Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Έλεος! Με καλσόν και ψηλοτάκουνα ντύνουν τα σκυλιά τους οι Κινέζοι

Εξαιρετικά δημοφιλείς έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στο κινέζικο ίντερνετ οι φωτογραφίες που δείχνουν σκυλιά ντυμένα με καλσόν και ψηλοτάκουνα.Την «εκκεντρική» αυτή τάση έφερε στη δημοσιότητα πρώτο το Sharp Daily, ένα ειδησιογραφικό website του Χονκ Κονγκ.

Με τις συγκεκριμένες φωτογραφίες να κάνουν το γύρο του διαδικτύου και να καταλήγουν ως την λίστα με τα πιο δημοφιλή άρθρα στην κατηγορία του στην Huffington Post.

Ενώ ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται αντιδράσεις από τις φιλοζωικές οργανώσεις που είναι προφανές ότι μόνο χιουμοριστικές δεν τις βρίσκουν.






tromaktiko

Διαβάστε περισσότερα »

Κρέμασαν σκύλο σε πεύκο στη Λέσβο


Προσοχή σκληρή εικόνα

Με τη φρίκη και απόγνωση αποτυπωμένη στην φωνή τους, κάλεσαν σήμερα το μεσημέρι 10 Απριλίου 2013, περαστικοί από την εθνική οδό Λάρσου – Μόριας στο ύψος του Δημόσιου ΚΤΕΟ Λέσβου, τους υπεύθυνους της «ΚΙΒΩΤΟΥ».

Δέκα μέτρα από το δρόμο σε ένα πεύκο, όπως αναφέρει το lesvosnews.gr, ήταν κρεμασμένο ένα νεαρό ημίαιμο πόιντερ. Η εικόνα που αντίκρυσαν όλοι ήταν αποκρουστική! Κάποιο νοσηρό μυαλό είχε προχωρήσει σε μία ακόμα αποτρόπαια πράξη εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου ζώου.

Διαβάστε περισσότερα »

Κρέμασαν και δολοφόνησαν σκυλί στο ύψος του Δημόσιου ΚΤΕΟ Λέσβου

Με τη φρίκη και απόγνωση αποτυπωμένη στην φωνή τους, κάλεσαν χθες το μεσημέρι το...φιλοζωικό σύλλογο ΚΙΒΩΤΌΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, περαστικοί από την εθνική οδό Λάρσου - Μόριας στο ύψος του Δημόσιου ΚΤΕΟ Λέσβου.Δέκα μέτρα από δρόμο, σε ένα πεύκο ήταν κρεμασμένο ένα νεαρό σε ηλικία (λιγότερο από ενός έτους) ημίαιμο πόιντερ (κυνηγόσκυλο). Τα εγκλήματα κατά των ζώων (αδέσποτων-δεσποζομένων) δεν έχουν τέλος στην Λέσβο.
Ως πότε;

Η ατιμωρησία των ενόχων και η κωλυσιεργία των αρμοδίων αρχών είναι παροιμιώδεις σε αυτό τον τόπο.
Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλος σώθηκε από τις ράγες του τρένου

Σύμφωνα με τις αρχές ένας 78χρονος άντρας έδεσε ένα σκυλάκι στις ράγες του τρένου στην California και ο μηχανικός έπρεπε... να χρησιμοποιήσει τα φρένα εκτάκτου ανάγκης για να σωθεί το κουτάβι.

Εκπρόσωπος του καταφυγίου ζώων στο Riverside County δήλωσε ότι 10 μηνών Banjo πλέον είναι καλά στην υγεία του και έτοιμος για υιοθεσία.

Το τρένο ήταν κοντά στην περιοχή Mecca στις 2 Απριλίου, όταν ο μηχανικός είδε έναν άντρα να προχωράει κοντά στις ράγες.

Ο αστυνομικός Sal Pina δήλωσε πώς ήταν ένα από τα χειρότερα πράγματα που έχει δει στην καριέρα του. Ο Pina έλυσε τον Banjo και συνέλαβε τον άντρα, ο οποίος δήλωσε ότι η οικογένειά του δεν ήθελε τον σκύλο.

Ο εκπρόσωπος του καταφυγίου ζώων στο Riverside County, John Welsh, δήλωσε ότι ο άγνωστος άντρας δεν θα κατηγορηθεί για κακομεταχείριση ζώων αφού ήταν μπερδεμένος ή έπασχε από άνοια και δεν είχε καταλάβει τι είχε κάνει.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Ανακαλύφθηκαν τα αρχαιότερα έμβρυα δεινοσαύρων μέσα στα αυγά τους

Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στη νότια Κίνα, στην επαρχία Γιουνάν, μια τοποθεσία που περιείχε πολλές κατεστραμμένες φωλιές με τα αρχαιότερα αυγά δεινοσαύρων που έχουν βρεθεί...
ποτέ, μέσα στα οποία υπήρχαν διατηρημένα τα απολιθωμένα έμβρυα.

Επίσης, μέσα στα οστά των εμβρύων βρέθηκαν τα αρχαιότερα ίχνη οργανικής ύλης σπονδυλωτού ζώου της ξηράς, που έχουν ποτέ έρθει στο φως.

Οι ερευνητές από διάφορες χώρες (Καναδά, Κίνα, Ταϊβάν, Αυστραλία, Γερμανία), με επικεφαλής τον παλαιοντολόγο Ρόμπερτ Ράιστζ του πανεπιστημίου του Τορόντο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το "Science" και το "New Scientist", ανακάλυψαν αυγά από 20 διαφορετικούς δεινόσαυρους σε διαφορετικό στάδιο ανάπτυξης ο καθένας, πράγμα που επιτρέπει για πρώτη φορά την λεπτομερή μελέτη της εμβρυικής εξέλιξης των δεινοσαύρων.

Τα απολιθώματα, που πιστεύεται ότι ανήκουν στα σαυροποδόμορφα με την ονομασία «Λουφενγκόσαυροι» (πρόγονοι των σαυρόποδων), χρονολογούνται από την Πρώιμη Ιουρασική Περίοδο, πριν από 190 έως 197 εκατ. χρόνια. Έως τώρα, τα αρχαιότερα ευρήματα εμβρύων δεινοσαύρων ήσαν πολύ πιο πρόσφατα, από την Ύστερη Κρητιδική Περίοδο. Τα δίποδα φυτοφάγα σαυροποδόμορφα με τους μακριούς λαιμούς ζύγιζαν περίπου 100 τόνους το καθένα, είχαν μήκος έως εννέα μέτρα και θεωρούνται τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν ποτέ πάνω στη Γη.

Εξάλλου, η φασματοκοπική ανάλυση των δειγμάτων αποκάλυψε μέσα στα οστά των απολιθωμένων εμβρύων το αρχαιότερο οργανικό υλικό που έχει ποτέ βρεθεί από σπονδυλωτό της ξηράς. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι πολύπλοκες πρωτεϊνες που ανιχνεύθηκαν μέσα στην οργανική ύλη, είναι διατηρημένο κολλαγόνο.
Οι πρώτες αναλύσεις στα μηριαία οστά των εμβρύων δείχνουν ότι αυτά αναπτύσσονταν εντυπωσιακά γρήγορα, πράγμα που πιθανώς εξηγεί και τον γιγαντισμό τους όταν μεγάλωναν. Σύντομη θεωρείται και η περίοδος της επώασής τους, πιθανώς σε μια προσπάθεια των γονέων τους να μειώσουν τον κίνδυνό τους από αρπακτικά εκείνης της εποχής.

Επίσης οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα έμβρυα στριφογύριζαν μέσα στα αυγά τους, όπως συμβαίνει και στα σημερινά πουλιά. Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται κάτι τέτοιο για τους δεινόσαυρους.

kerdos.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ελέφαντα


Παγιδεύτηκε σε κανάλι αποχέτευσης

Στις παρακάτω φωτογραφίες αποτυπώνονται οι προσπάθειες μιας ομάδας εθελοντών να βοηθήσουν έναν ελέφαντα να… απελευθερωθεί από ένα στενό κανάλι αποχέτευσης, στο οποίο είχε εγκλωβιστεί.

Η ελεφαντίνα έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα κανάλι περίπου 1 τετραγωνικού μέτρου, που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου Ugab Rest Camp στη Ναμίμπια, μη μπορώντας να απεγκλωβιστεί μόνη της.

Οι επισκέπτες και οι υπάλληλοι του καταφυγίου την εντόπισαν το επόμενο πρωί και αμέσως έστησαν επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό της.



Την κράτησαν δροσερή ρίχνοντάς της νερό με ένα λάστιχο.



«Το ζώο ταλαιπωρούνταν επί 11 ώρες» είπε ο Archie van der Merwe, υπεύθυνος πρακτορείου ταξιδίων στην περιοχή. «Δε μπορούσαμε απλά να στεκόμαστε και να το βλέπουμε να υποφέρει μέχρι να έρθει η βοήθεια. Της ρίχναμε νερό και χώμα και μετά πετάξαμε χώμα και πέτρες στο κανάλι, προκειμένου να βρει χώρο να πατήσει και να σηκωθεί. Όμως ήταν σε τέτοιο βάθος που δε μπορούσε να λυγίσει τα πόδια της. Η ελεφαντίνα φαινόταν να καταλαβαίνει τι συμβαίνει και ότι όλοι ήταν εκεί για να τη βοηθήσουν και ποτέ δεν αγρίεψε σε κανέναν» είπε ακόμη.



Μετά από τρεις ώρες η ελεφαντίνα κατάφερε να σκαρφαλώσει και να απεγκλωβιστεί.



«Άξιζε κάθε προσπάθεια. Όσοι βοήθησαν στη διάσωσή της, στη συνέχεια ήπιαν ένα δροσιστικό ποτό, γιορτάζοντας την απελευθέρωσή της» πρόσθεσε. 

























newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »