Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ηλεία: Κυνηγόσκυλα σημαντικής αξίας βρέθηκαν νεκρά από τους κατόχους τους

Δηλητηριάσεις σκύλων μεταξύ των οποίων είναι και κυνηγόσκυλα σημαντικής αξίας, παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Ηλείας.
Δύο από τα περιστατικά που αφορούν κυνηγόσκυλα σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στις περιοχές Γιαννιτσοχωρίου και Αρτέμιδας, όπου έκπληκτοι οι κάτοχοί τους βρήκαν νεκρά τα τετράποδα, από τη χρήση ισχυρών γεωργικών φαρμάκων.

Στη μία περίπτωση μάλιστα υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως η δηλητηρίαση του κυνηγόσκυλου έχει να κάνει με σκόπιμη ενέργεια , από άτομα που ήθελαν να θανατώσουν το άτυχο ζώο που ξεψύχησε έπειτα από φρικτούς πόνους.

Στην άλλη περίπτωση, όπως έγινε αντιληπτό από το κάτοχό του, μάλλον ο ασυνείδητος έβαλε τα δηλητήριο προκειμένου να εξοντώσει επιβλαβή, των οποίων ο αριθμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο νομό.

Όπως και να έχουν τα πράγματα ωστόσο, πρόκειται για απαράδεκτες πράξεις, οι οποίες συμβαίνουν ανά τακτά διαστήματα στην Ηλεία, για λόγους εκδίκησης ή από αδικαιολόγητη αμέλεια, οδηγώντας στην απόγνωση και την απογοήτευση τους ιδιοκτήτες των κυνηγόσκυλων που εκτός από τη σημαντική οικονομική τιμολόγηση, έχουν και συναισθηματική αξία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

patrisnews.com
Διαβάστε περισσότερα »

Μέτρα για την αποκατάσταση του Πάρκου Ελαφιών Σορωνής Ρόδου

Σε παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς της 28ης Αυγούστου στο Πάρκο Ελαφιών Σορωνής Ρόδου, προχωρά η ...αρμόδια Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, από κοινού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς. Με εντολή της Γενικής Γραμματέως της Α.Δ.Α. κας Χριστιάνας Καλογήρου, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Α.Δ.Α. κος Νίκος Θεοδωρίδης μετέβη την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 στη Ρόδο, όπου προήδρευσε σύσκεψης,
στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Σορωνής του Δήμου Ρόδου, κος Γ. Μαρίνος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου της Α.Δ.Α., κα Αικ. Μπαλατσούκα, και στελέχη της Διεύθυνσης Δασών, η δασολόγος του Δήμου Ρόδου, κα Κ. Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Σορωνής, κος Μ. Χατζηκυριαζής και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου. Αποφασίστηκε η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποκατάσταση της βλάστησης και του τοπίου στο χώρο διαβίωσης των ελαφιών Dama dama dama. Η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου της Α.Δ.Α. αναλαμβάνει ειδικότερα: Να συντάξει άμεσα μελέτη και να προβεί στην αποκατάσταση της περίφραξης του χώρου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Να συντάξει Πίνακα Υλοτομίας και να προχωρήσει στη διάθεση της καμένης ξυλείας για ατομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, με τη συμβολή των μελών του Συλλόγου Περιβάλλοντος Σορωνής. Να συντάξει αντιδιαβρωτική - αντιπλημμυρική μελέτη και να προβεί στην υλοποίηση των σχετικών έργων, όπου αυτό είναι εφικτό. Να μεριμνήσει, με τη συμβολή του Συλλόγου Περιβάλλοντος Σορωνής, για την παροχή νερού και τη σπορά κτηνοτροφικών φυτών εντός του Πάρκου, για τη βοσκή των ελαφιών. Να εντείνει προσπάθειες για φύλαξη της έκτασης από την παράνομη βοσκή. Να συντάξει, εφόσον η φυσική αναγέννηση αποτύχει, μελέτη για την υλοποίηση αναδάσωσης από τη Δασική Υπηρεσία ή από το Δήμο Ρόδου με Προγραμματική Σύμβαση. Οι υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και του Τοπικού Διαμερίσματος Σορωνής αναλαμβάνουν την απομάκρυνση των εριφίων, που έχουν αφεθεί προς βοσκή στο Πάρκο Ελαφιών, παρά τη σχετική απαγόρευση που ήδη ισχύει λόγω της κήρυξης της περιοχής σε αναδασωτέα μετά την πυρκαγιά του 1992.

Διαβάστε περισσότερα »

Επικό fail σκύλου! [Video]

Δείτε το επικό fail που έπαθε αυτός ο χαριτωμένος σκύλος! Ευτυχώς δεν φάνηκε να πόνεσε καθόλου!

Διαβάστε περισσότερα »

Συγκινητική ιστορία: Ταινία για τον σκύλο που έσωσε το αφεντικό του από τα ναρκωτικά πριν πεθάνει [video]

Έχουν περάσει δύο χρόνια από το θάνατο του Oden από καρκίνο, του σκύλου που συγκίνησε τους χρήστες του διαδικτύου όταν έσωσε τη ζωή των αφεντικών του πριν ξεψυχήσει. Ο Οden έγινε...
σύμβολο μιας γενιάς που αγωνίζεται, που δημιουργεί, που μέσα από απλές εικόνες μιας προσωπικής ιστορίας μπορεί να σπάσει τα κοντέρ στις ιστοσελίδες των κοινωνικών δικτύων.
Πίσω από τον Oden, κρύβεται η πορεία του αφεντικού του που χάρη σε αυτόν κατάφερε να βγει νικητής από την εξάρτηση των ναρκωτικών ουσιών.

Ο λόγος για τον Jason Wood ο οποίος διηγήθηκε την ιστορία του στον φίλο του και σκηνοθέτη ταινιών μικρού μήκους, Eliot Rausch. Και εγένετο η ταινία μικρού μήκους (έξι λεπτών και δεκατεσσάρων δευτερολέπτων) με τίτλο "Τα τελευταία λεπτά με τον Oden" που κέρδισε κοινό, κριτικούς και δεκάδες βραβεία, μεταξύ άλλων στα Vimeo Awards.



Πηγή: news247.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Όσο το «φτύνει» τόσο κολλάει!

Όσο το «φτύνει» τόσο κολλάει

Μηδέν εγωισμός!


Διαβάστε περισσότερα »

O σκίουρος που έγινε... ταξιτζής!


O σκίουρος που έγινε... ταξιτζής!

Ένα ζωάκι που στάθηκε πολύ τυχερό

Την εποχή που έκανε τη στρατιωτική του θητεία, ο Πιοτρ Πανκρατάου από τη Λευκορωσία, απέκτησε έναν μικρό φίλο: ένα σκιουράκι! 

Το μικροσκοπικό ζωάκι είχε πέσει από τη φωλιά του και κειτόταν άρρωστο κάτω από ένα δέντρο, όταν το βρήκε ο ψυχόπονος στρατιώτης. 

Παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά του ο Πιοτρ υιοθέτησε το ζωάκι και το έσωσε, ταΐζοντας το κάθε τέσσερις ώρες. «Του έδινα γάλα και ρυζάλευρο, όπως δίνουν στα μωρά. Μετά από λίγους μήνες το εμβολίασα και τώρα είναι ο καλύτερός μου φίλος», λεει. 

Μετά το τέλος της θητείας του ο Πιοτρ έγινε οδηγός ταξί και εκπαίδευσε τον μικρό του φίλο, ώστε να κάθεται στο ταξί, χωρίς να ενοχλεί τους πελάτες! 

Ο Μινσκ, όπως λέγεται ο σκίουρος, απολαμβάνει τις βόλτες και κάθεται πάντα κοντά στο ταμπλό του αυτοκινήτου! 

Όσο για το σπίτι, εκεί ο Μινσκ έχει και άλλη παρέα: τη γάτα του αφεντικού του, η οποία τον φροντίζει σαν να είναι παιδί της! 












newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Γλίτωσαν από το... πιάτο


Φωτογραφίες από την πορεία των μικρών χελωνών προς τη θάλασσα

Τέσσερις χιλιάδες χελωνάκια άφησαν μέλη οργανώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος στον Ειρηνικό, στη Salina Cruz του Μεξικού. Τα μικρά γεννήθηκαν σε εγκαταστάσεις της κυβέρνησης της χώρας καθώς τα αυγά επωάστηκαν σε.... θερμοκοιτίδες (!) αφότου απομακρύνθηκαν από τις φωλιές, με τη συνδρομή του Μεξικανικού Ναυτικού, προκειμένου να προστατευτούν από ανθρώπους που τα... κλέβουν. 

Τα αυγά αποτελούν παραδοσιακό έδεσμα στην περιοχή και στην αγορά πωλούνται ανοιχτά, δίπλα στο κρέας χελώνας, παρότι η πώλησή τους έχει απαγορευτεί δια νόμου. 

Δείτε τις φωτογραφίες









newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Επιχείρηση διάσωσης ουρακοτάγκων

Επιχείρηση διάσωσης ουρακοτάγκων

Απειλούνται από ασιτία λόγω καταστροφής του φυσικού τους περιβάλλοντος

Με τα μάτια ορθάνοιχτα από το φόβο και βλέμμα που «μιλάει από μόνο του» ο μικρός ουρακοτάγκος προσπαθεί να κοιτά τον άνθρωπο που τον πλησιάζει.

Ο μικρός και η μητέρα του διασώθηκαν από μέλη φιλοζωικού σωματείου γιατί κινδύνευαν να πεθάνουν από ασιτία καθώς η επέκταση των καλλιεργούμενων με φοίνικες εκτάσεων «απειλεί» το φυσικό τους περιβάλλον στα δάση της Σουμάτρας.
Εντοπίστηκαν σε μια αποψιλωμένη περιοχή, η οποία προοριζόταν για περαιτέρω φυτεύσεις φοινίκων.



«Ο πιο ασφαλής τρόπος για να σωθούν αυτά τα ζώα είναι να τους δοθεί ηρεμιστικό και να μετεγκατασταθούν σε άλλες περιοχές» δήλωσε η Hanna Adcock η οποία ετοίμαζε μια ταινία για το φιλοζωικό σωματείο από τη Βρετανία Sumatran Orangutan Society.



Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ομάδα έπρεπε αρχικά να εντοπίσει τους ουρακοτάγκους και να τους αναγκάσει να μετακινηθούν σε μια περιοχή με λιγότερη βλάστηση, προκειμένου να μπορούν να τους ρίξουν τα ηρεμιστικά.



«Δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς οι ουρακοτάγκοι κινούνται εύκολα επάνω στα δέντρα και χάνονται. Η ομάδα μιμείται διάφορους ήχους για να τους προσελκύσει στην επιθυμητή τοποθεσία» πρόσθεσε.

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Τετράποδοι... σέρφερ!

Τετράποδοι... σέρφερ!

Φωτογραφίες από διαγωνισμό στις ΗΠΑ

Σέρφερ να περιμένουν το επόμενο κύμα για να το «απολαύσουν» με τη σανίδα τους, έχουμε ξαναδεί. Να είναι όμως πάνω στις σανίδες τετράποδοι «αθλητές» σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο θέαμα.  

Ωστόσο θεωρείται μάλλον φυσιολογικό στις ΗΠΑ, όπου στην παραλία Huntington διοργανώθηκε ο διαγωνισμός «Surf City Surf Dog».

Δείτε τις φωτογραφίες













 
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »