Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Αγρινιώτες ποδηλάτες ξεγεννούν αγελάδα! [video]

Απίστευτο βίντεο κάνει θραύση στο Youtube. Αγρινιώτες ποδηλάτες κάνοντας ποδηλασία στον ορεινό Βάλτο βρήκαν μια αγελάδα με πρόβλημα την ώρα που γεννούσε.
Όπως φαίνεται ο ένας είχε σχετικές γνώσεις και κατάφερε να φέρει το μοσχαράκι στον κόσμο

Όπως φαίνεται από το βίντεο, που ανεβηκε πριν μερικες μερες, η αγελάδα αντιμετώπιζε πρόβλημα και κινδύνευε. Ο ένας ποδηλάτης όμως με ιδιαίτερη φροντίδα κατάφερε να φέρει το μοσχαράκι στον κόσμο και παράλληλα να φροντίσει και να συνεφέρει τη μητέρα του.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο που ακολουθεί...

agriniopress.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τι «μοιράζεται» ο σκύλος με το αφεντικό του;

Η μικροχλωρίδα του δέρματος και του εντέρου παρουσιάζει αξιοσημείωτες ομοιότητες ανάμεσα στους κατοικίδιους σκύλους και... τα αφεντικά τους, αποκαλύπτουν γενετικές αναλύσεις σε αμερικανικές οικογένειες. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων παρουσιάζουν μεγαλύτερες ομοιότητες με τα κατοικίδιά τους παρά με τα παιδιά τους.

Η μελέτη

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Μπούλντερ εξέτασαν την ποικιλία των μικροβίων σε 60 οικογένειες, από τις οποίες οι 25 είχαν κατοικίδιο σκύλο. Χρησιμοποιώντας ειδικές μπατονέτες, οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα μικροβίων από διάφορα σημεία του σώματος -τη γλώσσα, το μέτωπο και τις παλάμες ή πατούσες αντίστοιχα. Εξέτασαν επίσης τα μικρόβια σε δείγματα κοπράνων.

«Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις ήταν ότι ανιχνεύσαμε μια ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και τους σκύλους τους» αναφέρει ο Δρ Ρομπτ Νάιτ, επικεφαλής του πειράματος. «Η μικροβιακή ομοιότητα φαίνεται μάλιστα εντονότερη μεταξύ γονιών και σκύλων παρά ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά τους» επισημαίνει ο ερευνητής.

Μια άλλη έκπληξη ήταν ότι, άγνωστο γιατί, η παρουσία ενός σκύλου αύξανε την ομοιότητα της μικροχλωρίδας ανάμεσα σε συζύγους. Ακόμα, οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι οι γονείς μοιράζονται περισσότερα μικρόβια του στόματος με τα παιδιά τους παρά με τα παιδιά αγνώστων.

Η ερευνητική προσπάθεια

Η τελευταία μελέτη εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ερευνητικής προσπάθειας για την κατανόηση του ρόλου της μικροχλωρίδας με την ανθρώπινη υγεία.

«Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η έκθεση σε μια ποικιλία περιβαλλοντικών πηγών μικροβίων μπορούν να επηρεάσουν μακροπρόθεσμα την υγεία» σχολιάζουν οι ερευνητές. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα βακτήρια που ζουν στο δέρμα ενός μέσου ανθρώπου ανέρχονται σε περίπου 100 τρισεκατομμύρια, είναι δηλαδή 10 φορές περισσότερα από τα ανθρώπινα κύτταρα (τα οποία όμως είναι πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος).

Τα τελευταία χρόνια έχουν επίσης συγκεντρωθεί ενδείξεις ότι τα μικρόβια του εντέρου επηρεάζουν το σωματικό βάρος, ενδεχομένως και τη συμπεριφορά. Η τελευταία έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση eLife, μια συνεργασία ανάμεσα στο Ιατρικό Κέντρο Howard Hughes, την Εταιρεία Max Planck και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Wellcome Trust.
tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!


Κανείς όμως...













Διαβάστε περισσότερα »

Για μια πόζα τα τραβάνε όλα τα δόλια


Αφεντικά με αδυναμία στα ζωντανά





















Διαβάστε περισσότερα »

Ο σκύλος τους οδήγησε στο νεκρό αφεντικό του


Τραγική κατάληξη 54χρονου στο Σπερχειό-Ενδείξεις ότι πρόκειται για αυτοκτονία

Μία συγκλονιστική ιστορία έλαβε χώρα σήμερα κοντά στο Σπερχειό ποταμό, όταν ένα σκυλί ειδοποίησε για το θάνατο του 54χρονου αφεντικού του από την Ανθήλη Λαμίας, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, έβαλε τέλος στη ζωή του, δίπλα στο ποτάμι.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, σήμερα το πρωί δυο Αλβανοί που κάνουν αγροτικές δουλειές στην περιοχή, περνώντας από αγροτικό δρόμο κοντά στο ποτάμι άκουσαν ένα σκυλί να τους γαβγίζει επίμονα. Λίγο πιο πέρα είδαν ένα αυτοκίνητο παρατημένο και έτσι αποφάσισαν να δουν τι συμβαίνει. Όταν μπήκαν μέσα στις φυλλωσιές και είδαν το κυνηγόσκυλο, εκείνο τους καλούσε πιο έντονα και άρχισε να κινείται προς το ποτάμι.

Ακολουθώντας το σκυλί σε λίγο βρέθηκαν σε ένα δέντρο δίπλα στον Σπερχειό, όπου υπήρχε ένα πτώμα. Ο νεκρός ήταν πυροβολημένος κάτω από το σαγόνι. Σχεδόν το μισό σώμα του ήταν μέσα στο ποτάμι. Ο λόγος που δεν είχε παρασυρθεί από τα νερά του Σπερχειού, είναι διότι ήταν δεμένος με μια λεπτή τριχιά από ένα χοντρό κλαδί.

Ο νεκρός ήταν διαζευγμένος και ζούσε μόνος του στην Ανθήλη, ήταν κυνηγός και παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες εξέτρεφε και εκπαίδευε κυνηγόσκυλα.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Ανθήλη, ενώ οι γείτονες όπως είπαν είχαν να τον δουν από την Τρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όση ώρα είχαν δεμένο το σκυλί σε ένα δέντρο, εκείνο συνεχώς έκλαιγε, ενώ όταν προσπάθησαν να το πάρουν από το σημείο, το σκυλί αντιστεκόταν και ήθελε να πάει εκεί που ήταν νεκρό το αφεντικό του.
Διαβάστε περισσότερα »