Τρίτη 7 Μαΐου 2013

«Φτου σου να μη σε ματιάσω»


Πτηνό κάθεται με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη

Την προσοχή του φωτογράφου Tim Withall σε ένα πρόσφατο ταξίδι του στην Κόστα Ρίκα, τράβηξε ένα πολύ… ωραιοπαθές πτηνό!

Το πουλί καθόταν για αρκετή ώρα μπροστά από τον καθρέφτη ενός μικρού λεωφορείου και κοίταζε με περιέργεια το είδωλό του!


Δείτε τις φωτογραφίες:










Διαβάστε περισσότερα »

Το ροτβάιλερ και το ελάφι [video]

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά βίντεο με «παράξενες» φιλίες ζώων, που ούτε καν θα φανταζόμασταν. Έτσι, τον τελευταίο καιρό ένα...
βίντεο που παρουσιάζει μία παρόμοια «φιλία» μεταξύ ενός ροτβάιλερ και ενός ελαφιού, έχει γίνει ήδη viral.

Όπως διακρίνεται και στο βίντεο -που κυκλοφορεί εδώ και έναν χρόνο, αλλά μόλις τον τελευταίο καιρό κερδίζει το ιντερνετικό κοινό- ένας σιδερένιος φράκτης διαχωρίζει το ελάφι με τον μεγαλόσωμο σκύλο. Φαίνεται όμως να το διασκεδάζουν και οι δύο.
vivanews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Όταν οι τίγρεις έχουν διάθεση για παιχνίδι


Νεογέννητο κάνει «τσαχπινιές» σε ζωολογικό κήπο του Σακραμέντο

Την εξαιρετικά χαριτωμένη στιγμή που ένα νεογέννητο τιγράκι παίζει με τη μητέρα του κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός σε ζωολογικό κήπο του Σακραμέντο στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Στις εικόνες εμφανίζεται η οκτώ εβδομάδων τίγρης να ξαπλώνει ανάσκελα στο πάτωμα, να «καυγαδίζει» με τη μητέρα της ή ακόμα και να κηνυγάει την ουρά της.

Εντέλει το υπερδραστήριο τιγράκι ηρέμησε με ένα ζεστό μπάνιο για να αποκοιμηθεί στη συνέχεια στην αγκαλιά της μητέρας του.









Διαβάστε περισσότερα »

Ένα ακόμη τροχαίο με αρκούδα στην Εγνατία


Τραυματίστηκε στα πίσω άκρα και σύρθηκε μόνη της εκτός αυτοκινητοδρόμου

Το τέταρτο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα για το 2013 (και το 18ο για την περίοδο 2009-13) σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην Εγνατία Οδό, στον κύριο άξονα του αυτοκινητοδρόμου και στο ύψος του κόμβου «Ταξιάρχη».

Πρόκειται για το 5ο κατά σειρά ατύχημα που σημειώνεται στον κύριο άξονα της Εγνατίας Οδού και οφείλεται αποκλειστικά στην ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητοδρόμου σε αυτό το τμήμα και η οποία δεν έχει ακόμη αντικατασταθεί.

Τις Ομάδες Άμεσης Επέμβασης των ΠΟ «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» και «Καλλιστώ» ειδοποίησε το Κέντρο Ελέγχου Σηράγγων (ΚΕΣ) της Εγνατίας Οδού.

Στη πρώτη αυτοψία διαπιστώθηκαν τα εξής:

-ο οδηγός (που ειδοποίησε την τροχαία) ήταν καλά στην υγεία του.

-το όχημά του έπαθε σημαντικές υλικές ζημιές

-η μεγαλόσωμη αρσενική αρκούδα βάρους περίπου 180 κιλών τραυματίστηκε στα πίσω άκρα και σύρθηκε μόνη της εκτός αυτοκινητοδρόμου για να βρεί καταφύγιο σε παρακείμενο τομέα κοντά σε επαρχιακό δρόμο.

Η κτηνίατρος της «Καλλιστώ» αναισθητοποίησε την αρκούδα και της παρείχε τις πρώτες βοήθειες διαπιστώνοντας ότι το ζώο έφερε πολλαπλές εξαρθρώσεις στη λεκάνη και στα πίσω άκρα και πιθανόν κατάγματα. Παράλληλα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ για το ενδεχόμενο περαιτέρω διαγνωστικών εξετάσεων στο ζώο.

Το ζώο μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και για τις επόμενες ημέρες θα παραμείνει εκεί, υπό στενή παρακολούθηση προκειμένου να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασης καθώς και να παρασχεθεί η απαραίτητη αγωγή.

Με την ευκαιρία αυτή απευθύνουμε έκκληση στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ που έχει ξεκινήσει να τοποθετεί τον νέο υπερ-υψηλό ενισχυμένο φράχτη στα επικίνδυνα σημεία της Εγνατίας Οδού, να επισπεύσει τις εργασίες και να δώσει άμεση προτεραιότητα στον συγκεκριμένο τομέα.

Πηγή: econews.gr

Διαβάστε περισσότερα »

«Μούτρα» από τα λίγα


«Μούτρα» από τα λίγα

Λατρεμένα...



























Διαβάστε περισσότερα »

Από καμώματα άλλο τίποτα


Το ζωικό βασίλειο δημιουργεί…

















   





Διαβάστε περισσότερα »

Έδεσε με σύρμα το στόμα σκύλου!

Με 1.000 ευρώ επικήρυξαν τα μέλη της Φιλοζωϊκής Ομάδας Βόλου, άγνωστο δράστη που έδεσε με σύρμα το στόμα σκύλου στη περιοχή των Αλυκών, με αποτέλεσμα να το καταδικάσει σε έναν αργό και ...
βασανιστικό θάνατο.

Είναι χαρακτηριστικό όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Φιλοζωϊκής, «ανθρωποειδές, ένα από τα πολλά, δυστυχώς που ζουν ανάμεσά μας, αποφάσισε Μεγάλη Δευτέρα, ως Θεός τιμωρός, να βασανίζει αδέσποτο σκύλο δένοντάς του το στόμα με σύρμα στις Αλυκές.

Το δύστυχο ζώο, ένα μεγάλο άσπρο τσομπανόσκυλο, περιφέρεται μέρες τώρα με δεμένο με σύρμα στόμα, και στην προσπάθειά του να το ανοίξει, το σύρμα μπαίνει όλο και περισσότερο στο κρέας με αποτέλεσμα να έχει μολυνθεί όλη τη μουσούδα του και να κινδυνεύει από γάγγραινα.

Είναι με σακατεμένο επίσης πόδι, και εξουθενωμένο από την ταλαιπωρία. Με το ζόρι βγάζει λίγο τη γλώσσα του για να «γευτεί» νερό και προφανώς αυτό το κρατά ακόμα στη ζωή.

Δυστυχώς είναι πολύ φοβισμένο και παρά τις απέλπιδες προσπάθειές μας, και με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση ανθρώπου το καταφυγίου του Δήμου Βόλου και του Κτηνιάτρου, Κώστα Παγουρτζή, δεν μπορούμε τόσες μέρες να το πιάσουμε, καθώς και η περιοχή δεν είναι φιλική και εύκολα προσβάσιμη.

Το ζώο είναι καταδικασμένο να πεθάνει από ασιτία, γάγγραινα ή ασφυξία, εάν δεν πιαστεί το γρηγορότερο.

Εμείς θα επιμείνουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας, μέσα στις Άγιες Ημέρες και ίσως με τη σωτηρία αυτού του ζώου, σώσουμε και τις ψυχές μας.

Όσο για τον Άγνωστο Χ, τον επικηρύσσουμε με 250,00 € (διακόσια πενήντα ευρώ), όσα έχει αυτή τη στιγμή το πενιχρό ταμείο μας, για τα φάρμακα και τη σίτιση όλων των υπολοίπων 45 άρρωστων ζώων που φιλοξενούμε».

Σύμφωνα ωστόσο με σημερινές δηλώσεις της προέδρου της Φιλοζωϊκής κας Μελπομένης Ευθυμιάδου στο www.magnesianews.gr το ποσό της επικήρυξης αυξήθηκε στα 1.000 ευρώ, καθώς υπήρξε έντονο ενδιαφέρον ανθρώπων να βοηθήσουν.

Από χθες πάντως δεν έχει εντοπιστεί ούτε το σκυλί, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες…

Όποιος γνωρίζει κάτι που θα βοηθήσει ή έχει στοιχεία γι’ αυτόν που το έκανε, μπορεί να επικοινωνήσει με τα κάτωθι τηλέφωνα : Μελπομένη Ευθυμιάδου, Πρόεδρος ΦιΟΒ: 6931161420, Μαρία Σέγκλια, Γ. Γραμματέας ΦιΟΒ : 6985078766, Άγγελος Αντωνίου, Μέλος :6986355904.

magnesianews.gr
Διαβάστε περισσότερα »