Τρίτη 16 Απριλίου 2013

“Big Brother” για κουτάβια και γατιά – “Τετράποδο reality” (live streaming)


animal-planet-reality-98539Ένα “reality show” με πρωταγωνιστές τουςτετράποδους τροφίμους του καταφύγιου ζώωνAnimal Rescue League στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) οιφιλόζωοι χρήστες του διαδικτύου χάρη στις webcams του δικτύου Animal Planet.
Κουτάβια και γατιά τριγυρίζουν, παίζουν, ξεκουράζονται και κοιμούνται αγκαλιά.
Μετά την επιτυχία των Puppy και Kitten Cam το Animal Planet αποφάσισε να προσθέσει κάμερες που θα μας φέρνουν μέσω Διαδικτύου κοντά σε φάλαινες, πιγκουίνους, πουλιά, ακόμη καικατσαρίδες.



Διαβάστε περισσότερα »

Η αρκούδα Μίσα δεν ξύπνησε ποτέ – Από την εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ


misa-arkouda-98617Και ενώ η Άνοιξη ήρθε για τα καλά, οι αρκούδες ξύπνησαν και κυκλοφορούνπάλι κανονικά στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας –μέχρι και ο Ανδρέας ο γηραιότερος αρκούδος του κόσμου- οΜίσα δεν βγήκε ποτέ από τη φωλιά του.
Οι φροντιστές και οι βιολόγοι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που επιβλέπουν τη συνολική εικόνα του Καταφυγίου της Αρκούδας παρατήρησαν ότι ο Μίσα ήταν η τελευταία αρκούδα που δεν είχε ξυπνήσει σε όλο το Καταφύγιο.
Όταν απομονώθηκαν όλα τα ζώα για να μπορέσουν με όλα τα μέσα ασφαλείας να εισέλθουν στον εσωτερικό χώρο του Καταφυγίου και ως τη φωλιά του Μίσα, εντόπισαν το άψυχο σώμα του ζώου.
Στο ζώο δεν εντοπίστηκε κάποιο τραύμα, ούτε συγκεκριμένη αιτία θανάτου. Ο θάνατος επήλθε περίπου 20 ημέρες νωρίτερα.
Το ζώο απομακρύνθηκε από το Καταφύγιο και η ταφή του έγινε στους μη επισκέψιμους χώρους του Κτηνιατρικού Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στον Αετό της Φλώρινας.
Ο Μίσα ήταν αρκούδα που γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε πολύ μικρή ηλικία, μαζί με τις δύο αδερφές του αρκούδες, τον καιρό των βομβαρδισμών του Βελιγραδίου.
Με την ευκαιρία του θανάτου του καθώς ο Μίσα γεννήθηκεαιχμάλωτος σε ζωολογικό κήπο και δεν γνώρισε ποτέ την ελευθερία της ζωής στη φύση, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δηλώνει άλλη μια φορά την αντίθεσή του στην πρακτική της διαβίωσης και αναπαραγωγής άγριων ζώων σε αιχμαλωσία.
Απευθύνουμε δημόσια έκκληση στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Αρμόδια Υπηρεσία της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής για την μεταφορά των δύο αρκούδων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Πρόκειται για ένα αίτημα που ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υποβάλλει στο Δήμο Θεσσαλονίκης από το 1995 και εξής. (Συνημμένο θα βρείτε υπόμνημα προτάσεων που συνυπέγραψαν 4 περιβαλλοντικές οργανώσεις και η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και κατατέθηκε το 2011 στο Δήμο Θεσσαλονίκης).
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει σε δύο διεθνή δίκτυα, το «ENDCAP» για τη λήξη της αιχμαλωσίας των άγριων ζώων και το «EARS» το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Καταφυγίων αιχμάλωτων άγριων ζώων για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των υφιστάμενων αιχμάλωτων άγριων ζώων.
Η είδηση του θανάτου του Μίσα λύπησε πολύ όλους εμάς στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και ανακοινώνουμε την είδηση του θανάτου του στο κοινό καθώς ήταν από τις πιο αγαπημένες και φιλικές αρκούδες για τους επισκέπτες του Καταφυγίου της Καφέ Αρκούδας.
Η ιστορία του Μίσα 
Ο Μίσα γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στον Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου.
Ο πόλεμος που ξέσπασε στη Γιουγκοσλαβία, το 1999 δημιούργησε μια σειρά από έντονα προβλήματα στη λειτουργία του Ζωολογικού Κήπου -έλλειψη τροφών και κτηνιατρικού υλικού σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό ζώων. Οι βομβαρδισμοίμέσα στο Βελιγράδι και η ισχυρή όχληση τρομοκράτησαν τα ζώα και άρχισαν να παρατηρούνται αλλαγές στη συμπεριφορά τους. Μεγάλος ήταν και ο κίνδυνος να θανατωθούν τα ζώα προκειμένου να μην ελευθερωθούν σε περίπτωση βομβαρδισμού του ίδιου του Ζωολογικού Κήπου. Έτσι  ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αποφάσισε να «υιοθετήσει» τις τρεις πιο νεαρές αρκούδες του Ζωολογικού Κήπου και να τις μεταφέρει στο Περιβαλλοντικό Κέντρο, από τις πρώτες κιόλας μέρες των βομβαρδισμών, στο πλαίσιο της Διαβαλκανικής Συνεργασίας για τη διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων ζώων και των ορεινών διασυνοριακών περιοχών (Balkan Net).
Ο Μίσα  όταν έφτασε στον Κτηνιατρικό Σταθμό ήταν τριών ετών. Δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, ήταν όμως φανερά ταλαιπωρημένος, πολύ αδύνατος και φοβισμένος.
Στα επόμενα χρόνια ο Μίσα έγινε ένας πολύ υγιής αρκούδος, με σκούρο καφέ χρώμα και κοντό και πυκνό τρίχωμα. Το σώμα του ήταν μακρύτερο από των άλλων αρκούδων και σχετικά πιο λεπτό και μυώδες. Το προσωπικό του Καταφυγίου τον αποκαλούσε «λουκάνικο» χαριτολογώντας.
Παρά το ότι ήταν δυνατός και γεροδεμένος δεν ήταν καθόλου επιθετικός και συμβίωνε για 13 χρόνια αρμονικά με όλους στους συγκατοίκους του.
Από τις δύο αδερφές του προτιμούσε την παρέα της Μπάρμπαρα που ήταν και πιο ζωηρή σε σχέση με τη Βέσνα. Πολύ αγαπημένη του ήταν και η Τασούλα.
Δεν ήταν καθόλου νωχελικός, αντίθετα έδειχνε να ασχολείται διαρκώς με κάτι: έκανε βόλτες στο χώρο του Καταφυγίου, έτρωγε κάτι, έψαχνε για καρπούς οξιάς, πλησίαζε το φράχτη κ.ά. Το φαγητό του άρεσε πολύ και ήθελε να το απολαμβάνει μόνος. Γι΄αυτό  μετέφερε τα μήλα του έξω από τις ταΐστρες ώστε να αποφεύγει τις άλλες αρκούδες κατά τη διάρκεια του φαγητού.
Ο Μίσα ήταν πια κοινωνικός και πλησίαζε διαρκώς στην περίφραξη για να δει και να τον δουν οι επισκέπτες του Καταφυγίου.
Αν ζούσε θα ήταν 17 ετών.
econews.
Διαβάστε περισσότερα »

