Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Μια κουκουβάγια «με απ' όλα»

Μπορεί, εκ πρώτης όψεως να μοιάζει με... «ένα με απ’ όλα», αλλά στην πραγματικότητα η κουκουβάγια της φωτογραφίας βρέθηκε τυλιγμένη για καλό σκοπό.

Το χαριτωμένο πτηνό βρέθηκε τραυματισμένο σε έναν δρόμο της Μινεσότα, στις ΗΠΑ. Οι φοιτητές που την εντόπισαν την μετέφεραν στο κτηνιατρείο του πανεπιστημίου της Μινεσότα, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε κατάγματα στα πλευρά και στη λεκάνη.

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να τυλίξουν την κουκουβάγια σε αυτήν την ειδική κουβερτούλα, για να μπορέσουν να την ακινητοποιήσουν και να της κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Η κουκουβάγια στάθηκε τυχερή. Ξεπέρασε τα τραύματά της και έχει ήδη αφεθεί ελεύθερη στη φύση. Όσο για τις φωτογραφίες της, έχουν γίνει φυσικά πολύ δημοφιλείς και της έχουν χαρίσει το παρατσούκλι «κουκουβάγια-μπουρίτο» ή – επί το ελληνικότερον - «σουβλάκι».

TROMAKTIKO
Διαβάστε περισσότερα »

Το... σκυλί στην πίστα


Το... σκυλί στην πίστα

 Ακούστε τη Misca να σιγοντάρει στο τραγούδι!


Διαβάστε περισσότερα »

«Εξωτικό» ροζ περιστέρι κλέβει τα βλέμματα!

Στην πόλη Ealing, δυτικά του Λονδίνου, οι κάτοικοι αντίκρισαν πριν από μερικές ημέρες ένα παράξενο θέαμα: Ένα ροζ περιστέρι εμφανίστηκε ανάμεσα...στα υπόλοιπα, που συνηθίζουν να συγκεντρώνονται στην πλατεία όλες τις ώρες της ημέρας.

Η αιτία, μάλιστα, του χρωματισμού των φτερών παραμένει ένα μυστήριο. «Θα μπορούσε να έχει βουτήξει κατά λάθος σε χρωματισμένο νερό, κάποιος να το έχει χρωματίσει ηθελημένα ή το ροζ χρώμα να οφείλεται σε κάποια αλλαγή στη διατροφή του», λένε οι ειδικοί.

Στην ουσία πρόκειται για ένα ανοιχτόχρωμο περιστέρι, τα φτερά του οποίου έχουν αποκτήσει ροζ χρώμα για κάποιο άγνωστο λόγο, γεγονός που έτσι ή αλλιώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, δίνοντας την ευκαιρία στο πτηνό να αποκτήσει πολλούς θαυμαστές.

Η εμφάνιση του «εξωτικού» περιστεριού έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τους κατοίκους στο Ealing, οι οποίοι έσπευσαν να το απαθανατίσουν, δηλώνοντας ότι «δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχει ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος περιστεριού, το nesoenas mayeri, το οποίο ενδημεί στο Μαυρίκιο και διαθέτει μέσα στο γκριζωπό φτέρωμά του ορισμένα ροζ φτερά. Η διαφορά είναι ότι από το περιστέρι του Ealing απουσιάζουν εξ ολοκλήρου τα γρι φτερά!

Ο εμπειρογνώμονας πτηνών κ. Tim Webb από το RSPB (Βασιλική Εταιρεία για την Προστασία των Πτηνών) επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για κλασικό περιστέρι και λέει σχετικά:

«Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο τα φτερά του έγιναν ρόζ. Ίσως η τακτική κατανάλωση τροφίμων με υψηλά επίπεδα βήτα καροτίνης και κανθαξανθίνης -αβλαβείς φυσικές χρωστικές τροφίμων- θα μπορούσε να αλλάξει το χρώμα των φτερών του».
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Γιατρός σκότωσε το σκύλο του γείτονά του


Οι νεκρές κότες που είχε, ήταν η αιτία...

Τίποτα δεν σταμάτησε έναν 54χρονο ακτινολόγο στο χωριό Πιπεριές στην Αλμωπία της Πέλλας να εκτελέσει εν ψυχρώ με καραμπίνα τον σκύλο της κόρης του 50χρονου γείτονά του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγες μέρες, ο δράστης βρήκε κάποιες από τις κότες του νεκρές από το δάγκωμα του σκύλου. Όπως υποστήριξε, έψαξε ότι ο σκύλος του γείτονά του ήταν αυτός που τις είχε σκοτώσει. Τότε, με την καραμπίνα του μπήκε στον κήπο του γείτονά του. Εκείνη τη στιγμή, ο 50χρονος είδε τον γιατρό με το όπλο και τον παρακάλεσε να μην ρίξει. 

