Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Απίθανη κουκουβάγια γυρίζει το κεφάλι της 180 μοίρες!


Όλοι αναρωτιούνται για τη Minerva, την κουκουβάγια που καταφέρνει να γυρίσει το κεφάλι της 180 μοίρες, και μάλιστα ποζάρει όντας περήφανη για το κατόρθωμά της! Το περίεργο θέαμα συνελήφθη στο World Bird Sanctuary στο Μισούρι των ΗΠΑ, προακλώντας το ενδιαφέρον των θεατών, και ειδικότερα της φωτογράφου Lisa Kee που απαθανάτισε τη σκηνή. Οι κουκουβάγιες, σημειωτέον, δεν μπορούν να κουνήσουν τα μάτια τους, λόγω του μεγάλου μεγέθους τους, κάτι που τους επιτρέπει να βλέπουν το θήραμά τους στο σκοτάδια, αλλά ο λαιμός τους είναι τόσο εύκαμπτος που τους επιτρέπει να στρέψουν το κεφάλι τους 180 μοίρες!

perierga.gr - Απίθανη κουκουβάγια γυρίζει το κεφάλι της 180 μοίρες!
Οι κουκουβάγιες ενθουσιάζονται με το θόρυβο της φωτογραφικής μηχανής και γυρίζουν ασυναίσθητα το κεφάλι τους ανάποδα. Το θέαμα είναι εκπληκτικό και παράδοξο και δεν είναι λίγοι αυτοί που νομίζουν ότι η εικόνα είναι επεξεργασμένη με photoshop», λέει η φωτογράφος.
perierga.gr - Απίθανη κουκουβάγια γυρίζει το κεφάλι της 180 μοίρες!
Διαβάστε περισσότερα »

Μία αρκούδα προσπαθεί με δυσκολία να μείνει ξύπνια


Μία αρκούδα προσπαθεί με δυσκολία να μείνει ξύπνια

Το ζώο είναι εξαντλημένο από το κυνήγι

Μια καφέ αρκούδα εξαντλήθηκε από το κυνήγι σολομού στον ποταμό Kronotskiy Reserve της Καμτσάτκα στη Ρωσία και μετά βίας προσπαθεί να παραμείνει ξύπνια.

Το ζώο, ηλικίας τεσσάρων ετών, πέρασε όλο του το πρωινό κυνηγώντας σολομούς πριν κάνει το διάλειμμά του στα βράχια. Εκεί βρισκόταν ο Ρώσος φωτογράφος Σέργκεϊ Γκόρσκοβ, ο οποίος κατέγραψε τις στιγμές που το ζώο περιπλανιόταν στο νερό. 

Στη συνέχεια, η αρκούδα βρήκε ένα μεγάλο βράχο ώστε να μπορέσει να ανέβει ολόκληρη και να ξεκουραστεί. 
Ο φωτογράφος δήλωσε ότι το ζώο ήταν ένα πολύ «καλό και ενεργό μοντέλο-μακάρι όλες οι αρκούδες να ήταν έτσι» και πρόσθεσε «Ήμουν στην περιοχή και παρακολουθούσα αρκούδες, οπότε περίμενα να φωτογραφίσω κάτι τέτοιο. Πάντως πάντα είμαι χαρούμενος όταν βρίσκονται στη σωστή θέση για τη φωτογραφία». 










newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Τα πρώτα γενέθλια των λευκών λιονταριών στη Γερμανία


Φωτογραφίες από το πάρκο Holte-Stukenbrock

Ένα πάρκο σαφάρι στη Γερμανία γιορτάζει τα πρώτα γενέθλια των λευκών λιονταριών Tyler, Muck, Nandor και Masai που πήγαν στο καταφύγιο Holte-Stukenbrock τον Ιούλιο του 2012. Αυτού του είδους τα ζώα θεωρούνται πλέον εξαιρετικά σπάνια. Εκτιμάται πως μόνο 500 λευκά λιοντάρια βρίσκονται στη φύση. 

Οι τίγρεις Arturo, Ketama και Flores γεννήθηκαν το Δεκέμβριο και παρόλο που χωρίστηκαν από τη μητέρα τους, έχουν μεγαλώσει με τους φύλακες του πάρκου. Σε λίγο καιρό οι τίγρεις θα είναι έτοιμες να αρχίσουν τις εξερευνήσεις τους. 

Όσον αφορά τη σπανιότητα των λευκών λιονταριών σημειώνεται πως ένα αρσενικό μπορεί να πωληθεί για 80.000 λίρες. Η μόνη περιοχή όπου έχουν βρεθεί τέτοια ζώα είναι το Timbavati στη Νότια Αφρική. 













newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Αγάπη χωρίς όρια παρά την αναπηρία!


Η συγκινητική υποδοχή της Emma στο αφεντικό της

Ο σκύλος, λένε, είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και αυτή η ιστορία έρχεται να το αποδείξει περίτρανα.

Η Emma είναι ένα pitbull ενός χρόνου που παλεύει καθημερινά με μια σοβαρή ασθένεια, που φθείρει τα κόκαλά της, με αποτέλεσμα να έχει μεγάλη δυσκολία να κινηθεί.

Η αρρώστια της, όμως, δεν την απέτρεψε από το να υποδεχτεί με θέρμη και αγάπη τον ιδιοκτήτη της που επέστρεφε από το Αφγανιστάν.

Η Melissa Swanson και ο σύζυγός της, που υπηρέτησε για έξι μήνες στο Αφγανιστάν, έχουν άλλα δύο σκυλιά εκτός από την Emma, το Mikey και τη Jesse, και είναι θετοί γονείς στον οργανισμό SNARR, που ασχολείται με ζώα με ειδικές ανάγκες και την αποκατάστάση τους.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι συγκινητικό. Όταν η πόρτα ανοίγει και μπαίνει μέσα ο σύζυγος της Melissa τα δύο υγιή σκυλιά τρέχουν γεμάτα ενέργεια να τον υποδεχτούν. Το ίδιο, όμως, κάνει και η Emma, αψηφώντας το πρόβλημα υγείας της. Μπορεί να μην μπορεί να τρέξει, αλλά η αγάπη της για το αφεντικό της είναι αδιαμφισβήτητη. Και επιβραβεύεται με μια μεγάλη αγκαλιά...












newsbeast
 

Διαβάστε περισσότερα »

Ελεφαντάκι ανακαλύπτει ότι η μητέρα του έχει πεθάνει ... [video]

Συγκινητική στιγμή, ελεφαντάκι ανακαλύπτει οτι η μητέρα του έχει πεθάνει ... και αρνείται να την εγκαταλείψει...
Το ελεφαντάκι στάθηκε για ωρες πάνω απο την μητέρα του σε μια προσπάθεια να αποσπάσει μια απάντηση....Τελικά δέχεται ότι η μητέρα του έχει πεθάνει, αλλά αρνείται να αφήσει την πλευρά της, παραμένοντας πάνω από το σώμα για ώρες στο ψηλό γρασίδι του Μασάι Μάρα της Κένυας.
Διαβάστε περισσότερα »

Έλεγχοι για βαρελόσκυλα στον Πολιχνίτο

Στις 30 Απριλίου 2013 συνεχίστηκαν οι έλεγχοι από την Ελληνική Αστυνομία για ταβαρελόσκυλα της Λέσβου, στην περιοχή Πολιχνίτου-Νυφίδας .Συνοδευόμενοι απότους συνεργάτες μας, ο...
διοικητής του Α.Τ. Πολιχνίτου, κος Δεμερτζής Χρήστος καιαστυνομικοί, επισκέφθηκαν τα σημεία εκείνα όπου οι συνθήκες διαβίωσης των ζώωνδε βελτιώθηκαν, παρά την ενημέρωση και τις προειδοποιήσεις μας προς τους ιδιοκτήτεςτους. Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν οιιδιοκτήτες των ζώων, στους οποίους δόθηκε προθεσμία 1εβδομάδας για νασυμμορφωθούν με τα προβλεπόμενα στο Ν.4039/2012, διαφορετικά θα επιβληθούν οισχετικές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Τις επόμενες εβδομάδεςαντίστοιχοιέλεγχοι θα γίνουν και στην υπόλοιπη Λέσβο.

Κατάτη διάρκεια της επίσκεψής μας είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους αστυνομικούςτης περιοχής γενικότερα για τον Ν. 4039/2012 και για την ευζωία των ζώων. Ηανταπόκριση των αστυνομικών αρχών ήταν ιδιαίτερα θετική: τους ευχαριστούμε γιααυτό και προσβλέπουμε στην στενότερη, μελλοντική μας συνεργασία για τηνπλήρη εφαρμογή του νόμου και για το καλό των ζώων.

Διαβάστε περισσότερα »

Φιλιατρά: Συνελήφθη για κακοποίηση σκύλου


Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθη σήμερα το απόγευμα αλλοδαπός στα Φιλιατρά, για κακοποίηση σκύλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, ο αλλοδαπός είχε δέσει το σκύλο με σχοινί πίσω από ένα τρέιλερ, με αποτέλεσμα το ζώο ταλαιπωρημένο από το πολύ τράβηγμα να βγάζει αφρούς από το στόμα του.

Άνδρες του Α.Τ. Φιλιατρών έφθασαν στο σημείο όταν ειδοποιήθηκαν από κάτοικο που είδε το συμβάν και συνέλαβαν τον δράστη.

Διαβάστε περισσότερα »

Άλλη μία νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Σαλαμίνα

Δεν έχουν τέλος οι νεκρές θαλάσσιες χελώνες που εντοπίζονται στη Σαλαμίνα. Πριν 10 μόλις ημέρες εντοπίστηκαν άλλες δύο...
 Η εικονιζόμενη βρέθηκε στην περιοχή "Κατάστημα". Ενημερώθηκε από μέλος μας το λιμεναρχείο καθώς και ο σύλλογος για την προστασια της θαλάσσιας χελώνας "Αρχέλων". Είναι χαρακτηριστικό πως από πέρσι τον Αύγουστο έχουν εντοπιστεί μόνο από μέλη και φίλους μας 10 νεκρά ζώα.

sites.google.com
Διαβάστε περισσότερα »