Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δεκατέσσερα σπάνια λιοντάρια αλμπίνο βρέθηκαν σε αποθήκη μετά από έφοδο


Έναν ιδιοκτήτη pet shop, που στην αποθήκη του κοντά στην Μπανκόγκ  έκρυβε 14 λιοντάρια αλμπίνο από την Αφρική καθώς και άλλα προστατευόμενα είδη, συνέλαβε η αστυνομία της Ταϊλάνδης.
Πτηνά, σιρουκάτες, χελώνες, πίθηκοι καπουτσίνοι και πολλά άλλα εξωτικά είδη βρέθηκαν στην αποθήκη του 41χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόστιμα ύψους 1.300 δολαρίων και τέσσερα χρόνια φυλάκισης για την παράνομη κατοχή προστατευόμενων ζώων.
Επισημαίνεται ότι στο παρελθόν ο 41χρονος είχε επίσης καταδικαστεί για παράνομο εμπόριο ζώων.
Ο ίδιος δήλωσε ότι τα λιοντάρια αλμπίνο μεταφέρθηκαν νόμιμα από την Αφρική και επρόκειτο να πωληθούν σε ζωολογικό κήπο, ωστόσο δεν εξήγησε γιατί ενώ, σύμφωνα με τα έγγραφα, εισήχθησαν 16 λιοντάρια τελικά βρέθηκαν μόνο 14.
Η Ταϊλάνδη είναι η μαύρη αγορά προστατευόμενων ζώων. Αν και αποτελεί μέρος της σύμβασης για το παγκόσμιο εμπόριο απειλούμενων ειδών, δεν έχει θεσπίσει εσωτερική νομοθεσία για την προστασία των ξένων ειδών.
Εκτός από τα λιοντάρια αλμπίνο οι αστυνομικοί βρήκαν στην αποθήκη και μια λεοπάρδαλη σε κλουβί,  έτοιμη να παραδοθεί σε πελάτη.
econews
Διαβάστε περισσότερα »

Στην Ελλάδα τα κουνέλια κάνουν… και μπάνιο!


perierga.gr - Σταν Ελλάδα τα κουνέλια κάνουν και... μπάνιο!

Ο Cloody μπορεί να έχει ξενικό όνομα όμως είναι πέρα για πέρα Έλληνας, και το δείχνει! Αραχτός και χαλαρός ξαπλώνει στο νιπτήρα και απολαμβάνει ένα μπανάκι με αφρόλουτρο χωρίς να φέρει καμία αντίρρηση. Είναι μάλλον από τα σπάνια είδη που τους αρέσει το μπάνιο (αν υπάρχουν τέτοια), τα οποία ζουν μόνο στη χώρα μας. Άλλωστε καλοκαιράκι μπήκε και ένα μπανάκι επιβάλλεται τόσο για τα… δίποδα όσο και για τα τετράποδα! Τι κι αν είσαι κουνέλι; Στην Ελλάδα ζεις και το απολαμβάνεις ποικιλοτρόπως! Ψέματα; Άσε που γίνεσαι και πρώτο θέμα στη Huffington Post!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Φονικός ιός σκύλων αφανίζει σπάνιες τίγρεις


Μόλις 500 τίγρεις της Σουμάτρας έχουν απομείνει στην άγρια φύση

Ορισμένα από τα σπανιότερα είδη αιλουροειδών απειλεί η νόσος του Καρέ, μία από τις πλέον θανατηφόρες ιογενείς ασθένειες σκύλων, που ονομάζεται και μόρβα.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Κτηνιάτρων για τα Άγρια Ζώα, John Lewis, υπάρχουν στοιχεία ότι ο ιός, που τις τελευταίες δεκαετίες εξελίχθηκε και προσβάλλει ακόμα και θαλάσσια θηλαστικά, απειλεί τις σπάνιες τίγρεις της Σουμάτρας.

Αν και ορισμένες τίγρεις έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και επιβιώνουν, στην πλειοψηφία τους αυτές που θα προσβληθούν από τον ιό εκδηλώνουν αναπνευστικά και νευρολογικά προβλήματα και τελικά πεθαίνουν.

