ότι το χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο έμποροι ναρκωτικών και διαρρήκτες.
Μπαίνοντας μέσα στο σπίτι άκουσαν μια φωνή που επαναλάμβανε «Τρέξε, τρέξε, αλλιώς θα σε πιάσει η γάτα». Η φωνή ήταν του Λορένζο, ενός παπαγάλου που τον είχαν εκπαιδεύσει για να ενημερώνει τους κακοποιούς όταν έφταναν οι αρχές. Όλοι όσοι βρίσκονταν στο σπίτι είχαν προλάβει να διαφύγουν.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το πουλί και το παρέδωσαν σε μια οργάνωση προστασίας των ζώων. Κατάφεραν επίσης να συλλάβουν τέσσερα άτομα ενώ μέσα στο σπίτι βρήκαν 250 μαχαίρια και 1000 δόσεις μαριχουάνας.
Ο αξιωματικός Εντουές Μουνιός, που συμμετείχε στην επιδρομή, είπε στην εφημερίδα ότι ο παπαγάλος ακόμη και μέσα στο περιπολικό που τον απομάκρυνε από το σπίτι συνέχιζε να φωνάζει «Τρέξε, τρέξε». Στους ρεπόρτερ τηλεοπτικών καναλιών που τον επισκέφθηκαν στο κτηνιατρικό κέντρο όπου φιλοξενείται και τον ρώτησαν τι έλεγε στους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, ο Λορένζο απάντησε στερεότυπα: «Τρέξε, τρέξε, αλλιώς θα σε πιάσει η γάτα»
πηγή protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τα κατοικίδια ζώα της Αφρικής!


Στην Αφρική κάποια κατοικίδια ζώα διαφέρουν… κάπως απο τα δικά μας!

Τα κατοικίδια ζώα της Αφρικής!
Τα κατοικίδια ζώα της Αφρικής!
Τα κατοικίδια ζώα της Αφρικής!
Τα κατοικίδια ζώα της Αφρικής!
Τα κατοικίδια ζώα της Αφρικής!
Τα κατοικίδια ζώα της Αφρικής!
Τα κατοικίδια ζώα της Αφρικής!
PERIERGA.GR
Διαβάστε περισσότερα »

Φίδι απολαμβάνει το αφρόλουτρό του!


Δείτε τις προσπάθειες, του ιδιοκτήτη ενός πύθωνα, να τον οδηγήσει στην μπανίερα!



Διαβάστε περισσότερα »

Γλάρος κλέβει το ψάρι από τους πελεκάνους [Video]

Τέλειος συγχρονισμός! Δείτε το απίστευτο βίντεο που ακολουθεί...


Διαβάστε περισσότερα »

Υπεύθυνος για την αλληγογραφία είμαι εγώ! [Video]

Κάθε μέρα στις 12, ο γάτος "Baron" περιμένει υπομονετικά τον ταχυδρόμο για να παραλάβει την αλληλογραφία.

Διαβάστε περισσότερα »

Τα άλογα του πολέμου

Θα μπορούσαν να αγκαλιάζονται ή να ερωτοτροπούν ή ακόμη και να χορεύουν αλλά στην πραγματικότητα μαλώνουν.

Σηκωμένα στα πίσω τους πόδια, τα δύο αρσενικά άλογα συγκρούονται μεταξύ τους για λόγους «τιμής» σύμφωνα με την Κάρολ Λέιντλο, φύλακα στο εθνικό πάρκο Wicken Fen, 15 χιλιόμετρα μακριά από το Κέμπριτζ.

«Ολα γίνονται για την κυριαρχία και τη διατήρηση της θέσης τους στο κοπάδι» σύμφωνα με τη Βρετανίδα καθώς πριν από μία εβδομάδα ένα νέο μέλος προστέθηκε στο κοπάδι τους – ένα αρσενικό πουλάρι – και τώρα η ιεραρχία πρέπει να επανακαθοριστεί.

Απόγονοι του περίφημου τάρπαν, του άγριου αλόγου που κάλπαζε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη για χιλιάδες χρόνια, τα συγκεκριμένα άλογα ανήκουν στο υποείδος κόνικ, μια ράτσα σαν το τάρπαν η οποία δημιουργήθηκε στην Πολωνία με επιλεκτική διασταύρωση αλόγων που κατάγονταν από πραγματικά τάρπαν και οικόσιτα άλογα.
tanea
Διαβάστε περισσότερα »

Γλάρος έκλεψε την κάμερα τουρίστριας!

Και κινηματογράφησε τη διαφυγή του

Η Νάταλι Ρόλαντιν είχε αφήσει την κάμερά της σε παραλία του Σαν Φρανσίσκο για να βιντεοσκοπήσει το ηλιοβασίλεμα. Ένας γλάρος πλησίασε τη συσκευή και προς μεγάλη έκπληξη της ιδιοκτήτριας, την πήρε και πέταξε μακριά... κινηματογραφώντας τη διαδρομή! 

Τελικά, το πτηνό άφησε την κάμερα σε ένα πεζοδρόμιο και μάλιστα χωρίς να της προκαλέσει καμία ζημιά. Η Νάταλι έτρεξε και την παρέλαβε και διαπίστωσε ότι ο γλάρος, εκτός από κλέφτης, ήταν και ... ταλαντούχος σκηνοθέτης!


Διαβάστε περισσότερα »

Αυτός ο μικρός έχει πολύ θράσος!

Ένα μωρό μακάκος βγάζει τη γλώσσα στον φωτογράφο

Είναι μόλις λίγων μηνών άλλα έχει αρκετό... θράσος! Ο μικρός μακάκος του Γιβραλτάρ δεν σεβάστηκε τον φωτογράφο Άντριου Φόρσαϊθ που ταξίδεψε τόσα χιλιόμετρα για να απαθανατίσει εκείνον και την οικογένειά του. 

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά η στάση του μικρούλη υποδηλώνει ακριβώς την αυτοπεποίθηση με την οποία αντιμετωπίζει ήδη τον κόσμο, παρά το νεαρό της ηλικίας του. 

Φυσικά, ο μικρός είχε την προστασία της μητέρας του, η οποία είναι ένα από τα κυρίαρχα θηλυκά της αγέλης του. 

Οι μακάκοι είναι ένα είδος που ευδοκιμεί στο Γιβραλτάρ. Βρίσκονται παντού και θεωρούνται μασκότ της βρετανικής κτήσης. 









newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Η αρκούδα που μεγάλωσε με οικογένεια ανθρώπων

Φωτογραφίες της αξιολάτρευτης Ilzite που έμεινε ορφανή και βρήκε νέο σπίτι

Η Ilzite μεγάλωσε μαζί με τα παιδιά της Velga Vitola και δέχθηκε την ίδια φροντίδα. Παιχνίδι, βόλτες με την οικογένεια και ύπνος στο κρεβάτι της μαμάς, αυτή ήταν η καθημερινότητά της.

Όλα θα ήταν πολύ φυσιολογικά αν η Ilzite δεν ήταν… αρκουδάκι, το οποίο η 55χρονη Velga βρήκε ορφανό σε πολύ μικρή ηλικία. 

«Μεγάλωσα τρία παιδιά», λέει χαρακτηριστικά, «ένα γιο, μία κόρη και μία αρκούδα…».

Η Vitola είχε βρει τυχαία την Ilzite μαζί με άλλο ένα εγκαταλειμμένο αρκουδάκι στο πυκνό δάσος δίπλα στο σπίτι της, κοντά στο Εθνικό Πάρκο Ligatne στη Λετονία, και τα πήρε κατευθείαν σπίτι της για να τα φροντίσει. 

«Οι αρκούδες μεγάλωσαν μέσα στο σπίτι μας. Ξυπνούσαν τα παιδιά μου κάθε πρωί για να πάνε στο σχολείο», λέει. Το ένα αρκουδάκι λίγο αργότερα πέθανε αλλά η Ilzite αποδείχθηκε πιο δυνατή. 

«Της αρέσει να μου δίνει φιλιά, αγαπιόμαστε πολύ», προσθέτει. 

Η Vitola πιστεύει πως η Ilzite μεγάλωσε πιστεύοντας πως είναι άνθρωπος κι όχι αρκούδα. «Μία φορά είδε την αντανάκλασή της στο παράθυρο και έβγαλε έναν βρυχηθμό που ακούστηκε σαν κεραυνός: πιστεύω πως νόμιζε πως έμοιαζε με μένα…», λέει. 

Η Ilzite δεν είναι το μόνο ασυνήθιστο κατοικίδιο στο σπίτι της Vitola, που έχει χαρακτηριστεί «μητέρα όλων των ζώων», όπου φιλοξενούνται επίσης, μεταξύ άλλων, σκαντζόχοιροι κι ένα ελάφι! 

Η Ilzite είναι πλέον δέκα χρονών κι έχει μεγαλώσει τόσο που ζει έξω από το σπίτι αλλά συντροφεύει τακτικά τη Vitola στις βόλτες της στο δάσος. 

Δείτε τις φωτογραφίες 























Διαβάστε περισσότερα »