Όμως, ο ακτινολόγος τράβηξε τη σκανδάλη. Ο 50χρονος κατήγγειλε τον δράστη στην Αστυνομία και αστυνομικοί του τμήματος Αριδαίας τον προσήγαγαν στο τμήμα.
NEWSBEAST

Διαβάστε περισσότερα »

«Να αποσύρετε την τροποποίηση»


Τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων ζητούν φιλόζωοι για να σώσουν τα αδέσποτα από τη θανάτωση

Να αποσυρθεί τώρα η τροποποίηση του άρθρου 1 του Νόμου 4039/12 που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο αφήνει περιθώρια για ανεξέλεγκτη θανάτωση των αδέσποτων, ζητούν φιλόζωοι και οργανώσεις για την προστασία τους. 

Με βάση τον προηγούμενο νόμο, όπως λένε, που ήταν αρκετά σαφής όσον αφορά στην απόδοση του χαρακτηρισμού «επικίνδυνο» σε ένα ζώο συντροφιάς, η προτεινόμενη τροποποίηση είναι απαράδεκτη και χωρίς καμία λογική.

Μέχρι τώρα, για να χαρακτηριστεί ένα ζώο επικίνδυνο έπρεπε η συμπεριφορά του ζώου να είναι αποδεδειγμένα απρόκλητη και έντονη.

Τώρα θα αρκεί μια επιτυχής επίθεση ή μια ανεπιτυχής προσπάθεια επίθεσης ή έστω απειλητική στάση και συμπεριφορά, για να καταδικαστεί σε ευθανασία.

«Ελάτε να γίνουμε η φωνή όλων εκείνων που δεν μπορούν να μιλήσουν», αναφέρουν φιλόζωοι και ζητούν βοήθεια προκειμένου να μην περάσει η τροποποίηση του συγκεκριμένου νόμου. 

«Τα αδέσποτα δεν μπορούν να μιλήσουν και να αντιδράσουν, αλλά θα μπορούν πλέον να οδηγούνται σε ευθανασία με συνοπτικές διαδικασίες», επισημαίνουν και γι’ αυτό ζητούν την βοήθεια όλων.

Πηγή: madatoforos.com
Διαβάστε περισσότερα »

Το πολικό αρκουδάκι του Buffalo κλέβει καρδιές


Βίντεο με το αξιαγάπητο ζώο που γεννήθηκε το Νοέμβριο

Ένα αξιολάτρευτο πολικό αρκουδάκι στις ΗΠΑ κλέβει καρδιές. Το μικρό ζώο έκανε το ντεμπούτο του στον ζωολογικό κήπο του Buffalo την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το WKBW News, το αρκουδάκι, στο οποίο δεν έχει δοθεί όνομα ακόμα, γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου και η ιστοσελίδα του Ζωολογικού Κήπου αναφέρει ότι το φροντίζει από τότε η κτηνίατρος Alice Rohauer.

Το ζώο είναι αρκετά μικρό για να μπορεί να κάνει… δημόσιες εμφανίσεις και γι αυτό το λόγο ο ζωολογικός κήπος παρέχει εικόνες από τη ζωή της αρκούδας μέσω δικτύου καμερών που είναι ανοικτό για συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα.


Διαβάστε περισσότερα »

Πυροβόλησαν (ξανά) σκύλο στο Ηράκλειο - Νέο κρούσμα προκαλεί αναστάτωση

Νέα υπόθεση με σκύλο που έχει δεχτεί πυροβολισμό από ασυνείδητο, έρχεται τις τελευταίες ώρες στο προσκήνιο. 

Το άτυχο ζώο βρίσκεται σε κτηνιατρική κλινική του Ηρακλείου και είναι προς το παρόν άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Σε κάθε περίπτωση είναι το τρίτο κρούσμα μέσα σε λίγες ημέρες, μετά την - κυριολεκτικά- εκτέλεση ενός σκύλου στο Βενεράτο από κτηνοτρόφο και τον τραυματισμό άλλου ζώο στην πόλη του Ηράκλειου και συγκεκριμένα στον Άγιο Ιωάννη, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία για την έξαρση του φαινομένου.
flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα »