Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Φροντίδα για νεογέννητα γατάκια!

Φροντίδα για νεογέννητα γατάκια!

Αν σας τύχει ξαφνικά να βρεθείτε στη θέση της “μαμάς” νεογέννητων γατιών, τότε σίγουρα θα χρειαστείτε τις παρακάτω συμβουλές. Πάμε να δούμε τον κάθε τομέα ξεχωριστά.
1.    Ζέστη: Πολύ βασικό, καθώς τα νεογέννητα μπορεί να πεθάνουν από υποθερμία. Βάλτε τα σε ένα κρεβατάκι, μια παλιά κούτα ή ακόμα και κάποια τσάντα ή βαλίτσα. Τοποθετείστε τυλιγμένα σε μια κουβερτούλα μια θερμοφόρα ή ένα μπουκάλι με ζεστό νερό. Αναμμένες λάμπες πάνω από το κρεβατάκι τους βοηθούν επίσης στο να ζεσταθούν αρκεί να μπορούν να αποφύγουν το φως όποτε θέλουν.
2.    Θέση κρεβατιού: Τοποθετούμε το κρεβατάκι τους σε ήσυχο μέρος και ταυτόχρονα σε μέρος χωρίς ρεύματα αέρα.
3.    Αίσθημα ασφάλειας: Είναι πολύ σημαντικό τα γατάκια να αισθανθούν ασφαλή, κάτι που μπορούμε να πετύχουμε τοποθετώντας στο κρεβατάκι τους ένα αναλογικό ρολόι, καθώς ο ήχος του μοιάζει με το χτύπο της καρδιάς της μαμάς γάτας και έτσι ηρεμούν.
4.    Τάισμα: Συχνό πρέπει να είναι το τάισμα σε μικρές όμως ποσότητες. Η μοναδική τροφή τους πρέπει να είναι το μητρικό γάλα ή αν αυτό δεν υπάρχει η χορήγηση μιας ειδικής φόρμουλας που το αντικαθιστά και διατίθεται στα pet shops. 5-6 ml γάλακτος 6 φορές τη μέρα χρειάζεται το κάθε γατάκι, τάισμα δηλαδή περίπου κάθε 4 ώρες όλο το 24ωρο! Καθώς μεγαλώνουν τα γατάκια χορηγούμε λιγότερα γεύματα μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε τροφή(Βρείτε τις αναλογίες που αναγράφονται στα ειδικά σκευάσματα που αντιστοιχούν στην κάθε ηλικία του γατιού).
5.    Αποστείρωση: Κάθε φορά που χορηγείτε στο γατάκι σας γάλα με το μπιμπερό τους μετά αποστειρώστε το μπιμπερό και όλα σας τα σύνεργα.
6.    Η ώρα της…ανάγκης: Μέχρι τις 3 πρώτες εβδομάδες της ζωής τους τα γατάκια δε μπορούν να ουρήσουν και να αφοδεύσουν από μόνα τους. Βοηθήστε τα χαϊδεύοντας με βρεγμένο βαμβάκι την κοιλιά, τα γεννητικά όργανα και τη βάση της ουράς τους μετά από κάθε τάισμα. Με τον τρόπο αυτό ενεργοποιείται το αντανακλαστικό της αφόδευσης και της ούρησης. Αν μεγάλωναν με τη μαμά τους εκείνη αντίστοιχα θα τα έγλειφε για τον ίδιο σκοπό.
7.    Υγεία: Τα κόπρανα των υγειών γατιών είναι σχηματισμένα και κιτρινωπά. Αν κάνουν διάρροια τηλεφωνείστε αμέσως στον κτηνίατρο σας.
8.    Βάρος: Ένδειξη υγείας είναι η αύξηση 10 γραμμαρίων στο βάρος τους κάθε μέρα. Γι’ αυτό προμηθευτείτε μια ζυγαριά και μην ξεχάσετε να καταγράφετε καθημερινά τις αλλαγές στο βάρος τους.
9.    Κοινωνικοποίηση: Μεταξύ των δύο και επτά εβδομάδων είναι η περίοδος της κοινωνικοποίησης τους. Προσπαθήστε να έχετε σωματική επαφή μαζί τους για να έχουν μια ομαλή κοινωνικοποίηση και μη διστάσετε να τα χαϊδέψετε.
Πριν ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω “προμηθευτείτε” με ατέλειωτη αγάπη και υπομονή!
webpe
t
Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλος και Άνθρωπος - Dog and Man

Σκύλος και Άνθρωπος - Dog and ManΑρμονική συμβίωση σκύλου και ανθρώπου

     Τα σκυλιά είναι ευχαριστημένα όταν υπάρχει μια ρουτίνα. Έχοντας υιοθετήσει έναν σκύλο φροντίστε να τον μάθετε από μικρή ηλικία τα πρέπει και τα μη και δώστε του την κατάλληλη σημασία. Βάλτε κάποια όρια και τηρείτε τα πάντα για να είσαστε σωστοί κηδεμόνες.
     Κάποιοι συνοπτικοί κανόνες για σωστή συμπεριφορά του σκύλου:
     1. Όταν φεύγετε από το σπίτι ή όταν επιστρέφετε σε αυτό μην του δίνετε σημασία και αγνοήστε τον μέχρι να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Αυτό πρέπει να γίνετε επειδή , όταν εσείς φεύγετε και επιστρέφετε με φανφάρες, μαθαίνετε τον σκύλο σας να αγωνιά όσο δεν είσαστε εκεί. Του κάνετε κακό και, μάλιστα, για να ξεπεράσει το άγχος της απουσίας σας μπορεί να μασουλάει ό,τι βρει μπροστά του.
     2.'Οταν θέλουμε να έρθει ο σκύλος κοντά μας, πρέπει να τον καλέσουμε με γλυκό τόνο και όχι επιτακτικό, και χαμηλώνοντας τη στάση του σώματός μας. Όταν έρθει καλό είναι να τον επιβραβεύουμε με ένα χάδι και μια λιχουδιά.
     3. Ταΐζετε τον σκύλο συγκεκριμένες ώρες την ημέρας και στο ίδιο σημείο του σπιτιού. Όταν φάει πάρτε το μπολ του από το πάτωμα. Στη φύση το φαγητό δεν είναι ποτέ άφθονο!
     4. Μάθετε τρόπους στον σκύλο. Αν πηδάει πάνω σας κατεβάστε τον και παραμερίστε τον στο πλάι αποφασιστικά αλλά χωρίς βία. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε τα πόδια σας για αυτή την κίνηση και όχι τα χέρια σας διότι θα το δει σαν παιχνίδι και θα το επαναλαμβάνει.
     5. Προκειμένου να καταλάβει ο σκύλος ποιος είναι ο αρχηγός, μην τον αφήνετε να κάθετε στο ίδιο ύψος με εσάς γιατί οι αρχηγοί κάθονται πάντα πιο ψηλά. Όσοι κάθονται στο ίδιο ύψος είναι ισότιμοι Απωθήστε τον αποφασιστικά όταν προσπαθήσει να κάτσει στο ίδιο ύψος με εσάς, μέχρι να μάθει και να υποχωρεί.
     6. Μην απομονώνετε τον σκύλο σας σε ένα μπαλκόνι ή στην αυλή δεμένο. Θα γίνει πολύ νευρικός και επιθετικός. Κοινωνικοποιήστε τον και αφήστε τον να έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα και ανθρώπους.
     7. Αγοράστε του παιχνίδια και αναλώσιμα κόκαλα για να ασχολείται σε αυτά και όχι με τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι. Εναλλάσσετε τα παιχνίδια με καινούρια για να μην βαρεθούν.  Βάλτε στην άκρη τα παλιά παιχνίδια και εμφανίστε τα μετά από ένα - δύο μήνες.
     8. Επιβραβεύετε τον σκύλο όταν ανταποκρίνεται στις εντολές σας. Πρέπει να υπάρχουν τα ‘μη’ αλλά και τα ‘μπράβο’.
webpet
Διαβάστε περισσότερα »

Εγνατία Οδός: Περίφραξη των βιότοπων της αρκούδας - Ολοκλήρωση τέλος Σεπτεμβρίου

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζει η Εγνατία Οδός την τοποθέτηση ενισχυμένης υπερύψηλης περίφραξης στο τμήμα «Παναγιά-Γρεβενά» που έχει χαρακτηρισθεί... «βιότοπος της αρκούδας», αλλά και στον Κάθετο Άξονα «Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή», όπου, αν και δεν είναι χαρακτηρισμένος ως «βιότοπος αρκούδας», τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού της αρκούδας έχει παρατηρηθεί κινητικότητα των μεγάλων θηλαστικών.

Η ενισχυμένη υπερυψηλή περίφραξη έχει ύψος 3 μέτρα και προδιαγραφές που προέκυψαν από τη συνεργασία της Εγνατίας Οδού με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος».

Το σύνολο του μήκους εφαρμογής της ενισχυμένης υπερυψηλής περίφραξης είναι 130 χιλιόμετρα και θα τοποθετηθεί αμφίπλευρα, δηλαδή σε μήκος οδού 65 χιλιομέτρων.

Από αυτά, τα 105 χλμ. θα τοποθετηθούν στον Κάθετο Άξονα 45 «Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή» και ειδικότερα στο σύνολο του μήκους του τμήματος «Σιάτιστα - Κορομηλιά».

Τα 25 χλμ θα τοποθετηθούν στον Κύριο Άξονα, στο τμήμα «Παναγιά - Γρεβενά», σε όσα σημεία δεν είχε τοποθετηθεί παλιότερα ενισχυμένη περίφραξη, και στο τμήμα «Γρεβενά - Σιάτιστα», σε σημεία που θα απαιτηθεί μετά από υπόδειξη των ΜΚΟ «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ».

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί περίπου 12 χλμ. ενισχυμένης υπερυψηλής περίφραξης αμφίπλευρα στον Κάθετο Άξονα 45, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Άργους Ορεστικού έως την περιοχή Βογατσικού.

Το έργο, σύμφωνα με τη σύμβαση, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013. 
euro2day.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πέθανε η μακροβιότερη χελώνα της Βρετανίας μετά από δάγκωμα… αρουραίου!

Ο Τόμας, η μακροβιότερη χελώνα της Βρετανίας πέθανε έπειτα από δάγκωμα ποντικού, παρά τα αντιβιοτικά που του χορηγήθηκαν. Σε ηλικία 130 ετών η αρσενική χελώνα κατάφερε να ζήσει... δύο παγκόσμιους πολέμους αλλά και πέντε μοναρχίες!

Γεννήθηκε το 1882 και αποσύρθηκε από τα συντρίμμια ενός σπιτιού, έπειτα από βομβιστική επίθεση στο Essex το 1945.

Το ερπετό έμεινε από τότε στην οικογένεια Le Gallez και η 50 χρονη σήμερα June δήλωσεσυντετριμμένη από το χαμό του: «Είμαστε όλοι πολύ αναστατωμένοι, όπως μπορείτε να φανταστείτε, αφού ο Thomas ήταν σαν ένα μέλος της οικογένειας. Τον δάγκωσε στο πόδι κάποιος αρουραίος στον κήπο και η πληγή έγινε φλεγμονή που άρχισε να πιέζει στο καβούκι του».


Η ίδια εξήγησε: «Πήγαμε τον Thomas στον κτηνίατρο και του δώσαμε αντιβιοτικά, αλλά οι μύγες είχαν μολύνει αρκετά την πληγή του. Δεν έτρωγε ΚΑΙ παρά τις προσπάθειες μου να τον τροφοδοτήσω μέσω ενός σωλήνα και να τον πλένω δύο φορές την ημέρα, δεν υπήρξε βελτίωση».
star.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλος βλέπει το Lion King και κλαίει! [Video]

Ένα μικρό viral video που δείχνει ένα σκύλο να κλαίει στην πιο συγκινητική σκηνή του Lion King.



Δείτε το βίντεο...

partyspirit.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Όταν το γατάκι μπαίνει μέσα σε μπαλάκι για χάμστερ... [Video]

Το ότι οι γάτες είναι ιδιαίτερα ευλύγιστες είναι κάτι που αποδεικνύουν με την πρώτη ευκαιρία, κάθε φορά που αποφασίζουν να δοκιμάσουν ένα νέο ακροβατικό.



Ωστόσο, όταν ένα γατάκι αποφασίσει να μπει ολόκληρο μέσα σε ένα μπαλάκι που είναι για το παιχνίδι των χάμστερ, το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ξεκαρδιστικό!

Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε περισσότερα »

Απίθανη γάτα ανοίγει 5 πόρτες… προς την ελευθερία! [Video]

Πολλά σκυλιά και άλλες τόσες γάτες μπορούν να ανοίγουν τις πόρτες των σπιτιών και αποτελούν ένα ξεχωριστό θέαμα από μόνες τους.
Όμως ο Leon διαφέρει κατά πολύ από όλα τα υπόλοιπα γατιά καθώς μπορεί να ανοίξει πέντε! Το συμπαθέστατο γατί πιάστηκε στην κάμερα του ιδιοκτήτη του εν δράσει, πηδώντας στις λαβές κάθε πόρτας, τραβώντας προς τα κάτω με το βάρος του και στη συνέχεια σπρώχνοντας με τα πόδια του για να πάει από το ένα δωμάτιο στο άλλο, καταλήγοντας στην εξώπορτα του σπιτιού! Ο ιδιοκτήτης του λέει πως ο Leon ήταν αδέσποτο και δύσκολα μένει κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους, ενώ έμαθε να ανοίγει τις πόρτες βλέποντας τους ανθρώπους γύρω του. Όμως στην πράξη δυσκολεύουν τα πράγματα, αν και αυτός τα καταφέρνει μια χαρά, όπως θα δείτε και στο διασκεδαστικό βίντεο που ακολουθεί…
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »