Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η διάσωση των λιονταριών

Φωτογραφίες από την επιχείρηση σωτηρίας τριών λιονταριών στη Σερβία

Σε ένα ιδιωτικό ζωολογικό κήπο στο Novi Pazar, μέσα σε κλουβιά, σε περιβάλλον εντελώς ακατάλληλο, εντόπισαν τρία λιοντάρια οι αρχές της Σερβίας. Οι τετράχρονοι Ivan, Cornel και Lepa αποκτήθηκαν από ιδιώτη το 2009, από τον ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου, πριν τεθεί σε ισχύ- το 2010- η νομοθεσία που απαγόρευε την κατοχή άγριων ζώων.

Οι σερβικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια της οργάνωσης Four Paws Animal Welfare Foundation προκειμένου τα λιοντάρια να διασωθούν και να μεταφερθούν στην Αφρική.

Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης ανταποκρίθηκαν κι αφού φρόντισαν τα άτυχα ζώα, ανέλαβαν να τα μεταφέρουν στην Αφρική, μαζί με δύο τίγρεις που κατασχέθηκαν στη Γερμανία.

Δείτε τις φωτογραφίες






















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ευθανασία για την άτυχη φάλαινα

Δεν κατάφεραν να τη σώσουν

Η οκτώ μέτρων ρυγχοφάλαινα της φωτογραφίας ξεβράστηκε ζωντανή στην ακτή του Druridge στη βόρεια Αγγλία.

Οι διασώστες δεν κατάφεραν όμως να τη σώσουν κι έτσι τελικά οι κτηνίατροι έκαναν ευθανασία στο άτυχο κήτος. 

Ειδικοί από την Υπηρεσία British Divers Marine Life Rescue προσέτρεξαν για να τη βοηθήσουν ενώ κλήθηκε και κτηνίατρος και η φάλαινα κρίθηκε πολύ αδύναμη για να επιστρέψει στη θάλασσα. 
 
«Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε αυτή την κατάσταση στη φάλαινα. Πρόκειται για ενήλικη ρυγχοφάλαινα και η κατάστασή της δεν είναι καλή, πιθανώς ήταν άρρωστη πριν καταλήξει στην ακτή», δήλωσε ο κτηνίατρος.  

Δείτε τις φωτογραφίες



Διαβάστε περισσότερα »

Ταίριαξαν ακόμα και αν δεν ανήκουν στο ίδιο είδος

Βίντεο με το παιχνίδι ενός πιθήκου με μια γάτα

Ένα γλυκύτατο θηλυκό πιθηκάκι που ονομάζεται APEril φαίνεται πως ψάχνει για φίλους ακόμα και αν αυτοί δεν ανήκουν στο είδος του. 

Αφού βρήκε μόνο μία γάτα στο καταφύγιο ζώων Midwest Tongs, το παιχνίδι με αυτήν ήταν… μονόδρομος. 

Η APEril, την οποία άφησε η μητέρα της λίγο μετά τη γέννησή της, φόρεσε τις πάνες της και ξεκίνησε να τραβάει τη γάτα για να παίξουν. Ο γάτος Chuck με υπομονή άφησε την APEril να παίξει με την ουρά του και φαίνεται πως γρήγορα συμμορφώθηκε με την ιδέα ότι θα μοιράζεται τον καναπέ με έναν πίθηκο της οικογένειας των Υλοβατίδων!


Διαβάστε περισσότερα »

Σκότωσαν αδέσποτο με τσεκούρι

Κοιμόταν μπροστά στην καφετέρια του χωριού

Τραγικό θάνατο βρήκε την περασμένη Παρασκευή ένας αδέσποτος σκύλος στην Αμαλιάπολη Μαγνησίας, αφού άγνωστοι σκότωσαν το άτυχο ζώο με τσεκούρι την ώρα που κοιμόταν μπροστά στην είσοδο καφετέριας του χωριού. Οργή προκλήθηκε στους κατοίκους του χωριού από την παραπάνω ενέργεια και κάνουν λόγο για πρωτοφανές περιστατικό.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, το άτυχο ζώο ήταν ένα γέρικο και κουφό σκυλί το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στο χωριό το καλοκαίρι και το φρόντιζαν τα άτομα που δούλευαν στις παραλιακές καφετέριες. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής τα άτομα που δούλευαν στις καφετέριες είδαν τον σκύλο να κοιμάται στην είσοδο τής μίας από αυτές και μισή ώρα αργότερα βρήκαν νεκρό τον αδέσποτο σκύλο στο ίδιο σημείο.

Χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη τόνισε: «Είναι πρωτοφανές αυτό το περιστατικό που σημειώθηκε στην περιοχή μας. Το πρωί της Παρασκευής άτομα που εργάζονταν στις καφετέριες του χωριού είδαν τον άτυχο σκύλο να κοιμάται. Μισή ώρα αργότερα ντόπιος το βρήκε στο ίδιο σημείο νεκρό, με κομμένο λαιμό. Μάλλον το σκότωσαν με τσεκούρι ή φτυάρι. Υπάρχουν μόνο υποψίες για το ποιος είναι ο δράστης, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, ούτε κάποιος αυτόπτης μάρτυρας», τόνισε η κ. Τσιρογιάννη.

Σκότωσαν με φόλες τέσσερα αδέσποτα σκυλιά


Παράλληλα οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η πράξη αγνώστων να ρίξουν φόλες και να σκοτώσουν έναν αδέσποτο σκύλο στον Αλμυρό και άλλα 3 σκυλιά στην Αγριά, στη Μαγνησία. Τα περιστατικά σημειώθηκαν το σαββατοκύριακο και σύμφωνα με τους ανθρώπους του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση», το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται όλο και συχνότερα τέτοιου είδους πράξεις γι’ αυτό και απαιτούν από το Δήμο Βόλου να λάβει μέτρα προκειμένου να εκλείψουν αυτές οι αποτρόπαιες πράξεις εις βάρος των αδέσποτων.

Το πρώτο περιστατικό, σύμφωνα με την κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη, πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κόσμος και Φύση» σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία του Αλμυρού, όταν ένας αδέσποτος σκύλος ψυχορραγούσε μπροστά στα μάτια δεκάδων παιδιών που έπαιξαν εκείνη την ώρα στην πλατεία.

Την επόμενη ημέρα το πρωί, σύμφωνα με την ίδια, πέθαναν ακόμη τρία αδέσποτα σκυλιά στην παραλία της Αγριάς και πάλι από φόλες. Παρ’ όλο που στο σημείο έσπευσαν μέλη της Φιλοζωικής δεν πρόλαβαν να σώσουν τα σκυλιά: «Καταδικάζουμε τους συμπολίτες μας που βγαίνουν στα ΜΜΕ φωνάζοντας εναντίον των δύσμοιρων αδέσποτων, λέγοντας ότι παράγινε το πράγμα και πρέπει να θανατωθούν. Δεν πρέπει να λέγονται τέτοιες κουβέντες δημόσια. Ζητούμε από τους συμπολίτες μας, αυτούς που σέβονται τη ζωή, που αγανακτούν βλέποντας τη φρίκη αυτή να μην διστάζουν άλλο, να μην φοβούνται να συμπορευτούμε για να σταματήσει επιτέλους αυτή η απάνθρωπη πράξη. Παράλληλα ζητάμε από τον Δήμο Βόλου να καταδικάσει αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις», κατέληξε η κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη.
Διαβάστε περισσότερα »

Το βιάγκρα σώζει τις τίγρεις

Τα φάρμακα βοηθούν στη μείωση της σφαγής απειλούμενων ζώων

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η πρόοδος της ιατρικής στη Δύση θα πείσει μια μεγάλη μερίδα κόσμου να σταματήσει να χρησιμοποιεί μέλη εξωτικών και απειλούμενων ζώων για τη θεραπεία διάφορων παθήσεων.

Εδώ και χιλιετίες, οι «θεραπευτές» που εξασκούν την παραδοσιακή κινεζική ιατρική χρησιμοποιούν μέρη σώματος σπάνιων και δυνατών ζώων.

Στα αρχαία γιατροσόφια συμπεριλαμβάνεται και η θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας με φάρμακο από πέος τίγρεως.

Με την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας αυξήθηκε και ο αριθμός των ζώων που σκοτώνονται έτσι ώστε τα μέλη τους να χρησιμοποιηθούν σε φάρμακα και πολυτελή προϊόντα.

Ωστόσο, η ένταξη φαρμακευτικών προϊόντων, όπως το βιάγκρα, σε κοινωνίες που εξασκούν την παραδοσιακή ιατρική, ενδέχεται να βοηθήσει στη μείωση της σφαγής απειλούμενων ζώων.

«Δεν έχουμε εξετάσει αυτή την ιδέα εμπειρικά, ωστόσο πιστεύουμε ότι τα ραγδαία και ορατά αποτελέσματα του βιάγκρα αυξάνουν τις πιθανότητες να το δοκιμάσουν άνθρωποι που κάτω από άλλες συνθήκες θα απέφευγαν τα δυτικά φάρμακα», τόνισε σε δηλώσεις του ο William von Hippel, ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο της Νότιας Νέας Ουαλίας.

Ο Δρ. Von Hippel πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσε την έρευνά του για την αποδοχή του βιάγκρα στην κινεζική αγορά.

Όπως προέκυψε από τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Environmental Conservation, οι άνδρες μέσης ηλικίας στην Κίνα έχουν αρχίσει να αντικαθιστούν τις παραδοσιακές θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία με το μπλε χαπάκι. Ωστόσο, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα παραδοσιακά φάρμακα από μέλη ζώων για άλλα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Τίγρεις σε Κρίση», από τα οκτώ υποείδη τίγρεων τα τελευταία 60 χρόνια εξαφανίστηκαν τρία, κατά μέσο όρο δηλαδή ένα είδος κάθε 20 χρόνια.

Εκτιμάται ότι στην Κίνα έχουν απομείνει μόνο 20 τίγρεις στην άγρια φύση και η ζήτηση καλύπτεται από την Ινδία, όπου ακμάζει η λαθροθηρία.

Στην Ινδία σήμερα ζουν περίπου 1.200 τίγρεις, δηλαδή 50% λιγότερες συγκριτικά με τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο πληθυσμός τους στις αρχές του 20ου αιώνα ανερχόταν σε 100.000.

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τα ζώα γίνονται πηγή έμπνευσης

Εικαστική έκθεση διοργανώνεται στο Ελληνικό με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων

Ομαδική εικαστική έκθεση διοργανώνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων, στις 4 Οκτωβρίου.

Η έκθεση έχει τίτλο «Ενστάσεις Βιοποικιλότητας» και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του δημάρχου Ελληνικού και Αργυρούπολης Χρ. Γκορτζίδη.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου στις 20.00 το βράδυ, ενώ θα ακολουθήσει μουσικοθεατρικό δρώμενο.

Ο χώρος της έκθεσης είναι το κτίριο εκδηλώσεων του δήμου, δίπλα στο Κοινωνικό Μητροπολιτικό Ιατρείο, στο παλιό αεροδρόμιο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι μουσικοί που θα συμμετάσχουν την ημέρα των εγκαινίων είναι οι Μαρία Ρεμπούτσικα (σολίστ), Τζώνυ Βαβούρας και Cadillacs, Γιάννης Πρεβενιός και Μουσικές Περιπλανήσεις, ενώ σκηνοθέτης είναι ο Δημήτρης Μαλισσόβας.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Παρακολουθώντας τους φαλαινοκαρχαρίες

Φωτογραφίες από την τοποθέτηση πομπών

Με τη συνεργασία του Εθνικού Πάρκου των Νησιών Γκαλαπάγκος, του Ιδρύματος Κάρολος Δαρβίνος και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια υλοποιήθηκε πρόγραμμα παρακολούθησης των φαλαινοκαρχαριών. 

Ειδικοί τοποθέτησαν πομπούς στους φαλαινοκαρχαρίες προκειμένου να τους παρακολουθούν δορυφορικά και να κατανοήσουν το είδος τόσο ως προς την τοπική συμπεριφορά του όσο και ως προς τα μοτίβα μεταναστευτικής συμπεριφοράς. 

Δείτε τις φωτογραφίες  











newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Διαφορετικός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρα των Ζώων


Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αποφάσισε φέτος να γιορτάσει την 4η Οκτωβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, με έναν κάπως διαφορετικό τρόπο. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αργυρούπολης - Ελληνικού κ. Χρήστο Γκορτζίδη, διοργανώνει ένα σημαντικότατο εικαστικό δρώμενο με τίτλο «Ενστάσεις Βιοπικοιλότητας».
Διάσημοι εικαστικοί συναντώνται και σχολιάζουν τη δυσοίωνη μοίρα της φύσης και των πλασμάτων  της σε έναν εξαιρετικά εμβληματικό χώρο, ακριβώς δίπλα στο Κοινωνικό Μητροπολιτικό Ιατρείο του παλαιού εγκαταλελειμμένου αεροδρομίου στο Ελληνικό. Εκεί όπου περιθάλπονται οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς και λοιποί ασθενείς, εκεί ακριβώς οι καλλιτέχνες δατρανώνουν την ανάγκη περίθαλψης και των εγκαταλελειμμένων ζώων και του περιβάλλοντος που τείνει να κονιορτοποιηθεί υπό συνθήκες κρίσης. Οι καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. κ.κ. Γ. Σκυλογιάννης και Ξ. Σαχίνης, η Σπ. Πολίτη, η Α. Ντινοπούλου, ο Τ. Τρανός, η Αθηνά Τ. και η Δωροθέα ενώνουν την εικαστική τους χειρονομία για να αναδείξουν με έμφαση την κατεπείγουσα ανάγκη να αφουγκραστούμε την κραυγή του ζώου και την ανάσα του δένδρου.
Να είμαστε όλοι εκεί!
Tα Εγκαίνια πραγματοποιούνται στις 5 Οκτωβρίου και ώρα 8.30 μ.μ.
Διαβάστε περισσότερα »

Κρήτη-Μοίρες: Έσωσαν κουτάβι που κάποιος προσπάθησε να κρεμάσει



Για ακόμα μία φορά ο κύριος Μενεγακης, δασάρχης, ειδοποίησε την ΜΚΟ Ζωφόρο για ένα σκυλί που φαίνεται να δραπέτευσε από...κρέμασμα! Το ζώο είχε γύρω απ το λαιμό του σύρμα που του είχε προκαλέσει βαθιά πληγή.

Προσπάθησε να το πιάσει αλλά ήταν πολύ φοβισμένο.

Αμέσως η εθελόντρια Ανέτ ειδοποίησε και  κινητοποιήθηκαν εθελοντές της οργάνωσης Αρτεμις που δραστηροποιείται στην περιοχή Τυμπακίου Μοιρών και άλλων εκεί γύρω.

Η Σαμπρίνα,η Μιχαέλα και ο Μανώλης ετρεξαν άμεσα. Εδωσαν αναισθητικό στο ζώο, το ακολούθησαν επί 2,5 ώρες μέχρι να καταφέρουν να το πιάσουν και τελικά το πήγαν σε κτηνίατρο.
''Τους ευχαριστουμε ΟΛΟΥΣ και ευχομαστε τις δικες τους αξιες ζωης να μιμηθουν  ολοι οι συντοπιτες μας,διοτι ετσι θα ζησουμε σε μια καλυτερη κοινωνια με πραγματικα ανθρωπιστικες Αξιες'' αναφέρει η κ Χουστουλάκη, από την ΖΩΦΟΡΟ.

Αυτά να ακούει η Χανιώτισσα που ζητά ευθανασία των ζώων...και να παίρνει παραδείγματα ανθρωπιάς.
adespoto
Διαβάστε περισσότερα »

Κερατέα: Κακοποίησαν φρικτά αδέσποτο - Αναζητείται ο δράστης



Πριν δύο εβδομάδες το Σωματείο Κερατέας ''Προκρίς' είχε χάσει τη Καλτσούλα και κατά άλλους Ζήνα. Η Καλτσούλα - Ζήνα είναι ενάμιση ετών περίπου, στειρωμένη και εμβολιασμένη από το Σωματείο.

Το σκυλί εμφανίστηκε χθες σε άθλια κατάσταση να σέρνει μια αλυσίδα 2 μέτρων, φοβερά φοβισμένη, υποσιτισμένη και δυστυχώς κακοποιημένη σε άθλια μορφή. Φέρει τραύματα παντού σε όλο της το κορμάκι. Έχει τρύπες διάσπαρτες στο σώμα της! 

Όποιος την είχε πάρει την έδεσε με το ζόρι..Ένα σκυλί που έμαθε να ζει ελεύθερο!  Όταν τη βρήκαμε είχε ακόμα το περιλαίμιο και τη ταυτότητα του Σωματείου! 

Σήμερα θα έχουμε τη διάγνωση του κτηνιάτρου για το τι ακριβώς τραύματα είναι αυτά και από τι προήρθαν! Παρόλο που κακοποιήθηκε τρομερά, η μικρή κουνάει ακόμα την ουρά της όταν μας βλέπει και κλαίει ασταμάτητα! 

Έγιναν μηνύσεις κατα αγνώστων κι έχουμε κι ενα σημαντικό στοιχείο. Παρακαλούμε όποιος ξέρει κάτι ή είδε κάτι για το ποιος μπορεί να την πήρε ας μας δώσει τη πληροφορία έστω και ανώνυμα! Στη περιοχή μας κυκλοφορούν ελεύθερα τέρατα - δολοφόνοι!

Τηλεφ.  6974521052
Διαβάστε περισσότερα »

Κρήτη: Ηλικιωμένος εγκατέλειψε σκυλίτσα και τα 2 μωρά της


Τα δυο μωράκια και η μανούλα εγκαταλείφθηκαν (πρωτότυπο) στην άκρη του δρόμου, μπροστά στα μάτια φιλόζωης από έναν ηλικιωμένο «κύριο»...
''οι φωνές μου μάταιες, έκανε τον τρελό και έφυγε τρέχοντας με το αυτοκίνητό του…''
 
 Η μανούλα είναι μικρόσωμη νεαρής ηλικίας γκριφονίτσα, γύρω στα 8-9 κιλά. Αφού συνήλθε από το σοκ της εγκατάλειψης, αποδείχθηκε ένα υπέροχο πλασματάκι που δίνει συνέχεια φιλιά, ήσυχη, διακριτική και υπάκουη, ένα καλόβουλο πλάσμα. Τα μικρά είναι περίπου 2-2,5 μηνών, ένα αγοράκι (κανελί) και ένα κοριτσάκι (μπεζ), υπέροχα και χαδιάρικα μωράκια. Θα γίνουν σχετικά μικρόσωμα, γύρω στα 10-12 κιλά, γεροδεμένα αλλά κοντούλικα, μοιάζουν με τέκελ (λουκάνικα).

Εμβολιάστηκαν, αποπαρασιτώθηκαν και περιμένουν προτάσεις υιοθεσίας ή/και φιλοξενίας. Δίνονται με υπεύθυνη δήλωση υιοθεσίας και προυπόθεση την τοποθέτηση microchip.

Tηλ.  6942664442 Ηράκλειο Κρήτης.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ Αριθμός μητρώου: 1576 Αριθμός απόφασης Πρωτοδικείου 42/1999
adespoto.gr
Διαβάστε περισσότερα »