Κύριο συμπτώματα της νόσου είναι η αλλαγή συμπεριφοράς, που θέτει τις τίγρεις σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς χάνουν τον φόβο τους για τους ανθρώπους και πλησιάζουν χωριά, οπότε γίνονται εύκολη λεία για τους λαθροθήρες.

Η τίγρης της Σουμάτρας, που ζει αποκλειστικά στο νησί της Ινδονησίας, κινδυνεύει με εξαφάνιση και εκτιμάται ότι μόλις 500 άτομα έχουν απομείνει στην άγρια φύση. Από τον πληθυσμό αυτό, τα βιώσιμα, ενήλικα ζώα δεν ξεπερνούν σε ποσοστό το 40%.

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Μια λιχουδιά στο στόμα του ιπποπόταμου


Εορτασμοί για το φεστιβάλ «Duanwu» στην Κίνα

Στο περίφημο φεστιβάλ «Duanwu» στην Κίνα συμμετέχουν όλοι. Και ο εικονιζόμενος ιπποπόταμος, τον οποίο ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου στην επαρχία Guangdong «κερνά» τη χαρακτηριστική «λιχουδιά» του φεστιβάλ. Πρόκειται για ρύζι τυλιγμένο σε φύλλα μπαμπού, το λεγόμενο «zongzi». 

Το φεστιβάλ διοργανώνεται σήμερα και αναμένεται να καταναλωθούν πολλές μερίδες από το παραδοσιακό κέρασμα. 

Εκτός από το «zongzi», η παράδοση του φεστιβάλ απαιτεί επίσης την κατανάλωση συγκεκριμένου κρασιού και τους αγώνες με βάρκες που έχουν τη μορφή δράκου. 



Διαβάστε περισσότερα »

Θεραπεία με βελονισμό για τίγρη της Σουμάτρας


Φωτογραφίες από το ζωολογικό κήπο στο Ισραήλ

Φωτογραφίες με κτηνίατρους, που προσπαθούν να θεραπεύσουν ένα τίγρη της Σουμάτρας σε ισραηλινό ζωολογικό κήπο, δόθηκαν στη δημοσιότητα. 

Ο 14χρονος τίγρης που ονομάζεται Pedang υποφέρει από μια χρόνια μόλυση στο αυτή. Την Κυριακή ένας κτηνίατρος αποφάσισε να δοκιμάσει τη μέθοδο του βελονισμού, τοποθετώντας στο άγριο ζώο ροζ βελόνες στο αυτί και σε άλλα σημεία του σώματός του. 

Το ζώο ήταν ναρκωμένο κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Το κέντρο φιλοξενίας ζώων στο Tel Aviv ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται εναλλακτική μέθοδος ιατρικής από την Κίνα σε ζώο. 

Ο κτηνίατρος, Mor Mosinzon, δήλωσε ότι ο βελονισμός χρησιμοποιήθηκε για να δεχτεί καλύτερα ο σώμα του ζώου τα αντιβιοτικά. 








Διαβάστε περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βίντεο: Ένας γενναίος σκύλος βοηθάει έναν άνθρωπο σε αναπηρικό καρότσι...

Σε ένα βίντεο από το YouTube που ανέβηκε την Κυριακή , ένας σκύλος φαίνεται να σπρώχνει έναν άνθρωπο σε μια αναπηρική καρέκλα, στην μέση ενός πλημμυρισμένου δρόμου.

Παρά την κακή ποιότητα του βίντεο, σκεφτήκαμε ότι αυτή την γενναιότητα πρέπει να την μοιραστούμε.
himaira.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Διπρόσωπο γατάκι γεννήθηκε στο Όρεγκον


Νιαουρίζει και από τις δύο μουσούδες!

Ένα γατάκι με δύο μουσούδες βρήκαν τα παιδιά της Stephanie Durkee στο σπίτι τους στην περιοχή Amity του Όρεγκον. 

Το γατάκι που νιαουρίζει και από τις δύο μουσούδες, εγκατέλειψε η μητέρα του αμέσως μετά τη γέννησή του.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που το εξέτασε δε φαίνεται να έχει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, αναφέρει η MailOnline.
Διαβάστε περισσότερα »