Δεκατέσσερις ώρες σε σκοτεινή δεξαμενή η φάλαινα που σκότωσε την εκπαιδεύτρια (video)


ntokimanter-blackfish-98692Φως στη ζωή των φαλαινών υπό αιχμαλωσία αλλά και στα αίτια του τραγικού θανάτου της εκπαιδεύτριαςDawn Brancheau, ρίχνει το ντοκιμαντέρ Blackfish, που έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο στο αμερικανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς.
Η άτυχη εκπαιδεύτρια σκοτώθηκε το 2010 από την όρκα Tilikum, βάρους 5 τόνων, μπροστά στα μάτια του κοινού στο θαλάσσιο πάρκοSeaWorld, στη Φλόριντα.
Η φάλαινα άρπαξε τη 40χρονη γυναίκα και την έσυρε για ώρα κάτω από το νερό, μέχρι να πνιγεί.
Μετά το συμβάν, το θαλάσσιο πάρκο κλήθηκε να καταβάλλει πρόστιμα για σειρά παραβιάσεων, ωστόσο η Tilikum και οι υπόλοιπες φάλαινες δολοφόνοι συνέχισαν να συμμετέχουν σε παραστάσεις.
Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στη ζωή της φάλαινας Tilikum σε συνθήκες αιχμαλωσίας και παρουσιάζει πώς χωρίστηκε βίαια από την οικογένειά της το 1983, κοντά στην Ισλανδία, για να συμμετάσχει σε θεάματα.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ η όρκα τρομοκρατούνταν από τις μεγαλύτερες φάλαινες όταν κατέφτασε στο θαλάσσιο πάρκο σε μικρή ηλικία, ενώ κρατούνταν ως και δεκατέσσερις ώρες ημερησίως σε μια μικρή, σκοτεινή δεξαμενή, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης.
Τα ένστικτα σε συνδυασμό με τα τραύματα που προκάλεσαν στην φάλαινα οι συνθήκες αιχμαλωσίας οδήγησαν στον θάνατο της εκπαιδεύτριας.
Η 40χρονη γυναίκα ωστόσο δεν ήταν το μοναδικό θύμα της Tilikum. Η φάλαινα είχε σκοτώσει μια νεαρή γυναίκα στο θαλάσσιο πάρκο Sealand στον Καναδά το 1991 και άλλον έναν άνδρα στο SeaWorld οκτώ χρόνια αργότερα.
Μετά τον θάνατο της εκπαιδεύτριας στον Καναδά, οι φιλοζωικές οργανώσεις είχαν ζητήσει την απελευθέρωση της όρκας, κάτι που οι υπεύθυνοι του πάρκου αρνήθηκαν υποστηρίζοντας ότι η Tilikum δεν θα επιβίωνε πλέον ελεύθερη.
Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ότι η Tilikum, που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες στο Seaworld ετησίως, δεν είναι η χαρούμενη και παιχνιδιάρα φάλαινα που δείχνει αλλά ένα επιθετικό ζώο που αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τους εκπαιδευτές του.
Δείτε εδώ το trailer του ντοκιμαντέρ
Διαβάστε περισσότερα »

Κρυφός πληθυσμός ουρακοτάγκων ανακαλύφθηκε στο Βόρνεο

ourakotagoi-vorneo-98764

Έναν κρυφό πληθυσμό 200 ατόμων  των σπανιότερων ουρακοτάγκωνστον κόσμο εντόπισαν σε τροπικό δάσος του Βόρνεο ερευνητές τηςΕταιρείας Διατήρησης Άγριας Ζωής (WCS).
Όλα τα υποείδη των ουρακοτάγκων που ζουν στο Βόρνεοκατατάσσονται στην Κόκκινη Λίστα της Διεθνούς Ενώσεως για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) ως απειλούμενα είδη, ωστόσο το υποείδος Pongo pygmaeus pygmaeus, κατατάσσεται στα είδη που απειλούνται σοβαρά με εξαφάνιση καθώς έχουν απομείνει μόνο 3.000 με 4.500 άτομα στην άγρια φύση.
Διακόσια άτομα του συγκεκριμένου υποείδους, κρυφός πληθυσμός, άγνωστος μέχρι πρότινος, ανακαλύφθηκαν τυχαία από περιβαλλοντολόγους στο πάρκο Batang στο νησάκι του Βόρνεο.
Οι ντόπιοι προφανώς γνώριζαν για την ύπαρξη των σπάνιων ζώων, ωστόσο μέχρι τον Φεβρουάριο, που ξεκίνησε το ερευνητικό πρόγραμμα της WCS σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις, η επιστημονική κοινότητα αγνοούσε την παρουσία τους.
Οι ερευνητές βρήκαν στο πάρκο 995 φωλιέςουρακοτάγκων, πολλές εκ των οποίων ήταν καινούριες, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο κρυφός πληθυσμός χρησιμοποίησε πρόσφατα την περιοχή.
Διαβάστε περισσότερα »

Μάνα είναι μόνο μία!


Από τον μικρό Αφρικανό ιπποπόταμο που «σκαρφαλώνει» στην πλάτη της μαμάς του και το λεμούριο που «κολλά» στη ράχη της δικής του, μέχρι το λιοντάρι που κουβαλά το μικρό του στο στόμα και το άλμπατρος που ταΐζει το δικό του στο στόμα η σχέση μαμάς-μικρού στη φύση προκαλεί δέος.

Perierga.gr - Μάνα είναι μόνο μία!
Perierga.gr - Μάνα είναι μόνο μία!
Perierga.gr - Μάνα είναι μόνο μία!
Perierga.gr - Μάνα είναι μόνο μία!
Perierga.gr - Μάνα είναι μόνο μία!
Perierga.gr - Μάνα είναι μόνο μία!
Perierga.gr - Μάνα είναι μόνο μία!
Perierga.gr - Μάνα είναι μόνο μία!
Perierga.gr - Μάνα είναι μόνο μία!
Perierga.gr - Μάνα είναι μόνο μία!
Perierga.gr - Μάνα είναι μόνο μία!
Perierga.gr - Μάνα είναι μόνο μία!
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Αιλουροειδή με ταλέντο στη… ζωγραφική


Οι πίνακές τους πωλούνται μέχρι 150 ευρώ

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου Big Cat Rescue στην Tampa της Φλόριντα των ΗΠΑ βρήκαν έναν… πολύχρωμο τρόπο για να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Τα αιλουροειδή που φιλοξενούνται στο πάρκο, όπως τίγρεις, λυγξ της Σιβηρίας και λεοπαρδάλεις, δημιουργούν έργα αφηρημένης τέχνης με τα πόδια, τις γλώσσες και τις μουσούδες τους, τα οποία στη συνέχεια πωλούνται μέχρι και 150 ευρώ!

Οι μπογιές που χρησιμοποιούνται είναι μη τοξικές και μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί πάνω από 50 τέτοιοι πίνακες.
















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Πως θα βοηθήσουμε ένα σκυλάκι όταν του έχουν ρίξει φόλα

Eντομοκτόνα σε υγρό ή σκόνη: σιελόρροια, έντονη δακρύρροια, μύσις (σμίκρυνση) της κόρης του οφθαλμού, μυϊκά τινάγματα, ασθματική αναπνοή, τρέμουλο, σπασμοί, κώμα. 
ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Πηγαίνετε το ζώο σε κτηνίατρο το γρηγορότερο. Εν τούτοις για να δώσετε τη δυνατότητα στο ζώο να επιβιώσει θα πρέπει να μάθετε να δίνετε τις πρώτες βοήθειες

Α) Προκαλέστε εμετό: Δώστε αλάτι ή σόδα φαγητού διαλυμένο σε χλιαρό νερό (30 – 60 cc διαλύματος). Μετά τον εμετό, ταμπλέτες ενεργού άνθρακα καθυστερούν την απορρόφηση του δηλητηρίου, αλλά αυτή τι στιγμή τις βρίσκουμε λίγο δύσκολα στην Ελλάδα. 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Εάν το ζώο δείχνει σημάδια νευρικότητας όπως τρέμουλο, ζάλη, κατάρρευση, μη προσπαθήσετε να δώσετε εμετικό, μπορεί να προκληθεί πνευμονία από εισρόφηση. Συνεχίστε με το επόμενο στάδιο.

Β) Κάνετε ένεση ατροπίνης (1 φιαλίδιο σε γάτα ή μικρόσωμο ζώο, 2 ή 3 φιαλίδια σε μεγαλόσωμο ζώο). Η ενδοφλέβια χορήγηση έχει τη γρηγορότερη απορρόφηση, η ενδομυϊκή απορροφάται πιο αργά και η υποδόρια ακόμα αργότερα. Ποντικοφάρμακο ( βαρφαρίνη ): Μερικές φορές δεν υπάρχουν συμπτώματα για 2 – 3 μέρες. Κατόπιν εμφανίζονται στο σώμα ή τα ούλα κηλίδες κόκκινες, μοβ ή σκούρες μπλε, σημάδι εσωτερικής αιμορραγίας. Τα ούλα θα είναι πολύ αναιμικά. Η Βαρφαρίνη καταστρέφει το μηχανισμό πήξεως του αίματος και έτσι το ζώο μπορεί να αιμορραγεί από τη μύτη, το στόμα, το πέος, το πρωκτό, όπως και εσωτερικά.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Κονάκιον (Βιταμίνη Κ) για να βοηθηθεί η πήξη του αίματος, σε ενέσιμο διάλυμα. Τριμμένα Γυαλιά: Η πιο θανατηφόρα μέθοδος, χωρίς αντίδοτο. 

Όμως το ζώο πρέπει να μεταφερθεί σε κτηνίατρο το γρηγορότερο για να γίνει προσπάθεια διάσωσης. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όταν ένα ζώο έχει δηλητηριαστεί από εντομοκτόνα ή τριμμένα γυαλιά είναι πολύ ευαίσθητο στο φως και τον θόρυβο, προστατέψτε το. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο). Επειδή όμως συνήθως δε γνωρίζουμε για τι δηλητήριο πρόκειται το καλύτερο είναι κατά τη μεταφορά σε κτηνίατρο να έχετε το ζώο σκεπασμένο, ήσυχο και άνετο. 
3. ΕΑΝ ΤΟ ΖΩΟ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ: Νόμος 1197 (1981) : >. Νόμος 3617 (1992) : >. Η εφαρμογή αυτού του νόμου έχει ανατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών (Δήμοι, Κοινότητες) και στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (Αστυνομία). Μπορείτε λοιπόν να αναφέρετε το περιστατικό στον Δήμο και στην Αστυνομία της περιοχής. Δεν είστε υποχρεωμένοι να ξέρετε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα. Κάντε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Τοξικολογική εξέταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό στοιχείο. Να επιμένετε επίσης να καταγραφή το γεγονός στο βιβλίο συμβάντων. Επίσης θα πρέπει να αναφέρετε το γεγονός στον κτηνίατρο και στο φιλοζωικό σωματείο της περιοχής και εάν μπορείτε να έχετε φωτογραφίες του περιστατικού. Εάν ξέρετε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα μπορείτε να κινηθείτε δικαστικά. 

Οι αποδείξεις που χρειάζεστε είναι:

1) Ένας μάρτυρας
2) Όνομα και διεύθυνση του ατόμου που δηλητηρίασε τα ζώα
3) Τοξικολογική εξέταση – αναφορά του αιτίου του θανάτου, από το Τοξικολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εάν ζείτε εκτός Αθηνών ρωτείστε την Αστυνομία για το κοντινότερο νόμιμο Τοξικολογικό Εργαστήριο. Εάν έχουν χρησιμοποιηθεί τριμμένα γυαλιά, δείγμα από το στομάχι του ζώου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοξικολογική εξέταση.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ: Βρείτε κάποιον μάρτυρα. Μαζέψτε το δηλητήριο και στείλτε το για τοξικολογική ανάλυση. Αναφέρετε το περιστατικό στην Αστυνομία μέσα σε 24 ώρες, εάν μπορείτε δώστε το όνομα και τη διεύθυνση του ατόμου που είδατε. Αυτή η περίπτωση μπορεί να εκδικασθεί με Αυτόφωρη διαδικασία μέσα σε 48 ώρες (Αυτόφωρο). 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙ ΖΩΑ: Αναφέρετε το γεγονός στην Αστυνομία. Θα βοηθούσε εάν είχατε μάρτυρα (όχι συγγενικό σας πρόσωπο). Δώστε το όνομα και την διεύθυνση του ατόμου που απειλεί (εάν το ξέρετε) και ζητείστε από την Αστυνομία να επισκεφθεί το άτομο αυτό σαν προειδοποίηση. Να επιμείνετε να καταγραφεί το γεγονός. Αναφέρετε την απειλή και στον τοπικό Δήμο. Το γεγονός ότι έχει καταγραφή η απειλή του το πιο πιθανό είναι να τον σταματήσει. Εάν όχι τότε στο πρώτο κρούσμα μπορείτε να αξιοποιήσετε την αναφορά σας αυτή στην Αστυνομία και να τον κάνετε να ‘’πληρώσει’’ για τις πράξεις του. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙΤΕ!!!! Έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών με εμφιαλωμένο νερό, αλάτι, ατροπίνες και σύριγγες και αυτό το φυλλάδιο. Βάλτε αυτά τα πράγματα σε μία πλαστική σακούλα στο αυτοκίνητό σας ή στη τσάντα σας. 

Ρωτήστε το κτηνίατρο σας πώς να δώσετε τις πρώτες βοήθειες και σε τι ποσότητες. Μπορεί να σώσει τη ζωή του ζώου σας!
trikalaweb.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τι να κάνετε αν σας ορμήσει ένας ελέφαντας [video]

Πως θα αντιδρούσατε σε ένα τέτοιο σενάριο, όπου μια απόφαση χωρίζει τη ζωή από τον θάνατο;

Ο βιολόγος του National Geographic Mike Fay έρχεται αντιμέτωπος με έναν ελέφαντα στο Κονγκό και χρησιμοποιεί την εμπειρία του για να μας προσφέρει μερικές συμβουλές για το τι να κάνουμε την επόμενη φορά που θα βρεθούμε στη ζούγκλα και θα έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα θυμωμένο παχύδερμο…


otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα »