Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

The Hobbit: Κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν το θάνατο 27 ζώων στα γυρίσματα της ταινίας!!! (PHOTOS)

Οι κτηνοτρόφοι που τα ζώα τους, χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα του πρώτου μέρους της νέας τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον "The Hobbit" στην Νέα Ζηλανδία, καταγγέλλουν την παραγωγή της ταινίας πως ευθύνονται για το θάνατο 27 εξ αυτών!
Τα άτυχα ζωάκια, σύμφωνα με την καταγγελία των κτηνοτρόφων έχασαν τη ζωή τους επειδή οι φάρμες στις οποίες στεγάζονταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν "παγίδες θανάτου", αφού περιείχαν επικίνδυνα συρματοπλέγματα και βαθιά χαντάκια.
Συνολικά για την πολυαναμενόμενη ταινία χρησιμοποιήθηκαν περίπου 150 μέλη του ζωϊκού βασιλείου, με 27 από αυτά να αφήνουν τη τελευταία τους πνοή στην διάρκεια των γυρισμάτων...
Τα άτυχα πλάσματα που έχασαν τη ζωή τους είναι τρία άλογα, έξι κατσίκες, έξι πρόβατα και δώδεκα κότες. Πρώτο θύμα ήταν ένα μικρό πόνυ με το όνομα ουράνιο τόξο (Rainbow), που βρήκε αγωνιώδη θάνατο χτυπώντας και σπάζοντας τη σπονδυλική του στήλη...
Το θέμα έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις με τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων να υιοθετούν τις καταγγελίες και να προβαίνουν σε επίσημη καταγγελία.
Από την πλευρά της παραγωγής του "The Hobbit: An Unexpected Journey" γίνεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, και όπως δηλώνουν η American Humane Association, που επιβλέπει την τήρηση των κανόνων, καλής διαβίωσης, το επιβεβαιώνουν.
Βέβαια οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν πως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα εποπτείας καθώς η επίβλεψη πραγματοποιείται μόνο κατά την διάρκεια των γυρισμάτων και όχι στις εγκαταστάσεις που τα ζωντανά στεγάζονται και εκπαιδεύονται.
www.radar.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Ο πρώτος γάιδαρος – μελισσοκόμος

Αν και ο σκύλος έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του καλύτερου φίλου του ανθρώπου, ο μελισσοκόμος Manuel Juraci βρήκε τη φιλία και τη συντροφικότητα σε έναν γάιδαρο.

Ο κ. Juraci είναι ένας από τους 120 μελισσοκόμους της πόλης Itatira, στο βραζιλιάνικο κρατίδιο Ceará και κάθε χρόνο παράγει πολύ μεγάλες ποσότητες μελιού.

Το μέλι αποφέρει σημαντικά κέρδη στη φτωχή βραζιλιάνικη πόλη, ωστόσο υπάρχουν πολλοί ανασταλτικοί παράγοντες που δυσχεραίνουν την παραγωγή και τη μεταφορά του προϊόντος.

Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του ο Juraci επιστράτευσε ένα χρήσιμο εργαλείο: τον γάιδαρό του.

Φορώντας μια προστατευτική στολή για τα τσιμπήματα που σχεδίασε ο μελισσοκόμος, ο γάιδαρος, εν ονόματι Boneco, μεταφέρει το μέλι στην αγορά.

Με αυτόν τον τρόπο η «ομάδα» καταφέρνει να μεταφέρει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες μελιού, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του Συνδέσμου Παραγωγών Μελιού που ετοιμάζεται να ζητήσει από τον μελισσοκόμο –σχεδιαστή να φτιάξει μερικές στολές για γαϊδάρους ακόμα.

Εκτιμάται ότι αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τους υπόλοιπους μελισσοκόμους να μεταφέρουν περισσότερο μέλι, ωστόσο ο Juraci επιμένει ότι η επιτυχία του δεν οφείλεται στη στολή αλλά στη σχέση φιλίας που έχει αναπτύξει με τον γάιδαρό του.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Κογιότ έμεινε ζωντανό για 600 μίλια(!) στην μηχανή αυτοκινήτου που το χτύπησε!

Όταν 2 αδέρφια από την Αμερική τράκαραν με κάποιο ζώο, δεν φαντάστηκαν ότι αυτό θα κατέληγε στην μηχανή του αυτοκινήτου τους!

Κατέβηκαν, δεν το βρήκαν πουθενά και υπέθεσαν πως κρύφτηκε στα δέντρα. Μετά από 8 ώρες ταξίδι, δυο γεμίσματα του ρεζερβουάρ και 600 μίλια, ανακάλυψαν το άτυχο ζώο.

Με την βοήθεια των ειδικών, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το άτυχο ζώο, το οποίο είναι καλά στην υγεία του.




tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Γάτα παίζει τον παπά με… μεγάλη επιτυχία! [Video]

Η γάτα που θα δείτε στη συνέχεια δεν είναι μόνο πανέξυπνη αλλά της αρέσει να τζογάρει κιόλας.

Για την ακρίβεια τρελαίνεται να παίζει με το αφεντικό της το γνωστό παιχνίδι «εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς;» όχι με τραπουλόχαρτα, όμως, αλλά σε μια παραλλαγή, προσαρμοσμένη ιδανικά στις… γατίσιες ανάγκες! Τα πράγματα είναι απλά: Ο ιδιοκτήτης έχει στα χέρια του τρία τσόφλια από καρύδια όπου μέσα σε ένα από αυτά τοποθετεί ένα ζάρι. Η γάτα κάθεται απέναντί του, απόλυτα προσηλωμένη στις κινήσεις του. «Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς, γατούλα;», λέει το αφεντικό! Και η γάτα δείχνει με το ποδαράκι της το τσόφλι με το ζάρι… Αν τα καταφέρνει και πόσες σωστές «απαντήσεις» δίνει, δείτε το στο βίντεο…
Διαβάστε περισσότερα »

Άινταχο: σύλληψη 22χρονου για δολοφονία... πιθήκου

Για τη δολοφονία ενός πιθήκου συνελήφθη χθες, ένας άνδρας στην πόλη Μπουάζ του Άινταχο των ΗΠΑ, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία...
Ο λόγος για τον 22χρονο Μάικλ Τζέι Γουότκινς, ο οποίος κατηγορείται ότι εισέβαλε παρανόμως σε χώρο όπου φιλοξενούνταν πίθηκοι στον ζωολογικό κήπο της πόλης και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου ένα από τα πρωτεύοντα θηλαστικά.

Ο 22χρονος βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για το θάνατο του πιθήκου.

Όπως έγινε γνωστό, ο Γουότκινς φέρεται να έσπασε την περίφραξη γύρω από τον χώρο όπου φιλοξενούνταν οι πίθηκοι το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Λίγη ώρα μετά φύλακες του ζωολογικού εντόπισαν έναν πίθηκο σοβαρά τραυματισμένο και τον μετάφεραν εσπευσμένα στην κλινική του ζωολογικού κήπου, όπου λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Υπεύθυνοι του κήπου είπαν ότι η αιτία του θανάτου ήταν τραύματα που έφερε ο πίθηκος στο λαιμό και το κεφάλι, από αμβλύ αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι.

attikipress.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ένα αρκουδάκι χωρίς… τρόπους


Ένα αρκουδάκι χωρίς… τρόπους

Έβγαλε τη γλώσσα του κοροϊδευτικά στο φωτογράφο

Το χαριτωμένο αρκουδάκι που ζει σε πάρκο προστασίας της άγριας ζωής στην περιοχή Orr στη Μινεσότα των ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν έχει μάθει ακόμη… τρόπους!

Έχοντας εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία το συμπαθέστατο αρκουδάκι συνέχισε το παιχνίδι του, σκαρφαλώνοντας στα δέντρα και δε δίστασε να «κοροϊδέψει» το φωτογράφο Tin Man Lee που.

«Ήταν τόσο χαρούμενο και παιχνιδιάρικο. Την πρώτη στιγμή που με είδε, σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο και μου έβγαλε τη γλώσσα του σα να μου έλεγε “δε μπορείς να με πιάσεις, είμαι πολύ ψηλά για σένα”. Μου έκανε εντύπωση που δε φοβήθηκε όταν με είδε και δεν έτρεξε να κρυφτεί όπως θα περίμενα, αλλά συνέχισε να με κοιτάζει και να μου δείχνει τη γλώσσα του» είπε ο 34χρονος φωτογράφος.





newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »