Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Η μαγεία των ζώων – Δελφίνι και γάτα παίζουν μαζί ! [Video]

Τι να πει κάνεις για αυτή την όμορφη συνάντηση , δελφίνια σε θαλάσσιο πάρκο πλησιάζουν μια γατούλα και η περιέργεια μετατρέπεται γρήγορα σε παιχνίδι !



Δείτε το video


rodosreport.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Μια φάλαινα όρκα γεννιέται on camera!


To θαλάσσιο πάρκο SeaWorld στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα μοναδικό βίντεο με τη γέννηση μιας φάλαινας. Το υγιέστατο φαλαινάκι ζύγιζε κατά τη γέννηση 150 κιλά και είχε μήκος 2 μέτρα. Η Kasatka, όπως ονομάζεται η μητέρα, γέννησε ύστερα από 18 μήνες κυοφορίας. Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα το μικρό προσαρμόζεται στο περιβάλλον και λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά τον τοκετό κολυμπά δίπλα στη μητέρα του!

perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Το πιο επικίνδυνο πτηνό στον πλανήτη!


Σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες το πιο επικίνδυνο πτηνό στον κόσμο είναι το περίφημο Cassowary, γνωστό στους περισσότερους για την ομορφιά του και τα εντυπωσιακά χρώματα που έχει στο κεφάλι και το λαιμό του αλλά και για τη μεγάλη ομοιότητά του με τη στρουθοκάμηλο.

perierga.gr - Το πιο επικίνδυνο πτηνό στον πλανήτη!
Το Cassowary έχει εξαιρετικά ισχυρά πόδια, δυνατό ράμφος και αιχμηρά νύχια που αν το αποφασίσει εύκολα μπορεί να σας… ξεκοιλιάσει! Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα επιθετικό πτηνό με τους ανθρώπους, γι’ αυτό σε περίπτωση που το δείτε καλό θα ήταν να ξαπλώσετε στο έδαφος και να το αφήσετε να σας… προσπεράσει.
perierga.gr - Το πιο επικίνδυνο πτηνό στον πλανήτη!
Σε καμία περίπτωση μη σκεφτείτε να τρέξετε, γιατί το Cassowary θα σας φτάσει πολύ γρήγορα, αφού μπορεί να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Κι αν αποφασίσετε να κολυμπήσετε για να του ξεφύγετε, απλώς σας ενημερώνουμε ότι είναι άριστος κολυμβητής! Άλλωστε δεν φέρει άδικα τα παρατσούκλια «Καρχαρίας της ξηράς» ή «Νίνζα των πτηνών».
perierga.gr - Το πιο επικίνδυνο πτηνό στον πλανήτη!
Αν ποτέ, λοιπόν, βρεθείτε στην άγρια φύση, καλό θα ήταν να προσέχετε όχι μόνο τα άγρια ζώα και τα ερπετά αλλά και αυτά τα πανέμορφα πτηνά που αποτελούν τον Νο1 κίνδυνο για τους ανθρώπους!
perierga.gr - Το πιο επικίνδυνο πτηνό στον πλανήτη!
perierga.gr - Το πιο επικίνδυνο πτηνό στον πλανήτη!
perierga.gr - Το πιο επικίνδυνο πτηνό στον πλανήτη!
perierga.gr - Το πιο επικίνδυνο πτηνό στον πλανήτη!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Απαντήσεις σε 8… απλές απορίες για τα ζώα!


Απλές, συνηθισμένες ερωτήσεις που όμως έχουν την απάντησή τους που μάλλον απέχει από το προφανές ή έστω από αυτό που θα σκεφτόμασταν συνδυάζοντας τις γνώσεις μας.

1. Γιατί οι καμηλοπαρδάλεις έχουν μακριούς λαιμούς;
perierga.gr - Απαντήσεις σε 8... απλές απορίες για τα ζώα!
Ο λόγος είναι το σεξ! Οι αρσενικές καμηλοπαρδάλεις χρησιμοποιούν το λαιμό τους στη μάχη για την ερωτική επικράτηση  κατά την περίοδο του ζευγαρώματος. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν το λαιμό τους σαν… σφυρί που χτυπά προς τα κάτω για να διώξει και να εκφοβίσει τον εχθρό. Η καμηλοπάρδαλη με το μεγαλύτερο και δυνατότερο λαιμό κερδίζει και παίρνει το κορίτσι!
2. Γιατί οι ελέφαντες έχουν μεγάλα αυτιά;
perierga.gr - Απαντήσεις σε 8... απλές απορίες για τα ζώα!
Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους τα αυτιά τους είναι τόσο μεγάλα: Πρώτον, για να ακούνε καλύτερα! Στην άγρια φύση, όπως και άλλα ζώα, θέλουν να ξέρουν τι γίνεται γύρω τους και να πιάνουν τους ήχους ακόμα κι αν αυτοί βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση. Επίσης τα αυτιά τούς βοηθούν να μην… ζεσταίνονται. Λειτουργούν σαν μια δροσερή κομπρέσα στο κεφάλι τους.
3. Υπάρχει ζώο με ένα μόνο μάτι;
perierga.gr - Απαντήσεις σε 8... απλές απορίες για τα ζώα!
Ανήκει στα καρκινοειδή μαλακόστρακα και ονομάζεται «Κύκλωπας». Είναι πολύ μικρό (2 εκ. μήκος) και το μάτι του βρίσκεται κοντά στην κορυφή της κεφαλής, μεταξύ των κεραιών.
4. Γιατί ζέβρες έχουν ρίγες;
perierga.gr - Απαντήσεις σε 8... απλές απορίες για τα ζώα!
Οι ζέβρες ήταν κάποτε εντελώς μαύρες, αλλά μια μέρα μία από αυτές στάθηκε δίπλα σε έναν λευκό φρεσκοβαμμένο φράχτη και ιδού! Ας σοβαρευτούμε, όμως. Ο βασικός λόγος είναι το καμουφλάζ μέσα στα καταπράσινα δάση όπου ζουν, και ειδικότερα η προστασία τους από τα λιοντάρια. Και θα σκεφτείτε τώρα: «Μα οι ρίγες της ζέβρας δεν είναι πράσινες. Πώς επιτυγχάνει το καμουφλάζ;». Τα λιοντάρια έχουν αχρωματοψία και έτσι δεν είναι σε θέση να δουν τη διαφορά μεταξύ των διαφορετικών χρωμάτων.
5. Έχουν οι αράχνες καρδιά;
perierga.gr - Απαντήσεις σε 8... απλές απορίες για τα ζώα!
Φυσικά, μια αράχνη έχει καρδιά αλλά δεν μοιάζει με αυτό που εμείς φανταζόμαστε. Είναι ένας απλός σωλήνας που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος της κοιλιάς της.
6. Έχουν τα ψάρια τα βλέφαρα;
perierga.gr - Απαντήσεις σε 8... απλές απορίες για τα ζώα!
Η απλή απάντηση είναι όχι! Γι ‘αυτό ποτέ δεν πρόκειται να σας ανοιγοκλείσει τα ματάκια του ένα ψαράκι. Τα ψάρια έχουν ένα λεπτό διαφανές στρώμα που καλύπτει το μάτι, παρόμοιο με τον κερατοειδή μας, το οποίο το προστατεύσει από τα διάφορα σωματίδια του νερού.
7. Γιατί οι κότες δεν μπορούν να πετάξουν αφού έχουν φτερά;
perierga.gr - Απαντήσεις σε 8... απλές απορίες για τα ζώα!
Η αλήθεια είναι ότι μπορούν, αλλά το κάνουν πολύ άσχημα. Αν ακι έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα τους επέτρεπαν να πετάνε όπως τα άλλα πτηνά (ελαφριά κόκαλα, θύλακες αέρα στο εσωτερικό των οστών και σάκους αέρα στους πνεύμονες) παρόλα αυτά ζωή τους ως οικόσιτα ζώα εδώ και χιλιάδες χρόνια περιόρισε την ικανότητά τους αυτή και τη μετέτρεψε σε ένα απλό φτερούγισμα. Οι κότες ζουν με τους ανθρώπους, σε κοτέτσια, σε χώρους περιορισμένους και έτσι δεν έμαθαν ποτέ να χρησιμοποιούν τα φτερά τους για… υπερατλαντικές πτήσεις!
8. Γιατί τα σκυλιά γλείφουν τη μύτη τους;
perierga.gr - Απαντήσεις σε 8... απλές απορίες για τα ζώα!
Η απλούστερη απάντηση εδώ είναι: «Γιατί μπορούν!» Υπάρχουν, όμως, μια σειρά από λόγοι για τους οποίους ένας σκύλος γλείφει τη μύτη του. Πρώτον και κύριον, είναι μια μέθοδος επικοινωνίας μεταξύ των σκύλων. Δεύτερον, το γλείψιμο της μύτης υποδηλώνει ότι ο ίδιος ηρεμεί και χαλαρώνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Τρίτον, αισθάνεται ίσως άβολα για κάποιο λόγο και τέταρτον, προετοιμάζεται να αμυνθεί απέναντι σε κάτι που θεωρεί ότι τον απειλεί.
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ο πιο χαριτωμένος βάτραχος στον κόσμο

Ο μικροσκοπικός «Namaqua Rain Frog» ζει στους αμμόλοφους κατά μήκος του Port Nolloth στη Νότια Αφρική και θα σας μαγέψει μόλις δείτε (και ακούσετε) το βιντεάκι που ακολουθεί!


Διαβάστε περισσότερα »

Η μνήμη του χιμπατζή ξεπερνά αυτή του ανθρώπου

Η μνήμη του χιμπατζή ξεπερνά αυτή του ανθρώπου

Δείτε το βίντεο που αποδεικνύει την εξυπνάδα του ζώου

Οι χιμπατζήδες φαίνεται να είναι πιο έξυπνοι από τους ανθρώπους σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τη βραχύχρονη μνήμη! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα έρευνα που πραγματοποίησε ιάπωνας επιστήμονας.

Ο ερευνητής παρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει τις εκπληκτικές δυνατότητες ενός χιμπατζή με την ονομασία Ayumu, στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), την προηγούμενη Πέμπτη.

Όταν, οι αριθμοί από το 1 μέχρι το 9 εμφανίζονταν σε διαφορετικές θέσεις της οθόνης και εξαφανίζονταν, ο χιμπατζής μπορούσε να θυμηθεί την ακριβή ακολουθία αλλά και θέση κάθε αριθμού! Επιπλέον, ο Ayumu είχε μάθει τους αριθμούς μέχρι το 19 και μπορούσε να «αγγίξει» κάθε ένα ψηφίο σε αύξουσα σειρά, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

Το βίντεο παρουσίασε ο ερευνητής Tetsuro Matsuzawa, από το πανεπιστήμιο του Κιότο, ενώ μετά την προβολή του σε επιστήμονες και δημοσιογράφους ακούστηκαν διάφοροι ψίθυροι. Ο Matsuzawa τότε με ένα μειδίαμα δήλωσε: «Μην ανησυχείτε, κανείς δεν μπορεί να το κάνει. Είναι αδύνατο για εσάς».

Λίγοι μόνο άνθρωποι έχουν τέτοιες δυνατότητες, αλλά αυτοί είναι συνήθως άνθρωποι με σύνδρομο του Σαβάντ. Αυτό είναι απλά πέρα από τις δυνατότητες ενός κανονικού ανθρώπου, είπε ο Matsuzawa. Από την άλλη, όπως αναφέρει η Huffington Post, και οι 6 χιμπατζήδες που δοκιμάστηκαν μπόρεσαν γρήγορα να θυμηθούν τη θέση και τη σειρά των 9 ψηφίων.

Η παραπάνω δεξιότητα, εντάσσεται στις λειτουργίες της λεγόμενης βραχύχρονης μνήμης, που στην περίπτωση του χιμπατζή, τον βοηθά να επιβιώνει στη φύση, λαμβάνοντας γρήγορα σύνθετες αποφάσεις.

Όπως εξήγησε ο Matsuzawa, η «μνήμη εργασίας» (working memory), πιθανότατα βοηθά τα ζώα να προσανατολιστούν στα κλαδιά τεραστίων δέντρων ώστε να τραφούν ή να αποφασίσουν τι θα κάνουν όταν ανταγωνιστικές ομάδες ζώων απειλεί η μία την άλλη.

Δείτε το βίντεο με τις εντυπωσιακές δεξιότητες των χιμπατζήδων…


newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Ξεκαρδιστικό γέλιο: Μωρό βλέπει το σκύλο να τρώει ποπ κορν... και "λύνεται"!

Τα παιδιά έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο με το κατοικίδιο του σπιτιού και διάφορα περιστατικά έχουμε δει κατά καιρούς, με τα μωρά να απολαμβάνουν το παιχνίδι, τον ύπνο και το baby-sitting! Aυτό το κοριτσάκι όμως...
απολαμβάνει και ξεκαρδίζεται στα γέλια με μια άλλη συνήθεια του σκύλου της! Αυτή του να τρώει ποπ κορν!

Όσο πιο πολύ ταΐζει ο μπαμπάς της ποπ κορν το σκύλο τους, τόσο πιο πολύ γελάει το μωρό!

Δείτε το πραγματικά αστείο βίντεο!

star.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Αρκούδα βρέθηκε σε εκτροφείο θηραμάτων στα Γρεβενά


Το ζώο επανεντάχθηκε σε δασώδη περιοχή

Σχεδόν εδώ και ένα μήνα μία αρκούδα είχε βρει καταφύγιο στο εκτροφείο θηραμάτων του Δασαρχείου Γρεβενών, μια περιφραγμένη και δασωμένη έκταση 70 στρεμμάτων κοντά στη πόλη των Γρεβενών.

Η αρκούδα, αφού πέρασε την περίφραξη του εκτροφείου, εγκαταστάθηκε στο εσωτερικό του, προξενώντας μικρές ζημιές σε μελίσσια και τρώγοντας κυρίως τις τροφές που προορίζονταν για τα ζαρκάδια. Η περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ειδοποιήθηκε από το Δασαρχείο Γρεβενών που ζήτησε τη συνδρομή της οργάνωσης για να γίνει προσπάθεια απομάκρυνσης της αρκούδας από την περιφραγμένη περιοχή.

Οι αυτοψίες αλλά και οι θερμικές κάμερες που τοποθέτησε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ επιβεβαίωσαν την παρουσία της αρκούδας εντός του εκτροφείου. Αξιολογώντας την κατάσταση και σε συνεννόηση και σε συνεργασία με το Δασαρχείο Γρεβενών στήθηκε από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ επιχείρηση σύλληψης και απομάκρυνσης του ζώου από το συγκεκριμένο χώρο, όπου υπήρχε κίνδυνος να κάνει περισσότερες ζημιές.

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, οργανώθηκε επιχείρηση σύλληψης και απομάκρυνσης της αρκούδας. Η ομάδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ τοποθέτησε ειδικές παγίδες με σκοπό το ζώο να πιαστεί, να αναισθητοποιηθεί και να μεταφερθεί εκτός του εκτροφείου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η αρκούδα πιάστηκε σε μία από τις παγίδες και αφού διαπιστώθηκε πως δεν είχε μικρά τα οποία θα καθιστούσαν δυσκολότερη τη μετακίνηση της, της τοποθετήθηκε δορυφορικό ραδιοκολάρο, ώστε να μπορεί η ομάδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ να παρακολουθεί της μετακινήσεις της και στο μέλλον.

Η θηλυκή αρκούδα ηλικίας περίπου 8 ετών μετακινήθηκε από την ΟΑΕ και επανεντάχθηκε σε δασώδη περιοχή, νότια της περιφέρειας Γρεβενών. Προκειμένου μάλιστα να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα επιστροφής του ζώου στην περιοχή του εκτροφείου, έγινε και χρήση αποτρεπτικών μέσων από την Ομάδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ κατά τη φάση επανένταξης του ζώου στο φυσικό του χώρο και περιβάλλον, ώστε η συμπεριφορά της αρκούδας να γίνει ακόμη πιο επιφυλακτική σε σχέση με την ανθρώπινη παρουσία.
Διαβάστε περισσότερα »