Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Δεν παίζουν με το βίσωνα...


Ιδού τα αποτελέσματα

Το να προκαλέσεις ένα ζώο βάρους ενός τόνου δεν είναι ό,τι πιο έξυπνο μπορείς να κάνεις. 

Ένας άντρας στη Γιούτα των ΗΠΑ, δεν συμμεριζόταν την παραπάνω άποψη. Ενώ βρίσκονταν στο πάρκο Antelope Island State Park, σκέφτηκε πως ήταν καλή ιδέα να «τσιγκλήσει» ένα τεράστιο βίσωνα.

Ο βίσωνας αντέδρασε τρέχοντας προς τον άντρα και καταλήγοντας να τον κοπανήσει πάνω σε ένα φράχτη. Το περιστατικό καταγράφηκε σε μια σειρά φωτογραφικών καρέ που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Παρά τη σύγκρουση που από τις εικόνες φαίνεται ιδιαίτερα σφοδρή, ο άντρας σώθηκε χωρίς κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

«Είναι πολύ, πολύ, πολύ τυχερός που δεν σκοτώθηκε», δήλωσε ο John Sullivan, εργαζόμενος στο πάρκο. Από την άλλη, οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πώς ο άντρας έδειχνε ντροπιασμένο και σοκαρισμένος μετά το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο άντρας έκανε ό,τι μπορούσε για να τραβήξει την προσοχή του ζώου.

Δείτε τις φωτογραφίες…







newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Απίστευτη βαρβαρότητα εναντίον αδέσποτου

Όταν η ανθρώπινη βαρβαρότητα δεν έχει όρια και ξεσπά σε ανυπεράσπιστα ζώα, τότε το αποτέλεσμα προκαλεί ντροπή και οργή. Ένα ακόμη περιστατικό φέρνει στο προσκήνιο ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ρεθύμνου...Πρόκειται για μία σκυλίτσα με τα μωρά της που βρέθηκαν ... πεταμένα σε κάδο σκουπιδιών στα Μισσίρια Ρεθύμνου.

Η σκυλίτσα ήταν φρικτά κακοποιημένη και δεν κατάφερε να επιβιώσει. Μία νεαρή γυναίκα όταν κατάλαβε το “έγκλημα” έβγαλε από τον κάδο των σκουπιδιών τη σκυλίτσα με τα μικρά της που ήταν ζωντανά. Τα σκυλάκια υιοθετήθηκαν αμέσως από ευαισθητοποιημένους πολίτες της περιοχής και ... παλεύουν για να ζήσουν.

Στη σκιά του νέου αυτού περιστατικού κακοποίησης ζώου στην Κρήτη, τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Ρεθύμνου επισημαίνουν : Ως πότε θα σωπαίνουμε απέναντι στα εγκλήματα των ζώων που δεν μας έφταιξαν σε τίποτα; Αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι τίποτα δεν θα διορθωθεί, τίποτα δεν θα αλλάξει. Αν κάποιος μπορεί να σκοτώσει με αυτόν τον τρόπο ένα ζώο είναι ικανός να κάνει το ίδιο και σε άνθρωπο. Κανείς μας δεν είναι ασφαλής όταν κυκλοφορούν ανάμεσά μας αυτά τα τέρατα. Αν εσύ είδες γιατί δεν μιλάς; Αυτός ο άνθρωπος είναι ο γείτονας σου, ο φίλος σου ο αδερφός σου. Μπορείς ακόμα να ζεις δίπλα του;
 
prismanews
Διαβάστε περισσότερα »

Ένας διαφορετικός γητευτής


Ένας διαφορετικός γητευτής

Έτσι δαμάζεται η στρουθοκάμηλος


Διαβάστε περισσότερα »

5η συνάντηση φίλων μπόξερ Κρήτης (Boxer Fans Crete)

Tην Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 και ώρα 15:00 θα πραγμαποιηθεί η 5η συνάντηση φίλων μπόξερ Κρήτης (Boxer Fans Crete) στην πυραμίδα των Ενετικών τειχών, πάνω από το...
μηχανολογικό, στην παραλιακή του Ηρακλείου. Εκεί θα γνωριστούμε και θα ανταλλάξουμε απόψεις καθώς και θα διασκεδάσουμε παρέα με την αγαπημένη μας φυλή! Η αγάπη μας για τα boxer είναι καταλύτης στο να διαδώσουμε την φυλή στο όμορφο νησί μας καθώς και να προωθήσουμε τα ιδεώδη της ζωοφιλίας σε μια εποχή που δυστυχώς οι αξίες ξεθωριάζουν.

Σας περιμένουμε όλους μεγάλους και παιδιά, ακόμα και αν δεν έχετε boxer και θα θέλατε να γνωρίσετε από κοντά αυτήν την υπέροχη φυλή. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το λουρί και το περιλαίμιο, φωτογραφική μηχανή και την αισιοδοξία με το χαμόγελο που μας προσφέρει αυτή η υπέροχη φυλή! Θα χαρούμε όλοι να ανταλλάξουμε απόψεις και απορίες και να συζητήσουμε για πεδία δράσης! Εννοείτε βέβαια να φέρετε και οικογενειακά σας άτομα και φίλους, αλλά και αν δεν έχετε (ακόμα) boxer θα σας περιμένουμε να δείτε από κοντά τα δικά μας!!

Μην λείψει κανείς!
Διαβάστε περισσότερα »

Σκληρό βίντεο αποκαλύπτει τη βιομηχανία του καρχαρία


Στόχος η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης

Ένα βίντεο που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη σωτηρία των καρχαριών, έχει ανέβει στο YouTube.

Το βίντεο που αποτελεί συρραφή διαφόρων κλιπ, δείχνει χαρακτηριστικές όψεις της βιομηχανίας εμπορίου του καρχαρία. 

Αίσθηση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο πιάνονται και θανατώνονται τα θαλάσσια ζώα: καθώς βγαίνουν από το νερό, δέχονται σφοδρά χτυπήματα με ρόπαλο στο κεφάλι, προκειμένου να μπορέσουν να φορτωθούν στα πλοιάρια και στη συνέχεια να πετσοκοφτούν.

Το βίντεο δημιούργησε ο Eli Martinez, που μαζί με το φίλο του Jason Perryman κατέγραψαν τα πλάνα. Στόχος να «μοιραστεί την βίαιη πραγματικότητα του τι πραγματικά συμβαίνει στον παγκόσμιο πληθυσμό του καρχαρία», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

«Οι καρχαρίες κινδυνεύουν, ο παγκόσμιος πληθυσμός καταστρέφεται σε παγκόσμιο επίπεδο» δηλώνει ο Martinez. «Έφτιαξα αυτό το βίντεο για να μοιραστώ τα σαγόνια και τα δόντια που πουλιούνται σε τουριστικά καταστήματα, το λάδι και τα κόκκαλά τους χρησιμοποιούνται από φαρμακευτικές και εταιρείας ομορφιάς, το κρέας πωλείται σε τοπικές αγορές αλλά και σαν λίπασμα και σκυλοτροφή, το δέρμα τους για μόδα, η λίστα δεν έχει τελειωμό».

Όσο για την προστασία του είδους, ο Martinez σημειώνει ότι το πρώτο βήμα είναι να σταματήσει η αγορά προϊόντων από καρχαρία. 

Δείτε το βίντεο…


Διαβάστε περισσότερα »

Επέστρεψε στο Σύνταγμα ο σκύλος που «ενόχλησε» την τρόικα


Επέστρεψε στο Σύνταγμα ο σκύλος που «ενόχλησε» την τρόικα

Ο Ρούμπι κυκλοφορεί και πάλι στα παλιά του λημέρια

Ο σκύλος Ρούμπι, ο οποίος είχε υποδεχθεί τα στελέχη της τρόικα, στις 3 Μαρτίου, με γαβγίσματα και κυνηγητό, επέστρεψε στην πλατεία Συντάγματος. 

Πριν από λίγες μέρες είχαμε γράψει πως ο συμπαθής σκύλος είχε εντοπιστεί από το προσωπικό του δήμου Αθηναίων καιμεταφέρθηκε στον καταυλισμό του δήμου στα Μέγαρα.

Ο σκύλος κρατήθηκε στο καταφύγιο αδέσποτων του δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα για 15 ημέρες προκειμένου να γίνει παρακολούθηση για το αν είναι επιθετικός, καθώς είχε προηγηθεί καταγγελία από πολίτη για επίθεση σε βάρος του.

Ειδικότερα, στην καταγγελία αναφερόταν ότι ο σκύλος του επιτέθηκε όταν εκείνος καθόταν σε καφετέρια της πλατείας Συντάγματος και έτσι οι υπάλληλοι του δήμου άρχισαν να ψάχνουν τον εν λόγω σκύλο.

Μάλιστα, μετά το δημοσίευμα του newsbeast.gr, πολλοί είχαν ανησυχήσει για το αν ο Ρούμπι υποβληθεί σε ευθανασία. 

Ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων «ο συμπαθής τετράποδος βρέθηκε στο καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων». Σύμφωνα με το νόμο για τα σκυλιά που δαγκώνουν προβλέπεται κτηνιατρική εξέταση και δεκαπενθήμερη παρακολούθηση από την ημέρα του συμβάντος και επανεξέταση. Ο Ρούμπι επανεξετάστηκε και δεν παρουσίασε επιθετική συμπεριφορά σε άλλα ζώα ή ανθρώπους. Έτσι, κυκλοφορεί και πάλι στα παλιά του λημέρια με τους παλιούς του φίλους. 
Διαβάστε περισσότερα »

«Χαζομπαμπάς» ο Χάμιλτον


«Πεθαίνει» για το σκυλάκι του ο βρετανός πιλότος

Ο Λιούις Χάμιλτον καμαρώνει συνεχώς για τον σκύλο του, Ρόσκο. Ο Λιούις Χάμιλτον επέστρεψε από ολιγοήμερες διακοπές (ελλείψει και αγωνιστικής δράσης στη Formula 1) με τη σύντροφό του, Νικόλ Σέρζινγκερ. Και φρόντισε αμέσως να ενημερώσει τους φίλους του στο twitter ποστάροντας φωτογραφία του αγαπημένου του σκύλου.

«Τι κάνετε; Ελπίζω όλοι να είστε καλά. Μόλις επέστρεψα από όμορφες διακοπές με τη γυναίκα μου. Ήρθαμε σπίτι και βρήκαμε τον Ρόσκο να κοιμάται», έγραψε ο Βρετανός πιλότος της Mercedes.

Πηγή: Sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα »